Şimdi Ara

OTOMATİK FAR SENSÖRÜ- FOLLOW ME modülü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar arabaya otomatik far sensörü takmak istiyorum. özellikle kapıları açınca farlar belli bir süre yansın istiyorum. bide gece park edince farlar yine belli bir süre yanık kalsın ondan sonra sönsün kendiliğinden hani son model bmw mercedeslerdeki gibi.. çok araştırma yaptım. internette türk yapımı modüller var ama pahalı.. 100 lira istiyorlar.. kimi ucuz modüller var ama follow me (yani kapıları kitleyince farların bir süre sonra daha yanık kalması özelliği) yok onlarda.. ebay den alayım diyorum da çokta ingilizcem yok. kimi modüller var kapıları kitleyince farlar belli bir süre yanık kalıyor ama onlardada kapıları uzaktan kumandadan açınca farları yakma özelliği yok. ben bütün özellikler olandan istiyoruım.

uzun lafın kısası kapılar kitleyince yada açınca merkezi kilit sisteminden tetiklenip atıyorum 20 saniye kadar farları yakan bir modül arıyorum.. tabi sensörlü de olacak yolda giderken karanlık olunca önce parkları sonra farları yakmalı..

bu nasıl sizce:
    http://www.ebay.com/itm/High-performance-Automatic-headlights-Light-delay-switch-Light-alarm-Module-/171000076219?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27d06617bb
    bu linkdeki üründe sanırım aradığım komple özellikler yok..
    teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poyraz5561 -- 26 Temmuz 2013; 16:55:41 >

• kardeşim çok şey istemişşin ama yapılmayacak şeyler değil o linkteki ürün de işini görmez zannedersem
  • quote:

Orijinalden alıntı: ialtinkopru

kardeşim çok şey istemişşin ama yapılmayacak şeyler değil o linkteki ürün de işini görmez zannedersem

hocam hazır modüller var 50-100 lira arası ama kendim yapmak bulmak istiyorum. param yok bu aralar.. param olsa hazır modülü alıp takacağım da yok işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: poyraz5561

quote:

kardeşim çok şey istemişşin ama yapılmayacak şeyler değil o linkteki ürün de işini görmez zannedersem

hocam hazır modüller var 50-100 lira arası ama kendim yapmak bulmak istiyorum. param yok bu aralar.. param olsa hazır modülü alıp takacağım da yok işte

kendin yapsanda yine ynı fiyatları bulabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evren kılıç

quote:

quote:

kendin yapsanda yine ynı fiyatları bulabilir.

doğru diyorsunuz hocam.. hazır modüllerden de istediğim gibi olanlar şuan satışta değil.. zamanında satılmış bitmiş bi kaç yere baktım da..

• kendin yapsan 20 tl tutarmı tutmazmı acaba ? çok basit bir işlem. tabi önce ne kadar elektronik bildiğini öğrenmek lazım. pic için program yazmayıı biliyorsan iş kolay. önce kapıya bir sensör takacaksın. verdiğin linkte ldr kullanılmış ama tavsiye etmem. bence reed röle kullan. mıknatısı arabanın kapısına monte edersin. reed röleyide kasada bir yere monte edersin. picide sensör 1 oldugunda 20 sn ardından sensör 0 oldugunda yine 20 saniye çıkış verecek şekilde programlarsın. transistor üzerinden röleye girersin. farlarıda röle üzerinden aküye bağlarsın. bu şekilde kapı acıldıgında ve kapandıında devren calısır. eğer sen sadece kapı kilitlendiği zaman olmasını istiyorsanda arabanın alarm sistemiyle iletişim kurdurman lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi du riechst so gut -- 29 Temmuz 2013; 16:16:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: du riechst so gut

kendin yapsan 20 tl tutarmı tutmazmı acaba ? çok basit bir işlem. tabi önce ne kadar elektronik bildiğini öğrenmek lazım. pic için program yazmayıı biliyorsan iş kolay. önce kapıya bir sensör takacaksın. verdiğin linkte ldr kullanılmış ama tavsiye etmem. bence reed röle kullan. mıknatısı arabanın kapısına monte edersin. reed röleyide kasada bir yere monte edersin. picide sensör 1 oldugunda 20 sn ardından sensör 0 oldugunda yine 20 saniye çıkış verecek şekilde programlarsın. transistor üzerinden röleye girersin. farlarıda röle üzerinden aküye bağlarsın. bu şekilde kapı acıldıgında ve kapandıında devren calısır. eğer sen sadece kapı kilitlendiği zaman olmasını istiyorsanda arabanın alarm sistemiyle iletişim kurdurman lazım

hocam ben o kadar anlamam ama elektrik elektronik mühendisi arkadaşım var dsi de çalışan ona sordum buna gerek yok dedi. ben kumandadan kapıları kitleyince tetiklenen modül istiyorum.. zaman ayarlı röle ile bu iş olur olur da samsunda parçaları bulmak mesele.. onun için hazır arıyorum..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Far ayar düğmesi ???
    13 yıl önce açıldı
    Xenon - Far Işığı Yardımı
    8 yıl önce açıldı
    Park sensörü çalışmıyor
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

kendin yapsan 20 tl tutarmı tutmazmı acaba ? çok basit bir işlem. tabi önce ne kadar elektronik bildiğini öğrenmek lazım. pic için program yazmayıı biliyorsan iş kolay. önce kapıya bir sensör takacaksın. verdiğin linkte ldr kullanılmış ama tavsiye etmem. bence reed röle kullan. mıknatısı arabanın kapısına monte edersin. reed röleyide kasada bir yere monte edersin. picide sensör 1 oldugunda 20 sn ardından sensör 0 oldugunda yine 20 saniye çıkış verecek şekilde programlarsın. transistor üzerinden röleye girersin. farlarıda röle üzerinden aküye bağlarsın. bu şekilde kapı acıldıgında ve kapandıında devren calısır. eğer sen sadece kapı kilitlendiği zaman olmasını istiyorsanda arabanın alarm sistemiyle iletişim kurdurman lazım

hocam ben o kadar anlamam ama elektrik elektronik mühendisi arkadaşım var dsi de çalışan ona sordum buna gerek yok dedi. ben kumandadan kapıları kitleyince tetiklenen modül istiyorum.. zaman ayarlı röle ile bu iş olur olur da samsunda parçaları bulmak mesele.. onun için hazır arıyorum..

hocam samsunun neresinden..konak sinemasinin altinda aradigin cogu sryi bulabilirsn....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: uçanBalık

quote:

quote:

hocam samsunun neresinden..konak sinemasinin altinda aradigin cogu sryi bulabilirsn....

hocam canik'teyim de konakta olsa pahalı olur yine.. artı hangi parçaları alacağımı bilmiyorum ki.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.