Şimdi Ara

Otomatik C1 lerin debriyajı ne kadar gidiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 2008 model bir c1 almak üzereyim ve 70.000 de. Debriyaj seti 30.000 de değişmiş. Ustaya gösterdim tekrar değişmesi gerektiğini söyledi. 2000 model hyundai accent aracımda 9 yılda 115.000 km yapmıştım böyle bir durum yaşamadım. Bu araçlar otomatik olması nedeni ile mi debriyajı çabuk yiyor? Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yarı otomatik şanzımanların performanssız oluşunun nedenlerinden biri de sanki yarım debriyaj yapıyor gibi gitmesiydi. Anlaşılan gerçekten de öyle gidiyormuş. Yoksa bu kadar çabuk değişmemesi lazım. Bence cvt veya klasik oto şanzımanlı araç bakın. Eski modeller riskli olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba aracı alalı ve konuyu açalı 2 yılı geçti. Ben ustanın dediğini yapmadım ve debriyajı değiştirmedim. Araç 70.000 kmde idi şimdi işe 102.000 km de. Bu ustalara neden usta deniyor anlamıyorum. Sadece kalkışlarda araya biraz zaman tanımak lazım (yarım saniye filan) vitesi 1'e atması için. Yokuş kalkışlarını da bu yüzden el freni ile yapıyorum, araçta bir sıkıntı olmadı. Bunun dışında da 2 yıldır biniyorum sadece yağ, filtre o kadar.
  • verser V kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de bu kendine usta diyenlerin geneli böyle zaten, millete boş yere para harcatmaya yer arıyorlar. Debriyaj ortalama 100.000 km yokuşlarda el freni ile kalktığınız için daha uzun belki 120.000 km gidecektir zaten. Ortalama 140-150.000 gibi tekrar değiştirirsiniz zaten tek kavrama olduğu için değişimi de çok masraflı olamayacaktır. Kazasız belasız sürüşler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hlksnrr -- 22 Şubat 2018; 16:59:37 >
  • Bizim Fiat'ınki % ne kadar kaldı, serviste görülüyor . ~30bin'deyken %80 falan diyordu. Çoğu kişi düzgün kullanmıyor, kılavuzda yazanları okuyup tatbik ettikten sonra o kadar kısa ömürlü değiller. Bizimkisinin de iyi kullanıldığını düşünmüyorum bu arada.

    Küçük arabaların avantajı da var. Mesela Citroen C2'de, C3'te kullanılan komponentler yükler daha az olduğu için daha uzun ömürlü olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.