Şimdi Ara

otomatik açılma kapalıyken virüslü usb içindeki virüsler bulaşır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • antivirüs kullanmıyorum usb den dosya falan aktarıyorum, usb nin otamatik açılması kapalı ve usb de çeşit çeşit virüsler var ve ayarladan gizli dosyalar ve sistem doslarının gösterimi açık uzantılarına bakıyorum virüsler anlaşılıyor onlara dokunmuyorum şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım ama ilerde de yaşamamam için emin olmak istedim virüsler bilgisayarıma bulaşır mı bu konuda bilgisi olan var mı?



  • Denemeden bilemezsin.
  • Arkadaşım ne yaparsan yap usb flash bellekte virüs varsa bilgisayarına bulaşır bunu önlemenin tek yolu Bitdefender ve Kaspersky gibi bir antivirüs programı satın alman benim çalıştığım iş yerinde bana o kadar çok virüslü usb bellek geliyor ki bir çoğunda da virüs oluyor bilgisayarımda Bitdefender yüklü olduğundan hiç endişeye kapılmıyorum çünkü şimdiye kadar hiç bir virüsü kaçırmadı sana da tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarik1968

    Arkadaşım ne yaparsan yap usb flash bellekte virüs varsa bilgisayarına bulaşır bunu önlemenin tek yolu Bitdefender ve Kaspersky gibi bir antivirüs programı satın alman benim çalıştığım iş yerinde bana o kadar çok virüslü usb bellek geliyor ki bir çoğunda da virüs oluyor bilgisayarımda Bitdefender yüklü olduğundan hiç endişeye kapılmıyorum çünkü şimdiye kadar hiç bir virüsü kaçırmadı sana da tavsiye ederim.

    usb deki virüsler bulaşmıyor şimdilik acaba virüsün cinsine göre mi yoksa otomatik açılma kapalı olduğundan mı onu merak ettim, girdiğim siteler belli bilgisayar kullanmasını iyi bilirim o yüzden virüs girme ihtimali sadece usb bellekten, pc güçlü ama arka planda devamlı çalışan bir antivirüs istemiyorum en fazla bedavaya antivirüs tool indirip, kurmadan usb yi taratıyorum.




  • Öncelikle şunu belirtelim. Ne yaparsanız yapın bir bilgisayar her zaman virüse açıktır. Ama ne zaman nasıl olur ancak yaşadıktan sonra bir ihtimal öğrenebilirsiniz.
    1) Bazı virüsler EXE dosyalarını bozuyor, onlara kendini monte ediyor. Siz USB ile gelen ama güvenli olduğunu düşündüğünüz bir EXE dosyasını açtığınızda virüs bilgisayarınızdaki bütün EXE dosyalarına kendini bulaştırabilir.
    2) Bir arkadaşınız size makro içeren bir Excel dosyası gönderdi, acil bir işiniz var. Arkadaşınız güvendiğiniz birisi ama bilgisayarındaki bir virüs makro uzantılı Excel dosyalarına kendini gizliyor olabilir. Bu dosyayı kendi hazırlamış olsa bile virüs kendini o dosyaya bulaştırmış olabilir.
    3) İnternete bağlı bilgisayarlar saldırılara her zaman açıktır. İnternete bağlı bir çok bilgisayara WannaCry virüsü bulaştı. Windows'un, Flash Player'in, vs. bir güvenlik açığı keşfedilse buna önlem olacak bir güncelleme çıkana kadar virüs epey bir yere yayılır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.