Şimdi Ara

otomasyon programlarından sıkılmadınız mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nerede görsem otomasyon programı , kütühane programı , otel programı . Arkadaşlar böyle şeyler bana artık garip gelmeye başladı neden mi ? Ya bu üniversite öğrencileri başka bir proje neden düşünmüyorlar ?

    Faceye gruplarda binlerce soru var bununla ilgili . Gidin farklı proje yapın hem kendinizi geliştirisiniz. Hem cv niz de güzel bir proje olur .

    Veritabanı üzerinden ekle sil , güncelleme . artık baymadı mı ?

    yoksa ben mi yanlış düşünüyorum .



  • Suçu sadece öğrencilerde aramak yanlış olur. Üniversite hocaları artık bir ödev veya proje verirken yalnızca CRUD işlemlerinin olmasını yeterli buluyor. CRUD şartlarını en basit yoldan sağlamanın yoluda otomasyondan geçiyor. Buna sebep olan şey ayrı bir tartışma konusu ama defalarca konuşuldu. Gidişat kesinlikle iyi değil.
  • Ben de bilgi sistemine otomasyon denilmesinden bıktım. CRUD işlemleri otomasyon değildir. Şurada ilk iki paragrafı oku:https://en.wikipedia.org/wiki/Automation Biliyorum ingilizceniz yok, ama yine de bir umudum var belki tanıdığın biri vardır okuyup sana izah eder.

    Kısaca otomasyon insan faktörünün azaltılması veya tamamen kaldırılmasıdır. Mesela kütüphanede kitap istediğinde insan değil bir robot gidip sana kitabı getiriyorsa otomasyon olur, ama memurun kitabı sana getirip sonra bilgisayarda kayıt girmesi olmaz, ona bilgi sistemi denir(computer based information management system). Mesela Excel'de tek tek hücrelere bilgiyi girmek yerine bir makro yazıp otomatik doldurulmasını sağlarsan otomasyon olur.(ki zaten excel automation diye geçiyor).

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    senin bıktım dedin diye bizim böyle yazmayacağımız anlamına gelmiyor seyfi bey.

    Ayrıca ingilizce demişsiniz. Çok önyargılı gördüm sizi seyfi bey. Bence yazdıklarınızı bir daha okumanızda fayda var. Resmen eleştirirken saldırmışsınız.
  • NorveçliMühendis kullanıcısına yanıt
    seyfi84 orada sadece 3. şahısların otomasyon programı demesini eleştirmiş gibi görünüyor ancak ing konusunda herkesi işaret etmiş gibi duruyor fakat ingilizcesi iyi olan o eleştiriyi üstüne almaz bence.



    yanlış veya eksik isimlendirme rahatsız edici olabiliyor ancak IT alanındaki en önemli sorun da değil. ücretler ve şartlar vahim durumda. işi bilen, yetenekli ve çalışkan elemanlar teker teker y.dışına gidiyor. Ukrayna, Bulgaristan gibi bizden ufak ve fakir denilen ülkelerde bile buradakinden daha iyi çalışma ve hayat şartları var. bu arada Almanya'daki IT iş ilanlarına bakınca orada da yanlış isimlendirmeler göze carpıyor (denk gelirsem birkaçının SS'ini ekleyebilirim) ancak tabi ki bu hiç sorun değil cunku çalışanın hakkını veriyorlar :|

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden, (çok eskiden toplam internet çıkışımız 128kb iken) üniversite öğrencileri MUD sunucularından bbs yapardı c ile.

    Sebep ? Karşı cins.

    E şimdi facebook tur efendim whatsapp tir aldı başını gitti. Adamın okuldaki sendromu ne ? karşı cins, tama bu sorun çözüldü, ikincisi minimum çalışma ile sınıf geçmek.

    Aha işte yaz bir crud. al notu yallah.

    Çok büyütmeyin bunları.

    Bu memleketin kapasitesi bu. Verdiler gazı verdiler gazı kendini Amarigaya denk sanıyon da değil işte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

    Eskiden, (çok eskiden toplam internet çıkışımız 128kb iken) üniversite öğrencileri MUD sunucularından bbs yapardı c ile.

    Sebep ? Karşı cins.

    E şimdi facebook tur efendim whatsapp tir aldı başını gitti. Adamın okuldaki sendromu ne ? karşı cins, tama bu sorun çözüldü, ikincisi minimum çalışma ile sınıf geçmek.

    Aha işte yaz bir crud. al notu yallah.

    Çok büyütmeyin bunları.

    Bu memleketin kapasitesi bu. Verdiler gazı verdiler gazı kendini Amarigaya denk sanıyon da değil işte.

  • Ben @seyfi84 adlı arkadaşın dediklerine % 100 katılıyorum .

    Ne kadar komik bir durum ya ingilizce bilmemeleri bir yana yazılımda bilmiyorlar birde kalkıp en küçük çaplı programa bile otomasyon diyorlar.İşte bu yetersiz bilgiden dolayıdır.

    Otomasyon demek Seyfi arkadasın yaptığı yorumdaki gibidir.Ayrıca adamın otomasyon demenizden bıktım demesi çok isabetli olmuş

    yazılım ilk okuldan öğretilmeye başlaması iyi tabi olması gereken birşey AMA çoluk çocugun diline düşüncede işte böyle yerlerde oluyor. ( en ufak çaplı programa bile otomasyon denmesi yada kalkıp c++ için Cc demesi hahaha bunlarıda çok gördük :D

    O yüzden konuyu açan arkadaş yani @NorveçliMühendis ( tabi gerçekten mühendis ise ) sen yazılım alanında bilgi edinmek için çok gereksiz yerlerde bulunmuşsun internet ortamı bu bilende bşlmeyende her türlüsü bulunur. Dopğru bilgileri edindiğinde yukarıdaki düşüncen değişir.

    VE YURT DIŞINDA YALAMIŞ BİRİ OLARAK TEKRAR HAK VERİYORUM seyfi84 ADLI ARKADASA BİZİM TOPLUMUN BÜYÜK BİR DİL YETERSİZLİĞİ VAR O YÜZDEN YİNE TÜRKÇE KAYNAK SANDIĞI MAKALELELERE BAKIYOR ÖĞRENEYİM DİYE ZATEN ORDADA YİNE BİR BİLMEYENDEN BİR ŞEYLER OKUYUP ÖYLE GİDİYOR.

    Zaten fb gurupları bundan daha acınası bir durumda...

    Not: Amacım konu sahibi yada başkası ile polemiğe girmek değildir..




  • Herkes eleştiriyor iyi güzel de sonuçta otomasyona (ya da adı her neyse) devam, farklı bir çalışma yapan yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektro_gadget

    Herkes eleştiriyor iyi güzel de sonuçta otomasyona (ya da adı her neyse) devam, farklı bir çalışma yapan yok.

    Ya otomasyon ya da yapay zeka :D

    Başka yol yok
  • NorveçliMühendis kullanıcısına yanıt
    İngilizcen olmasına rağmen bu hatayı yapıyorsan durumun çok daha vahim... çünkü ısrarla otomasyonu bu şekilde yanlış kullananlar meslek lisesi kökenli ingilizcesiz kişiler oluyor, birisi onların müfredatına herşeyi böyle otel otomasyonu hastane otomasyonu market otomasyonu falan diye yazmış, öyle gidiyorlar.

    Terimlerde doğruluk çok önemli, çünkü bu iş dalında yazılı metinler dışında iletişim yolu yok. Eğer iletişim kuramazsak hiçbir iş düzgün olmaz.

    Otomasyon dergisi vardır Türkçe, git al bak içinde anladığın tek bir şey var mı? hatta sitesi bile varhttp://www.otomasyondergisi.com.tr/

    bir kitapçıya girip üzerinde eşşek kadar otomasyon yazan dergiye elini uzatıp içine bakmaktan bile acizsin sonra kalkmış bana vıdı vıdı ediyorsun.

    edit: defalarca yazdım, tekrar ediyorum: amacım kişisel değil, burada kimseyi tanımam, ne kişiseli? gidin ilgili kişilere şikayet edin diye, gerekirse benim cümlelerimi örneklerimi kullanın, o wikipedia sayfasını otomasyon dergisini gösterin, dilekçe verin... bunun için yapıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 19 Ocak 2018; 9:32:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • seyfi84 terimlerin doğru kullanılmasına cok dikkat ediyor iyi güzel de Türkiye'deyiz, Wikipedia yasak, asgari 1603TL fakat geçenlerde 32 yaşındaki mühendis arkadaşla görüştüm aylık 1000TL net maaşla işe başlayacağını söyledi, mühendis olmasından hiç bahsetmiyorum bile dedim asgari 1603TL sana nasıl 1000TL verirler dedi ki : '1603TL evli ve cocuklu olanlara veriliyor' (!) Asgari ücret en alt hayat standardını belirleyen bir terimdir, ancak görüldüğü gibi fiiliyatta öyle deil. İnsanlar son yıllarda et yiyemez oldu ve et beynin sağlıklı çalışması için kesin şart; bilimsel ve pratik olarak ispatlı. Bu şartlar altında terimlerin doğru ve yerinde kullanılmasını bekleyemeyiz. Bakınız araştırdım: Polonya (ki zamanında sosyalist bloga dahil olmuş bir ülkedir) orada IT çalışanlarının maaş ortalaması 8000 Zloty asgari ücret ise ~2000 Zloty yani ortalama bir IT çalışanı 4x asgari alıyor. Bizde asgari 1603'se ortalama bir yazılımcının 6412TL alması gerekli, öyle bir durum var mı? Ortalama demek her şehir dahil demek, İstanbul'da finans sektöründe kıdemli yazılımcının aldığı maaşı örnek gösteriyorlar, olmaz. İzmir'de orta düzeyde bir yazılımcı 6412TL maaş alıyor mu?Önce bunları konuşalım, terimlere sonra gelelim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Niye 6400 tl maaş verecekmişim bu adamlara? Açık söyleyeyim, biz bu meslek liseli veya ingilizcesiz diplomalı hiç kimsenin başvurusunu dahi kabul etmiyoruz. 60-80 sayfalık pdf'ten C#, Asp.Net, Php, web programlama falan öğrendiklerini sanıyorlar. Söylediklerimi anlamıyorlar. Ben yazdım dedikleri programlar patates baskısı yapan anaokulu çocukları gibi... biraz yeni birşey karşısında donup kalıyorlar, al şu kitabı al oku diyoruz, muhterem 1 hafta sonra karşıma dikilip kitaba suç buluyor "iyi anlatamamış, örnekler yok" diye.. alışmış çünkü patates baskısı yapmaya, birisi çıkacak buna kalıp patatesi verecek o da pat pat basıp işte şekil yaptım diyecek ve buna 6400 maaş mı verecem? hadi ordan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Aslında tanındığım bir kişiye bunu sormam ancak çok merak ettim. Siz yanınızda çalışan yada şirketiniz de yeni işe başlayan tecrübesiz mühendis arkadaşlara da bu şekilde mi davranıyor yada cevap veriyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyfi84

    Niye 6400 tl maaş verecekmişim bu adamlara? Açık söyleyeyim, biz bu meslek liseli veya ingilizcesiz diplomalı hiç kimsenin başvurusunu dahi kabul etmiyoruz. 60-80 sayfalık pdf'ten C#, Asp.Net, Php, web programlama falan öğrendiklerini sanıyorlar. Söylediklerimi anlamıyorlar. Ben yazdım dedikleri programlar patates baskısı yapan anaokulu çocukları gibi... biraz yeni birşey karşısında donup kalıyorlar, al şu kitabı al oku diyoruz, muhterem 1 hafta sonra karşıma dikilip kitaba suç buluyor "iyi anlatamamış, örnekler yok" diye.. alışmış çünkü patates baskısı yapmaya, birisi çıkacak buna kalıp patatesi verecek o da pat pat basıp işte şekil yaptım diyecek ve buna 6400 maaş mı verecem? hadi ordan

    Gayet net haklısınız. Bilgisayar mühendisliği kendi kendine gelişmenin en mümkün olduğu mühendisliklerden biri. Buna rağmen tutorial okuyup, video izleyip ordakileri tekrarlamaktan öteye gitmiyor çoğu kişi. SICP, TAOCP, CLRS vs okumayı geçtim bunları hiç duymamış olanlar var. Bir de herkes bu düşük seviyeyi eleştiriyor ama bu kadar düşük seviyeli bi toplulukta ortalamanın üstüne çıkmak çok kolay. Ama onu yapan da yok. Millet sanıyor ki tutorial okuyarak Silicon Valley'de işe girecekler.




  • i like the way you dance you got me in a trance my baby she dont mind at all
  • Oluk oluk ego akiyor konudan, egleniyoruz baya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu nereden nereye dönmüş. Ulkede herkes her konuda uzman olduğundan oluyor bunlar. Yok efendim otomasyon suymus buymus diye ders vermeler yok crud ile otomasyon olmazmista bilmem ne. Googleye yazin bakalim C# kütüphane otomasyonu diye inceleyin karsiniza neler çıkıyor. Otomasyonun ne olduğunu herkes pekala biliyor ama sektörde yanlış oturmuş bir kere bunu düzeltmek için artik çok geç. Gelmiş genel hatayi özele indirgeyip ego kasmaya calisanlarla dolmuş ortalik. Konu dünya ise içeriği mars olmuş. Hayatinda üniversitede programlama dersine girmemis kisiler gelmis burada ödev savunuyor. CRUD islemleri içeren basit bir programin tam puan alirken cok daha gelismis fakat delete ile satiri silmek yerine update ile pasif eden programin nasil eksik puan aldigini bilmezsiniz tabi. Buradaki mantiksizliga ve egitim sisteminin eksikligine dikkat cekmek yerine ne hallere düşmüşüz ego sevdamizdan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomasyon fabrika seri üretim hatlarındaki pnömatik / basınçlı hava boruları, robot kollar, sensörlü işlemci kontrollü şeyleri akla getirir. Bugün Türkiye veya Avrupada Amerika'da sanayi ve teknoloji çalışanlarına otomasyon nedir diye anket yapılsa öncelikli olarak o çıkar. Yazılımda otomasyon ise build automation denilen şeydir ve atası Unix make 'tir, make yazılım derleme adımlarına kural getiren bir otomasyon programıdır. Ancak tek başına otomasyon programı deyince aklıma kuralsız ve düzensiz birşeyler geliyor.



    Bu arada begenmediğiniz yorum varsa ego tatmini gibi dolaylı ifadeler kullanmak yerine begenmediğiniz yoruma direkt yazarsanız daha sağlıklı olur. Öyle yapmak ta ego tatmini ona bakarsanız :|

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam otomasyon konusunda haklisiniz gerek kelime kokeni gerek genel kabul görmüş anlami o sekilde fakat Türkiye sartlarinda yazılım egitimi veren kurumlarda bu kavram cok farkli kullanılıyor. Google uzerinden yurt otomasyonu otel otomasyonu gibi aramalar yapilinca terimsel hatanin boyutu ortaya cikiyor lakin artik bunu degistirmek biraz güç. Terimsel hata yerine fikrin çıkış noktasina odaklanmak gerek bence. Konunun içeriğinde bahsedilen olaydan bende cok cektim ama ona ragmen terimsel hata uzerinde durulmasina sitem ettim sadece. Terimler elbet onemlidir ama once bazi prensipleri ve anlayışlari benimsemek gerektiği dusuncesindeyim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.