Şimdi Ara

OTOBÜSTE CEP TELEFONU KAPATILIR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • otobüslerde ve uçaklarda kullandığınız cep telefonları açık mı bırakıyorsunuz yoksa kapalı mı?
    otobüslerdeki teknolojiye güveniyormusunuz ?

GA-X38-DQ6-ZALMAN CNPS 9700 NT-ASUS A-55GA 550 WATT-OCZ REAPER DDR2 800 CL4-SAMSUNG 1 TB+250 GB SEAGATE 410AS -LOGİTECH G15-SPARKLE 512 8800GT 256 BİT-Q6600 QUAD CORE 2.4 GHZ-ASUS 1814 SATA-PHİLİPS HD1500 KABLOSUZ KULAKLIK-LOGİTECH Z2300-LOGİTECH V450 MOUSE
  • Ben en son 1 ay önce otobüsle yolculuk yaptım ve bize yolculuk anında telefonlarınızı sessize alarak kullanabilirsiniz demişlerdi.

Ama kapalı olması gerek bence ki açık olması yasak zaten. Benim bildiğim sinyallerin sağlıklı gitmesini engelliyordu cep tel. kullanmak. Uçakta genelde uyuluyor buna ama otobüslerde kimsenin umrunda bile değil...
    örneğin istanbul metrosunda cep telefonunuzu kapatın uyarısıyla karşılaştım aynı şekilde ankara aşti metrosunda da aynı olayla karşılaştım ama bursadaki metroda böyle bir durum olmadığından cep telefonu konuşulması serbest ve herhangi bir uyarı falan da yok
    sistemlerin kilitlenme olayına aslında ben katılımıyorum isteyen herkes istediği zaman cep ile konuşabilmelidir metroda ve otobüslerde yeni teknolojiye göre uyarlanması gerekir diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 6 Ekim 2008; 19:03:49 >
    GA-X38-DQ6-ZALMAN CNPS 9700 NT-ASUS A-55GA 550 WATT-OCZ REAPER DDR2 800 CL4-SAMSUNG 1 TB+250 GB SEAGATE 410AS -LOGİTECH G15-SPARKLE 512 8800GT 256 BİT-Q6600 QUAD CORE 2.4 GHZ-ASUS 1814 SATA-PHİLİPS HD1500 KABLOSUZ KULAKLIK-LOGİTECH Z2300-LOGİTECH V450 MOUSE
  • Şimdi size çok değişik bir örnek vereceğim.
    Sizin yanınızda hiç tanımadığınız bir kişi veya önünüzde veya arkada
    gece şehirler arası bir yerde telefonunuz çalıyor(veya sessizde titriyor) ve yanınızda uyuyan adam o anda çırpınmaya başlıyor ve otobüste adama yardım edecek veya oraya o sırada yardım getirecek bir şey adam çırpınarak vefat ediyor.Neden ?

neden mi? çünkü sizin telefonunuz yanınızdaki tanımadığınız adamın kalp piline zarar veriyor ve bozuyor ve adam kalp krizinden vefat ediyor suçlusu kim sizce?Ölen adammı?

Yoksa otobüste hiç bir işe yaramayan cep telefonunuzu açtığınız için sizmi ?
    Bunu bir düşünün kimseye açtın kapattın demem ama ben kapatırım her zaman...........
  • bir de cep telefonu eğer ciddi tehdit oluşturuyorsa şoförün kullanmaması gerekir ve yolcuların kullanması elektronik sistemlere uzak olduğu için etkilenmemesi gerekir öyle değil mi? bir de yolcuların haricinde otobüslerin kaldırımlara yakın olmasıyla yayalarında cep telefonu kullanmasından dolayı bir tehdit oluşturması gerekmiyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: astral32

otobüslerde kapatılması gerektiğini düşünüyorum bende ama bu dediğin senaryo pekala bi parkta banktada gerçekleşebilir?
    Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın!
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Bu memleket tarihte Türk'tü, o halde Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Şimdi size çok değişik bir örnek vereceğim.
    gece şehirler arası bir yerde telefonunuz çalıyor(veya sessizde titriyor) ve yanınızda uyuyan adam o anda çırpınmaya başlıyor ve otobüste adama yardım edecek veya oraya o sırada yardım getirecek bir şey adam çırpınarak vefat ediyor.Neden ?

neden mi? çünkü sizin telefonunuz yanınızdaki tanımadığınız adamın kalp piline zarar veriyor ve bozuyor ve adam kalp krizinden vefat ediyor suçlusu kim sizce?Ölen adammı?

Bunu bir düşünün kimseye açtın kapattın demem ama ben kapatırım her zaman...........

ama cep telefonu her zaman mutlaka karşısına çıkacak orada olmasa başka yerde de çıkabilir misafir olduğu yerde de çıkabilir her yerde de çıkabilir sadece otobüste değil

• quote:

Şimdi size çok değişik bir örnek vereceğim.

örneğin konu ile alakası yok

• Efsane avcılarında bu telefon işini farklı frekans veren cep telefonlarında ucakta test ettiler ucaga hiç birşey olmadı!

• @SimoneKSK
    @dephyr
    @suicide

sevgili arkadaşlar bu hikaye dediğiniz ve mantıksız gelen
    2002 senesinde istanbul Hoşdere de 0403 üreten fabrika olan Mercedes-Benz Türk A.Ş de staj yaparken Almanya dan gelen bir konuk anlatmıştı.(ki sanırım yaşanan birşeydi)

Yani benim özgün hikayem değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astral32 -- 6 Ekim 2008; 19:18:19 >
  • ben yakın zamanda otobüs yolculuğu yapcam yanıma netbookumuda alcam ancak otobüste wireless yok bende cep açık şekilde cihaza aktarımı öle yapcam mobil internet hizmeti ile sizce bir sorun olur mu telefon cebimde olcak sessizde olcak birisi derse nasıl bağlandın diye ne desem onu düşünüyom

Orjinalden alıntı: uguroz89

ben yakın zamanda otobüs yolculuğu yapcam yanıma netbookumuda alcam ancak otobüste wireless yok bende cep açık şekilde cihaza aktarımı öle yapcam mobil internet hizmeti ile sizce bir sorun olur mu telefon cebimde olcak sessizde olcak birisi derse nasıl bağlandın diye ne desem onu düşünüyom

zaten bazı otobüslerde wireless bağlantı var ama cep yasak nasıl oluyor anlamış değilim açıkçası
  • quote:

Orjinalden alıntı: uguroz89

ben yakın zamanda otobüs yolculuğu yapcam yanıma netbookumuda alcam ancak otobüste wireless yok bende cep açık şekilde cihaza aktarımı öle yapcam mobil internet hizmeti ile sizce bir sorun olur mu telefon cebimde olcak sessizde olcak birisi derse nasıl bağlandın diye ne desem onu düşünüyom

uydu internet de. ya da gavur yapmış abi de gitsin
  • İçinizde özel aracı olupta araçta cep kullanmayan var mı? Bence yoktur. Çünkü bende cep telefonu çıktı çıkalı kullanırım ve şimdiye kadar hiç bir şey olmadı. Ş. arası otobüslerdede böyle bir efsane vardır ama tüm personelin tel açıkken yolculara böyle saçma sapan gerekçe söylerler. İşin aslı 40 yolcunun telefonuda açık olsa zil sesinden kafa şişerde o yüzden.
    farzedin ki cep telefonunuzu bilgisayarın yanına koyuyorsunuz neden kilitlenmiyor garip değil mi?sadece monitoru crt olanları etkiliyor o da frekans dalgası olduğu için veriyor başka izahı yok
  • laptopta kart girişi var ona soktum derim sim kartı yerler mi acaba yemezsede yediririz artık 15 saat sap gibi yola bakamam canı sıkılıyo adamın otobüsü kullansan zaman geçerde şöför şanslı o yönden
  • yıllardır var bu yasak ama şoförlerin telefonları çifter çifter açık her daim, yasak kime neye? Birde "rahatınız icin cep telefonu kullanmayınız" Hadi diyelim aracı etkiliyor. Yahu aracın 10 metre önünde arkasında sağında solunda bir sürü araç var illa icinde mi olmak lazım sorun olması icin. . . Binlerce sinyal var ortamda. . . bana göre saçmalık
    aslında şoföre bakmak lazım cebinde cep telefonu açık mı?
  • Şehirler arası otobüslerde şoför birçok kez yanımızda açtı cep tel.'ini ve konuştu.Başta otobüsün telefonudur diye düşündüm ama dikkatlice bakınca kendi özel cep. teli olduğunu anladım.Onun dışında 2-3 kez cep tel. ile konuşan şoför gördüm.Annem de hep sessize alır,hiçbir şey olmadı otobüsün klimasına falan.Öyle denmesinin sebebi muhtemelen herkes konuşursa rahatsız edici bir durum olur diye düşünüyorum

Orjinalden alıntı: ballrry

Şehirler arası otobüslerde şoför birçok kez yanımızda açtı cep tel.'ini ve konuştu.Başta otobüsün telefonudur diye düşündüm ama dikkatlice bakınca kendi özel cep. teli olduğunu anladım.Onun dışında 2-3 kez cep tel. ile konuşan şoför gördüm.Annem de hep sessize alır,hiçbir şey olmadı otobüsün klimasına falan.Öyle denmesinin sebebi muhtemelen herkes konuşursa rahatsız edici bir durum olur diye düşünüyorum

zaten bende öyle düşünüyorum Cep telefonu otobüslerde sorun yaratmaz. Ya otobüs sorunlu, ya da sürücü hatası. Suçunu başkasına atmak için uyduruluna bir masal bu. Cep telefonu sinyallerinden heryerde var, otobüsün içinde konuşulması sorun yaratmaz

• bu yaz w200i telefonuma büyük hevesle mp3 attım ulusoy ile bodruma gitcez star2 ile diyom bişi deseler bile uçuş modu var derim öle ilk muavin sordu dedim böle o anladı sonra arkamda bi bayan vardı dedi kapatın dedim uçuş modu var bayan ben anlamam modu kodu kapatın böyle cahil teknolojiden anlamayan bayanlar yüzünden yol boyunca müziksiz kaldım otobüsün 8 kanallı yayınıda berbattı
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.