Şimdi Ara

Oto yıkama işine girmelimiyim? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
163
Cevap
7
Favori
195.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dinlenme yerine wireless bağlat 2-3 bilgisayar koy milletin nette işi warsa o arada halleder
  • izmirde bu işi yapacak arkadaşlar,ortak yapmak için benimle bağlantı kurunuz.mesaj kutusuna mesajınızı gönderebilirsiniz.
  • İyi günler hepinize konu ile ilgili
    www.atas.tr.gg
    sitesini incelemenizi tavsiye ederim,çok şaşıracağınıza eminim...
  • Selamlar bende bu işi izmirde yapmak istiyorum 2007 den beri yapılan bütün yorumları okudum ve cazip geldi. İzmir de yapmayı düşünüyorum konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim. sadece kendisi için değil sanırım bizim içinde iyi ve faydalı bilgiler toparlamamızı sağladı. iletişime geçmek istiyen arkadaşlar varsa moruq@mynet.com maıl adresim.
  • oto yıkama işi bence guzel bı iş sermayesi pek olmayan bi iş bence kaybın olmaz kaliteli iş yaparsan daha çok müsteri kazanırsın unutmaki musteri hızmet ve hoşgörü ıster
  • Arkadaşlar, bu iş göründüğü kadar kolay bir iş değil. Araştırmadan ince eleyip sık dokumadan bu işe kalkmayın. Kira yüksek olursa işiniz çok zor. Bu işin gideri çok...
  • arkadaşlar bende oto yıkama işine girreceğim sizlerden istediğim bu konuda bi fikir sahibi deilim hangi makinaları hangi markayı kullanmalıyım yer kendime ait mesajlarınızı bekliyorum saygılar
  • Cumartesi kuyruk vardı oto yıkamada, hava güneşliydi ama SMS'le gelen Hava Durumu yağmur tahmin ediyordu. İlk aracımı yıkamak için 15 dakika bekledim, 1 saat sürdü yıkanması, iç+dış 7 TL ve 3 TL bahşiş = 10 TL, aynı anda 5 otomobil temizleniyordu ve dışarıda da daima 5-7 otomobil sırada bekliyordu. Akşam 16:00'da eşimin aracını götürdüm, 1 saat 15 dakika sıra bekledim, 45 dakika yıkama sürdü, 18:15'te evdeydim, sadece 7 TL verdim.

    Bu işte para var, hem de çok, ama kurnaz olmazsan parayı elinden uçurursun. Bir defa kendi su kuyunu çakman gerek, sonra pompa ve deposunu takman lazım. Basınçlı hava da gerek, ayrıca yağlama işini de beraber yapman lazım yoksa müşterilerin yarısını kaybedersin. Lift alman lazım, basınçlı su tabancası, SÜNGERSİZ/FIRÇASIZ deterjanlı sistem ve klasik yıkamayı isteyenler için de oto şampuanı ve sünger de getirmelisin. Ayrıca müşteri açıkhava ve kapalı bekleme salonu, çay ve gazete, WC ve lavabo (2 adet ayrı), işçi dolapları ve odası, alet ve takım dolabı, 5 veya 10 adet çöp bidonu, kuvvetli aydınlatma, zeminine çelik hasır döşenmiş silinmiş mermerli beton, atık su toplama ve kum/çamur ayırma tertibatı, çevre duvarı ve ağır demir kapı, peyzaj, idare odası, depo, mutfak, kasa, büro malzemeleri, 2 telefon hattı, bilgisayar ve ADSL bağlantısı (wireless dahil).

    İşçilerin bahşişine ASLA karışmaman gerek, yoksa çalışmazlar. Çoğu sigara içmeden çalışamaz zaten, dikkat et, fazla karışma. Sigorta yaptırmanda fayda var, asgari ücretle çalışan çok kişi bulabilirsin şu ortamda, zaten bahşişle maaşı 2 katına çıkar. Hakkaniyetli ve adil, prensipli ve anlayışlı, katı ama kuralcı olursan başarılı olursun.

    İnsanlar çok para verdikleri ve sevdikleri otomobillerini yıkatmak için her zaman mutlaka para bulurlar. Herkes aracını yıkatır, kültürel bir öge, sosyalleşmenin bir parçası.

    Başarılar!

    Taner Göde




  • arkadaslar bir şey sormak istiyorum bu işle ilgili bu yüksek basınclı komprosorlerle bi arabayı yıkamak için mina kaç litre su sarfiyatı oluyo bilgi verirseniz sevinirim teşekkür ederim
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rnk. -- 23 Ocak 2010; 3:47:02 >
  • 1. sayfadan itibaren okudum.

    12 yıl baba mesleğidir oto yıkama işi ile uğraştık istanbulda.
    25 yaşındayım ama babam sayesinde 13-14 yaşında müşterilere çay dağıtarak
    15-16 yaşlarında araba yıkayarak daha bizzat işleterek işin içinde bulundum.

    Toplamda 3 ayrı oto yıkamamız oldu.

    Kimsenin hevesine mani olmak istemem ama gerçekleri yazmak zorundayım.

    1.Evet işin iyi olursa iyi para kazanırsın.
    2.Sıfırdan boş araziye adam gibi yıkama yapacaksan 40-50 Bin TL yi gözden çıkaracaksın. 10-15 bin olsa herkes bu işi yapar.
    3.Eleman işi en fazla can sıkacak şey olacak. Ya oğlun olacak benim yaptığım gibi yada kendin gerektiğinde tulumu giyeceksin.
    10-12 senede hiç çalışmamışsa 100 kişi elimizden geçmiştir. Öyle terlikle yürüyüp giden müşterinin arabayı alıp milleti dolandıran
    neler neler ..
    4.Yıkaman da elemanın için kalacak yerin olacak.
    5.Bu şıkkı bir soru olarak sormak istiyorum. Akşam 8-9 olmuş kapatıp evine gidicen yıkanmış 2008 model mercedes yatıyo.
    Müşterisi bırakmış gitmiş. Napıcaksın adamı arayıp kapatıyoruz gelmi diyeceksin. Dersen kapatıyoruz gel demeyenini bulur.
    Hadi o anahtarı ayda 400-500 TL maaş artı bahşiş le çalışan elemanına bırakıp eve git yat bakalım.
    6.Ya oğlun olacak ya ortağın olacak. Bu kesin ve katii dir. Ortak işini geçiceksin o eskiden yeterdi.
    7. Biz bu işe ilk girdiğimiz yıllarda akşam milleti babamın gönderdiğini bilirim. Elemanlar yatıp dinlensin diye.
    8.50 TL yakıt alana beleş yıkama işi var artık.
    9. Ben kendi aracımı alalı 1 yıl oldu. Yıkamaya henüz hiç gitmedim. Hafta sonu köye gittiğimde kapını önünde yıkıyorum.
    10. Yıkamaların %9o ında adam fırçayı paspasa lastiğe vurup kaportaya vurmuyormu ?
    11. İşin ameleliğini bilmezsen elemanın kucağına oturursun.
    12.Cumartesi - Pazar - Bayram -Seyran onları geçiceksin. Unutmayacaksın ki senin en iyi işin tatil günüdür.
    13. Su iş ???
    14. Kuyu suyu hikaye. Yıkamaların %95 terkos olarak kaçak su kullanır. Yakalanırsan da ocağına incir ağacı dikerler.
    15. Kuyu suyu ile arabayı yıka suyu kapat 2 dakika bekle bakalım ne oluyor.


    Ama işin iyi yerin iyi elemanların iyi olursa tadından yenmez.

    15 değil 45 madde daha vardır böyle olumsuz ama aklıma gelmiyor.

    Babam 95 de üsküdarda yıkama açtığında koca üsküdarda 2-3 yıkama vardı.
    Şimdi ???


    Her işin bir zamanı vardır.
    Bizim yıkamayı adresi vesen zor nulurdun. Ama adam ağacın altına çay içmeye geliyordu dün yıkattığı arabayıda bidaha yıkatıyordu.
    Ya şimdi ??

    Benzinciler pastayı gördü. Kaymağı yiyen zamanında yedi.

    Yıkama işin ameleliğidir artık. Onun yanında HALI , KUAFÖR , PASTA CİLAN olmadıkça para kazanamazsın.
    Bunlar için kurt elemanların eline istesende istemesende düşersin.


    Kısacası dışı seni içi beni yakar.




  • slm arkadaşlar topiği okudum herkesin iyi güzel düşünceleri var allah kısmet ederse bende 1 yıl içinde faliyete geçeceğim ama şimdi araştırma içindeyim.eleman konusuna gelince belirli bir maaş vermektense şöyle bir yöntem yapılsa hem işletmeci kazanır hemde çalışan eleman örnek olarak zaten maliyeden fişlerimiz var sigorta güvencesi ve kamera sistemi kurmak ve sıcak içecekler müşteri için tv yeri yani bekleme salonu artı ilgi eleman konusunda bir araç 15 yt yıkanıyorsa araba başı 4 tl çalışana vermek şartı artı yemek sigorta günde kaç araba yıkarsa onun ve günlük vermek şartı tabi bazı çalışan elemana sigorta yapacaksın ama 1 ay deneme süresinden sonra benim düşüncem böyle allah kısmet ederse niyetim var eğer maddi konumda yeterliğiniz yoksa bence zaman içinde örneğin bügün yıkama mak alın diğer ay komprasör gibi tabi maddi durumu iyi olan için söylemiyorum birde iyi araştırın şimdiden herkese başarılar iyi kazançlar dilerim.




  • valla çok iyi bir yer bulmuştum hiç yıkamacı yoktu ama biz askerden dönüp açalım derken adamlar 1 hafta önce açmış yeri
  • http://www.sahibinden.com/izmir_balcovada_devren_kiralik_oto_yikama_aksesuar-82WQQaXQQ16097239WQQpXQQdisplayitem

    http://www.sahibinden.com/acil_devren_guzelyalida_otopark_ve_oto_yikama-36WQQaXQQ16470691WQQpXQQdisplayitem

    http://www.sahibinden.com/6_sanayi_sitesi_icinde_ruhsatli_aritma_tesisli_ve_musterisinle_b-78WQQaXQQ15147983WQQpXQQdisplayitem

    http://www.sahibinden.com/devren_kiralik_oto_yikama-53WQQaXQQ14346218WQQpXQQdisplayitem

    İzmir'de bu işi yapmak isteyen arkadaşlara fikir olması açısından.Fiyatı tutturabilen sanırım ekmeğini yer.Saygılarımla...

    Not : İlan sahipleriyle hiçbir dirsek temasım bulunmamaktadır , konu içerisinde geçen özellikle İzmir'li arkadaşların arayışlarına binalen ekledim linkleri...




  • Selam arkadaşlar.

    Konu biraz eskimiş. Ben yeni farkettim. Bu aralar ben de işimi değiştirmeyi düşünüyorum. Seramik imalatcısıyım. Krizden dolayı işler geriledi. Bu durum üzerine fikirlerim değişti. Adana'da ikamet ediyorum. Kendi evimin altında 300 metre yerim var. Kira derdim ve su kuyusu derdim yok. Evin etrafı geniş yıkama işlemini hızlı şekilde yapabilirim. Düşüncem arabalar bir yerden girecek ve bir tarafdan temizlenmiş şekilde çıkacak. Yani ileri geri alma derdi yok.

    Yani bunları halledebilirim. Kafama takınalan ruhsat meselesi. Bazı arkadaşlar ruhsat verilmeyeceğini yazmış. Bu durum buharlı temizleme işine yönetti beni.
    Adana'da bu makinaya raslamadım. Acaba bunu goren arkadaşlar varmı. Temizliği nasıl? 10 bin lira diyorlar fiyatına acaba yeterli olurmu?

    Bilgi veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • 2 aydır ses yok ben bir daha yazayım.

    Evet artık son viraja girdim. Oto yıkamayı açmamak içim önumde engel kalmadı.
    Bu konu başlığından öğrendiğim çok şey var. Gerçekten çalıştıktan sonra yapılmayacak şey değil. İlerisini düşünerek evin arkasına bir de arıtma kuyusu düşünüyorum. Eğer ilerde kanalizasyona verdirmez iseler suyu, orda arıtıp sonra kanalizasyona vereceğm. Her şeyini düşünerek işe girmek istiyorum.

    Burda benimle bilgilerini paylaşacak birisini bulur isem kafamdaki bazı noktaları aydınlatmak isterim. İrtibata geçecek bir arkadaşım olursa çok sevinirim.

    Saygılar sevgiler.
  • abim bu işe girdi.. karlı bir iş.. tankerle su geliyor 25 ytl.. hiç bişey değil.. bi tankerle 40 araç yıkıyorlar.. masrafı az.. süt dedikleri malzemenin, parlatıcıları falan kiloyla alıyorlar gayet ucuza geliyor..

    tek kişi yapılacak iş değil bu bir.. ikincisi adamakıllı iş yaparsan bi daha gelirler.. çalışan kişi ve senin müşteriye karşı davranışın iyi olsun derim.. abigil bunu başaramasada yinede geliyorlar fakat bu gelen müşterinin kalitesizliği.. olması gereken güler yüz ve işin uzmanı olduğunuzu belli etmeniz..
  • Eskişehirde Oto Yıkama İşi Yapıcak Arkadaşlar İle Bu İşi Ortak Olarak Düşünebiliriz.

    hasanungorgil@gmail.com
  • slmlar bende bu araba yıkamayla ilgili bursa yalova üzerinde demirtaş sanayi girişinde 3000 metre kare alan içerisinde 2400 metre kare kapalı alanda yürüyen bantlı robotlu yıkama sistemi yapma projem var onunla ilgili kazan dairesi su tasviye cihazları su arıtma makineleri ile bir tesis kuruyoruz türkiyede bir ilk yapmaya çalışıyoruz bununla ilgili teccrübe ve düşüncelerinizden faydalanmak istiyoruz yardımcı olursanız sevinirm
  • fikir için saol bende sonax düşünüyordum peder makinacı bu konuyu onla konuşayımda istanbulda açalım
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.