Şimdi Ara

Oto yıkama işine girmelimiyim? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
7
Favori
195.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • slmlrrr vala ben oto yıkama işine giriyorum işlh 1 mayısta start veriyoruz kuyu yu kendim açtım makinayı rottes servisinden 2 ci el aldım süpürge ıslak kuru keza kompresör saten vardı tükana gelince arkadaşın tükana ortak girdim önünü camekan ile kapatıyorum oluyor bir oto yıkama makinayı 1500ytl ye aldım en güçlüsünden süpürge yenisi 750-900ytl arası bez metre ile saten birde konsül parlatıcı oldumuydu iş tamam birde cama üfleyen kalarifer deliklerine vanilya döküceksin biraz müşteri arabasına bindiğinde miss gibi kokucak daha ne yapayım ben




  • hayırlı olsun er baş .
    iş başladığında bu işi yapmak isteyenlere aydınlatıcı bilgiler verirsen ço iyi olur.
  • konti arkadaşım,

    uygulama aşamasına geldim demişsin yıkama iş ile ilgili.Son durum nedir?Ayrıcca geri dönüşüm konusunda daha fazla bilgi edinebilddinmi?
  • Yıkama işinde çok iyi para var eğer yeriniz güzel, işlek biryerde ise.

    Yakın bir abimin yıkama + otoparkı var Eskişehir'de.

    Mesela geçen Cumartesi, Pazar hava güzeldi. Cumartesi günü 55, Pazar günü 60 tane İç-Dış yıkamışlar.

    13 YTL İç-Dış. Jeep 20 YTL, Büyük araç 20 YTL. Cumartesi günü 700 YTL Pazar günü 780 YTL sırf yıkamadan bunun bide otoparkı var.

    Zaten aylık verdikleri su parası 80 milyon mu ne.. Atık su parası veriyorlar. Düşünün 2 günde, 1 aylık 2 tane işçi parasını çıkarmış oldu. Hafta içide günde en az 10 - 15 araba yıkıyorlar hava açık güzel olduğunda.

    Eğer otoparkın yada yıkamanın yeri güzelse işlek biryerdeyse yaptığınız işde iyi olursa güvenilirseniz çevrenizde genişse bu işin kaçarı yok.




  • Arkadaşlar selam,
    ben de oto yıkama işine girmek istiyorum. Fakat basınçlı yıkama makinası+eleman kullanarak değil, tünel şeklinde fırçalı oto yıkama makinası kurarak düşünüyorum.
    Haftasonu Özdilek'te tünel tipi oto yıkamada aracımı yıkattım. Cantları dahil tertemiz çıktı. Bu başlıktaki forumda bahsedilen eleman kaynaklı dezavantajların çoğu ortadan kalmış oluyor. Yıkamanın sonunda 1YTL ile çalışan istasyon şeklinde 2 adet süpürge makinası konulmuş. Kendin istersen içini 10dk'lığına temizliyorsun. Koltuk ayarlarını bozdun, ayna ayarları bozuldu, içinden eşya kayboldu vs. dertleri yok. Kaliteli şampuan,cila kullanarak, su işini de çözerek, sürekli servis imkanı olan 1 veya 2 makina ile başlanırsa maliyeti ne olur bilen varsa bilgi almak isterim. Bir de tavsiye edeceğiniz tünel tipi makina markası varsa öğrenmek isterim.
    Mesela büyük araçlar (kamyon,TIR vs.) için hareketli (araç sabit,makina hareketli), küçük ve orta boy araçlar için tünel tipi (araç hareketli,makina sabit) ayrı iki makina konabilir düşüncesindeyim.




  • 1 YTL ile çalışıp öyle güzel ve sorunsuz araba yıkayan yıkama istasyonu kurarsanız diğer araba yıkamacılarının işi nerdeyse sıfıra iner. herkes 10 - 12 ytl verene kadar sana gelip 1 liraya yıkatır.

    hem iyi hem kötü.
    kötü- öbür adamları ekmeğinden edersin,
    iyi- araç sahiplerinin arabalarının temizliğine 1 yılda verdiği para çok düşer.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: VEDAT_06

    1 YTL ile çalışıp öyle güzel ve sorunsuz araba yıkayan yıkama istasyonu kurarsanız diğer araba yıkamacılarının işi nerdeyse sıfıra iner. herkes 10 - 12 ytl verene kadar sana gelip 1 liraya yıkatır.

    hem iyi hem kötü.
    kötü- öbür adamları ekmeğinden edersin,
    iyi- araç sahiplerinin arabalarının temizliğine 1 yılda verdiği para çok düşer.

    1YTL fiyatı süpürge makinaları için vermiştim yanlış anlamışsınız, yıkama işi için tünel tipi makinaların su,elektrik,sarf malzemesi tüketimlerini heasplamak lazım. Bu rakamlar hakkında bilgim yok fakat tünel tipi makinada yıkama fiyatı sanırım 8YTL civarında olabilir.
  • valla arkadaşlar müşteri gözüyle çoğunu yazmışlar.oto parkın iyiyse elemanlarında seviyeliyse bu iş olur.birde motor yıkama varki en hassas konu.özel ilaçlı suyla yıkayacaksın ve bujileri ,beyini filan koruyacaksın.ne kadar fazla yıkasam gözüyle bakıp kaliteden ödün vermezsen zaten müşteri müşteriyi getirir.madem vaktin var yukarda bir arkadaş izmirdeki bi yakınından bahsetmiş git 10 gün orada çalış.çoğu şeyi gözünle görürsün.
  • sizce ilçelere yakın şehirler arası bir yol üstünde bu tip bir istasyon mu daha iyi iş yapar yoksa şehir içinde ki bir istasyon mu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: coldblooded

    sizce ilçelere yakın şehirler arası bir yol üstünde bu tip bir istasyon mu daha iyi iş yapar yoksa şehir içinde ki bir istasyon mu?

    şehir içi tabiki
  • bir firmanın şubesini alma ne kadara mal oluyor örn sonax,ziebart vs vs ?
  • SONAX TAN ALIRSAN 40.000 EURO. TUTACAĞIN DÜKKANIN MASRAFLARI HARİÇ. ZİEBART OLURSA YAKLAŞIK 100.000 USD .YERİNE GÖRE 150.000 USD KADAR ÇIKAR.
  • Evet, SONAX 40000€ istiyor bu iş için. Ancak buna makineler, tabelası, işçi tulmu, eğitim masrafları , vs. hepsi mevcut. Ayrıca sende hazır makine varsa sana 25000€ a bırakıyorlar. %30 peşinle geri kalanıda vade yapıyorlar. Ancak en az 300 m2 yer ve kapalı alan koşulu var. Bence güzel iş yapar.
  • Orjinalden alıntı: polotje

    benim de bir tavsiyem olacak

    ilk once buyuk bir yere ihtiyacin olacak

    musteriler isterse kendileri yikayacaklar isterse otomatik yikama isterse elle yikama

    ------otomatik yikama guzel bir firmadan makina alinacak sureklide bakimlarini da yapmalilar
    ------elle yikamada adamlarinin iyi olmasi lazim severek yapmalari lazim kaliteli malzeme kullanman lazim yanin da professionel temizlik te yapabilmelisin cila pasta zift cikartma ic temizlik koltuk doseme temizligi vs vs vs
    ------self wash ise sana ekstra dan guzel ir gelir olur sanirim hemde basin agrimaz fazla . Aralarin da paravanlar olan uc dort bolme ile yapabilirsin para ile calisan basincli su pompalari sicak, soguk ,sampuanli secenekli olmali ve sen dukkani kapatip gittigin de bile sana para getirecek bir yer olur ve bunlarin yan tarafin da kendileri arabayi supurebilmesi icin parayla calisan elektrik supurgesi

    benimki sadece bir fikir ama gucun neye yetiyorsa onun la basla
    ama bu ucude olursa
    yerinde iyi olursa hic korkma
    Allah gonlune gore versin


    Bahsettiğiniz bu makinaların fiyatları hk. (mümkünse tek tek) bir bilginiz var mı?Ve iyi markalar?




  • HERKEZE SLM BEN TEXTİL PAREKENDE SATIŞ İŞİNDEYİM FAKAT PİYASALARIN KÖTÜLÜĞÜNDEN İŞLERİM HİÇ İYİ DEĞİL EŞİMLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORDUK AMA YENİ İŞ ARAYIŞLARI İÇERİSİNE GİRDİM İNTERNETTE OTO YIKAMA İŞİ İÇİN ARAŞTIMA YAPARKEN BU SİTE DENK GELDİ İYİDE OLDU BU OTO YIKAMA İŞİNİ ÇOK DÜŞÜNDÜM VE UYGULAMA AŞAMASINA GELDİM BEN İZMİRDEYİM ÖNERİLERİNİZ VARSA BANA İLETİRSENİZ MÜTEŞEKİR KALIRIM SAYGILARIMLA
  • arkadaşlar,avrupa birliği uyum yasalari nedeniyle oto yikama ruhsatlarının iptali sözkonusu. zaten birçok şehirde artık oto yıkama rıhsat vermiyorlar. ya sanayi bölgelerinde olacak ya da benzin istasyonlarının içinde. arıtma tesisi kurulma zorunluluğu getiriliyor. sular idaresi gider borularına da deterjan atığı gönderemiyorsunuz, bu nedenle arıtma tesisi istiyorlar. o yüzden artık normal oto yıkama açmak zorlaştı ve maliyeti arttı. tüm avrupa buharlı yıkama sistemine döndü. Türkiye'de de başlamış durumda
    http://video.google.com/videosearch?q=buharl%C4%B1+oto+y%C4%B1kama&sitesearch=#

    youtube da da video google da da buharlı oto yıkama diyince çıkıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optik.x -- 26 Mayıs 2008; 17:53:44 >




  • SLM ARKADAŞIM BU BUHARLI YIKAMA MAKİNALARI FİATLARI HAKKINDA BİLGİNVARMI ? İZMİRDE BUHARLI YIKAMA MAKİNELERİ SATAN FİRMALARIN FİATLARI İTHALA NAZARAN DAHA UYGUN YOKSA YURT DIŞINDAN ARKADAŞ ARACILIĞI İLEMİ GETİRTMEK MANTIKLI BİLGİLERİNİ BENİMLE PAYLAŞIRSAN MEMNUN OLURUM SAYGILAR OĞUZ AKDEMİR
  • arkadaşım buharlı makinelerin piyasada satılan o ucuz versiyonları daha çok amatör kullanıcıya yönelik benim anladığım. karcher falan var mesela ama onlar küçük makineler. yurtdışından getirtmek de yok nakliyesi yok gümrüğü falan pahalıya patlıor. zaten bu üretimi tüm dünyada adam gibi yapan birkaç üretici gördüm ben. bunlarin da hepsinin performansı aynı degil. ama yurtdışından getirtmek pahalıya patlıyor evet. bu üreticilerin acentaları var Türkiye'de.www.zeyd.com.tr de var detaylar. içlerinde performans olarak en iyi olanı bu. bir de iki hortumu var bu buhar makinesinin. böylece iki ayrı araç yıkanabiliyor. su sarfiyatı da çok çok az. bu siteden iletişime geçip fiyat bilgisi edinebilirsin. ama avrupa da kullanılanları bu modeller. nette avrupada bunların kullanımı ile ilgili de bilgiler var bu makinelerin.




  • kalite kalite kalite. İnsan sadece 1 kere gider, kötü yıkayan adama. Çünkü erkekler için arabaları değerlidir. Öteki yıkama yerlerinden pahalı olsun biraz icabında ama düzgün yapsın işin, anahtarı verdiği zaman müşterinin kafasında şüphe olmasın.
    Mutlaka üzerinde şirket logosu olan, sıra numarası yazılmış bir kağıt parçası verin, müşteriye. Zira adam anahtarı veriyor, ne bilsin senin çalmayacağını arabayı.

    İlk kurulduğu zaman için birşey demiyorum ama para kazanmaya başlayınca, çalışanlara biraz zam yapabilirsin.. böylece işi sallamazlar. Asgari ücretle çalıştırıp, kaba saba davranırsan, aynen müşteriye yansır bu işler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 27 Mayıs 2008; 12:47:28 >
  • arkadaşlar konu baya eski ama bende yeni gördüm bu işe niyetim var yaşım 16 ama 18 i doldurduğumda yapmayı düşünüyorum hemen değilde 2-3 yıl sonra bu işe gireceklerle irtibata geçmek isterim uzunca konuşup birbirimize güven werirsek ortaklık yapabiliriz msn adresim imzamda yazıyor
    ONUR...
    yer izmir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onnurnno1 -- 30 Temmuz 2008; 23:15:36 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.