Şimdi Ara

Oto sanayiye gideceklere altin nasihatlar... (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
53
Favori
23.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
336 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 15 yıldır otomobil sahibi bir insanım.

    Bu zamana oto sanayiye sadece arkadaşların yanına çay içmeye ve ufak tefek işler için gitmişimdir.


    Bakım dahil her türlü sorun için servise gidiyorum.

    Peugeot sahibiyim, herkes servislerden şikayet eder, ama ben memnunum.


    10 sene partner tepee kullandım, daha motoruna bakımlar harici anahtar değmedi.

    1,5 sene peugeot 508 2.2 gt kullandım, triger setini bile serviste değiştirttim.


    Şu an peugeot rifter sahibiyim, halende bakımlar için servise gidiyorum.


    Bursada şançelik peugeot'a gidiyorum.


    10 yıldan beride oraya gittiğim için, artık tanıdık olduk.

    Hem bakımları uygun fiyata yapıyorlar hem de ufak tefek şeyler içinde para almıyorlar.

  • Küçükken sürekli yaz tatillerinde sanayide çalışmış biri olarak şöyle diyeyim buradakileri yaparsanız ustaların yüzde 90'ından fazlası sizi dükkandan kovar işinizi yapmaz :D kovmasa bile size gıcık olur ve aklında olmasa bile sizi bir şekilde kazıklamaya çalışır. Bu yapılanlar karşıdakine ben senin dolandırıcı olduğunu düşünüyorum ama yine de arabamı sana getirdim intibası oluşturur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Liny

    Ben de arabadaki göçüğü yaptırıcam. Arabayı bırakıp gideyim mi yoksa orda mı bekleyim ? Ben beklemeyi düşünüyorum ama kaportacılar arabaya bir şey yapar mı ? Eskiyle yeniyi değişme vs.

    bostancı sanayide adam döşemeciye aracını bırakıyor, sağlam şanzımanı usta arkadaşının aracında ki öten şanzımanla değiştiriyor, 10 gün sonra adama tamam döşemelerin gıcır gıcır oldu gelip alabilirsin diyorlar arızalı şanzımanla adamı güle güle uğurluyorlar

  • Gelmeyin kardeşim sanayiye park etmeyin dükkan önüne işi olan gelsin 2 3 kişi gelip kafa ütüleyen Corona virüsü yayan çılgın partilerden çıkmış zibidiler gelmesin, sormak için sanal iletişim yazın forum Facebook WhatsApp e-posta tercih ediyorum ön görüşme anlaşma sanal olur anlaşırsak kapımızı açar işi yaparız VirüseKarşıTedbirİçin dikkat

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam orası da bir keresinde arkadaşın pejoya yanlış parça değiştirtmisti 2-3 sene oluyor ustaları kötüydü sanırım o sıra çözüm bulamamislardi küçük sanayide çözdüler işini şimdi hep oraya gidiyor.


    Ben bı anımı anlatayım babamın opelinde sonradan zenon varmış muayeneye götürdüm araç kaldı ağır kusurlu dedi. Bastım gittim Gemlikten küçük sanayiye tek istediğim 2 tane ampulü değiştirip zenon beyinlerinin sökülmesi. Esnafın birisi dedi tampon inecek 1200tl. Birisi dedi arabayı birakman lazım 800tl. Gittim bı elektrikçiye adam tekeri sağa çevir dedi soldaki zenonu kapaktan elini sokarak söktü şimdi diğer tarafa çevir dedi sagdakini söktü sarı ampulü taktı 10dk da 20tl istedi gittim geçtim muayeneden. Not: o zamanlar asgari ücret 1000tl


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçük esnaf dediğiniz otoustasi tanıdığım var sıfır Fiorino + ev satın aldı. Gitmeyin kardeşim. Aracınızın servis manuelini indirin inceleyin.
    Aracımın piston + gömlek + anayatak+kol yatak+gezi ayını kendim aracin motorunu indirmeden değiştirdim.
    Krank sökülmeden anayatak değişmez dediler iddiaya girdiler yaptım sesleri çıkmadı. Kapağı kapakciya gönderdim subaplari sökecek aparat olmadigindan. 8bin TLlik rektefiye işini 1600 liraya kendim mal ettim 2 gunumu aldi. Sadece Subap ayarına 800tl dedi
    Sanayideki çok bilmiş ustalar. Gittim hurdaciya şim pulu aldım 8 adet sentil ile kendim ayarladım. Servis manualdaki hangi vidanın kaç tork'ta sikilacagini bildikten sonra, mikrometre ve sentil kullanmayı bildikten sonra ve dremel ile aşınan kam millerini mikro boyutta posajlayabildikten sonra yapılmayacak hicbirsey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgilendirici bir konu açılmış. Konu sahibine öncelikle teşekkürler.


    Sanayi de gerçekten çok iyi bildiğin, tanıdığın biri yoksa bende gidilmemesi taraftarıyım. Adamın nasıl çalıştığını biliyorsundur. Yaptığı işi biliyorsundur. O zaman gidilebilir sanayiye.


    Bunun haricinde çok fazla bilgin yoksa, Ya yetkili servise gideceksin yada Bosch car servisler var onlara gideceksin.


    Fiyatlar elbetteki pahallı. Bunun sebebi de çoğunlukla sanayi de kullanılan parçalar dan daha kaliteli parçalar kullanılması. Hava filtresi, polen filtresi, balatalar, motor yağı... bunların hepsi için piyasada farklı kalitede ürünler bulunuyor. Kalitesine göre de fiyatlar ona göre değişiyor.

  • benim gordugum kucuk sehir sanayileri daha iyi fırsatım varsa kırıkkale de giderim oto sanayi ye ankara da degil.

  • Nirvana333 kullanıcısına yanıt
    yanlış anlamayın bu yazı aslında ortalama 150-200 bin km üstü araç alıp araçta çıkan sorunlarla boğuşan, genelde asgari ücretin bir tık üstü maaş alıp arabasını toparlama çabası içinde olan kesime hitap ediyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • güvenilir bir yerin servisten farkı olduğunu düşünmüyorum parça haricinde.


    usta genelde bir sorun ile ilgili sıkıntı birse beşmiş gibi abartılı davranır. bu da size ne kadarsa ne kadar yap da kurtar bizi moduna getirmek için oluyor.


    ustayı çok tanımıyorsanız bir kaç yere aynı şeyi sormakta fayda var.


    diyelim ki triger değişeceksiniz. ustaya gereken parçaları sorun. gidin parçacıdan kendiniz alıp getirin. büyük ihtimalle daha ucuza gelecektir.


    far lambası değişimi, hava-polen filtresi değişimi, silecek lastiği değişimi gibi ufak tefek işleri kendiniz yaparsanız hem içinize siner hem de gereksiz yere işçilik ödemezsiniz. keşke müstakil bir garaj olsa yağ değişimi de yapabilsek...

  • 6.cadde kullanıcısına yanıt

    Hocam helal olsun bunları kendiniz yapıyorsanız ne mutlu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en önemlisi kesinlikle iş bitmeden önce parayı vermeyin, özellikle kaporta boya'da bu iş çok sıkıntılı olur önden verirseniz aracınız bitmez

  • Şans işi sanayii geçen araba ampul problemim vardı sanayide yaptırdım çıkardı taktı vs 20 TL istedi adam


    Tavsiye üstüne gittiğim dinamocu ise sıfır dinamo parası istemişti şans tamamen


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: john mclane

    Yaklaşık 15 yıldır otomobil sahibi bir insanım.

    Bu zamana oto sanayiye sadece arkadaşların yanına çay içmeye ve ufak tefek işler için gitmişimdir.


    Bakım dahil her türlü sorun için servise gidiyorum.

    Peugeot sahibiyim, herkes servislerden şikayet eder, ama ben memnunum.


    10 sene partner tepee kullandım, daha motoruna bakımlar harici anahtar değmedi.

    1,5 sene peugeot 508 2.2 gt kullandım, triger setini bile serviste değiştirttim.


    Şu an peugeot rifter sahibiyim, halende bakımlar için servise gidiyorum.


    Bursada şançelik peugeot'a gidiyorum.


    10 yıldan beride oraya gittiğim için, artık tanıdık olduk.

    Hem bakımları uygun fiyata yapıyorlar hem de ufak tefek şeyler içinde para almıyorlar.

    2.2 508 den biraz bahseder misiniz hocam ? Şehir içi yakıt performans ve parça anlamında.

  • En iyi nasihat abinizin ya da babanızın dükkanı yoksa sanayiden içeri girmeyin .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tek nasihat;

    Bu ülkeye araba almayın, aldırmayin..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslanoto

    Gelmeyin kardeşim sanayiye park etmeyin dükkan önüne işi olan gelsin 2 3 kişi gelip kafa ütüleyen Corona virüsü yayan çılgın partilerden çıkmış zibidiler gelmesin, sormak için sanal iletişim yazın forum Facebook WhatsApp e-posta tercih ediyorum ön görüşme anlaşma sanal olur anlaşırsak kapımızı açar işi yaparız VirüseKarşıTedbirİçin dikkat

    İşte sanayi esnafinin özeti bu adam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konudaki yorumların tamamına yakınına imzamı atıyorum, tekrar aynılarını yazmıyorum.

    söylemek istediğim farklı bir konu şu ki;
    Ustaların tamamına yakını parçayı kendi bulundurur, hem iskontolu alır buna rağmen üstüne kârını da koyar ve parça fiyatı parçacıdan daha pahalı hale gelir.
    Sen parçayı kendin götürmeyi teklif ettiğinde ya kabul etmez(ona garanti veremem, senin aldığın yağ sahte vb) bahane bulur ya da ağız yüz büzerek kabul eder fakat bu hareketini senin yanına bırakmaz. Ya aldığın kaliteli parçayı kullanmaz onun yerine kendi elindeki yan sanayi parçayı takar ya da kasıtlı olarak başka bir parçaya zarar verir. Hele ki aracı bırakıp gidiyorsan bu işi tereyağından kıl çeker gibi yapar. Aracın başında beklerim demeyin, şimdi yoğunum sonra gel yada arabayı bırak der, sonra gelirsin şu bu işi çıktı der bir şekilde seni kapana çeker.

    Özetle; parçayı kendin götürmen hem kalite hem ekonomik olması bakımdan daha iyi olsa da sinir ettiğin bir ustaya karşı karşıya kalırsın. Yıllardır sanayi ile içli dışlıyım, ben bu dengeyi kuramadım. Nasıl olabileceğine dair bir fikrim de yok.

    Hep derim, Bu hayatta şanslı insan nedir diye sorsalar iyi ustası olan derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanayide adım atacak yolda gidecek yer, ve park edecek yer yok gelen çok çoğu boş çay içmeye kafa dağıtmaya, ustaların bilgisini ölçmeye vs vs saçma amaçlarla çok gelen var gelmesinler ciddi işi olan önceden sanal iletişim yoluyla sorsun malum uzun detaylı konular telefon bile en son tercih edilir önce yazarak çünkü yazı kalıcı 10 defa söylettiren oluyor Corona virüsü yayılıyor gelenlerden rahatsızız magandalar var bağıra bağıra tehdit vari tavırlar sergileyen bağırmakla virüs yayılıyor sakin kısık konuş kapımın önünde telefonda konuştuğuna bağırıyor adam 30 metreden ben sinir oluyordum rahatsız edici telefonda konuşurken bağırma kısık konuş karşındaki duyar, talimatla gelen, bir saat anlattıktan sonra telefonla birini arıyor hadii bir saatde onunla konuşuyor dükkanın önü kilit kapadın kararlı olan işi olan gelsin park yeri yok bekleme yok bizde durum böyle , forumu Facebook WhatsApp kullandığın halde niye soru sormaya ustanın ağzına girerek yolları girişleri tıkayarak yapıyorsun ne gereği var sanalda herkes kullanıyo sanal sor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 16 Kasım 2020; 22:45:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslanoto

    Sanayide adım atacak yolda gidecek yer, ve park edecek yer yok gelen çok çoğu boş çay içmeye kafa dağıtmaya, ustaların bilgisini ölçmeye vs vs saçma amaçlarla çok gelen var gelmesinler ciddi işi olan önceden sanal iletişim yoluyla sorsun malum uzun detaylı konular telefon bile en son tercih edilir önce yazarak çünkü yazı kalıcı 10 defa söylettiren oluyor Corona virüsü yayılıyor gelenlerden rahatsızız magandalar var bağıra bağıra tehdit vari tavırlar sergileyen bağırmakla virüs yayılıyor sakin kısık konuş kapımın önünde telefonda konuştuğuna bağırıyor adam 30 metreden ben sinir oluyordum rahatsız edici telefonda konuşurken bağırma kısık konuş karşındaki duyar, talimatla gelen, bir saat anlattıktan sonra telefonla birini arıyor hadii bir saatde onunla konuşuyor dükkanın önü kilit kapadın kararlı olan işi olan gelsin park yeri yok bekleme yok bizde durum böyle , forumu Facebook WhatsApp kullandığın halde niye soru sormaya ustanın ağzına girerek yolları girişleri tıkayarak yapıyorsun ne gereği var sanalda herkes kullanıyo sanal sor

    Hocam sen ne anlatıyorsun ya  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.