Şimdi Ara

Oto sanayiye gideceklere altin nasihatlar... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
53
Favori
23.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
336 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aslında servisler eski arabalara köpek çekmeseler parayı fazla para verip yetkili servise giderim ama eski araba olunca sanayiye mecbur kalıyor insan...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Servis ile sanayi arasında 3 katı fark olmaz. Eğer normal yapılan işlemler için 3 katı fark ödüyorsanız ya gittiğiniz ustayı değiştirin ya da kullandığını malzemeleri. O araç bir yerde birinin elinde patlayacak demektir.


    Sanayi ile servis arasında 3 katı veya daha fazla fiyat farkı az bozulan, sürümü de az olan veya sadece tek parçası değil komple değiştirilmesi gereken orjinal parçalarda olur. Örnek vermem gerekirse Z rot, tekerlek bilyası, akis körüğü gibi.


    Bu işlerden tasarruf etmek istiyorsanız kendiniz bazı işlemleri yapmayı öğrenin derim. Çoğu aracın bakımını yapmak kolaydır, alet edavatı alıp kendiniz değiştirebilirsiniz.

  • Oto sanayide en önemli husus güven konusu bence de belirttiğiniz gibi. Kayın birader 10 yıldan fazla süredir Ford da, İstanbul daki bir çok oto sanayilerdeki esnafları tanır. Onlara yedek parça vs satışı yapmakta. Araç olduğu dönemlerde kendisi ile birlikte giderdim. Kafa rahat neyse onu yapıyorlar ve öpülüyor muyum endişesi 0 Oto sanayiye gideceklere altin nasihatlar... 1.5 sene kadardırda şirket aracı olduğu için zaten böylesi dertlerim hiç kalmadı. Kafam atar yine kapının önünde yatsın kullanmasam da diyip bir araç alırsamda şayet, kafam rahat. Yazdıklarınız kesinlikle madde madde ders niteliğinde.

  • 13. madde sadece sanayici için değil tüm ticarî ilişkiler için geçerli. Hatta tüm insan ilişkilerine kadar genişletilebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 15 Kasım 2020; 18:56:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kötü ustalar sizi takım sahibi yapar. Korkmayın gidin sanayiye.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    13. madde sadece sanayici için değil tüm ticarî ilişkiler için geçerli. Hatta tüm insan ilişkilerine kadar genişletilebilir.

    Ömrünüze bereket, ceddinize rahmet. Kesinlikle cok ama cok dogru bir tespit. Oto sanayiye gideceklere altin nasihatlar... 

  • Sanayi işi gerçekten stres yuvasıdır.İşler iyi giderken bir sıkıntı olmaz ama kendilerinden kaynaklı yanlış işçilik ya da yedek parça problemi çıkarsa o zaman kafanız ağrıyabilir.Ben her şeyden önce sanayide can güvenliği olduğuna inanmıyorum.Eğer bilmediğiniz tanımadığınız rezil bir adama aracınızı emanet ederseniz ve yapılan iş sonucu bir zarara uğrarsanız adli bir olayın içinde bile olabilirsiniz.Çünkü gerçekten sıkıntılı yerler sanayi.Bir defasında üst kapak tamir ettirmiştim.Kış günü ayakta beklemekten soğuktan akşama kadar iyice yorulmuştum.Tamirhaneyi kapatmaya yakın aracı çalıştırdılar çalışmadı.O gün orada bırakıp dönmüştüm.Bir keresinde de bir arkadaşın tavsiyesi ile 30 metre karelik dükkanda üst kapak tamiri yaptırmıştım.Dört gün sonra aracı alabildim.İş bittiğinde dua etmiştim kurtulduğuma.

  • Nirvana333 kullanıcısına yanıt

    Bu devirde memurdan iyisi mi var? Memur olmayana ev bile kiralamıyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fizikci_

    ve dışarda yapılanın üç katı fiyat veriyorsun ...

    Evet, motoru kucağıniza alınca ki rektefiye parasını 10 yıla yayarak veriyorum, sizin gibi birden 10 bin tl verecek gücüm yok :)


    Bunu neden dedim çünkü benim eski arabam 3.2lt yağ almasına ve dexos standardına uygun yag kullanilmasi zorunlu diye belirtilmisken, adam casttolün ama dexos logosu olmayan yağını alıp gelmiş ve 4lt alır diye de ısrar ediyor..


    Yağ yakmayan arabaya yağ yaktırırlar valla :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: münzevii

    Siz diyorsunuz ya kafam rahat mesele yok, millette de para yok. Bakıma 2000-3000 verirse günlerce uyku tutmaz. :)

    Abartmayin hocam :) haa arabaniz porse , ferrari falansa bilemem ama normal araclarda en baba periyodik bakim tutsun 1500tl :)


    Benim arabam opel , yetkili servis bakim fiyati 660tl (tum parcalar gm orijinal ama bu bakimda mazotta drgisti 875tl odedim.. ayrica fren balatalari degisti, kampanalar trmizlendi ve korozyon onleme hizmeti yapildi 3000tl ye yakin odedim ama zaruri seyler, kimse arabasinin altinin biskuvi gibi kitir kitir paslanip kirilmasini istemez :) )


    Disardan gm orijinal parcalarini alirsam 673tl :) ustelik bu rakama ne yag dahil ne de iscilik.. ayrica bakimda akü , antifriz ölcumu yapildigini da duymadim sanayide..


    Onyargili olmayin yetkili servislere karsi ;)


    https://www.onlineyedekparca.com/urun/opel-corsa-d-1-3-dizel-euro-5-periyodik-bakim-filtre-seti-orjinal-gm-marka




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 15 Kasım 2020; 20:36:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Açıkçası benim eski arabayla sanayilerde uğraşacak halim yok. Genelde yeni araç aliyorum.

    Ha ozel bir aracim var 2011 BMW 3.20d, o araç can olduğu için onun her türlü nazını çekerim onu sa Borusan'dan ayrılma bir arkadaş var , ona götürüyorum, biraz pahali ama değiyor.

    Zaten aracimın maşallahi var pek sorun çıkartmadi şu ana kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Memurların devlet garantisi altında olmaları avantaj yaratıyor tabi.kendinizi ev sahiplerinin yerine koyun onlarda haklı.kirada 2 evim var ikisini de memura verdim mesela.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsi doğru, elinize sağlık. Bende eylül ayında kaza geçirdim. Parça fiyatı kadar servis ücreti geçirmişler. Sözde tanıdık yani.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tek madde gitmeyin değil, tanıdık bir usta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oto sanayiye gideceklere altin nasihatlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReflexAction -- 15 Kasım 2020; 21:25:18 >
  • En nefret ettiğim olayda yaşım 27 ustaların hiç takmama durumu. Sanki çocukmuşuz gibi. 18 yaşından beri araç kullanıyorum ve az çok bilgili olduğumu düşünüyorum çünkü araçlarımın model yılı yeni model olmadığı için hep belli sorunlar çıkardılar. Gidiyorum dükkana sorun şudur ne yapabiliriz gibi yüzüme bakmıyorlar fiyatı 2 katı söylüyorlar hemen çıkıyorum dükkandan. Ama şöyle bir durum olsa yanımda yaş olarak büyük birisi olsa yalakalık yapıyorlar hoşgeldiniz çay için şöyle oturun. Bunu her usta yapmıyor ama oran vericek olursam %90nun da durum böyle.

  • kaya_es kullanıcısına yanıt

    Keşke kaskonuz olsaydı. Geçen ay sanayiye ufak işlerim için gittiğimde gördüğüm şeylerden dolayı 6 yıldır kaskosuz bindiğim Ford Connect'e 1900 liraya kasko yaptırdım. Kaza yapsam bu vampirlerin eline düşsem ne yaparım diye kasko yaptırdım üstelik Otokoç'un anlaşması olan Allianz kasko. 1400'e de kasko vardı 500 fazla verip yetkili servis kaskosunu yaptırdım ki sanayideki vampirlerle muhattap olmayayım. Aracınıza kasko yaptırın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    Hocam aracımda kasko var. %100 karşı taraf kusurluydu park halinde arkadan çarptı. Ben kaskomdan yaptırdım, karşı tarafın sigortasından rücu edilecek. Benim sitem ettiğim nokta tramer yüksek çıkacak, arka camı indirip takmaya 150 lira yazmışlar siz düşünün. Kasko olmadan bu trafikte araç kullanmak büyük sıkıntı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Korozyon önleme nedir? Kaç lira?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaya_es kullanıcısına yanıt

    Sizin kasko delindi mi yani ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.