Şimdi Ara

Oto sanayilerdeki bilgi yoksunluğu ve verilen hizmetin kalitesizliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
5.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • rotçuya 3 defa gittim. 3 ünde de direksyon yamuk dedim. sonuç olarak direksyon hala sola doğru yamuk. düz tutunca araba sağa doğru gidiyor
  • zihniyet okumazsa sanayiye veririz oldukca bu duzen degismez.Sanayi esnafinin cogu da is ahlakindan yoksundur araci yapamazsa ya da bozarsa sikayet edecek yer yok mahkemeye versen bu araci hic gormedim bile derler.Duzgun bir yer olacaksa is emri ile fatura olmali ki hak iddia edebilesin ama cogu vergi vermez denetim yok .Guvendigin usta bile bi sure sonra sana kazik atar sistem bu sekilde turkiyede .ABD de fayans ustasi olmak icin 2 yil egitim alip sertifika alman gerek turkiyede eline anahtari malayi alan usta..
  • Lastik aldığım bayii ısrarlarıma rağmen arka tekerlere balans yapmadı.
    Yolda titremiyorsa gerek yokmuş
    Ve burası vızır vızır çalışan bi lastik bayisi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetkili çok mu farklı ,yaptılarının arkasında durdukları gibi yanlış bir kanı var genelde, ama bir sorun çıkınca ,bunu bu adamlar nasıl yaptı diyorsunuz ve asla hata kabul etmiyorlar ,bütün olay asıl iş sahibinin yada kıdemli ustanın elini sürmemesinden hep çaylaklara bıraktığından dolayı oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MKVll

    al işte
    olayın patlak verdiği yer de filtre dahil aracın yağ kapasitesi 3,8L iken faturada 5L yağ yazılmasıydı
  • Asıl sorun sırf "çok ucuz" diye depodan bozma, her önüne gelen arabaya bakan tamirhanelere gidilmesi. Hele hele sizi elleri yağ içinde ağzında cigarasıyla bir "usta" karşılıyorsa, şenlik var demektir

    Merdiven altı tamirhanelere gitmeyin, arabanızı kara düzen çalışan bilgisiz ustalara emanet etmeyin.

    Belirli bir araç grubunda uzmanlaşmış, her önüne gelen arabaya bakmayan, TSE den gerekli yetki ve sertifikaları almış, işinde uzman ve düzgün hizmet veren özel servisleri tercih edin.

    Yetkili servisin standart bakıma kol gibi fiyat çekmesi sonucu bende yıllık bakım öncesi çok tavsiye edilen 5 tane özel servisi tek tek gezdim. Her biriyle bakımda kullanılacak yağ ve malzemelerle alakalı konuştum, atölyelerine baktım. Sadece 1 tanesi içime sindi ve bakımımı orada yaptırdım. Sonuçtan çok da memnun kaldım.

    Bir tanesinde yaşadığım diyalog aynen şöyle:

    -Benim arabaya ne marka ve kaç numara yağ kullanacaksınız ustam?
    -Valla varilden çekip koyacaz, ne var şimdi içerde bilmiyom ama hepsine ondan koyuyoruz, sorun olmaz !!!

    Bu yer dışarıdan bakış büyük ve kaliteli gibi duran bir özel servis. Arabanızı böyle bir yere verirseniz vay arabanızın haline. Adam daha hangi marka ve viskozitede yağ koyacağını söyleyemiyor !!!


    Siz siz olun ya yetkili servise gidin yada işini yetkili servis kadar iyi, hatta daha iyi yapan kaliteli özel servisleri tercih edin. Her gördüğünüz dükkana bodoslama dalmayın aman diyeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu1616 -- 20 Nisan 2019; 15:31:42 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arif

    Aynı sorun ülkenin genel sorunu... Ülke insanında genel bir kalite düşüşü var, eğitimde sağlıkta her yerde geriye gidiyoruz. Yöneticiler sanıyor ki yeni hastane yaparak iyi hizmet verilecek. Sen personeli iyi yetiştir fiziki imkanlar bir şekilde çözülür. Hababam sınıfındaki "okul 4 duvarı çatısı olan yer değildir, okul her yerdir" düşüncesi bitti artık, yeni okullar var ama öğretmenler eskisi kadar kaliteli değil, akıllı tahta var ama akıllı öğretmen yok. O öğretmenin yetiştirdiği adam işçi oluyor, mühendis oluyor, doktor oluyor, siyasetçi oluyor, esnaf oluyor. 93 ve sonrası doğumlu olan nesile doğru dürüst hiçbir iş yaptırılamıyor. Çok nadir düzgün yetişmiş "insan" çıkıyor. Herkes kolay para kazanma derdinde, işimi iyi yapayım derdinde değil ne yazık ki. Eğitim ailede başlar okulda devam eder, aile de öğretmen de kıt kanaat geçinirken ve öğretmen öğrencisine, ne de ebeveyn ailesine verimli olabiliyor.
    Çok saçma bir tahlil olmuş akıllı tahta var akıllı öğretmen yok.Yazık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Malesef tüm Türkiye’de olan bir problem, usta diye geçinen elemanların hepsinde bir cahil cesareti var sormayın gitsin.
    Adama fren hidroliğini ısrar etmeme rağmen değiştirtemedim düşünün yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merdomable kullanıcısına yanıt
    Adam haklı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ankara için konuşayım;

    Sanayinin %90 ında iş yok.

    Kalan %10 luk kısım ciddi profesyonel servislerine ciddi yatırımlar yapan USTA sıfatını hak eden insanlar ve onların servisleri... Bu adamların servislerine gidip hadi arabamı yap diyemezsiniz zaten. Çünkü servisin garajından tutun liftlerine kadar yer yoktur... Randevu verir isterseniz anca öyle.

    Diğer türlü başka yerlerde arabalarınıza tecavüz edilir paranız alınır bu kadar olur bu abiiğğğ der gönderirler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arif

    Şirkette 6 yıldır çalışıyorum, çeşitli markalardan 30'dan fazla araç geçti elimizden, şu anda 13 araç var. Genelde yetkili servise giderler ama yetkili servisler de farksız ne yazık ki... Sadece daha pahalı ve daha kaliteli bir şekilde kazıklanıyoruz o kadar... Bu aracın yağı özel 0w-30 bunu koymazsanız garanti kapsamı dışında kalır başka yerde yaptırmayın diyen yetkili servisin bir önceki bakımda 2 araca da 5w-30 yağ koyduğunu faturadan çıkarttım, gidip yüzlerine de söyledim ama yüz yok maalesef. Başka bir markada koca kamyonete yanlış fren diski takıldı, aracı almaya gittiğimizde servisten çıkmadan fark edildi. Şanzımanında fabrikasyon hata olan araç 10.000 km'de köprüde yolda kaldı, test sürüşünde bildiğin xxx, bu modeller böyle işte diye cevap verdiler. Sökünce parçanın ters takıldığı ortaya çıktı. Garantiden yaptılar.

    Yetkili bayiye aracı 2. elde satılsın diye bıraktık, 3 ay sonra geri aldığımızda ön konsoldaki kapaklı gözün kapağı kırılmış, makyaj aynası kapağı kırılmış, iç lambalar yanmıyor sigorta attırıyor,
    6 ay önce sıfır aldığımız aküsü ölmüştü, takviye yapıp vermişler, ilk kontak kapatmada araç tekrar çalışmadı.

    Genel olarak ülkede insan kalitesi düştü, sanayiyle servisle ilgisi yok. Çözümü de eğitim ve adalet... Önce insana dürüst olmayı, yalan söylememeyi öğretecekler, sonra da dürüst olmayana ağır yaptırımlar uygulanacak. Birincisi olmadan ikincisi tutmaz. Çünkü o yargıyı verenin de kolluk kuvvetinin de dürüst ve adil olması gerek.

    Alıntıları Göster
    + serviste bazen araca muamele esnasında verdikleri muhtelif hasarlar ve cehalet / artislik kaynaklı ihmale dayalı hizmet zararlarını da unutmayalım hocam. Canlı örneğini 2 araçta bizzat tecrübe ettim. Yetkili servis üstelik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Nisan 2019; 2:11:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GrandLotus

    Ankara için konuşayım;

    Sanayinin %90 ında iş yok.

    Kalan %10 luk kısım ciddi profesyonel servislerine ciddi yatırımlar yapan USTA sıfatını hak eden insanlar ve onların servisleri... Bu adamların servislerine gidip hadi arabamı yap diyemezsiniz zaten. Çünkü servisin garajından tutun liftlerine kadar yer yoktur... Randevu verir isterseniz anca öyle.

    Diğer türlü başka yerlerde arabalarınıza tecavüz edilir paranız alınır bu kadar olur bu abiiğğğ der gönderirler...
    O yüzde 10'u örneklendir de biz de oralara gidelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GrandLotus kullanıcısına yanıt
    Hocam peugeot için, 23 yaşında, %10 luk yer tavsiyen var mı? Gitmediğim yer kalmadı basit bi el freni yüzünden sağlam araba 190 yapan araba düz yolda gidemiyor garip garip sesler geliyordu yeni yeni düzelttirmeye çalışıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca ilk gittiğinizde uyguna yaparlar. 2. Gittiğinizde kazık atmaya çalışırlar. Hiç sekmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun bizim genlerde
    Müşteri işini en ucuza yaptırmak ister
    Usta 1 aylık kazancı 1 araçtan çıkarmak ister
    Konunun özü fırsatçılık
    Erik yeni çıktı 300TL
    Kiraz yeni çıktı 130TL
    Ne oldu ürün yeni çıkınca hep bahane edilen mazot gübre ilaç daha mı maliyetli oldu
    Pazarlık yapmayı fırsat kovalamayı severim ama bir yere kadar
  • Allah o akıllı vidayı bulanın ne muradı var ise versin. Ulan arabada plastik aksam trim ne varsa dur dur hemen şuraya da atayım diye ellerinde geziyorlar resmen ustalar. Yıldım artık.

    Bizim insanımız tabiri caiz ise klipse çıta geçmeli oturtmalı parçalara alışkın değil. İlla vida olacak, sağlam olacak. Yoksa kopar uçar ayakta duramaz bu arabalar..........
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-92A2F8722

    Ayrıca ilk gittiğinizde uyguna yaparlar. 2. Gittiğinizde kazık atmaya çalışırlar. Hiç sekmez
    Hocam uyguna yapsalar iyi. Bir kere gittiniz mi iyi fiyata yaptırdım diye sevinirken sağlam arabadan başka sorun çıkıyor 3-4 kere tekrar gitmek zorunda kalıyorsunuz. Adamlar müthiş bu konuda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetkili servislerde aynı, aracın ön camını yetkili servisde değiştirttim.Aracı aldıktan sonra camın düzgün yerine oturtulmadığını gördüm, tavan ile dikiz aynasıyla bütünleşik olan yağmur sensörünün vs olduğu siyah kısım arasında bariz 1 santim boşluk vardı.Yağmurda felan su almadığı için dert etmedim ama fark edince insan rahatsız oluyor tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetkili serviste fren hidroliği değiştirmeleri için aracı bıraktım. Bayadır değişmiyordu siyahlaşmıştı artık yağ. Gün içinde aracınız bitti gelip alın dediler. Aldım hiç bakmadan çıktım. Bir şey dürttü bi dedim şu yağı kontrol edeyim. Bi baktım yağ hala sim siyah hiç açmamışlar bile üzerinde ki tozlar olduğu gibi duruyor. Gidip baya söylendim ilgilenen ustayı çağırdım. Ben dışardan kontrol ettim eksik değildi ellemedim diyor Güler misin yoksa sever misin ?
  • Bilgi yoksunluğu ve kalitesizlik değilde dün bizim burdaki sanayide bir olay başıma geldi. Yeni aldığım aracın kliması soğutmuyordu. Aldığım adamda tanıdık aradım kış olduğu için gazı doldurmadığını gazla halledebileceğimi söyledi. Sanayide bir klimacıya götürdük arkadaşın tavsiyesiyle. Adam gazı doldurdu ve aracın soğutmadığını ve kompressörün bozuk olduğunu söyledi. Hemen yanındaki çekmeden bir kompressör çıkardı(yan sanayi) ve 1500 tl ye hemen takacağını söyledi. Bende şimdi taktırmak istemiyorum param yok dedim ve ayrıldım. Yola çıktım ve klimayı açtığımda buz gibi soğuttuğunu gördüm. Yani orada taktırsam hem çalışan orjinal kompressörümü alacak hemde beni masrafa sokacaktı. Yani bilgi eksikliğinden çok dolandırıcı ve yalancı insanlar bunlar. Bundan sonra usta ne diyorsa tersini yapacam ve başka bir yerede götürecem. Yoksa adam ayakta götürüyodu beni

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.