Şimdi Ara

Oto Pazarındaki ibretlik araç satışımız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
1.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşta 2000 model Nissan Almera Luxury marka model otomobil vardı. Araç gayet temiz bir araçtı. Piyasasına baktık, ortalama 18.500 -19.500 TL idi. Arkadaş pek pazarlık sevmediği için ve Van'da bu araç pek tutulmadığı için 18.000 TL'ye kadar düşmeye karar verdi .Aracı sabahtan pazara götürdük, fiyat hanesine 19.000 TL yazdık ve anında araç çok fazla ilgi gördü. Bir gariban ağa beyimiz geldi , adam alıcıydı . Bu abimiz aracı sanayiye götürdü, aracı beğendi arkadaş da ikramım olsun diyere 17 bine kadar düştü. Orada son dakikada adamın hevesi kaçtı ve vazgeçti. Pazara geri döndük, bu sefer diğer alıcılar ile pazarlığa giriştik, adamlar 16 diyor, arkadaş 18.000 den aşağı olmaz diyordu. O esnada çakallar sahaya indi, etrafımızı sardı. Bir çakal çıkıp dedi ki: hocam 15 vereyim araca. Diğer alıcılar 15 lafını duyunca soğudu ve acaba araçta bilmediğimiz bir şey mi var yoksa piyasası 15 filan mı diye düşünmeye başlayıp geri çekildiler. Arkadaş da çakal galericinin tuzağına düştü, sinirlendi: az önce adam ile 17 ye anlaştım sen neye dayanarak 15 eder diyorsun, neresinden kırptın bu parayı deyince deşifre olduk. Aracın 17 bine kadar düştüğünü öğrenince pazarlığın şekli değişti, en az 3-4 alıcı daha çıktı. O esnada galerici aracın içine oturdu, marşa bastı, kapıları açıp gelin araç bende dedi. biz de anlamsızca oturduk araca yola koyulduk, yolda galerici ben 17 veriyorum alacam bunu dedi. Arkadaşı kumpasa aldı. Diğer alıcılar kaçtı gitti zaten. Sanayide galerici 50 kusur buldu araca, çenesi durmuyordu, ustalar da saçma sapan triplerle moralimizi bozdu. Bir de sanayide ne idüğü belirsiz bir araç gelip bize çarptı ( bu da bir oyun mudur bilinmez ) arkadaş ta lanet olsun dedi 16.500 e verdik aracı.

    Geçen gün oto pazarına uğrayanların gördüğüne göre adam 19.750'den ilana koymuş, 18.500 e satacak aracı en az. Böyle bir tipe ekmek yedirdiğimiz için kaç gündür uyuyamıyorum. Araçta 4 tane sıfır kış lastiği vardı, eleman bunları da sökmüş, en az 500 TL den satmıştır. KAbak lastikleri takıp öyle satıyormuş aracı.

    Bundan sonra galerici gördüğüm an ve gelip de pazarlığı öldürmek için 15 olmaz mı abi deyince, sana 25 olur koçum diyeceğim. Lakin bu acı tecrübede galerici resmen bizi uyutmuş oldu. Bu basit taktiği bilmeyenler için umarım güzel bir misal olmuştur :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anyhill -- 9 Şubat 2016; 6:03:59 >







  • özet yazsaydın hocam çok uzun kimse okumaz
  • Ben okudum.O an fikkatli olmak lazım sonradan ders çılarınca biraz pahalıya patlıyor sonra niye galericilere kötü gözle bakılıyor diye spruyorlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • galaricilerin işi bu. hiçbi zaman galariciye araba satmam galariciden araba almam. sonuçta adamlar bu işi kar elde etmek için yapıyor.
  • asdfewf A kullanıcısına yanıt
    hocam 3-5 kişi de okusa faydalansa memnun olurum, biz yandık , başkaları yanmasın.
  • Paraya ihtiyaç yokasa, aciliyet yoksa. Galericiye araba satmamak lazım. Hep aynı olaylar yaşanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bozak07 kullanıcısına yanıt
    hocam ansızın mesaj kutunuzda bir foto görebilirsiniz benden demesi .:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anyhill -- 8 Şubat 2016; 21:57:51 >
  • Galerici bildiğin pazardan araba kaldırmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın başına gelip 15 olmaz mı, 16 olmaz mı? diyen 'diğer' alıcılar, emin olun aracı satın alan galericinin adamlarıdır. maalesef tam kumpasa düşmüşsünüz. Hayırlısı olsun, şu saatten sonra yapacak bişey yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aga sinirim oynadı yazıyı okuyunca geçmiş olsun. Bilgi için sağolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusura bakmayın da

    Vay şerefsiz
  • Galerici şerefsiz değil. Çenesi konuşmayı biliyor. Sonuçta elinizden zorla almadılar aracı. Siz vermişsiniz.
  • sen aracı değerinden sattın, galerici aracı pahalıya satıyor, piyasa bunların yüzünden %10-15 şişik ,,,, bu arada böyle 1-2 kuruşu kafaya takarsan erken yaşlanırsın, akacak kan damarda durmaz
  • Şimdi okurken adamın aklı almıyor ama ben de arkadaşımın toledosuna aynisina yaptıklarına şahit oldum ve böyle bir taktik olduğunu bilsek de insanın o an morali bozuluyor. Eli cebinde, dudak sigarasi ile o ağız yüz hareketleri ile seni kendi aracından sogutmayi basariyorlar.

    Ramide kurulan oto pazarına gidin. Pazar günü. Dediklerimin organize nasıl yapıldığını görürsünüz. Zaten kendi arabasını satmaya gelenleri kabak gibi buluyor onlar. Ayrıca galericiler pazara araba satmaktan ziyade bu şekilde araba almaya geliyorlar emin olun.

    Mesela size 2010 symbol var diyelim. Siz de söz gelimi 26 fiyat yazdiniz. Bu kanı bozuklar kendi arabasını emsal gösterip ben şu 2011e 25 istiyom veren yok sen in abicim o fiyatı diye kirdirmayi bile deniyorlar..

    Pazarda araba satilmaz demeyin.. nişanlısı ile babası ile gelen ve ilk ufak arabasını kafasında belirlemeye çalışan onlarca bayan alıcı bile görebilirsiniz. Bu kesim sadece arabanın rengine bakıyor. . Galericinin söylediklerini baz alıyor. O çok yakar.. bunun bakımı pahalı. O sana gitmez diyerek k.çından donanım bile uydurarak araç satıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • canın sağolsun unut gitsin bu işler böylebelki hayırlısı böyledir

    galericide sonuçta kâr edebilmek için ucuz almak zorunda,sahtekarlık dolandırıcılık artık milli sporumuz biliyorsunuz öyle şeylee görüyoruzki artık doğal geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anyhill

    hocam ansızın mesaj kutunuzda bir foto görebilirsiniz benden demesi .:)

    Valla çok mutlu olurum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ben kumpas görmedim yada göremedim.

    Sadece kararsız satıcı gördüm.
  • Aslinda guzel kumpas kurmuslar.
    Siz de birdahakine kumpas kurun. 3 4 tane arkadasinizi da goturun tanimiyormus gibi yapin. Adam 17500 desin biri 17600 biri 17 700 boyle acik arttirma gibi bir tezgah. Birileri de cikip bu araba iyi herhalde millet basinda kavga ediyo diyip piyasasindan yukari bile satabilirmissiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında piyasa araştırması yapmadan önce kendi aramızda bu araç ne kadar eder diye sorduğumuzda 16.000 veya 16.500 hak eder demiştik ancak dediğiniz gibi diğer araçlara bakınca neden biz daha düşüğe satalım dedik. Gerçekten piyasa boş yere şişmiş halde. Bizim için geldi geçti de , başkası örnek alsın diye paylaştım. 1 kişi dahi kurtarsak kardır bu tiplerden.
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Amenna, her işte bir hayır vardır elbette. Ama üzüldüm hakikaten insanlık adına. İki kuruş kar etmek için türlü dolap, yalan dolan, gözyaşı, veryansın, iltifat vb. değer mi iki kuruş için hakikaten? anlam veremedim. Bir de sanayide galerici aracın test sürüşünü yaparken başka araç geldi bize çarptı. Arkadaş biraz da o yüzden satmak zorunda kaldı, iyice morali bozulduğu için arabayı bir daha görmek istemedi. Şimdi düşünüyorum da acaba diğer arabayı bizim araca çarptırmak da bunların fikri miydi? insanın aklına her şey geliyor VALLAHİ.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.