Şimdi Ara

öss için tecrübelerini aktarmak isteyenler..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar öss de hangi konular zorlar öğrenciyi bütün konuları ne zaman bitirmek lazım derece yapmak nasıl son bir senede kazanılırmı? (yeni sisteme göre cewap werirseniz iiii olur

• Derece işi temeline bağlı. Ben 3 yıllık konuları son seneye yığıp 12. sınıf konularıyla beraber tekrar yaparak dereceye girileceğini pek sanmıyorum. İstisnalar vardır; ama adı üstünde, "istisna". Lise 1'in ortalarından itibaren yaz-kış demeden çalışanlar, konuları aksatmayanlar ve hatta gelecek konulara ön hazırlık yapanlar dereceye giriyor.

Sanırım son (12.) sınıfa geçiyorsun bu yıl. Şu an geçmiş yılların konularından eksiğin olmamalı veya çok az olmalı. Mat-1'i kafadan bitirmiş olmalısın bence, sene içine yayılacak bir ders değil o kadar ağır 2. bölüm konuları varken. Yayın ayrımı yapmamalısın. Zor sorularıyla meşhur yayınlarda ortalamanın üstünde bir başarı göstermelisin, zor soruyla meşhur deneme sınavlarında ortalamanın üstünde bir puana ve başarı sırasına sahip olmalısın.

12. sınıfta göreceğin yeni konular için ya ön hazırlık yapmalısın ya da okulda gördükten sonra hemen hâlletmeye çalışmalısın. Zaten 12. sınıf konuları kolay ve zevklidir. Alanın ne bilmiyorum da; matematikte, fizikte, kimyada, biyolojide kolay ve zevkli konular vardı. Bir tek analitik geometri uzun ve formül çok, o da iyi bir konu çalışmasından sonra bol soruyla hâlledilebiliyor; yapamadığın soruları, ilk defa gördüğün soru tiplerini mutlaka sor ama.

Dereceye girmedim bu yıl; ama girenlerden öğrendiğim ve gördüğüm bunlar yani. (Ben 2009 ÖSS'de umduğum gibi bir puan alamadım ve başarı sırasına giremedim; ama 2010 YGS-LYS için daha iyisini yapacağımı umuyorum.)

Dereceye girecek adam zaten "Derece yapmak nasıl? Son senede kazanılır mı? Bütün konuları ne zaman bitirmek lazım?" gibi soruları sormamalı bence.

Dereceye girmek gibi uç hedeflerin yoksa... (Ki yukarıda kalınlaştırdığım notu tekrar hatırlatıyorum.) 12. sınıf konuları için bir ön hazırlık çok şart değil. İstiyorsan çalış biraz; ama "derece" hedefin yoksa okulda sırayla işlenmesini gör.

"Alanın ne?" sorunu tekrar soruyorum. İnsanlar en iyi yardımı, hangi alandan olduğunu bilerek yapabilir bence.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 21 Eylül 2009; 21:31:18 >

• kusura bakmayın alanımı yazmamışım alanım:tm mat 1 yazın bitirdim mat 2 den bi lise 2 konularım ve lise 4 konularım eksik fen bire hiç bakmadım

Orijinalden alıntı: bandenas

kusura bakmayın alanımı yazmamışım alanım:tm mat 1 yazın bitirdim mat 2 den bi lise 2 konularım ve lise 4 konularım eksik fen bire hiç bakmadım

Ben sayısalcıyım ve açıkçası Edebiyat'ı, Coğrafya'yı, Tarih'i, Felsefe'yi bir TM'ci, bir sözelci, bir yabancı dilci kadar bilemem tabii.

Fen-1'e ara ara çalışabilme olanağın olur. Sözel derslerin matematik ve geometri kadar zaman alıcı olduğunu pek düşünmüyorum.

Dereceye girenler bu çapraz dersleri hâlletmiş olanlardır. Sayısalcılar için Sos-1, diğer alanlar için de Fen-1 öyle.

• 1 arkadaşım vardı. Senenin başında(çoğu sayısal konuyu bitirmiş) tüm sayısal dersleri iyiydi ve biz sene başı diye harıl harıl sayısal ders çalışırken o sayısal etütlere denk gelse bile gider coğrafya etüdüne girer coğrafya çalışır ve coğrafyam kötü derdi.

Sonuç say2 türkiye 40.sı oldu

Sözüm o ki derece böyle yapılır sen derece falan yapamazsın en iyisi yapabileceğin kadar yüksek puan yapmaya çalış dereceye oynuyorum falan deme arkadaşlarınada hedef sorarlarsada 340 idealdir

Fen1 fiziği ve kimyası çok kolaydır biyolojisini ben BİLMİYORUM o yüzden fizik ve kimyasına bakmanı öneririm alan derslerinden kalan boş vakitlerde.Mat2 yede ÇOK ÇOK ÇOK çalış

if you want to make it for a living, your number 1 aim should not be how to maximize your profit, but how to minimize your risk.

• zaten benim hedefim ilk bine girmek ama nasıl çalışmam hangi konulara ağırlık wermem gerektiğini bilmiyorum bi tecrübelerinizden faydalansam

tecrübe: hayatta yenen kazıkların faturasıdır....

zaten benim hedefim ilk bine girmek ama nasıl çalışmam hangi konulara ağırlık wermem gerektiğini bilmiyorum bi tecrübelerinizden faydalansam

tecrübe: hayatta yenen kazıkların faturasıdır....

O zaman Fen-1'i bir TM'ciye göre iyi düzeye getirmeye bak. Önceki iletimde söylediğim gibi, dereceye girmeye oynayan elemanlar bu çapraz testleri hâlletmiş olanlardır. Sayısalcıların Sos-1 hâllettiği kadar, diğer alandakiler de Fen-1'i hâlletmiştir.

Hepsinden evvel fonksiyonları iyi biliyor musun? Fonksiyonlar matematiğin omurgası.

Mat-2'de trigonometri en babası. Zaten bu yıl özel tanımlı fonksiyonlarda, limit ve süreklilikte, türevde, integralde bol bol karşına çıkacak trigonometri. O yüzden şimdiden hâlletmiş olman lazım. Toplam-fark formüllerini, yarım açı formüllerini, koordinat düzlemindeki bölgeleri ve trigonometrik fonksiyonların o bölgelerdeki durumlarını, dik üçgenden yararlanmayı, belli açıların trigonometrik değerlerini, açıların derece ve radyan cinslerini, esas ölçüyü...

Analitik geometri de çok baba. Önceki ÖSS sisteminde Mat-2'nin geometri kısmının son 3 sorusu analitik geometriydi, şimdi de 30 Geo-2 sorusunun son 8'i olacak. 1. bölümde nokta ve doğru analitiği çıkarken, 2. bölümde çember analitiği, vektörler, konikler, uzay analitiği gibi baba konular çıkıyor. Formül çok. Düşün, bu sefer soru sayısı da 5 arttı. O yüzden analitik geometriye iyi ağırlık ver. 12. sınıfta ayrı bir ders olarak veriliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • trigonametriyi tahminen hiç bilmeyen biri ne kadar sürede bitirebilir.

Bir hayalin varsa onu korumalısın. İnsanlar kendi yapamadıkları şeyleri senin de yapamayacağını söylemek isterler. Eğer bir şey istiyorsan, onu elde etmelisin. Nokta!
  • mat 1 bitirdim 12. sınıfım.. dersaneye göremi gitsem yoksa mat 2 ye başlasam mı die düşünüyorum başlasam hangi konulardan başlayalım bildiğim konulardan mı yoksa 10.sınıf konularından mı?

mat 1 bitirdim 12. sınıfım.. dersaneye göremi gitsem yoksa mat 2 ye başlasam mı die düşünüyorum başlasam hangi konulardan başlayalım bildiğim konulardan mı yoksa 10.sınıf konularından mı?

Başla önden gitmek bişey kaybettirmez sanırım. 10.Sınıf olarak sıfırdan başlaman daha iyi olur çünkü yeni sistemle birlikte detay arttı. Eksiksiz tam olarak kavraman gerekiyor.

Bir hayalin varsa onu korumalısın. İnsanlar kendi yapamadıkları şeyleri senin de yapamayacağını söylemek isterler. Eğer bir şey istiyorsan, onu elde etmelisin. Nokta!
  • hmm ben şey düşünüyorum iraz hakim olduğum mat 2 konularından bazılarını biireyim beni zorlıyacak olan konularıda dersaneyle beraber gideyim
  • Trigonometri'yi sindire sindire öğrenmen lazım, bodoslama yüklenirsen pek bişey anlayacağını sanmıyorum.Öğrensen de 2 gün sonra unutursun.Konunun her bölümüne bir gün ayırıp önce kavrayıp sonra onla ilgili test çözüp yapamadıklarını hocaya sorarsan olayı bitiririrsin.Ama sen yinede Mat hocana bi danış.

**Konularda dersane ile pararlel gitmeni öneririm, sonra karışıklık olabilir.

Başarılar
  • peki lise 4 konularını ne yapayım?
    sen lise 1-2-3. sınıfların konularına hakim degilsin okuduğum kadarıyla gördügün konularda zorlanıosun ve lise4 e çalışmak diyosun lise 4 konuları hele matematik çerezdir ama trigonometri fonksiyonlar denklemler konularını süper biliyorsan
    şimdi d.sanede gördügün konuları tekrar et geldiginiz yere kadar sular seller gibi yapabildigine inan (okullae yarın açılmasına rağmen) sonra lise4 ü kasmaya bak ama şimdi tek hedefin d.sanee geldiginiz yere kadar olan kısım ..AYRICA DERSHANEYİ TAKİP ET ÖNDEN GİTME GERİ GİTME BUNU KİM YAPAR DİYEN VARSA DA SÜPER DERECEDE İYİ OLURSUN EYW DERİM D.SANENİN ÖNÜNDEN GİT DERİM

Son birşey bende senin gibi sorardım bu soruları hedefin büyükse ilk sene zor mu dersen evet bana göre zor ama üniv olsunda nere olursa olsun diyosan KESİN girersin bu dedigim çalışmayla ama sende anladığım şey eksiklerin fazla...

• Bende sayısal alandan ilk on bin içerisindeyim.Alanın eşit agırlık olduğu için derece yapman sayısala göre bir nebze kolay olur (15 puan kadar)Tabi bu puan aralığı üst basamaklara çıktıkca azalır ve zirvede eşitlenir.Yapman gerekenleri sıralarsak öncelikle eski adıyla öss müfredatı dahilinde okuldaki hiç bir dersini aksatma.Çok soru çözme telaşı yerine çeşit çözmeye çalış. Ezberci bakış açısından uzaklaş empati kurmayı dene.Seni zorlayacak olan mat-2 kısmı olur . Onun için şimdiden bir kaç dersini halletmen gerek ki o dönem sıkışmadan rahatca mat-2 kasabilesin.Sizin için Fen-1 neyse sos-1 bizim için aynı anlamı ifade ediyordu. Benim yaptıgım ilk dönem denemelerde sos-1 çözmekti. İkinci dönem zaten sık uygulanan denemelerle iyice geliştirmiştim.Ama fen-1 çalışmadan soru çözerek gelişir mi hiç denemedim ama temelin varsa neden olmasın .
    Bu arada derece heyecanına kapılıp yapabileceginden daha kötü şeyler yaşayabilirsin.(bknz ben . oysa ne hayallerim vardı düz liseden ilk binde olacaktım )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßerqan -- 23 Eylül 2009; 9:35:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ßerqan

Bende sayısal alandan ilk on bin içerisindeyim.Alanın eşit agırlık olduğu için derece yapman sayısala göre bir nebze kolay olur (15 puan kadar)Tabi bu puan aralığı üst basamaklara çıktıkca azalır ve zirvede eşitlenir.Yapman gerekenleri sıralarsak öncelikle eski adıyla öss müfredatı dahilinde okuldaki hiç bir dersini aksatma.Çok soru çözme telaşı yerine çeşit çözmeye çalış. Ezberci bakış açısından uzaklaş empati kurmayı dene.Seni zorlayacak olan mat-2 kısmı olur . Onun için şimdiden bir kaç dersini halletmen gerek ki o dönem sıkışmadan rahatca mat-2 kasabilesin.Sizin için Fen-1 neyse sos-1 bizim için aynı anlamı ifade ediyordu. Benim yaptıgım ilk dönem denemelerde sos-1 çözmekti. İkinci dönem zaten sık uygulanan denemelerle iyice geliştirmiştim.Ama fen-1 çalışmadan soru çözerek gelişir mi hiç denemedim ama temelin varsa neden olmasın .
    Bu arada derece heyecanına kapılıp yapabileceginden daha kötü şeyler yaşayabilirsin.(bknz ben . oysa ne hayallerim vardı düz liseden ilk binde olacaktım )

Nereye yerleştin?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.