Şimdi Ara

OSMANLI-RUS İTTİFAKI OLSAYDI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 18.yy boyunca gereksiz yere savaşan devrin önemli iki İmparatorluğu maalesef bir ittifak yaparak bütün Avrupa'yı hakimiyet altına almayı nedense akıllarına getirememişlerdir.

    Bu nedenle İngiltere, Avusturya, Fransa giderek güçlenmiştir.

    Biraz mantıklı olunsaydı, hem Ruslar Akdeniz'e ve sıcak denizlere inmiş olacaklardı, hem de Osmanlı Batı Avrupa ve Kuzey Avrupa'ya erişerek yıkılma sürecine girmeyecekti.

    Haybeye yapılan savaşlar neticesinde iki imparatorluk da sonunda yıkılmış, sinsi sinsi planlar yapan Batı Avrupa büyük bir güce ve refaha kavuşmuştur.

    Osmanlı ve Ruslar ise kendi bölgelerinde kalarak, Afrika ve Amerika'nın keşif ve sömürü ganimetlerinden mahrum kalmışlardır.

    Batı bir anlamda bu iki İmparatorluğu trolleyerek birbirine kırdırmış, Amerika Kıtası ve Afrika'nın kaymağını yemiştir.

    Üstelik Osmanlı ve Ruslar birleşip bir Kutsal İttifak kurabilselerdi, Papalık da kolaylıkla yıkılacak ve Avrupa Ortodox ve Müslüman olacaktı.

    Osmanlı da Viyana saplantısı yerine Kuzey yada Güney yolunda giderek başka topraklara hakim olacaktı. Bu sayede Viyana eninde sonunda düşecekti.

    Özellikle Viyana yerine mesela Güney hattından İtalya civarlarından ilerlemek Osmanlı'ya önemli topraklara erişim olanağı sağlayacaktı. Boş yere Viyana saplantısına girilmesi Gerileme dönemini hızlandırmıştı. Güney hattının önemli bir avantajı da ılıman iklimdi. Sürekli olarak Viyana gibi soğuk ve sert geçen kış şartları yerine, sıcak ve yağışlı Akdeniz iklimi ile rahatça Güney Avrupa'yı hakimiyet altına alacaktık.

    Sonuca gelirsek birlik olamayan Ruslar ve Osmanlı sonunda Batı'nın çok hızlı şekilde yükselmesinin önünü açmıştı. Keşke daha stratejik hamlelerle ittifak yaparak birlite Batı'yı trolleselerdi.

    Yazık olmuş resmen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senersongur -- 24 Şubat 2017; 9:40:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • O mantıkla bakarsak çinliler ve Türkler ittifak kursalar dünyayı dize getirebilirdi ama olmuyor öyle. Sömürgesel durumları göz önüne katmazsak genelde savaşlar birbirine sınır komşusu olan devletlerde oluyor. yani rusların geniş çaplı bir dünya savaşı dışında direk gidip ingilizlere savaş açması işgal etmeye kalkması o dönemin şartlarında pek olası değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lawbreaker

    O mantıkla bakarsak çinliler ve Türkler ittifak kursalar dünyayı dize getirebilirdi ama olmuyor öyle. Sömürgesel durumları göz önüne katmazsak genelde savaşlar birbirine sınır komşusu olan devletlerde oluyor. yani rusların geniş çaplı bir dünya savaşı dışında direk gidip ingilizlere savaş açması işgal etmeye kalkması o dönemin şartlarında pek olası değil

    Çin dönemi biraz eski.



    Fakat 17-18yy. dönemleri ittifak için ideal zamanlar.



    Amaç kıta Avrupasına hakim olup daha sonrasında somurgeler büyüme.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • senersongur kullanıcısına yanıt
    aslında ilk mesaja yazacaktım unutmuşum, ruslarda da pek sömürgecilik pek yok yayılmacı politika izlemişler. yani ingişltere-fransa-portekiz-ispanya hatta belçika ve hollanda gibi sınırı bulunmayan afrika -asya-güney ve kuzey amerika gibi yerleri işgal etmemişler. Onlarda sscb yi oluşturan ukrayna litvanya vs şeklinde genişleme yoluna gitmişler
  • Biraz mantıklı olunsaydı, hem Ruslar Akdeniz'e ve sıcak denizlere inmiş olacaklardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İttifaka gerek yoktu Osmanlı o toprak hakimiyetlerini sağlarken gelişmeyi sağlayıcı yenilikler,reformlar ile mevcut durumu korumaya çalışsaydı, İslamiyet'i bahane ederek dinlere ait olmayan din adamlarının şahsi çıkarları doğrultusunda yalan yanlış verilen fetvalar ve vaazlar Osmanlı'nın sonu oldu.

    Dini inançlar, insana bir azim katar cesaret verir ölümü göze alabilmeyi,motivasyon güç verir ama bu inançlar insanlar tarafından yönetilirse kontrol edilirse kattığı faydadan fazla zarar verir.

    Osmanlı halkı İslamiyet adı altında mezhepsel ve kişisel düşünceleri Kur'an-ı Kerim'de yeri olmayan yanlış bilinenleri her şeyi doğru olarak kabul etmeseydi padişah kabul etmeseydi Osmanlı zaten ortadoğunun yöneticisi olurdu.

    O devirde güç asker,kılıç ve vücuttu. Şimdi global ekonomi,global piyasa diye bir şeyler var. İstediğin kadar tankın tüfeğin olsun ülkende bir kriz yaşatırlar millet açlıktan hükümeti indirir. Osmanlı o zaman gereken ön şartı sağlamıştı. Git çok adamla etkisiz hale getir ele geçir. Eyvallah sonrada kendini geliştireceksin üreteceksin ki nüfus avantajınla beraber ilim,irfan avantajı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 16 Mart 2017; 12:40:50 >




  • eşyanın tabiatına aykırı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.