Şimdi Ara

Osmanlı Padişah annelerinin hepsi yabancı mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byob

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tarîhçî


    quote:

    Orijinalden alıntı: byob

    Ruslar: %58,32; Ukraynalılar: %24,32; Kırım Tatarları: %12,1; Beyaz Ruslar: %1,44; diğer Tatarlar: %0,54; Ermeniler: %0,43; ve Yahudiler: %0,22.[7]

    Wikipedia mı kaynak?

    evet, şu andaki nüfusu bu. tatar yönetimindeyken tabiki %50nin üzerindeydi bu nüfus ama osmanlı padişahları çoğunlukla kırımdaki ukraynalıları ve yerlileri getirtmişlerdir. hatta bunların çoğu saraya geldikten sonra öğrenmişlerdir türkçeyi. sonuçta padişahlar da insan ve kiminle yatacağını iyi biliyorlar

    Wikipedia kaynak olarak kabul edilemez.




  • bu konu çok kapsamlı ve karışık o zamanki haremle ilgili bilgi belgeler bulmalıyız çünkü padişahların birçok karısı oluyordu
    sonra Osmanlı secerelerini çıkartmak içinde kaynak lazım

    bunları yapmak için bilgi, para, osmanlı türkçesi ve vakit olması lazım oda bizde yok şuan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gözüm bi abdülhamite kaydı sonra bastım kahkahayı
  • Malesef dışa bağımlılık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk osmanlı padişahları hariç hepsinin eşi yabancıydı.
    Şimdi yerli biriyle evlenirseniz kızın ailesi padişahın akrabası olur.
    Böylece bir şekilde güce ortak olabilir.
    Esir veya annesiz ve babasız bir kızla evlenirseniz kimseyle akraba olmazsınız. Güç sizde kalır,kimse ortak olamaz. Asiller sınıfı vs de oluşmaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ee İlber Ortaylı resmi dil Türkçe idi diyor,hatta devşirmeler filan mükemmel Türkçe konuşuyormuş,ek olarak siyasete katılabilmek için Türkçe bilmek zorunluymuş

    Bu yüzden araplar ile bazı sorunlar çıkmış hatta ve bir paşada araplara bizi baglamaz 4 seneye öğrenin Türkçeyi demiş ve ayar vermiş.
  • arkadaşlar her yazışma farklı rikalar var değişik değişik osmanlı arşivi vesikaları kitabı var alın okuyun ordan türkçesi yazıyo yanda öbür tarafta arapça harflerle rikası yazıyo çok farsca kelime var ama genelini anlarsınız kolay vesikaların.

    En basitinden fatihin kanunnamesini okuyun 3 adet farsca kelime öğrendiniz mi tek seferde anlarsınız örnek evlat katli vacibdir diyo vacibi öğren bitsin.

    kadın konusuna gelirsek taaa hun imp gidelim onlarda bile hatunlar çinden gelirdi ana nedeni hanın soylu biriyle evlenmesidir.




    edit: vikipedia daki bilgiyi paylaşırken en altta kaynaklara bakın mesela arkadas üstte osmanlı eş listesini atmış kaynak belirtmemiş o sayfada en altta.

    Bernard Lewis, The Emergence of Modern Turkey (Studies in Middle Eastern History), Publisher: Oxford University Press, USA; 3rd edition

    Yavuz Bahadıroğlu, Resimli Osmanlı Tarihi, Nesil Yayınları (Ottoman History with Illustrations, Nesil Publications)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gönderiliyor... -- 17 Ekim 2014; 11:19:57 >




  • Padisah analarinin genellikle yabanci olduklarini birkac yabanci kaynaktan okumustum.Hani cok da onemli,tartisilmasi gereken bir mesele degil aslinda.Islamcilar, Osmanli padisahlarinin annelerinin Turk oldugu konusunu neden bu kadar onemsiyorlar anlayamiyorum dogrusu.

    Asil onemli olan ana kimligin Musluman olmasi degil mi ? Muslumanligi kabul ettikten sonra Yunan olmus,Slav olmus,Yahudi olmus ne farkeder? Tayyip Erdogan da Gurcu mesela..karisi da Arap.

    Siz zaten milliyetciligi ayaklar altina almamismiydiniz yahu ?

    Aslinda sorun suradan kaynakliyor;Turkiye'de buyuk bir kesim hicbir kan bagi olmadigu halde kendini Osmanli'nin torunu saniyor ya da onun fantezisini kuruyor.

    Yahu adamlar zaten kraliyet ailesi.Rusya'dan,Ukrayna'dan,Yunanistan'danavrat almislarsa sanane bundan ? Tasasi neden sana dusuyor? Senin buyuk buyuk buyuk deden mi koynuna almis sanki o karilari da kanina gavur kani karismis?

    Gulmemek elde degil arkadas

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sanki fransızlar ve ingilizler birbirlerinden kız alıp vermiyordu.
  • sitede çok türkçülük adı altında İSLAM düşmanlığı,ve Osmanlı düşmanlığı yapan var Osmanlı ya sadece İSLAM ın halifesi olduğu için yapıyorlar,4-5 tane hariç hepsinin anneleri türk,sen trajanus sen kaynağını bile atamazsın ama ben söylerim benim açtığım konuya bak,Osmanlı nın anneleri konusuna,peki bunu yazanların anaları ?,neyse.... kaynak:Aşıkpaşazade dönemin tarihçisidir,bu konu hakkında ben bir konu açtım zaten sitede çok cahil var,bilmem anlatabildimmi.
  • Aziz Han Osman Kanuni Yavuz Selim Han Furkan kullanıcısına yanıt
    Yuh o nasıl bir nickdir oyle

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • KimJongSung kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar niyetim kesinlikle prim yapmak değil ama videonun yazıları malesef küçük yinede atayımmı ? kendim yaptım,Aşıkpaşazade nin kaynağından,çoğu belirsiz ama Osmanlı nın 4-5 tanesi hariç hepsinin annesi türk,1.Osman Gazi Han ın rabia bala hatun adlı eşi yoktur Osmanlı çok eşli değildir,1.Orhan eşi Nilüfer Hatun dur,Gülçiçek Hatun türktür,Devlet Hatun türktür,Emine Hatun zülkadiroğlu Mehmet Bey in kızıdır,Hüma Hatun candaroğullarının soyundan geliyor,2.Bayezid annesi belli değil,iki tarafta türk olduğu yazar,2.Gülbahar Hatun kökeni belli değil,Ayşe Hafsa Sultan Kırım Hanı Mengli Giray ın kızıdır,Nurbanu Sultan kökeni bilinmez rivayetler vardır,Safiye Sultan,Halime Sultan,Kösem Sultan belli değildir,Turhan Hatice Sultan rustur,4.Mehmet bilinmiyor,Şehsüvar Kadın Efendi bilinmiyor(kalkıpta nasıl bilinmiyor demeyin,ve dediğim gibi herşey ortada iftira atmayı bırakın artık),Rabia Şermi Kadın bilinmiyor,Saliha Sultan,2.Mahmut un annesi bilinmiyor,Pertevniyal Sultan kökeni belli değil;(Osmanlı çok eşli değil hepsi tektir çok diyenler iftira atmışlardır içkici vs. vs.)Hayrandıgil Kadınefendi bilinmiyor,2.Abdülhamid Han ın eşi çerkezdir,Gülüstü Hanım belli değildir,Şehzade Mehmet Selahaddin Deftarıdil Kadın Efendi belli değildir,Fatma Neslişah Sultan arap Muhammed Abdülmunim ile evlidir,Abbas Hilmi bey eşi Mediha Mümtaz,Sabiha Sultan kökeni belli değildir,Necla Osmanoğlu kökeni belli değildir,Medevvet Kadın Efendi,Emine Nazikeda,Emine Valide Paşa kocası Tevfik Paşa,2.Abbas eşi İkbal Hanımefendi,Osmanlı çok eşli değildi,içki içmez kardeş katletmezdi(birkaçı hariç tabi haklıydılar ne işi var sırp komutanının yanında değilmi ?) Osmanlı yıkılmış değil durdurulmuş bir devlettir Osmanlı'cı değilim İSLAM'cı ümmetçi biriyim bilmem anlatabildimmi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aziz Han Osman Kanuni Yavuz Selim Han Furkan -- 19 Haziran 2017; 12:53:58 >




  • Bildiğim kadarıyla Ayşe Sultan, Kırım hanı Mengli Giray'ın kızı diğerleri hep yabancı kökenli diye biliyorum.
    osmanlı hanedanının Türk ırkı hakkındaki düşünceleri ortadayken çok da şaşırtıcı bir durum değil zaten

    Ayrıca yukarda bir arkadaş kendini Türk hisseden herkes Türktür diye , ben öyle kabul etmiyorum,ırk soydan gelen kan bağı ile olan bir ayrım. Dinini tuttuğun takımı vatandaşı olduğun ülkeyi değiştirebilirsin ama ırkını değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawbreaker -- 19 Haziran 2017; 17:18:0 >
  • Bu konu hakkında çok bilgim olmasa da Yavuz Selim Han hz'nin annesinin Türk olduğunu biliyorum sadece..
  • türklük bir ırk değil millettir,ırk:insan ırkı,cin ırkı,hayvan ırkı,millet:türk,arnavut,çerkez,moğol,çin,japon,macar vs.vs. ve macar demişken macarlar Atilla Han ın torunu filan değildir,milliyet safkan olmadığı için değiştirilecek birşeyde göremiyorum iyi akşamlar,Yavuz Sultan Selim Han da diğerleride türktür(dediğim gibi 4-5 tanesi hariç) sırf bunun için tarihle ilgileniyorum ortalıkta boş konuşan dolu.
  • Kraven hocam cevabı vermiş lista kasti olarak yanlış hazırlanmış.Evet annesi yabancı olanda çok ama Türk olanda çok
  • işte bunu anlatmaya çalışıyorum uyduruk kaynaklardan bakmayın çoğu türktür,4-5 tanesi yabancı geri kalan belirsiz.
  • Malhun sultan yabancıydı. Bizans tekfurunun kızıydı
  • Yıl olmuş 2017, konu açıldığında o kadar anlatmışız insanlar halen daha şu Padişah Anaları denen cehalet eseri kitabın ortalığa yaydığı cehaleti doğru zannedip onun üzerinden yorum yapmaya çalışıyor ya pes!

    2. Murad'ın çocuğu olmamış, onun ölümünden sonra memleketine dönüp kendini manastıra kaparak dine adayan karısı Mara Despina'yı Fatih'in annesi zanneden bir listeyi doğru kabul edip bunun üzerinden Osmanlı'ya laf çaktığını sanacak kadar eçheller mevcut... Allah rızası için ister üvey ister öz olsun şehzadelerin padişah hanımlarının hepsine ana dediğini bilmediği için Fatih'in bir mektubunda Mara'ya ana demesi nedeniyle annesi zanneden herifin yazdığı listeyi ciddiye almayı bırakın artık. Böyle bir cehalet eseri üzerinden de kendi ideolojinizi tatmin etme eblehliğine ise hiç girmeyin, tam bir rezalet.

    Konu ilk açıldığında bu kadar detaylı yazmamıştım; keşke yazsaymışım, konudan hakikaten cehalet akmış.




  • beni şikayet eden o açtığım 7 konuyu kapatan kişinin ALLAH cezasını versin mübarek ramazan ayında ALLAH ona mutluluk yüzü göstermesin amin,ben sadece kaynak atarak konularıyla beraber Osmanlı nın annelerinin türk olduğunu bir forum açarak yazmama rağmen benim açtığım formu silen o zaatın ailesinin soyunun ve soyundan geleceklerinin günyüzü görmemesi(suçları olsun ve olmasın) ve bu Dünya da mutlululuğun tadını artık almaması dileği ile hayırlı ramazanlar,çünkü benim amacım İslam a Osmanlı ya iftira atanlara cevap vermekti ve forumda bunu başardım bunun için açtığım konular silindi,illa videomu atmamı istiyorsunuz,gerçi onuda istila edersiniz ama ben yinede videomu atayım attığımda sakın bana prim demeyin,çünkü ben forumda açarak konuyu anlatmaya çalıştım ama siz iftira edip konularımı kapadınız,dolaylısı ise bende videomu paylaşıyorum kaynak Aşıkpaşazade nindir.https://www.youtube.com/watch?v=gnLa4iZAPDw 1080 de açarsanız yazıları daha rahat görebilirsiniz malesef küçük yazmak zorunda kaldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aziz Han Osman Kanuni Yavuz Selim Han Furkan -- 21 Haziran 2017; 23:27:59 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.