Şimdi Ara

Osmanlı Doğu'daki Türk devletlerini neden işgal etmedi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Sınırlara baktığımda Osmanlı Devleti doğu kısmına hiç ilerleyiş göstermedi. Batı & Güney taraflarına doğru büyümek istedi. Ve neden hiçbir Türk devletini işgal etmemesinin bir sebebi var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ilkhan -- 12 Eylül 2014; 21:33:14 >

• Timur 1402'de anadoluyu fethetti, dünyanın patron benim diyerek savaşta esir aldığı yıldırım beyazıta el öptürdü. daha sonra işgal ettiği toprakları gerisin geri osmanlıya bırakarak kendi vatanına çekildi. Osmanlı yediği bu tokadı hiç unutmadı. Bu nedenen dolayı doğuya yönelmedi diye üşünüyorum.
  • Tek bir sebebi var, Fatih Sultan Mehmet'in gözünü batıya dikmesi.Büyük İskender'i bir açıdan örnek alır ama o doğuya gitti,artık batıya gitmenin zamanı geldi der.Ayrıca Osmanlı İmparatorluğu Doğu Roma'nın devamı niteliğindedir.Aksi yönde bir gelişme beklenemez.
  • İran ve doğunun oldukça dağlık olması denilebilir belki, o zamanlar için dağlar iletişim ve lojistik için ciddi sorun.

Orijinalden alıntı: alaçatı

Timur 1402'de anadoluyu fethetti, dünyanın patron benim diyerek savaşta esir aldığı yıldırım beyazıta el öptürdü. daha sonra işgal ettiği toprakları gerisin geri osmanlıya bırakarak kendi vatanına çekildi. Osmanlı yediği bu tokadı hiç unutmadı. Bu nedenen dolayı doğuya yönelmedi diye üşünüyorum.

Sebepleri çok iran, coğrafya, cihad anlayışı , fatihin ideolojisi vs...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ne yapmasını bekliyordun kardeş? istanbuldan kalkıp onbinlerce km doğuya mı gitsin. moğollar la karıştırma osmanlıyı
    gitmiş işte irana kaç sefer karşısına ordu çıkaramıyorlar nasıl bağlayabilirdi ki o toprakları. geri çekilince tekrar saldırıp alıyorlardı safeviler.
    gitmesine de gerek yoktu, şii safevi devleti olmasa idi çok daha değişik olacaktı batıdaki seferler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B7E0863E7 -- 13 Eylül 2014; 12:07:39 >
  • Osmanli ordusunun büyük cogunlugu piyade. Piyade ile de orta asya ya gidilmez. Zaten Yavuz İran'a giderken piyade cok zorlanmisti. Yavuz tekrar sefer yapmak istemisti ama askere soz gecirememisti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşgal mi ? Hocam zaten doğuda devlet şeklinde bi yapılanma yoktu diye biliyorum hanlık şeklindeydi Türkler,kazak hanlığı kırım hanlığı gibi. Ve bizi hep kardeşleri olarak gördüler iranla yaptığımız savaşlarda bize çok yardımları oldu ipek yolundaki ticaret güvenliğini de orta asya türkleri sağlıyordu.osmanlı işgali gerek görmedi diye düşünüyorum.
  • O zamanlar doğu paramparça idi. Tek ve büyük bir imparatorluğu feth etmek, minnacık bir sürü devleti fethetmekten kolaydır.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.