Şimdi Ara

Osmangazi Köprüsünü kullanırmsınız ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
3.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Osmangazi Köprüsünü kullanırmsınız ?


(En Son Oy Tarihi: 15.6.2020)
Giriş
Mesaj
  • Arabalı vapur gidiş dönüş fiyatı 160 TL mantıklı olabilir. Hem dinleniyorsunuz, deniz havası alıyorsunuz. Benzin yakmıyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gökhan G.

    Feribota da iyi zam getirdiler kısa süre içinde.
    Erken alırsan uygun aslında.
    Yalova aldım mesela ben.4 kişi 145 tl.Körfez de dönsek bu daha uygun gibi geliyor.
  • İşin trajik kısmı geçsek de geçmesek de parasını veriyoruz. 3 aydır pandemi nedeniyle insanlar evden çıkamıyor adam gibi. Kimse çıkıp demedi ki bu süreçte devletten para almayalım. Zaten seyahat yasak 40 bin araç nasıl geçsin.

    Sözleşmeye göre 35 dolar ile başlayan geçiş ücreti abd tüketici fiyat endeksine göre yıl yıl artıyor. Sanırım 40 dolar civarında. Yani aslında bir geçiş ortalama 270 TL civarında.

    Devlet her gün Geçen araç sayısı X 152TL ( 270 - 118)
    Ayrıca 40 000 - Geçen araç sayısı x 270 TL para ödüyor müteahhit firmalara.

    Aynı durum yap - işlet - devret modeliyle yapılan neredeyse bütün yol, köprü, hastane, havalimanı gibi yapılarda da mevcut. İçlerinde kar eden , hatta az zarar eden belki bir kaç tanedir. Kalanların hepsi dipsiz kuyu olarak bizlerin ve çocuklarımızın sırtına borç ekleniyor. Söyleyince vatan haini oluyorsun. Siz zaten her şeye karşısınız diyorlar. Arkadaş tamam yapılsın ama 1 liraya yapılacak işi neden 3-5 liraya yapıyorsun. Hem de krediyi de çoğu zaman devlet veriyor. Madem para var yap ihale ile kendin halka hizmet olsun , külfet değil.




  • feribot iyidir.
  • Zaten bu köprü garanti ücreti neredeyse kesin ödenenlerden. Anlaş senelik ücretle herkes geçsin abi neden acı çektiriyosunuz. Bari bir işe yarasın
  • körfezi karşıya geçmek için 4 seçenek var 2 değil.

    1. köprü - 117 tl haracı var.
    2. körfezi kara yolu ile dolanmak - diğer seçenekleri kullanın diye buraya yol yapmıyorlar. çileli bir rota.
    3. eskihisar topçular feribotu - köprü fiyatına endeksli fiyat artışına maruz kalıyor.
    4. pendik yalova feribotu - elit kesimin tercihi olduğu için daha da pahalı.

    gebzede ikamet ettiğimden dolayı yaz aylarında egeye gitmek için seçim arifesinde bedava olmadığı taktirde köprüyü kullanacağımı sanmıyorum. belki bayramlarda sıkışmamak için tercih edilebilir.
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Kamyon ve tırlar zaten kullanıyor. Maliyete ekleyip karını öyle koyuyor.
  • CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt
    85 tl vapur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla çeşmeden istanbula geldim gecen hafta 7:30 saat surdu.Bedava otobanin girisinin nereden oldugunu kestiremedigim icin bursanin icinden dolasmak zorunda kaldim.Navigasyonla o5 e girmeden izmir istanbul yapmak basli basina bir ugras.Ucretli yollari gosterme dedim ben e bu sefer de bursanin icinden verdi :( Feribot kullandim 85 tl ona verdim.Donuste istdan karacabeye kadar kopru arti parali yol sonra eski yoldan gidecegim.100 tl karim olacak boylece.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tatile gittiğim için asıl kullanırım. Sanki haftada 3 gün geçiyorsunuz. Yılda 1-2 kez yani.
    Ayrıca körfez dolanmak çok saçma ben defalarca buraya giderim en mantıklısı pendik-Yalova. İzmit-gölcük_karamürsel hattı insanı çok yoruyor. Bir sürü ışık var dolmuşlarda ekleniyor bazen leş durumlar oluşuyor. Tek alternatif körfez olsa kesinlikle köprüden geçerim. Ama vapur konforlu ve yorulmuyorsun. Bu pandemi süreci yokken kafa rahattı simit çay miss gibi. Sanki yola sıfırdan başlar gibi oluyor insan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatı pahalı tamam ama ben hep köprü ve otoyolu kullanıyorum. Özellikle dönüşte feribot daha iyi alternatif ama otoyol benim için öncelikli. Şehir içine gir çık, dur-kalk yok hız sınırı 50- 70 vs ikilemde kalacağıma sabit hıza alıp rahat rahat gidiyorum. Kan emicilere de trafik cezası ödemiyorum 1km hız sınırını aştım diye. Trafik cezası ve tüketimi de ekleyince ödediğim farka değiyor. Sıkıcı oluyor biraz etrafta birşey olmadığı için, o da 4-5 seneye canlanır.
  • Merhaba forumdaşlar.
    İstanbul anadolu yakasından ölüdenize gidilecek olan rotada. burada yazılanları da okuduktan sonra en mantıklısı. eskihisarın 7/24 olmasındanda da kaynaklı.
    İstanbul anadolu yakası, eskihisar sonra (zaman kazanmak için) paralı otoyoldan ölüdeniz. Lakin asıl merak ettiğim popüler 2 navigasyon uygulaması da şoförü özel otoyola sevkettiriyor. Özel otoyolun tabelası ayrı mı? Yoksa o da devlet otoyolu gibi yeşil mi?
  • anamur'dan iki kere 5 dk mola vererek yaklaşık 9 saatte istanbul/kartal'a geldim, neredeyse 1000 km, o kadar yolun üzerine körfez'den geçtim köprü yerine ama yine cebimizden çıkıyor tabi garanti edilmiş ödemeleri. hangi yandaşa gidiyorsa boğazına dursun o..... ......
  • Bir ünlünün yollar kaymak gibi diyerek video çektiği anda bende Bursa'ya giriyordum ve çift şeritli o bedava yolda her iki şeritte adım adım doluydu ve ortalama 80 le gidiyordun. Düşünsenize para verdiğinde bomboş kaymak gibi yollar, para vermeyince o çift şeritli sıkışık trafikli yollar.

    Ben geçeceğim yola para vereceksem devlete neden vergi veriyorum. Devletin görevi benim vergimle yol yapmak değil mi? Araba alarak , yakıt kullanarak dünyanın vergisini veriyorum zaten
  • köprü 117tl ama bağlantı yolundan köprüye girildiği için 130tlye geliyor.hanım ve çocuk varsa geçiyorum mecburen ama tek başıma orhangazi ya da iznike gideceksem körfezi dolanırım.hele iznik e giderken karamürselden sonra dönemeçli tırmanarak köylerden gidilen yolun keyfi bambaşka oluyor.
  • Kullanmam hiç kullanmadım da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Feribotlara ne oldu arkadaşlar? Ben feribotları kullanıyordum yine öyle yapacağım biraz yavaş ama daha hesaplı vaktim olmadığında zaten köprüyü kullanıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dün aydindan boluya tamamen otobanları kullanarak geldim, toplam 6 saat sürdü, Ankara üzerinden gelse idim 8 saat sürecekti, yani yol bana 2 saat ve konfor sağladı, bir daha kullanır mıyım? Evet. Ama ben yılda en fazla 2 kez kullanıyorum, pahalı olduğu konusunda hem fikirim, her gün gidip gelenler için büyük bir külfet olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.