Şimdi Ara

OS(xp) rollback sorunu.sorun ram mi hdd mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu an içinde olduğum durum çok kötü ve ne yazıkki çok kıl bi durum. Yeni bir bilgisayar topladım ve xp sp2 yükledim. 250 gb samsung sata hdd ve 1 gb hi-tech ddr2 667 ram var. Herhangi bir sorun yoktu. Ama sonradan şöyle bir durum ortaya çıktı ( aldıktan 2 hafta sonra) :

pc bazen kendi kendine resetliyor. Bunu çok nadir yapıyor. Herhangi bir işlem yaparken hiç resetlemedi. Bazen reset yerine direk kapanıyor. Açıldığında ise maasaüstü ayarlarım sıfırlanmış ( temam windows classic ise windows xp oluyor) oluyor. Bazı dosyalarım kayboluyor özellikle kapanmadan önce oluşturduklarım. Örneğin flash get ile dosya indirmişim, bitmiş. Ama bir önceki gün %50 durdurup kapatmıştım. pc ben öğle yemeğindeyken kapanmış. açtığımda %100 bitmiş olan dosya tekrar %50 ye dönmüş. Yani rollback gibi bişey.

Defalarca kez formatladım tekrar kurdum. Yine aynı sorun. Sistem geri yükleme kapalı, sistemi etkileyecek bi program yüklü değil.

Şimdi de ekran kartı (ati x1600pro 512) advanced ayarlarını göremiyorum. Çünkü daha önceden catalyst penceresinde olan advanced buttonu artık yok !! . Son driveri indirdim ati için (7.3) yine aynı şey. Advanced options kaybolmuş sadece ekran çözünürlüğünü değiştirebiliyorum

Donanım ile ilgili olmasını düşünmeme sebep olan şey şu : Bilgisayarımda 30 gb partition da linux (ubuntu) yüklü. Onun boot ekranında memtest86+ diye bir seçenek var. Ordan memory test yapınca bana BAD diye 3 tane ram üzerinde bozuk alan gösteriyor. ve son olarak sanal bellek yetersizz hatası aldım.

Tamamen paranoyaya bağlamış durumdayım. HDD den bi ses geldimi moralim bozuluyor. Denizaltında sonar dinliyormuş gibi hissediyorum kendimi. Sanki fan yavaş dönüyor hdd kafa vuruyor gibi hissetiyorum

Böyle bir sorunla karşılaşan arkadaş var mı merak ediyorum. Genellikle hep beni bulur. Keşke sorun sürekli olsa da beni uğraştırmasa.

Okuduğunuz için teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sata HDD de win98 Sorunu
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.