Şimdi Ara

OS X Lion Format Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Internet Recovery'den format atmaya çalışıyorum ve ''Apple Kimlik Doğrulama'' bölümüne gelince ''Bu öğe geçiçi olarak mevcut değil.'' hatası alıyorum, dolayısıyla format atamıyorum.

    Internette bayağı bi araştırdım fakat çözümünü bulamadım. Tek edindiğim bilgi; Bi arkadaşımız Apple Müşteri Hizmetleri'ni aramış sorunun çözümünü öğrenmek için, hizmet süresi geçtiği için bu hatayı aldığını bildirmişler. Müşteri Hizmetleri'nin numarasını bilen varsa paylaşabilirse güzel olur bende bi iletişime geçiyim.

    Birde yeni bir OS X işletim sistemi almak için internet üzerinden AppStore'dan edinebiliyormuyum yoksa herhangi bir Apple mağazasınamı götürmem lazım. (Şuan ne OS X yüklü nede başka bi işletim sistemi, boş duruyor bilgisayar)

    Sorunun çözümünü bilen yardımcı olursa sevinirim.







  • hort. Aynı durmdayım yok mu bir bilen :)
  • Bende de benzer sorun var.Yosemite vardı format attım sonrasında netten yükleyemiyorum. Apple id kısmında kalıyor.

    Apple destek ile konuştum snow leopard cd'sine ihtiyacım varmış. 10.6 Snow leopard yükleyip Yosemite yükseltmem gerekiyormuş. Araştırıyorum bootable bir usb'den imaj atmayı deneyeceğim.
  • artık lion,snow leopard,leopard gibi sürümlere destek vermiyor apple.bende indirip flaşda kurulum diski oluşturup kurmuştum 2008 macbook early me.
  • Selam sırf bu sorunu çözüme kavuşması için üye oldum siteye arkadaşlar.... Deli olcam

    2. el bi macbook pro 2012 mid makine aldım geçen hafta Yosemite yüklüydü , sıfırlanmıştı ama 2. el garanti olsun diye bi format atiim dedim sıfırlandıktan sonra aynı şeyi bana da ''Bu öğe geçiçi olarak mevcut değil.'' hatası verdi.

    sonrasında da (apple ın temiz işçiliği) böle durumlarda ne olursa olsun Lion sürümüne indirip kurulum yapmanıza izin veriyor kendi otomatik basladı zaten mountain lion kurulumu yapıldı. Ben işim ve kullanım alanım gereği El capitan sürümünü kullanmak istiyorum şuanda nette sağlam temiz arayıştayım. eğer Sierra ya geçmek isteseydim appstore dan direk indirebilirim apple destek sitesinden el capitan ı da indirilebilir linkini buldum ama sistem cok akıllı senn makinen en son sürüm Sierra yı kullanabilir diyip capitana izin vermiyor bu sayede her aletini eşit seviyede hizmet vermeyi amaçlıyor herhalde güzel ama BENANA :) Bana el capitan lazım...

    ŞUAN İTİBARI ile SORUNLARIM--------------
    1. makineyi alırken grafik Intel HD 4000 1GB görünüyordu bu format olayından sonra anlam veremediğim şekilde şuanda 512 görünüyor.(onboard oldugunu biliyorum)
    2. Mountain Lion kurulumu sırasında kullanıcı adı ve şifremi oluşturdum fakat suanda kabul etmiyor...




  • bu sitede sağlam Mac bilgisi olan adam yok sanırım.... konuyu Hortlatalım arkadaşlar :)
  • Apple sitesinden yada torrent olarak el capitan dmg şeklinde indirip hali hazırda otomatik kurulum yapılan mountain lion da disk izlencesinden diske yazılıp kurulum yapabilirsin.daha önce kurulu olduğunu söyledin.denenmiş canlı örneği zaten senin makinen.dolayısıyla çalışması konusunda bir soru işareti yok.yapman gereken seninde tahminin üzere sistem kurulumundan sonra el capitan dmg dosyasını diske basıp kurulum yapın.

    id kabul etmemesinin nedenleri (tahmini olarak):
    1 - internet bağlantısı
    2 - kulanıcı adı ve şifreyi yanlış yazma ihtimalin (karakter sorunu yada büyük küçük harf olabilir)
    3 - yazılımsal sorun

    bunları bir kontrol etmelisin.
  • Hard disk arızalıydı değiştim bende de aynı sorun var macbook 2009 lion 10.7. ''bu öğe geçici olarak mevcut değil'' hatası alıyorum.lütfen yardım.
  • yunusbeen kullanıcısına yanıt
    Shift + Option + Command + R ile deneyin.
    https://support.apple.com/tr-tr/HT204904
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JUNE8O

    Shift + Option + Command + R ile deneyin.
    https://support.apple.com/tr-tr/HT204904
    Hocam Apple eski sürümlere online yükleme desteğini kesmiş.SSD bozuk olduğu için yeni disk taktım fakat eğer laptopla gelen sürüm olmazsa ne eski sürüm ne yeni sürüm yükleniyor. Torrentten buldum ve hallettim aynı durumda olan arkadaşların bilgisi olsun.
  • yunusbeen kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam a1370 model 2011 MacBook airim var flash bellekten format atmak istiyorum diske yazdırdım dmg dosyasını ama açılışta kombinasyon tuşlarına bastıktan sonra izlenecek kısmı vesaire geliyor flash belleği göremiyorum internet üzerinden de zaten indirme yapmıyor siz nasıl yaptınız bir yardımcı olabilir misiniz torrenten buldum demişsiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kunyeci-h kullanıcısına yanıt
    Geçen denemştim, bütün sürümleri teker teker deneyin. El capitan ile benim kurmaya çalıştığım makine formatı oldu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • azizfikri A kullanıcısına yanıt
    İlginiz için çok teşekkür ederim makinenin üzerindeki orijinal gelen xlion olduğu için ben de flash belleğe bunu yazdırdım ve format atmaya çalıştım olmadı ama high Sierra sürümünü buldum ve onu yükledim başarılı bir şekilde kuruldu daha sonrasında ise macos ventora 13.4'e güncelledim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.