Şimdi Ara

Ortodonti tedavisinde ilk gün mutlaka ağrı olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bu gün dişlerime tel taktırdım. Okuduklarımdan ve doktorun söylediklerinden beklentim ilk gün çok ağrıyacağıydı. ama bende hiç ağrı yok. Kafama takıldı, yeterince gerdirmedi mi fln diye :) bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim :)

• Ağrı hemen olmuyor.

Ben sabah tedavi oldum akşama dişlerde hafif sızlama olmuştu.Ertesi birkaç gün ızdırap gibiydi.
    Apple Macbook Pro 16" (2019, Silver) | Apple iPad Air 64GB (Green) | Apple iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue
    Razer Basilisk X Hyperspeed | Logitech G613 | Bose Companion 20 | Asus VQ34VQL1B | 2021 BMW 330i xDrive
  • 3 aydir kullaniyorum banada aynisi oldu. Hic agrima sizlama olmadi, sadece isirirken agridi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: gamblerbarbo

bende yakinlarda baslamis biri olarak yaziorum, ilk hafta cok birsey hissetmiyorsunuz dislerinizde,fakat eger disinize kelepce takildiysa arka disleriniz inanilmaz aciyor denedim aciyor

kelepçe fln yok dostum, sanırım yok çünkü ne olduğunu bilmiyorum :) ama şimdilik ağrı adına birşey yok diyebilirim.
  • Bugün taktırdıysan, yarın sabah uyandığında büyük ihtimalle dişine hafifçe dokunduğunda bile acıyacak 4-5 gün kadar adam akıllı yemek yiyemeyeceksin ve kilo vereceksin Bir haftanın sonunda normale dönecek herşey ama her ay kontrole gittiğinde doktor telleri biraz daha sıkacak ve süreç tekrar edecek

Biraz acımasızca oldu ama iyi tarafından bak dişlerin düzelecek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: brscngznc

3 aydir kullaniyorum banada aynisi oldu. Hic agrima sizlama olmadi, sadece isirirken agridi.

Doktor ağrı eşiğinden fln bahsetti, bizimkisi yüksek sanırım :)

Orijinalden alıntı: Bajo

Bugün taktırdıysan, yarın sabah uyandığında büyük ihtimalle dişine hafifçe dokunduğunda bile acıyacak 4-5 gün kadar adam akıllı yemek yiyemeyeceksin ve kilo vereceksin Bir haftanın sonunda normale dönecek herşey ama her ay kontrole gittiğinde doktor telleri biraz daha sıkacak ve süreç tekrar edecek

Biraz acımasızca oldu ama iyi tarafından bak dişlerin düzelecek

Sabırlı davranacağım. umarım tahammül edebilirim. fakat şu anda hiç ağrı olmaması beni şaşırttı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: jowood1

quote:

Orijinalden alıntı: gamblerbarbo

bende yakinlarda baslamis biri olarak yaziorum, ilk hafta cok birsey hissetmiyorsunuz dislerinizde,fakat eger disinize kelepce takildiysa arka disleriniz inanilmaz aciyor denedim aciyor

kelepçe fln yok dostum, sanırım yok çünkü ne olduğunu bilmiyorum :) ama şimdilik ağrı adına birşey yok diyebilirim.

arka dislerine doktor metal bir sey koyduysa o kelepce ama baska bir yonetemi de yok degil

@Bajo

kesinlikle haklisin 2 hafta sadece corba ve ekmek ikilisiydi yemegim allahtan corbalar domates corbasiydi yoksa cekilmez.

• İlk gün mü?

İlk 2 hafta doğru düzgün birşey yememiştim.
    Benim üst dişlere tel takıldı fazla çarpıklık olmadığından dediğiniz gibi ara sıra hafif sızlamalarla herşeyi yiyebilerek geçirdim. Ancak bugün altlara takıldı takıldıktan yarım saat sonra hayattan soğudum inanılmaz ağrı var yemek yemeyi bırak sigara bile içesim gelmiyor :d tabiki bu tarz şeyler vücudun verdiği reaksiyonla alakalı ama ağrı dişlerinizin çarpıklığı ile doğru orantıda artıyor. Allaha şükür ağrı kesiciler var bi nebze işe yarıyor. Ben 3aydan fazlada damak genişletme aparatı rapid palatal expander taktım. Herşeye kesinlikle zamanla alakalı alışılıyor. Herkese acil sıkıntısız geçen bi tedavi süreci dilerim. Motivasyonunuzu kaybetmeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.