Şimdi Ara

ORTAK ALTYAPI HİKAYESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
2
Favori
1.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • OAŞ Falan hikaye arkadaşlar sadece Türk Telekomu korkutmak için yapılan bir tiyatroydu ayrıca Turkcellin 6 Yıllık yatırımını bir çivi bile çakmayan vodafone'a bedava kullandırtacağını zannetmiyorum.

    Şayet kurulursa (kurulmaz) OAŞ Fiberi müstakil evlere de getirmesi gerekiyor. Çünkü ülkemizde apartman ve toplu konut olduğu kadar müstakil ev kullanımı gayet çok.

    Adam aylık 60 lira için evine kadar fiber mi getirsin diyenleri duyar gibiyim bu yatırım uzun vadeli düşünülmeli Türk Telekom zamanında paraya kıymış kuş uçmaz kervan geçmez yerlere Bakır kablo döşemiş. Ve şuan goruyorsunuz paraya para demeyen TürkTelekom karının büyük bir bölümünü ADSL ve VDSL'den elde ediyor.
  • devlet teşviki olmadan bu işler yürümez

    ikincisi ortak alt yapı ile de olmaz bu iş. Aynı asfaltı Türk Telekom bir kere kazmışken ikinci defa neden kazasın ki. Biz ülke olarak çok mu zenginiz de bir kere kazdık hadi bir daha kazalım. Bu ülke ekonomisi için büyük bir kayıp. Devletin kazdığı kanalı elin arap şirketi yok ben 250 bin km fiber döşedim. Yıllardır ben yatırım yapıyorum şimdi akıllarına gelmiş yatırım yapmak, ben bu kanalları kullandırtmam diyor. Sanki sen kazdın o kanalları. Yaptığı bakır kablo yu çıkarıp fiber kablo döşemek. Şaka gibi. İşin garibi de şu. 250 bin km fiber alt yapım var bu yatırımı ben yaptım diye övünen şirketin daha 6 milyon km bakır şebekesi var. Yani fiber alt yapı oranı %5 bile değil. Açacak tüm kanallarını. Tüm issler senelik aylık parası neyse verecek o kanallara kablolarını döşeyecek kullanacak.

    tek çözüm türk telekom'un alt yapısını tüm sağlayıcılara açması. Zaten yasal olarak bunu yapması gerekiyor. Ulaştırma bakanlığı
    http://www.ubak.gov.tr/BLSM_WIYS/HGB/tr/Yonetmelikler/20140821_101039_10472_1_64.pdf

    burada yayınlanmış

     ORTAK ALTYAPI HİKAYESİ

    bu araplarla gerçekten bir iş yürümez. Yatırım yapıyoruz yatırım yapıyoruz diyorlar. Bir şey yaptıkları yok. Daha alt yapının %4,5 ini fibere anca dönüştürmüşler. Onun da zaten bir kısmı özelleştirmeden önce yapılmış.

     ORTAK ALTYAPI HİKAYESİ

    superonline 10 kazanıyorsa 5 ini yatırıma ayırıyor

    turk telekom 50 kazanıyorsa 10 unu anca yatırıma ayırıyor

    geri kalanı suudi arabistana lübnana gidiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcrew -- 18 Aralık 2016; 18:11:38 >




  • Telekomun kablo kanalları zaten devletin malı. bu şirket hazır mali olarak iflas haline gelmiş,hemen başına bir kayyum gönderip arapların hisselerine çökmeli. Baştan beri özelleştirilmesi zaten yanlış ve oldukça yolsuzdu
  • Keşke keşke olsa.
    Benim tanıdığım genel müdür yardımcısı ve aynı ekipteki genel müdürü direk fetö ile görüşüyordu birkaç yıl öncesine kadar kovuldular.
    2 yıl öncesine kadar işten çıkardılar onları ama onlar sade görünen kısmıydı.
    Tüm istihbaratı bu telekom'un altyapısı ile paylaşıyorlar dışarı fetöye kesin.
    Genel müdürlerini de aldılar içeri son olaylardan sonra geri bıraktılar ama onlar da istifa etti sonra.
    Keşke devlet çökse bu firmaya ve altyapıyı kiralayarak işletse diğer firmalara. Ne parası verdiyselerde versin geri defolsun gitsin şerefsizler resmen bir soygun çapulcu firması.
    Bir tüketici derneği başkanı söyledi bana bu hırsızların firmasında çalışan avukatlar hukukçular yasalardaki açıkları bulmak için çalışıyormuş. Sırf yasaları nasıl deleriz kendimize çeviririz diye ekipleri var demek ki.
    Ülkenin gelişimini önündeki en büyük engellerden biri bu çapulcular.
    Şu ülkede doğru düzgün internet olsa sadece ben kendim bugünkü bilgimin iki katı daha bilgili bir insan olurdum net bide bunu tüm ülke düşünün. İnternet ile yapılacak o kadar çok gelişme varki saymakla bitmez ama hala 3Mbit hız ile 1Mbit bile olmayan upload hızları ile çebelleşiyoruz bu şerefsizler yüzünden. 4.5G için de neler salladılar ama ben değişen birşey görmedim. Çünkü aynı şerefsizler tayfası bu kafa ile onun da içine ederler. Yapıcakları o.




  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Aslında bu anlaşma daha uzun zaman önce yapılsa idi iyi yol katedilmiş olurdu ama mobil operatörler transmisyon linklerinin kapasitelerini doldurduğunu görmeye başlayınca anca yetişebildiler. Yıllar önce Tekirdağ merkezde Vodafone dağıtıcı kulesinin fiber bağlantısı vardı, sanırım Malkara vs. belli yerlere de fiber gidiyor. Birkaç yıl sonra Turkcell Superonline da yanındaki kulesine fiber çekti. Eskiden bu anlaşma olsa Turkcell, Vodafone'un kanalını ya da kablosunu kullanır, oraya döşeyeceği fiberi başka bir rotaya döşeyebilirdi. Neyse, hala çok geç değil.

    TT'yi dahil etmek istemeleri normal, böyle bir şirkete davetiye götürmeden olmaz. TNAP döneminden biliyorlar zaten davetlere pek icabet etmediğini. :D

    Esasında fikrimce zaten mobili kurtarmak için yapılıyor anlaşma. Önce fiberler şehirlerarası vs. yerleşim yerleri arası olarak döşenip baz istasyonlarını fibere bağlamak isteyeceklerdir. Daha sonra binalara kadar fiber olayına devam ederler. Ama öncelik 4G ve 5G ile yetersiz kalacak radyolink kapasitelerine karşı istasyonlarını fibere bağlamak olacaktır bence.

    Vodafone bir süredir Çerkezköy ve Kapaklı'da sokaklarda kazı çalışması yapıyor. Bizim sokağın kesiştiği sokakta boydan boya şehir dışına kadar kazmışlar ve menholler vs. koymuşlar. Bakalım bizim sokağı ne zaman kazacaklar. Kazsalar da onun altyapısının binaya kurulumu vs. de var, 2017'de aktif edilecekmiş diyor kazanlar bakalım. Daha TT DSL bağlayamadı binaya, yeni bina diye...




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Doğru keşke cok daha önce bu oluşumları görebilseydik. Zaten bazların iyi yanı bir hat ile bir çok bazı sorunsuz bağlayabilirsiniz ama sabit kısmında aynısını yapmak doğru değil. Tabi burada yine soru işaretleri çıkıyor. Mesela Turkcell sabitte fiber için tek hatla tüm kabinleri bağlıyor şimdi OAS ile birlikte bu yol değişecek mi (değişmeli zaten). Bir de sistemleri ayrı ayrı yapmamaları lazım yani bir binada hem Vodafone'un hem Turkcell'in hem de Turksat'ın kabini olmamal8 zira bunların hepsi için fiber toplayıcıdan fiber çekmeye kalkarlarda ohoo. Tek bir kabin bina için olmalı bu kabinden OAŞ üyesi şirketlerin hepsinin hizmeti kullanılabilmeli. Ama her kabine fiber toplayıcıdan hat çekmeliler yoksa Türk Telekom'a rakip olacagız diye tek bir hatta güvenilmez o erişim altyapısı çöker gider. Ha bu da tabi demek olur ki daha fazla yatırım daha fazla kablo ee döşeywcekler amaçları rekabet ise.

    Aslında bu da zavallı halimizin bir kanıtı zaten belli amaç TT'yi dahil etselerdi bu herhalde TT'için tam bir intihar olurdu, TT'nin OAŞ'a katılmasıyla zaten mobilde durumu biraz olsun toparlayacak olan alternatif ISS'ler sabitte TT altyapısı ile TT'nin canına okurlardı düşünsenize TT bir binaya altyapı getiriyor ama kendi altyapısı ile binadakilerin hepsi Turkcell falan kullanıyor.

    Bence de en baştan beri böyle olduğunu tahmin ediyorum asıl amaç mobil ha ileride sabitte yayılma amacı olur mu bilemem ama olursa iyi olur zira rekabet demek.

    Evet İnşallah en kısa sürede bağlanır. Bir de TT zamanında ciddi yatırım hataları yaptı ki bunun en güzel örneği FTTB'de VDSL vermek istemeeleri olmußtuctabi artık anladılar dank etti vazgeçtiler FTTB'de VDSL işinden. Yine yine bir sorun yukarıda olduğu daha doğrusu henüz olamadığı gibi bir yere çeşitli sebeplerden dolayı proje yapılamayıp DSL verilmesi daha sonra fiber projesi yapılınca olan durumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam şimdi bakıyorum akk'siz paketler eklemişler turkcell superonline'ın bazı iş ortakları denen çapulcular.
    Bir tanesi superonline logolu sitesi ile 4Mbit akk olmayan paketi 99'dan veriyor 8Mbit olanını 120 liradan veriyormuş.
    Aradım Turkcell'in kendisini sizin iş ortağınız veriyormuş sizde akk'siz adsl paket yokmu dedim.
    Var dedi o 8Mit olan varmış onlarsa sade onu söyledi 120 TL.
    O hale geldik ki 4Mbit olan internete 100 lira vermeyi düşünüyor insan.
    Bilgisiz biri olsam kakalayacaklar o kesin.
    Zaten Pisliğin başı BTK açıklasa AKK kararını rüşvetler gecikti herhalde miktarda anlaşamadılar iss'leri bekliyorlarmış 3 aydır açıklamak için yapıcağı zaten kaç yıl önce açıkladığı AKK ile arada geçen yıllarda internet dünyada çağ atlamışken 4K vs. çıkmış ama bizde bir gelişme olmadığı için haklılar tabi 3'den %50'lik müthiş 2017 dünyasına uygun artış ile 4.5Mbit'e yükselticek büyük ihtimal o zamanda bu paketin tam hızı AKK'nin altında olucak
    Bende tabi diğer 8Mbit olana da 120 lira fiyat biçtikleri için bu pisliklere anlattım nasıl soyguncu olduklarını
    sonra hemen telefonu kapatma moduna girdi hadi dedim kapattım.
    Dedim ki buna biz 6 ay kadar önce Ataşehir Varyap Meridian kullelerindeki bir arkadaşımızın bizimde içinde bulunduğumuz yerine 99 TL'ye 25Mbit AKK'siz fiber internet bağlattık. 2 gün sonra düşündük yetmez bu diye bunu 50Mbit 169 lira olan tarifenize yükselttik.
    Dedim bu bakır kablolu altyapı fiber altyapınızdan daha mı pahalı birşey de 8Mbit bakır kablolu adsl interneti AKK'siz 100 liraya veriyorsunuz aynı paraya 25Mbit fiber internet veriyorsunuz. Bu nasıl saçmalıktır. Öyle işte dedi bu kadar.
    Böyle saçma bir sisteme verilebilecek bir cevap yok çünkü.
    BTK başta olmak üzere rabbim topunun belasını tez zamanda versin
    TİB denen yer fetöcü doluymuş burasına öyle herhalde yoksa vatandaşına düşman bu kadar hain bir devlet kurumu olamaz.
    Sizin maaşınızı veren bu milletin parası ile evinize ekmek götürüyorsunuz ama rahatlıkla mevcut altyapı ile AKK'yi kaldırmayı geçtim hadi
    8-10Mbit'e düşen bir AKK uygulamasını rahatlıkla karar verebilecek iken kasıyorda kasıyorsunuz %50 arttırma diye ekmeğinizi veren vatandaş ile dalganızı geçiyorsunuz.
    Bekleyin daha siz hesap günü yakındır haram zıkkım olsun verdiğimiz vergiler ile aldığınız o maaşlar o kurumlarda yatarak alın paraları bakalım hesap günü bizde size eşşek niyetine bu milletin yediğiniz yedirdiğiniz tekele bağladığınız haklarını orada bu milletin günahlarını sırtınıza yüklenerek ödeşmeyi bekleyin. Ateşiniz bol olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 312 . -- 19 Aralık 2016; 17:33:10 >




  • 312 . kullanıcısına yanıt
    valla ben Türk Telekom'un yerinde olsam 3 mbps değil 1 mbps bile veririm

    zaten 7 haziran seçimlerinden sonra çıkardığı tarifelerde hızları 1 mbps olarak revize etti. Kasım seçimlerinden sonra tekrar 3mbps ye çıkardı

    https://bireysel.turktelekom.com.tr/evde-internet/web/kampanyalar/sayfalar/fiberle-cifte-senlik-kampanyasi.aspx

    hala duruyor o paketler. Silmemişler

    Burada Türk Telekom'a sövüyoruz ama, bana kimse bir şey demedikten sonra neden yatırım yapayım ki, ya da neden hızları yükselteyim.

    Başvuru yapıyoruz. İki sene binaya alt yapı gelmiyor. Devletin bir yaptırımı var mı yok. Port yok deniyor insanlar iki sene internet bekliyor bir yaptırımı var mı yok. Türk Telekom'un yeni bina da sadece bir kişi internet abonesi olmak istiyor diye alt yapı getirmeme lüksü yok. Büyükşehir belediyeleri yeni yapılmış binada bu binada iki daire var iki daire için ben doğalgaz hattı ve su şebekesini getirmem diyebiliyor mu? Ya da elektrik şirketinin böyle bir şey deme lüksü var mı?
    Ama Türk Telekom iki sene binaya alt yapı getirmiyor. Abone az diye. Ya da port yok diye milleti aylarca bekletiyor. Devlet de bir şey demiyor. Sen devlet olarak başlatılamayan her abonelikte abone başına her ay 100 lira kestin mi alt yapı nasıl geliyor ya da portlar nasıl açılıyor.

    Ben de Türk Telekom olsam giderim superonline nın alt yapı getirme ihtimali olan konutlarına hizmet getiririm. İki katlı binanın yüzüne bile bakmam. Kimse bir şey demiyor sonuçta.




  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle o yüzden BTK'ya sallıyorum zaten.
    Tam bir suratsız devlet memuru robot kafalılar ile dolu.
    Duvara anlat işin hallolur ama bunları çalıştıracak imkanlar yok ki cebimizde halledelim işimizi.

    Aradım bir ara bu BTK denen ... ları tüketici yasası bunu diyor bu firmalar tersini yapıyor sizmi bakıyorsunuz bu firmalara diyorum.
    Yaratık telefonda bana diyorki biz vatandaşın bireysel başvurularına bakmayız.
    Başvurularınızı sadece internet üzerinden alırız ve konusu geçen firmaya iletiriz.
    O size dönüş yapar.
    Ben diyorum onu bende yapıyorum sitelerinde şikayet bölümü var zaten siz ne iş yaparsınız diyorum.
    Biz diyor çok sayıda bir başvuru olursa bir konuda o zaman işlem yaparız diyor.
    Oda yalan tabi ben nerden bilicem benim başvurumun aynısını bin kişinin daha iletmediğini.
    Mesela AKK konusunda binlerce başvuru oldu da ne cacık yaptınız yıllardır? Hiçbirşey.
    Neyse gönderdiler ayrıca onlarda şikayetimi firmaya
    TTNet'in verdiği cevap herşeyi NET açıklıyor.
    Asıl kokuşmuş pislik bürokratik bağlantıların yapıldığının delili.
    Ben diyorum ki tüketici yasası bunu demiş cevap onlar da diyor ki bizi BTK bağlar bizde bu cezai ücreti BTK'nın bu bu numaralı bu tarihli kurul kararı ile sizlerde alma yetkimiz var.
    Yani Tüketici yasası bir madde çıkarmış hemen BTK'ya ......... karşılığı talepte bulunmuş iss'ler.
    Oda bu firmaların milleti soyması için gerekli kurul kararını almışlar Tüketici yasasını çiğneyerek. Zaten kim bakıcak dimi tüketici yasası ne diyor diye.

    Bu sefer de Ticaret bakanlığına yazıyorum onlarda tabi devlet memuru ya aynı sistemin laciverti.
    Tüketici yasası mı geçerli bir konu olunca yoksa BTK kurul kararımı diyorum
    Tüketici yasası bizim sorumluluğumuzda biz bakıyoruz evet diyorlar sonra da işte siz başvurmazsanız biz ne yapalım diyor reziller bide telefonda.
    Bana anlatıyorlar bizim insanımız cahil haklarını bilmiyor falan anlatıyor çapsızlar.
    Biz diyor kanunu çıkarmışız daha ne yapalım falan binlerce saçmalık sokak muhabbeti ile tamam diyorum siz ne yapıcaksınız.
    Biz diyor öyle telefondan e-mail ile falan başvuru almayız bize ptt'den posta ile ıslak imza yada gelerek buraya dilekçe doldurmanız lazım.
    Tamam diyorum gönderiyorum dilekçeyi. Bu seferde dedim ya aynı ... laciverti olan memurlar orda da var başvurumu aynı BTK gibi firmaya iletmişler
    ama orda bir tane esnaf TTnet ofisi bulmuşlar ona. Bunu da 2 ayda yapabildiler tabi. Tatilleri falan varmış beyfendilerin tüketici tatili mi ne adı ama
    tüketiciyi mağdur ediyorlar o tatilde de Tüm işleri bu zaten.
    Telefonda bana dedikleri denetleme ekibi falan gönderiyoruz. Sonuç yine posta ile gelicek ama gelmiyor onu da zarfın üstüne numarayı yanlış yazmışlar başka yer gitmiş gelmedi yazdım bana memur kendi telefonundan whatsapp'tan atıyor dönüş dilekçesini. Kendileri istediği gibi yöntemleri değiştiriyorlar işte.
    Okudum cevap ordaki TTnet ofisi demiş ki biz bu parayı BTK kurul kararı gereği alıyoruz. Tüm cevap bu.
    Ulan benim başvurumun ekinde var zaten o cevap TTNet genel müdürlüğün BTK üzerinden dönüşünü çıkışta ekte gönderdim ben sizin yaptırım gücünüz var dediniz diye size gönderdim bunu diyorum bana aynı cevabı göndermişsiniz diyorum.
    Ama yok gerçekten yapıcak hiçbirşey. Alakasız tüketici hakem heyetine gidin diyor o zaman da.
    Sen ne işe yararsın? İşin bu ama yok işte bizim için orda değiller. Maaşları bizden ama.

    Ülke kuruluşunda zaten vatandaşını ezmek zulüm etmek üzere kurulmuş o kafa ile de devlet yönetimi oluşmuş çalışanlarına da bu durum sirayet etmiş.
    Her kurumunda aynı sistem. Daha ne hikayelerim varda devlet memurları ile daha anlatmaya gerek yok.

    Sonuçta zaten dediğiniz şeyi yapmışlar 2 yıl önce yaptığım sözleşmem bitiyor 22 aralıkta ondan tekrar bu konuyu araştırdım yine sinirlerim zıpladı.
    2 yıl önce anlaştığımız hızı, kotayı birde bana daha pahalıya teklif ettiler aradım düşünün yozlaşmayı.
    Dünya değişti son 2 yılda bunlarda gram ilerlemeyi geçtim aynı seviyede bile değiller. Sorguda altyapım aynı binada 74Mbit verebiliyorlardı taahhüt var diye geçemedim şimdi oda gitmiş 8Mbit zor alırsınız diyorlar utanmadan aradım hepsini aynı sistemden bakıyorlar zaten hepsi öyle diyor.
    Daha ne denir bilmiyorum ama dediğim gibi bunlar sayesinde bu milletin günahı kalmaz hesap günü bu tekel yaptıkları sistemlerinde kaçıcak yer yok
    mecburuz nasıl su için iski ise dsl internet için de telekom




  • arkadaşlar binamda süperonline fiber var ben vodafone fiber istiyorum vodafone ile turkcell ortak mı altyapı fiber olarak
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom un 1 milyon km fiber hedefi mi var,

    ve ihalede dediğinize göre belediye kazı engellerini falan saymazsak çok uzun süreli bir plan değil bu

    kaç yıl içinde 1 milyon km hedefine ulaşılacak bu söyleniliyor mu
  • şimdi vodafone süpernet fiber kimin altyapısını destekliyor
  • fbbr10 F kullanıcısına yanıt
    Superonline yerine Vodafone isteme sebebiniz nedir?
    Ayrıca bu altyapı işleri bu pisliklerin gizli ahbab çabuş ilişkili bir dolandırıcı gibi çalışıyor bu firmalar.
    En net bilgili arayarak öğrenebilirsiniz aradınız mı hiç kendilerini?
    Varsa onlar altyapı kontrolü diye adresinizi verin size net bilgiyi verirler varmı yokmu vodafone verebiliyor mu?
    Bende olsa superonline fiber altyapı saniye durmadan 25Mbit AKK'siz 99TL'lik paketini hemen alırdım.
    Vodafone size ne fayda sağlıyor?
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Açıkcası tam bir işte biz bunu yapacağız diye bir hedef diyemem ama planlanıyor düşünülür diyebilirim. Tani bejim bu konuda fazla bir bilgim de yok ama 7 senelik bir süre zarfını kapsıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Tabi bu bilgiyi edindiğimde Türk Telekom CEO'su Rami Aslan'dı şuan biliyorsunuz ki Doany'nin gelmesi ile bir çok değişiklik oldu. Özellikle yatırımlar konusunda degişiklik oldu olumlu şekilde tabi buna paralel olarak bu hedef rafa kaldırılmış ya da güncellenmiş olabilir ya da hala düşünülüuordur bilmemem orasını. Ama şu kesin ki bürokratik engeler işi epey zorlaşt8rıyor ayn8 Tekirdağ ve Kırklareli olması lazım oralarda olduğu gibi KHK ile tüm yurtta olmasa da güvenlik sakıncası olmayan yerler için kazılar serbest b8rakılmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    1 milyon km fiber alt yapı bence iyi bir rakam.

    şu ankinin 4 katından fazla oluyor.

    bu yatırım tüm haneleri minimum 50 mbps hız alabilecek kapasiteye getirir mi?

    en azından tüm ilçe merkezlerindeki haneleri

    bir de Türk Telekom un özelleştirmeden önce kalan kanalları var

    bunların bir kısmı kötü ama hepsi de kötü değildir diye tahmin ediyorum.

    hali hazırdaki kanallardaki kablolar değiştirilerek bu işi yapamıyor mu Türk Telekom

    ya da 700 küsür bin km lik bir fiber alt yapı için kaç bin km lik bir kazı yapılıp kanal oluşturulması gerekiyor.

    çünkü ben görüyorum Türk Telekom alt yapı çalışması yaptığı zamanlar bir kazı yapmıyor açıyor telefon kutusunu çekiyor kabloyu
  • 312 . kullanıcısına yanıt
    vodafone yi tercih etmemin sebebi 12 ay thahüt olması uzun thahüt vermek istemiyorum aradım sordum haberleri yok youtube de video daki kullanan arkadasa mesaj attım evet kullanıyor dedi
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Yani bana kalırsa Türkiye'ye değmeyen hakkettiği değeri vermeyen bir uzunluk ana şimdikinden çok daha iyi olacağı kesin.

    Herkesi 50mbps alır vaziyete getirir mi sorusu daha çok veri merkezlerini ilgilendiren bir soru ama her yer VDSL kapsama alanına girer mi bence girer ülkenin büyük çoğunluğu. Zaten fiber yat8rımlarına paralel veri merkezi yatırımları da artacağı için hem toplam kapasite artacak hem de 30a 35b G.vectoring gibi daha yüksek h8za erişilebilmesini sağlayan modülasyonlar yqyagınlaşacak (ama bu husus için abonwlerinde ADSL kullanmakta diretmemesi gerekiyor artık onu hükümet yasayla mı yapar nasıl eder bilemiyorum ama ADSL'in terki için devlet parmağı gerekiyor. Zaten istesek de çok fazla devam edemeyiz ADSL'e zira gün geçtikçe ADSL şebekesi batıyor [isyanların sebebi de budur] ancak aboneler nedense VDSL almak istemiyor ama VXSL'e geçmeye mecburuz ADSL tamamen terketmemiz gerekiyor.)

    Türk Telekom kanallarının yerine g9re değişir durumu mesela benim olduğu yer oldukça düzenli nir yer fiber çektikleri zaman sadece kanal olamayan bir yr için 4-5metre kazdılar o kadar gerisini direkt bakirı çıkarıp fiberi döşediler. Ama içinden kanalizasyon geçmiş kanallar dahi var, ama bu kazı izinileri olmadna iş hiç bir şekilde olmaz illaki karşınıza çıkacakt8r kazılır bir iş.

    O bölgeden bölgeye değişir benim burada 5 metre kazsalar yeter ama farklı bir yerde 10 km dahi kazmaları gerekebilir hiç belli olmaz o.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kotalar böyle devam ettikçe, fiberin hiç anlamı kalmıyor. en az 200 gb olması gereken kota malesef en fazla olarak belirlenmiş. sanki insanlar iptv, netflix tarzı internet servislerini kullanmasın gitsin çamur korsan sitelerden film izlesin diye uğraşıyorlar.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    yani hali hazırda 6 milyon km bakır 250 bin km fiber kablo olduğu düşünülürse gerçekten az

    ama 1 milyon km hedefi Türk Telekom için büyük bir hedef

    çünkü bakıyorum 2009 yılında 130 bin km fiber alt yapı varken Türk Telekom'un

    2016 yılı ikinci çeyreğinde 220 bin km ye çıkmış

    6 sene de sadece 90 bin km fiber alt yapı yapılmış ki

    diğer şirketler 17 bin km fiber alt yapı ile başlamış 2009 yılında

    2016 yılında 59 bin km fiber alt yapı yapmışlar

    hali hazırda devletten kalma iyi kötü kanalları olan Türk Telekom 90 bin km fiber alt yapı yaparken son altı senede, sıfır abone ile sıfır gelirle başlayan ve yer altında doğru düzgün kanalı olmayan diğer şirketler 40 bin km fiber yatırımı yapmış. Türk Telekom 90 bin km fiber alt yapı için yaptığı kazı işi, diğer işletmecilerin 40 bin km fiber alt yapı için yaptığı kazıdan çok daha azdır diye tahmin ediyorum. Bu şirketler Türk Telekom'dan daha çok takılmışlardır kazı izinlerine.

    Bu açıdan baktığınızda aslına diğer işletmeler ortak hareket etmeden, yatırım engellemelerine rağmen, bireysel ve kurumsal olarak sabit internet pazarında çokca bir geliri olmamasına rağmen ve bir çoğunun yer altından geçen herhangi bir kanalı olmamasına rağmen Turk Telekom'un fiber yatırımının yarısı kadar fiber kablo döşeyebilmişler. Birlikte hareket etmeleri belki Türk Telekom'a yetişmeleri anlamına gelebilir. Tabi Türk Telekom'un son altı yıldaki yatırım hızına göre hareket edeceğini varsayarak konuşuyorum. 1 milyon km hedefi eğer kısa süreli bir hedefse ortak alt yapı şirketinin işi zor.

    Keşke Türk Telekom yer altındaki kanalları kullandırtsa biraz daha rekabet kızışsa. Ya da en azından varsayıyorum evden saha dolabına kadar olan kanalı ve bakır kabloyu kullandırtsa o zaman çok şeyler değişir.




  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Aa bir değer çıkıyor yıla vurunca zaten yatırım az diye bahettiğimiz şey tam da bu. Ancak yalnız şuna katılmıyorum belki Alternetif şirketler aslımd azaten alternatif şirketlerine atın gitsin sadece Turkcell desek daha mantıklı olacak zira 59bin km nin 50bini Turkcell'e ait. Turkcell sıfır abone ile başladığı için dezavantajlı değil hatta DSL hizmeti vermemesi sebebiyle iyi bir marka imajı var. İş ne kadar abone ile başlanıldığı değil. Turkcell Türk Telekom'dan hatrı sayılır şekilde daha fazla para kazanıyor bu sebeple Turkcell sıfırdan başladı diye dezavantajlı olma gibi bir durum yok. Kazı izni konusunda iki tarafta da aynı sorunlar mevcut ama alternatifleri ayrıran tek şey vaktinde kazı işinin daha zahmetli olması ve daha uzaması idi.

    Aslında bizim için asıl önemli olan alternatiflerin yat8ğı altyapı şimdi Türk Telekom senede 60-70 bin km fiber yapsa (ki belki bu sene 50bin km döşenebilir bürokratik engeller fazla olmazsa zira gerçelten beni şaşırt8yor su günler neyse o ayrı husus) buna karşılık alternatifler yatırımını arttırmayacak ki ha tabi Telekomun daha fazla fiber yapması da iyi sonuçta daha fazla bone fiberle tan8şacak demek ama asıl istediğimiz şey rekabet ortamı oluşması. Zaten alternatif şirketler adam gibi yatırım yapsa Türk Telekom da otomatikman arttıracak yatırımını asıl mesele bu. Ama ne yazık ki bu hususta umut verici bir gelişme göremiyorum umar8m yanılıyorumdur.

    Bir kaç sene önce Turkcell Türk Telekom'a kanalları kullanabilmek için dava açmıştı kazandılar yani Turkcell Türk Telekom'un kanallarını kullanabiliyor ama OAŞ üyeleri kullanabiliyorlar mı bilmeiuorum zaten OAS'da Turkcell dışında altyapı yapan neredeyse yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.