Yapay zekaya şu soruyu sordum; İslam inancına göre ortaçağda mı yoksa günümüzde yani ahir zamanda mı daha çok zorluk kötülük acımasızlık zalimlik eşitsizlik adaletsizlik tehlike ve ölümcüllük var? aldığım cevap tüm ortaçağı kötüleyenleri adeta yalanlar nitelikteydi! işte o cevap; İslam inancına göre, tarih boyunca insanlar çeşitli dönemlerde farklı zorluklarla karşılaşmış olsa da, ahir zaman yani kıyamet öncesi dönem, kötülüklerin, adaletsizliklerin ve zulmün daha da artacağı bir dönem olarak tanımlanır. Bu konuda Kur'an ayetleri, hadisler ve İslam alimlerinin yorumları önemli kaynaklardır. 1. Orta Çağ ve Geçmiş Zamanlar Geçmişte, özellikle Orta Çağ'da, savaşlar, kıtlıklar, cehalet, salgın hastalıklar ve zalim yönetimler gibi büyük zorluklar yaşanmıştır. Ancak bu dönemler doğal afetler ve yerel olaylarla sınırlı kalmış, küresel etki daha sınırlı olmuştur. 2. Ahir Zamanın Özellikleri (Hadislerde Geçen) Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in hadislerinde ahir zamanda yaşanacak fitneler, bozulmalar ve zorluklar detaylı şekilde anlatılmıştır:
“Öyle bir zaman gelir ki, kişi ölümü temenni eder: ‘Keşke ölenlerin yerinde ben olsaydım’ der.” (Buhârî, Fiten, 25)
3. İslam Alimlerinin Yorumu Birçok İslam alimi, ahir zamanın geçmiş dönemlere kıyasla daha tehlikeli, daha karmaşık ve daha ölümcül olduğunu belirtmiştir. Modern zamanlarda teknoloji ve küreselleşme sayesinde kötülüklerin yayılması daha hızlı ve etkili olmaktadır. Bu da ahir zamanın fitnesini daha ağır kılar. 4. Kur'an'da Zaman Ayrımı Kur'an'da belirli çağlara karşı doğrudan bir karşılaştırma yapılmaz, ancak insanların başına gelenlerin kendi elleriyle yapıp ettiklerinden kaynaklandığı vurgulanır: “İnsanların kendi elleriyle yaptıkları yüzünden karada ve denizde fesat ortaya çıktı...” 5. Sonuç İslam inancına göre:
“Sizden sonra öyle bir zaman gelecek ki, o zamanlarda sabırlı olanlar, avucunda kor tutan kimse gibi olacak.” İstersen bu konuda geçen hadisleri ve ayetleri daha detaylı da inceleyebiliriz. yani diyeceğim eğer ortaçağ hayal bile edilemeyecek kadar zor kötü ölümcül ve tehlikeliyse islam dini yani islamiyet ve yapay zeka neden günümüz yani ahir zaman daha kötü zor ölümcül ve tehlikeli diyorlar? islam dini ve yapay zeka neden tüm ortaçağı kötüleyenlerin tam tersini söylüyorlar? islam dinine ve yapay zekaya göre neden günümüz yani ahir zaman daha kötü zor ölümcül ve tehlikeli? islamiyet ve yapay zeka neden günümüzün yani ahir zamanın daha zor kötü ölümcül ve tehlikeli olduğunu söylüyorlar? islam ve yapay zeka neden tüm ortaçağı kötüleyenlerin iddialarının tam tersini söylüyor? lütfen açıklayın bana bunun açıklamasını yapın LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN!!! |
Bildirim