Şimdi Ara

orta şeritten sola dönen ile sol şeritten düz giden çarpışırsa ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
31.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Arac kavşağa girmeden önce (çıkış yaptığı yolda) şeritlerde işaretler vardır. Bunlar genellikle sol, soldüz, düz, düzsağ, sağ şeklindedir. Yani kavşağa girerken bulunduğun şeritteki işarete uymalısın, uymazsan diğer araçların hoşgörüsüne bakacaksın, ya da tur atıp geleceksin.

    Ülkemizde genellikle 3 şeritli yollarda: sol şeritte soldüz, orta şeritte düz, sağ şeritte de düzsağ işareti bulunur. Yani soldan giden ister düz gider ister sola döner. Ortadan giden ise ancak düz gider.

    Fakat belli kavşaklarda nüfus,merkez soldadır, o nedenle birçok sürücü orta şeritten geniş alarak sola döner. Bunu da o şehrin yerlileri bilir. Şehirdeki misafir de düz gidecekse orta şeritten dönenlere kıllanır :). Bunu bilen yine yerliler düz gidecekse en sağ şeritten kaptırır.

    Ek olarak kim kavşaktaysa yol onundur. Ancak bu da bilinmez - kavşağa yaklaşılınca kim yol verecek diye sürücüler gözgöze aşk yaşar :))




  • ARES007 A kullanıcısına yanıt
    İstersen dene kardeş... Kavşaktaki sol şeride girdiğin anda düz devam edersen şerit değiştirmiş oluyorsun... Aynısı başımıza geldi. Senin gibi çok bilgili arkadaş vardı 8/8 kusurlu çıktı
  • Sen bence araba kullanmayı öğren. göbeğin yapısı gereği düz gidemezsin hiçbir şeritte. Genelde bunu jipli kadınlarla dolmuscular filan yapıyor diğer şeritteki aracı sıkıştırıyor





    Hani birde yolu yapan adam çizmiş zaten. çoğu göbekte boyle nasıl bir düşünce yapın var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %50-%50.

    Burada atlanan bir durum var. Kavşağın şerit sayısı. Eğer kavşak tek araçlıksa evet mavi araç hatalı.

    Ama kavşak en az iki şeritliyse en iç sol şerit düz gidemez. Sola dönüş şerididir. Düz gittiği için bu hatalı.

    Orta şerit, kavşağın orta şeridine dönebilir, düz de gidebilir. Ortadaki araç, kavşağın iç şeridine dönüyorsa yine %100 suçludur ama ben burada %50-%50 görüyorum yukarıda açıkladığım sebepten dolayı.

    Düz gideceksen adam gibi dışarı yanaşacaksın arkadaşım. Döneceksen de döneceğin şeride gireceksin! İkiniz de suçlusunuz.
  • Bundan 12 yıl önce sağ şeritten sola dönmeye çalışan bir adam en sol şeritteki babama çarpmıştı. Kazada 8/8 suçlu karşı taraf çıkmıştı. Siz karar verin artık ne olur diye.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam tarif ettiginiz olay basimiza geldi tesadüf odurki olayda kayseride oldu biz soldan giderken kavsakta orta seritten bir suriyeli donmek icin sola onumuze kirdi sol kapidan girdik tüm suçu ona yiktilar bilemiyorum belkide suriyeli olduğu için bizi kayirdilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düz giden araç hatalı olmaz arkadaşlar dönüş yapacak veya şerit değiştirecek araç gideceği yöndeki yol durumunu ve uygunluğunu kontrol ederek hareket etmeye mecburdur düz giden adam zatan dümdüz gidiyor kural böyle der bugün başıma gelen bir olay neticesinde merak ettim baktım halk ne düşünüyor diye ben sol şeritten kavşağa girdim düz devam ediyorum herif orta şeritten üzerime kırıyor sola dönecek ben tabi düz gidince arkamdan korna küfür kıyamet hem suçlu hem güçlü bizim millet bi tuhaf aq geçiş üstünlüğü düz giden araçta dönecek adam düz gidene yol verecek o geçtikten sonra dönecek nokta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savasmeral -- 21 Eylül 2018; 21:39:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dönel kavşakta kavşak merkezine en yakın araç önceliklidir. Diğer Araçlar kavşak içindeki aracın dönmesini beklemek zorundadır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orta şeritten sola dönülemez çünkü kavşakta şerit değiştirilmez.
  • Kayserideki kavşak deyince dayanamadım, sanırım akıllı kavşaklardan bahsediyorsunuz. Maraşta da var aynısından.

    Bilmeyenler için açıklayayım, trafik ışıkları kaldırılmış (bazısında var) ve normal kavşağın 3 katı büyüklükte düz gitmenin imkansız olduğu, 4 şeritli yolun kavşakta 2 şeride düştüğü ve kimseninde kavşakta geçiş üstünlüğünü bilmediği acayip yapılar.

    Soruna gelirsek,
    İki araçta hatalıdır. Sola dönecek olan asli kusurludur kavşakta şerit değiştirdiği için, düz giden de kavşakta hızını azaltmadığı için. Kaza durumunda tramer %50 50 verir.
  • Bugün aynı kaza başıma geliyordu çok şükür son anda farkettim.Ben ortadaydim,yogunluktan sol şeride gecemedim,baştan beri sinyalimi yaktım aslında soldaki aracında sola sinyali yakiliydi. Sola dönücek sandım ama son anda farkettim çok şükür birşey olmadı.Tabi bu olay Kayseri de oldu bu konudaki gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kavşağa girildikten sonra orta şeritten sağa ya da sola dönüş yapılmaz.



    Kavşağa girmeden önce gideceğin yöne en yakın şeride geçmek zorundasın. Sola döneceksen en sola, sağa döneceksen en sağa yanaşır öyle dönersin. İster tek şerit olsun ister üç şerit olsun tüm şeritlerin düz devam etme hakkı vardır, eğer cep vs. yok ise. Kavşağa girmeden önce yer yer oklarla da belirtilir bu durum, en solda düz-sol, ortada düz, en sağda düz-sağ oklarla yol üzerinde çizilidir, daha ne tartışılıyor ki. Kavşak içinde orta şeritten sağa sola milletin üzerine direksiyon kırıp kasaplık yapılmaz. Çok zorda kalınmışsa dönülecek yöndeki aracın geçmesi beklenir, şerit müsait olduğunda dönülür nereye dönülecekse.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 13 Kasım 2018; 17:56:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kavşağın iki şeritli olduğunu varsayıyorum. Buna göre ikisi de hatalı. Kavşağı düz geçip çıkacak olan araç sağ şeritte, kavşakta dönecek araç sol şeritte kalmalı.
  • Bugün aynı kazayı Ben yaptım kim haklı çıktı Aynısını ben adama diyorum sen suçlusun o bana diyor Sen suçlu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • savasmeral S kullanıcısına yanıt

    Emin misiniz bugün aynı kaza oldu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.