Şimdi Ara

Orta Okul ve Sonrası Opsiyonel Olmalıdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2009 gibi orta okuldaydim oraya kadar öğrendiğim bilgiler her insana her kosulda lazim olan seylerdi

Ama sonra ortaokulda 6. Sinifta sanki tıp öğrencisiymisim gibi endoplazmik retikulum nedir bunu ogrettiler isime yaramayan bir bilgi kafamin içinde şuan ve gram faydasi yok bana

O dönemde okulda okumayagi herrrr halinden belli yuzlerce çocuk vardı ve okumadilar da bu çocuklar sanayiye verilse suan ulkedeki mavi yaka kıtlığı olmazdı ve onlarin da doğru düzgün bir isi olurdu

Biz okuduk okuduk okuduk orta okul lise üniversite staj mtaj sonuç???? Sonuc issizlik ya asgariye calis ya kendi isini kur bat yada çık????

Egitim bir SCAM yani dolandırıcılık insanlari hayata atilmasinlar işsizlik artmasın diye zorla ahir gibi tikiyorlar okumayacagi kesin 1 haylaz ogrenci yaninda 10 tane daha duzgun ogrenciyi mahvediyor

Okuyacak adam okusun okumayacak adamsa sistemce elensin istese de okuyamasin

Yarın çocuğunuzu okuldaki esrarkes afganin pakinin çocuğu dövdüğü zaman beni anlayacaksınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bana statün yok, başarın yok diyen adam böyle konu açıyor sonra gel de gülme. Hamza hukuk mezunusun, şu ana kadar 30 yaşına yaklaştın kendi alanında iş yapabildin mi? Yok. Ailen destek çıksa sana belki büro açabilirlerdi.

Bunları taaa 10 küsür sene önce gördüm o nedenle meslek lisesi seçtim. Çünkü herkes en kötü 4 yıllık bölüm okuma peşindeydi. Edebiyat okuyanı, hukuk okuyanı, tonla mühendislik okuyanı sonra iyi yerden mezun olup kendi alanında iş yapamayıp babasının iş yeri varsa onları işletir oldular veya çoğu işsiz. Dilleri varsa ABD'de greencard çıksın oralarda benzin pompacısı veya temizlikçi, bulaşıkçı oldular. Tanıdığı olanlar ise iyi şirketlerde çalışır oldu kendi mesleğinde.

Bizim önlisansın karşısında bir yemek şirketinin şubesi vardı. Şirketin sahibi oraya bakan adamın babasıymış. Adam 1995 BOUN bilgisayar mühendisliği mezunu. Alanında iş bulamamış ve babasının şirketinin başına geçmiş. Babası arada bakıyor o kadar.

Meslek liselilerle dalga geçenlere gülüyorum. Çoğu işsiz kalacak. Bizim ülkenin şöyle bir saçmalığı var, meslek liselerine çöp, serseri yuvası diyorlar fakat bu serseriler üniversitelerde de var hatta meslek lisesinde ki kekolardan beterler adam ot çekiyor, kimin eli kimin cebinde belli değil.

Almanya'da Realschule vardır yani meslek liseleri bizde ki, adamlar bu liselere çok önem verir. Bizde ki gibi meslek liselerini yerin dibine sokmak istemezler.

Çünkü o ağır Alman sanayisini yürüten adamlar oradan çıkan teknisyen ve teknikerlerdir. Bizim ülkede bu insanlara başarısız derler. Komedi... Sonra ülkede niye bu kadar işsiz var...

Yıllardır forumda bunu söylemekten dilimde tüy bitti ve ben düşük zekalı ilan edildim. Siz haricinde tüm yayın evleri, dershaneler, özel ders veren hocalar, eğitim kuruluşları kazanıyor siz ise asgari ücrete yakın kendi mesleğinizle alakası olmayan bir yerde çalışmak zorunda kalıyorsunuz.

Evet bunu dediğim için ruh hastası, deli damgası yedim. Öyle olsun deli olayım ama gerçekler ortada. Bugün bile ODTÜ, İTÜ mezunu tonla işsiz mühendis var. Ben deliysem bu insanlar niye linkedinde sürekli iş bulamıyoruz diye post atıyorlar?

Ben basit adamım hedeflerim bellidir

Meslek lisesi (teknisyen) > Önlisans (Tekniker) > Lisans (Mühendislik teknikeri) > Yüksek lisans (Yüksek Mühendislik Teknikeri) yani tam anlamıyla teknik mühendis olmak amacım ve yolumda ilerliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 4 Haziran 2025; 13:50:42 >

• ekonomi dönsün, paranın elden ele akışı sağlansın diye yapıyolar. üniversite açtılar her yere, şehirler arası otobüsler çalışıyo öğrencilere, gece dürümcüler çalışıyo, halk evini öğrenciye fahiş fiyattan kaktırıyo. herkesi zorla okutuyo olmasalar bunlar olmaz, paranın akışı sağlamaz. tam saçma sapan bi döngü.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Ben bunu yıllardır söylüyorum, bunu söyleyince deli veya ruh hastası veya başarısız oluyorum. Sisteme suç buluyorsun diyorlar.

LAN SİSTEM ZATEN BOZUK. Zamanınız gidiyor, paranız gidiyor, ekonomik refah seviyeniz düşüyor. Paran varsa oku buna bir şey demiyorum ama para yok, adam çocuğunu sürekli dershanelere gönderiyor, sürekli deneme, kitap alıyor Dünya kadar kağıt harcanıyor ve sene sonunda şu kadar deneme çözdüm, bu kadar kitap bitirdim oluyor. Sonunda o kadar kitap vs bir daha işe yaramıyor yüzlerine bakılmıyor. Hani bana diyorlar ya sen özelde okudun baba vs parasıyla. Benim okul masrafım max şuanın kuruyla 100.000 TL civarı 5 asgari maaş. Oldukça ucuz okudum ben. O mevzuyu da kapattım. Fakat bir öğrencinin bir okul kazanması için benim 2017 zamanında verdiğim özel okul parasından daha fazlasını vermesi gerekiyor. Hadi kazandı diyelim 4-5 sene okuyacak giden masraf benim total masrafımdan %200 daha fazla belki bu orandan bile fazladır.

Sistemin birde komik tarafı şu, matematik yapamayan adam işsiz kalıyor, matematik yapan adamında işsiz kalma riski var ama biraz daha az orada da torpil, tanıdık devreye giriyor, hiçbir şey yoksa geçmiş olsun evde zurna uzmanı oluyorsunuz.

Ekonomik işsizliği gizlemek için bir kılıftır bu.

Edebiyat okuyan adam öğretmen olmaya çabalıyor, öğretmenlerin arasında bile yıl farkından çok farklı kanunlara dahil oluyorlar. Emekliliklerine kadar yansıyor bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 4 Haziran 2025; 14:4:50 >

• 01001101 kullanıcısına yanıt

hocam insanlarda da enayilik var ya

adam çocuğunu en iş bulmaz yere 800km öteye yolluyor

çocuklar da durmuyor tabi üniye gitcem hayatı yaşicam bilmem ne

olumsuz olumsuz işler kötüye gitmeye devam edecek

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

Piyasada parası alınacak çok fazla saf var sistem güzelce alıyor paralarını. :)

İşte böyle böyle insanlar fakirleştiriliyor. Günümüz bankacılık sistemini de kimse anlamıyor oradan da vuruyorlar bir tokat. Sonra enflasyon parayı eritiyor.

Ancak enflasyonun kaynağını kimse bilmiyor, hep birileri suçlanıyor. Karşılıksız para basanlar ve bu paraları borçla millete faizli kredilerle kitleyenlerin hiç suçu yok zaten haşa tövbe, öyle dediğimizde kafir ilan ediliyoruz. Tüm Dünya üzerinde bu çark böyle dönüyor.

Siz kendiniz için değil, şirketler için çalışıyorsunuz :)

Maaş senin değil, aldıklarında senin değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 4 Haziran 2025; 14:30:50 >
  • Güncel in the bazaar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.