Arkadaşlar, bilgisayarımda orjinal Vista Home Premium yüklü. Bilgisyara orjinal Windows 7 Home Premium yüklemek isitiyorum. Bilgisayarım hem 32 bit hem de 64 bit sistem gereksinimlerini karşılıyor. Orjinal Windows 7 cdsini takıp bilgisayarı başlatıyorum, ama bir türlü kuramıyorum. Bir süre sonra mavi bir ekran çıkıyor ve hata veriyor. Hatada ''DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL'' YAZIYOR. Ne yaptıysam Windows 7'yi bilgisayarıma yükleyemedim. Her dafasında aynı hata çıkıyor. Bilgisayarı güvenli moddan başlattığımda kurulumda ilerleyebliyorum. Ama bilgisayar tekrar açılıdığında yine mavi ekran ve yukarıdaki hata çıkıyor. 32 bitte de aynı sorun yaşanıyor. Anakartım Intel D946GZIS, işlemcim Intel Core 2 E7400 2.80 GHZ, 4GB RAM. Bir akıl verin , bir türlü beceremedim.
hdd nizi biosdan AHCI yerine ide olarak ayarlayıp deneyin..
kabloların tam oturduğuna emin olun gerekirse sökün tekrar takın bilgisayarda oc varsa standart değerlere çekin bir diğer ihtimalde ramlerden kaynaklanıyor olabilir
Yukarı.
Aynı problem bende de var arkadaşlar. Anakartta yukardaki arkadaşla aynı. Ancak bende şöyle bir şey var. d820 işlemci vardı. e6500 almıştım. Onu takınca bu hatayı alıyorum. Biosdan default yaptım yemedi. Ancak biosdan SW seçeneğini enable yaptığımda bilgisayar açılıyor ama sanırım tek çekirden olarak çalışıyor. O da benim işimi görmez. Güvenli modda açılıyor pc. Ekran kartı driverları güncelledim problem değişmedi. Diğer driverları deneyecektim fakat işlemci şuan bende değil yarın gelirse deneyeceğim.
Arkadaşın söylediği gibi işletim sistemini baştan kurmayı denedim ve kurdurtmuyor mavi ekran tekrarlıyor.
1- 2 adet ramden 1'ini çıkarıp denemek. Ramlerin slotları değiştirip denemek. 2- Tüm driverları kaldırıp güncel sürümlerini kurmak. 3- İşlemcide problem olabilir diye farklı bir anakartta denemek. Fakat arkadaş yukarda e7400 kullandığını söylemiş bu kartla. Normalde desteklemiyor diye biliyordum, e7400 destekliyorsa e6500 desteklememesi olmaz
Başka önerileri olan var mı arkadaşlar ne yapılabilinir ?
bilgisayarı kapatıp tekrar açmaktan başka bişi gelmiyor aklıma
Arkadaşlar, bilgisayarımda orjinal Vista Home Premium yüklü. Bilgisyara orjinal Windows 7 Home Premium yüklemek isitiyorum. Bilgisayarım hem 32 bit hem de 64 bit sistem gereksinimlerini karşılıyor. Orjinal Windows 7 cdsini takıp bilgisayarı başlatıyorum, ama bir türlü kuramıyorum. Bir süre sonra mavi bir ekran çıkıyor ve hata veriyor. Hatada ''DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL'' YAZIYOR. Ne yaptıysam Windows 7'yi bilgisayarıma yükleyemedim. Her dafasında aynı hata çıkıyor. Bilgisayarı güvenli moddan başlattığımda kurulumda ilerleyebliyorum. Ama bilgisayar tekrar açılıdığında yine mavi ekran ve yukarıdaki hata çıkıyor. 32 bitte de aynı sorun yaşanıyor. Anakartım Intel D946GZIS, işlemcim Intel Core 2 E7400 2.80 GHZ, 4GB RAM. Bir akıl verin , bir türlü beceremedim.