Şimdi Ara

Orjinal DVD'leri nasıl koruyabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    orjinal dvd'lerim çizilmeye başladı. bunları nasıl koruyabilirim?
    kopya'ya karşı bir güvenlikleri varsa olumsuz birşey olurmu?

• quote:

Orjinalden alıntı: atilgan34

Selam
    orjinal dvd'lerim çizilmeye başladı. bunları nasıl koruyabilirim?
    kopya'ya karşı bir güvenlikleri varsa olumsuz birşey olurmu?

CD'nin dezavantajlarından biri de bu işte. Bir süre sonra eskiyip bozuluyorlar. Kopya koruma olan bir DVD'yi kopyalamaya çalıştığında olacak en olumsuz şey boş DVD'nin heba olması olabilir. Orijinaline hiçbişey olmaz. Asıl üzerinde durman gereken konu DVD'lerin neden çizildiğidir. DVD'yi çizen kötü kullanımsa korumaktan bahsedemezsin. Arızalı bir okuyucu da çiziyor olabilir. Diş fırçası ve diş macununun bir miktar düzelttiği söyleniyor ama ben biraz şüpheyle bakıyorum bu ihtimale.. Kopyalamayı ve hafızaya atmayı bir dene.
  • evrende 2 temel fizik yasası vardır:
    maksimum düzensizlik
    minumum enerji
    almanyada bilmem ne kuruluşu piyasaya çıkan tüm müzik cd vs leri arşivliyormuş ve ilk çıkanların büyük bölümü bozulmuş durumdaymış diye bir haber okumuştum...
    kısaca sakınan göze çöp kaçar misali kurusunda dursun işte belki 3-5 yıl sonra kendi ellerinle çöpe atacaksın ...
  • çelik kasaya koyup kullanmasanız dahi optik medyalar bir süre sonra bozulur...Çok Çok mühim ise sadece acil zamanlarda kullanmak ve çok iyi saklamak kaydı ile harici sabit disk kullanabilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.