Şimdi Ara

ORİJİNAL RAY BAN NASIL ANLAŞILIR ? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
7
Favori
247.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Azizhan Azizoğlu

    optikçiden neredeyse 2 sene olacak rayban wayfarer 5121 optik aldım saplarının kulak tarafına gelen kısmı beyazladı yıkayınca tekrar siyahlaşıyor kuruduktan sonra veya silince tekrar beyazlaşıyor sanki aşırı derecede çizilmiş yada kireç tutmuş gibi

    Aynen +1 bana denize girmişsin dedi ben salak mıyım niye gireyim yahu. Amerikaya yollayalım dedi sınav olduğu için yollayamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler Amerika'dan alsak sahte durumu olmaz herhalde değil mi yoksa uğraşmaya değmez mi?Çünkü geçen ay baktım Newyork'ta beğendiğim rayban 150 dolar'dı burdada 270 TL ama insanın aklına kurt düşüyor nede olsa üçkağıtçı dolu ortalık.

    http://www.saatinadresi.com/Ray-Ban-RB4125-824-51-846-gunes-gozlugu.html
  • meganers kullanıcısına yanıt
    Rayban'ın Limited Edition olarak ürettiği RB3479KQ 003/N4 model gözlüğünü arıyorum.

    Ancak bu ürünün özellikle bu rengi hiçbir yerde yok. Bu ürünü bulabileceğim bir yer var mı?

    Yurtdışından temin edecbileceğim bir yer bulmam mümkün mü?
  • Ray Ban orjinalliğini anlamak oldukça zor.
    Bildiğiniz , sattığı üründen emin olduğunuz güvendiğiniz dükkanlardan alın gözlükleri.
    Geçmiş sezonlara ait gözlükleri bulmanız daha da zor.
    ben kendimden biliyorum 1-2 sene öncesinin 3025 Aviator silver mirror modelini 7-8 ay aradım Istanbul da bakmadığım yer kalmadı. bulamadım. biyerde gördüm aynı aradığım gözlüğün folder modelini. normal modelinden 250 TL daha pahalıydı ağlaya ağlaya verdim parayı. ama gözlük 10 numara tabii.
  • raybanlarda indirim var şu sıralar,ve büyük optikçilerde satılıyor,şaka değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mağazada nakit 315, GG'da taksitle 280e bulduğum bir modeli, SP üzerinde bir satıcıda 204 TL'ye buldum. Aradım adamı, distribütör garantili değil ama orijinal dedi. Gümrükten faturalı ürün, servis hizmeti bize ait dedi. Servisini umursamam da bu gümrük faturalı muhabbetini pek anlamadım?

    Kaçak mal yakalanıyor sonra Gümrükten satışa çıkıyor ya öyle bir şey mi ola?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonunda gözlüğü aldım

    Bulduğum fiyatlar:

    1) Ankamall AVM'de Opmar Optik'te taksitle 390 TL,
    2) Ankamall AVM'de diğer bir optikte taksitle 335 TL (nakit 315 TL)
    3) n11.com'da taksitle 280 TL (distrübitör garantili değilmiş, güvenemedim)
    4) Gittigidiyor'da taksitle 280 TL (distrübitör garantili)
    5) Sanalpazar'da taksitle 204 TL (distrübitör garantili değilmiş, Gümrük faturalı imiş (ne demekse) güvenemedim)

    Sonuç olarak 204-390 TL arasında (garantili/garantisiz) değişen ürünü, distrübitör garantili olarak GG üzerinden 252 TL'ye (maximum kart kampanyası ile 280-28 TL parapuan alarak) mal ettim. Biraz araştırırsanız uygununu bulabilirsiniz.
  • RayBan'ın orjinalliğini anlamanın yollarını çoğu arkadaş yazmış. Onlara katılmakla beraber elimde mevcut olan 3-5 rayban modelini satmak istiyorum. ürünler sıfırdır. istediğiniz optikçiye sorgulatabilir, istediğiniz luxottica adamını bulup teyit ettirebilirsiniz :)
  • kenyack kullanıcısına yanıt
    Güneşe tut sol camın sol üst kösesinde parçala beni hayvan yazması lazım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz yapmadıysanız anlayamazsınız beyler belki camlarından test yaparak adamlar öyle bir yapmışki orjinaliyle karşılaştırsan orjinalini sahte sanırsın o kadar yakın birinin fiyatı 400 tl diğerinin 30tl fark yok ibret aldım ben bir gözlüğün neden 100tl üzeri değer biçilir hiç anlamam bence onlarıda 20-30 bilemedin 40 tlye maal ediyorlardır diye düşünüyorum hele çakmasını gördükten sonra 5 tlye bile maal ediyor olabilirler
  • Arkadaşlar kendi çalışmamızdır.
    En pratik ve kesin şekilde ayırt edebilirsiniz...
    135$ lık boş çerçeve orjinal olupta camın orjinal olmama ihtimali yoktur sanırım :)
    cam zaten anlaşılır çerçeveden bu yöntemle anlayabilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan neodium mıknatıs.

    Orjinal ile Replika Rayban ayırt etmenin en pratik yolu
  • güneşe bakıp raaaay baaaan diye bağırınca ekranda logo çıkıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenyack

    Arkadaşlar ben bir arkadaşımdan gözlük almayı düşünüyorum. Ancak gözlüğün orijinal olup olmadığını bilmiyorum.
    ABDden getirdiğini söylüyor. Aviator modeline 150 lira istiyor. Gözlüğü kontrol ederken nelere dikkat etmeliyim ? Nasıl anlarım orijinal mi yoksa sahte mi olduğunu ?


    Teşekkürler şimdiden ...


    Bu arada kendisi orijinal olduğunu iddia ediyor ama bu devirde kimseye güven olmuyor

    rayban'ı buradan alacaksın

    kafan rahat olacak

    http://www.ray-ban.com/turkey
  • strongman34 S kullanıcısına yanıt
    Hocam güzel basit bir yöntem bulmuşsunuz ama avitor metal çerçeveli olanlar için. Wayfarer modellerin neresinden anlayacağız.
  • arkadaşlar konu eski hortlatmak istemiyorum ama raybanların abd den gelenleri türkiyede yok onlar pahali italyadan gelenleri ve çinden gelenleri var bunlar orjinaldir kendi sitesinde yazıyor fiyatlari zaten onun altına aldıgınızda bana çok komik geliyorki ben bugun raybanı 200 adette alsam aynı para 1000 adette alsam aynı paraya satılıyor yani gözlükcüler karlarından düşüyor 30 40 fark ediyor bir kaliteli raybanın orjinalligini gözlükçü bile anlamaz anlayanda söylemez sahsen ben soylemiyorum makinalarda uv kesmesinden belli oluyor %400 uv kesmeli çakmaları uv yi kesmez siz gözlükcüde 450 tlye satılan gözlügü internetten 150 liraya alamazsınız %100 çakmadır rayban bayisi olmayana mal vermiyor lütfen komik işlere bulaşmayın
    http://www.ray-ban.com/turkey
    burada buldugunuz ürünün 40 ila 50 tl belki düşügüne alabilirsiniz onun dışında rayban kedisinden daha ucuza satılması mumkunmuki :)
  • rayban aviator large metal II rb 3026 modelinden bugün satın aldım Kırklareli/Lüleburgaz Deniz Optikten fiyatı kredi kartı tek çekim 430 tl.

    luxotica çiğli/izmir disbritör garantili faturalı kaşeli olarak aldım. siyah çerçeve siyah mat cam model olarak 62-14 büyük camlılarından.

    fiyat gayet iyi şu an orjinal sitesi haricinde bu gözlük 400 tlden aağı satılıyorsa almayın derim. n11 , gg , sahibinden deki üçkağıtçılara para kaptırmayın gidip disbritör garantili optikçilerden alın.

    http://www.ray-ban.com/turkey/gunesgozlukleri/RB3026%20MALE%20002-aviator%20large%20metal%20ii-siyah/805289628217?category_Id=25156

    büyük yüzlere uyumlu olarak tasarlanmıştır diye ibare düşülmüş altta.

    58-14 olanı resmen emanet gibi durdu camları çok küçüktü. 62-14 biraz büyük olsada çok şık cuk oturdu resmen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gentlement39 -- 18 Mayıs 2016; 1:08:34 >
  • Ben de Rayban rb3530 ve rb3449 modellerini aldım. 3530 - 410 tl , 3449 ise 390 tl ye geldi. Optikciden aldım. RAyban markasına güvenerek aldık ama bir problem çıkarsa yandık herhalde. Luxottica firmasında muhatap diye birşey görünmüyor. Rayban ve Luxottica ile ilgili şikayet çok, ama cevap vermeye tenezzül bile etmemişler hiçbir platformda. sikayet sitelerinde bir çok şikayet var. Hadi bakalım hayırlısı.
  • illa Ray-Ban alacam diyorsanız, ABD Yapımı ürünleri alın arkadaşlar

    China ve italy menşeiili ürünler Gerçekte olsa ABD yapımı ürün kadar olmuyor

    B&L Cam'lı olanı alın !

    Bulabilirseniz, ebay'dan alabilirsiniz...

    B&L bir araştırın derim...
  • Arkadaşlar yardımcı olurmusunuz, 2013 model bir gözlük, burun aparatlarının altında rb logosu var camlar kaliteli, kullanma kılavuzunda en ufak hata yok, gözlük bulunduğum ilde bilindik bir mağazadan alınmıştır ama camındaki yazıda ufak silinmeler var,
    bu sahte olması için yeterli mi?
  • Ray-Ban dünyada en çok taklidi, imitasyonu bulunan gözlük markasıdır. Bazen cadde üstündeki bir gözlükçüden aldığınız Ray-Ban bile sahte çıkabilir. Zaten yapılan araştırmaya göre de Ray-Ban takanların yarısından fazlası sahte Ray-Ban takıyor. Bazıları ucuz diye sahtesini alıyor, bazıları ise orijinalini aldığını sandığı gözlüğü sahte çıkıyor.

    Bunu önlemenin tek yolu bilindik, isim yapmış, tanınmış optikçiler, firmalar dışında Ray-Ban almamaya dikkat etmek. Bakın optikçi diyorum. Ünlü alışveriş siteleri gibi yerlerde bile zaman zaman sahte Ray-Ban satıldığı tecrübe ile sabittir.

    Kaldı ki sahte mi? yoksa orijinal mi? ayrımını yapmak bile çok zor. Gözlüğün içine RB harfleri işlenmiş bu kesin orijinal demeyiniz çünkü 2016 yılındayız bu tür orijinal görünümü veren detaylar çok zorlanmadan yapılabiliyor.

    Genelde sahte olduğunun anlaşıldığı nokta gözlüğün lensi, camıdır. Bu da kullanılmaya başladığında ortaya çıkar. Onun dışında bir bakışta, elleyerek sahte bir Ray-Ban'ı elinizde tuttuğunuzu anlamak genelde mümkün olmuyor.

    Ray-Ban gibi güneş gözlüğü denince akla gelen ilk markanın hatırı sayılır bir meblağ ödediğiniz gözlüğünün sahte çıkmaması istiyorsanız bilindik, tanıdık optik firmaları dışında almamanız. Fiyatını da göz ardı etmeyin. 500 TL'lik bir gözlük 300 TL'ye düşmez. 350 TL'lik bir gözlük 200 TL'ye düşmez. Maksimum sezon sonu indirimi %25 olur. %50 indirim diyorsa bir yerde hiç girip bakmayın bile. Sahtedir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.