Şimdi Ara

Orijinal Lightning Kablosu Alev Aldı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
285
Cevap
4
Favori
12.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ahosmanliah A kullanıcısına yanıt

    Türkiyede hakkını aramak aşırı masraflı bir durum bu arkadaş dava açar apple avukat ordusuna karşı davayı kaybeder bilir kişiydi vekalet ücretiydi derken bir iphone 12 parasını apple'a hediye eder konuyu açan kişi


    Bazı arkadaşlar arkadaşı düşünmüş parası gitmesin diye anlatmış davayı kaybedeceğini ama parası çoksa açsın davayı ne diyelim

  • Amerikada olsa 40 milyon dolar civarı tazminat alırdın. Burda da kovala hakkın ne ise al

  • ROUGE44 R kullanıcısına yanıt
    Yok canım şirketi üzerine yaparlardı bence
  • arkadaş dikkat çekmeyi seven biri... hastaneye gidip rapor almalar.. youtube videolar vs....

  • Boşuna uğraşma bence hocam alıp geçseydin keşke yeni kabloyu açtığın davayı kaybedince onuda alamayacaksın çünkü
  • Hakkınızı arama konusunda bir şey demeyeceğim de hakkınızı abartmanız konusunu mantıksız buldum. Mahkeme konusunda pek şansınız olduğunu düşünmüyorum. Cidden öyle bir yanık ile PANDEMİ DÖNEMİNDE hastaneye acilden girip insanların da önüne iyi geçmişsiniz   orada cidden acil durumu olan insanlar varken parmağınız uf oldu Apple 'dan para almalısınız düşüncesi ile hareket ettiğiniz anlaşılıyor. Küçük bir heyecan yaşamış, bir kaç kişinin zamanını çalmış, hele bir de pandemi döneminde hastanede insanları boş yere uğraştırmışsınız :D Bunu gören Apple kablo bile vermese yeridir  


    Ayrıca o YouTube 'daki video ne öyle? Nasıl bir kapak fotoğrafı o? "ÖLÜMDEN DÖNDÜM" falan bildiğiniz clickbait bunlar. Tık tuzağı yani. Sokağa çıkıp yanınızdan araba geçse sizi ezme ihtimali olduğu için "ÖLÜMDEN DÖNDÜM" mü diyorsunuz her seferinde  Küçük ali cengizler çevirmeye gerek yok kendinizce. Ondan sonra niye Türkiye 'de müşteri hizmetleri çok kötü? Niye iyi olsun baksana firma elini uzatsa bu tarz müşteriler kolunu koparana kadar uğraşıyor. Biz çok medeniymiş dürüstmüş adaletliymişiz de sanki firmaların hepsi kötü kaka  Umarım açarsın davayı da Apple avukatlarının ücretini de sen ödersin  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wardstone -- 19 Ocak 2021; 11:51:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KrallŞaplakçı

    Yok canım şirketi üzerine yaparlardı bence

    Bir kapı kolunun kopması sonucu yaralanan çocuk için 38 milyon dolar tazminat aldı aile. Amerikadaki tazminatları araştırmanı öneririm bilmiyorsan




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ROUGE44 -- 19 Ocak 2021; 1:27:42 >
  • @heretic soul "o küçücük yanık için hastaneye mi gittin" demiş, adam hakkını arayacak hastanede bu durumu belgelemeden nasıl yapsın şikayetini Apple'a?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amerikada falan olsa bu olay ciddi bir olaya donusebilirdi ve iyi bir tazminatta alirdin ama burasi Turkiye :))

  • Kablonun yanması büyük olay olsa da , senin o güneş yanığı olan parmağınla hastaneye gidip rapor alman fln biraz komik duruma düşürdü olaya gel. Hastane raporu fln olmasa gayet güzel rezalet, değerlendirilirdi. Ama bu şekilde tazmianat kopardığın açık, para peşinde değilim demişsin ama video çekip hastane raporu almalar vs. amacını baya belli ediyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Simone1912

    Kusura bakma ama laf anlamayan insana laf anlatmaya çalışmaktan zevk alıyorum bu da
    Benim hobim. Önünde bir gerçek var ve sırf bu gerçeği görmeyi istemediğin icin yok saymaya calisiyorsun. Maalesef kabul etsen de etmesen de kullandığın ürünün kabul ettiğin şartnamelerinde bütün maddeler yazıyor. Maalesef elinden birsey gelmeyecek ben sana bynu anlatmaya çalışıyorum. Dene ve gör benim icin sıkıntı yok. Sunu anlamadın firmayı savunmuyorum kabul ettiğimiz şartnamelerle bütün kötü olasılıkları bize kabul ettiriyorlar. Derdim bu ha senin derdin tazminatsa kusura
    Bakma ama seni borçlu çıkarmazlar umarım :)
    Allah sabır versin hocam Deveye hendek atlatıyorsunuz resmen.

    Daha önce Türkiye'nin en büyük beyaz eşya firmalarından birinde çalışmış olan biri olarak söyleyeceğim tek şey var. Hayaller aleminde yaşamayın arkadaşlar. Elektrik konusu sizin bildiğiniz kadar basit değil. Biz ne buzdolapları, soğutucular gördük cayır cayır yanan ama sorunun kaynağı tamamen elektrik şebekesi çıkan. Elektrik konusunda kurallar, prosedürler katıdır. Uluslararası çaplı hiçbir firmada bu riskler göze alınmaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sicak firsat diye gelmistim, Gecmis olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk hukuk sistemi; Tazminat zenginleşme sebebi sayılmaz" der. Hakkınızı aramanız doğal ama düşündüğünüz miktarda para almanız mümkün değil..

  • Aç davayı o zaman. Neyi bekliyorsun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zQrba -- 19 Ocak 2021; 8:52:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi şartnamede yanmasından bahsediyorsunuz. Attığınız fotoları dahi okumamışsınız. Cihaz ısınınmasından bahsediyor yanmasından değil. Boş konuşmuşsunuz.



    Konuya gelince amerikada müşteri menmuniyeti yüksek olan amazon bile apple için amazon basics kablo üretir iphone için ve kimseye drğişim dışında tazminat ödemedi.

    https://www.amazon.com/gp/customer-reviews/R348VD4FKH4M9R?ASIN=B017YEAJTG


    Bu yanmayla ilgili birsürü yorum var bunun gibi. Tazminat alabilmen için maddi zarar olması gerekli olduğunu düşünüyorum. Umarım davayı kazanırsın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yaralanmalara neden olabilir yazmıyor mu oradaki uyarılarda? Arkadaş da “yaralanmamış” mi? Firma kablo yüzünden yaralanabilirsiniz baştan uyarıyorum haberiniz olsun demiş mi? Ya siz okudugunuzu anlamıyorsunuz ya da muhalefet etmek icin boş yorum yapıyorsunuz. Ayrıca kablonun hangi şartlarda kullanıldığı meçhul başına ne geldiği meçhul. Yanmış bir kablo var sağlam gözüken bir adaptör ve telefon var 2 mm genişliğinde yanmış bir bölgeden tutup kabloyu cekmis bir vatandaş ve koşa koşa gidip hastaneye rapor alıp YouTube videosu çekip forum sitelerine üye olup hemen konu açıp bu olayın sanki Evi barkı yanmış gibi abartılma durumu var. Size de çok mu masum geliyor bu olay. Arkadaş madem bu kadar kendinden emin gider açar davayı sonucunda haksız cikmazsa belki yeni kablo hediyesi ile kapanir konu. Ama baştan
    Açıkça
    Belirtilen bir sözleşmede kabul ettiği hukumdeki durum başına geldiği icin firmadan tazminat alamaz. Bana göre de dava giderlerine kadar ödemek zorunda kalır. Öyle olabilirdi böyle olabilirdi tarzi varsayimlarla ortada olan bir vaka olmadığı icin tazmin edilecek bir zarar da olmadığı icin kovuşturmaya yer yoktur cevabı alacak mahkemeyi açarsa.




  • Dogru kullanilmaz ise yaralanabilir. Ozaman sozlesmeye direkt bu telefon bu kablo olumunuze sebep olabilir. Ya bunu kabul edin yada cihazi kullanmayin yazsin olsun bitsin.
  • marcelor kullanıcısına yanıt
    Doğru kullanıldığını ispatlayabilir misiniz? Doğru kullanılsa bile adamların yazdığı yazıyı hukuksal olarak yorumlarsak eğer “şarj kablosu bir güç kaynağına takılıyken rahatsızlığa veya yaralanmaya neden olabileceği icin” yazıyorsa ve tüketici de bunu kabul etmişse kusura bakmayın ama bırakın ülkemizi dünyadaki hiç bir ülkede bu sebepten tazminat ödemez firma. Yanma kopma kısa devre gibi olasılıkların bu kadar yüksek olduğu bir üründe firma kendini bu şekilde korumaya almazsa da zaten öyle dünyanın en buyuk firmalardan biri değil de açıldıktan 3-5 ay sonra tazminatları ödeyemeyip kapanıp giden bir firma olarak kalırdı. Bilmem anlatabiliyor muyum derdimi. Zaten bu durumda bilirkişi ataması yapılsa bile durum incelendiğinde illa ki bi yerde bi aksaklık çıkacaktır çünkü bu telefonu Türkiye’de bile kullanan kaç milyon kişi var bilmiyorum üretim hatasi olmuş olsa her gün bir evde yangın çıkardı en az. Belki arkadaşın taktığı prize bi anda 400 volt geldi ve üretimde 230 volt sınırından üretilen ürün voltaj yüksekliği sebebiyle kullanılmaz hale geldi bilemeyiz ki böyle bir durum olsa bile sorumlu yine Apple olmaz maalesef. Önlemini almayan tüketici ve dolaylı yoldan dağıtım şirketi olur.




  • Hocam cumleyi kirpip koymussun. Ustune oturma diyor, surekli kabloya temas etme diyor. Sen diyorsun ki sozlesmede kablo sizi yaralayabilir. Sizde bunu kabul ettiniz diyorsun.

    Bunun dogrulugunu siz yada ben degil mahkemenin atadigi bilirkisi verecektir.

    Dediginiz gibi 400 volt gelmisse arkadas davayi kaybedecektir. Ama size bakiyorum burada yargilamaya baslamissiniz zaten.

    Buradaki sorunu bilecek enson kisiler ben ve sizsiniz. Kablo kirik dediniz olmadi, ustune birsey yapistirmissin dedin olmadi.

    Arkadas davasini acar, bilirkisi inceler suc apple da bile dese mahkeme aleyhinde karar verebilir. Bunu bilemeyiz ama bu konu dava edilebilecek bir konu.
  • marcelor kullanıcısına yanıt
    Zaten anlatmak istediğim de bu işte bunu anlatamıyorum kimseye o kırpmışsın dediğiniz yazıyı adamların oraya yazma amaci bu zaten. Herhangi bir dava açılırsa bakın hakim bey biz burda bu maddede
    Açıkça belirtmişiz yaralanma olabilir deyip sıyrılmak. Ben yargılasam ne fark eder suçlu olsa ne fark eder. Ben tamamen farklı bir durumdan bahsediyorum. Yüzde yüz haklı bile olsa kullanıcı o internette gördüğü bu firmaya tazminat davası açtı bilmem kaç milyon kazandı vs haberlerinde kendisini göremeyecek maalesef. Bir de haksız bulunup giderleri ödemek zorunda kalacak ama tabi ki kendi kararı şansını deneyebilir.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.