Şimdi Ara

Orduevlerinde Öğrenci Olarak Kalmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
27.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben geçen yıl İstanbul X Orduevinde 7 ay aralıksız kaldım. Öncesinde bir tanıdığımızın yanında "Ben de burada kalayım hehe" diyerek gitmiştim İstanbul'a ama o iş öyle olmadı. Tanıdığım kişinin zaten çok gıcık bir ev arkadaşı vardı, ayrıca çok da pasaklı insanlardı her gün duş alıyorum diye benim yüzümden faturanın kabarık geleceğini, neden bu kadar fazla duş aldığımı sormuşlardı. Her neyse "Ben burada kalmam ya, nolur ya" diye baskı yapmamın ardından ailemden onay alınca orduevinden yer ayırt ettirdim.

Güya 2 hafta kalacaktım ama oda arkadaşım Y kişisinin, ben burada sürekli kalıyorum demesi üzerine ve buna ek olarak dolgun maaşlı bir fizyoterapist olması üzerine -o kadar parası var gidip bir ev tutabilirdi 1+1'de olsa- gidip orduevi müdürüyle konuştum. Biraz ağladım, benim gidecek yerim yok ne olur ben de kalayım burada öğrenciyim zaten diye duygu sömürü yapıp kendimi kabul ettirmiştim. Müdürümüz çok yufka yürekliydi, sağolsun.

Şimdi yeni dönem başlayacak, hem devlet yurduna hem tsk yurduna başvurdum. Devletten kabul edilmemişim tsk ise yedektesin diyor. Yine bir orduevine gidip ben öğrenciyim ben burada sürekli kalayım desem acaba kabul ederler mi?

Yada, öğrencilerin uzun dönem kalabilme gibi bir hakkı var mı? Orduevinde kalan, babası görevli olan bir arkadaş yok mu bizi aydınlatacak?

Öğrenci kontenjanı var diyorlar ama birinci ordu komutanlığına başvuracakmışım da bilmem ne, çok uzun işler değil mi? Yani çok afedersiniz de, oraya tatil yapmaya gelen zengin evli barklı insanların kalmasındansa öğrencinin kalması çok daha mantıklı. Sinir oluyorum orduevlerine gelen kokanalara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katherin.e -- 4 Eylül 2013; 0:06:08 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Orduevlerinde Öğrenci Olarak Kalmak

Türkiye'de öğrencilere uygun fiyatlı konaklama seçeneği arayanlar için orduevleri cazip bir seçenektir. Orduevleri, öğrencilere konforlu ve uygun fiyatlı bir konaklama imkanı sunar.

Orduevi Öğrenci Fiyatları

Orduevi öğrenci fiyatları, konaklama süresine ve orduevinin konumuna göre değişmektedir. Genellikle öğrenciler için gecelik konaklama ücretleri 50-100 TL arasında değişmektedir.

Orduevi Öğrenci Başvuru Formu

Orduevlerinde kalmak isteyen öğrencilerin başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Başvurular, ilgili orduevinin resmi internet sitesinden online olarak yapılabilir. Başvuru sırasında öğrencilerin kimlik belgesi, öğrenci belgesi ve vesikalık fotoğrafları gibi belgeleri hazır etmeleri gerekmektedir.

Orduevi Öğrenci Başvuru

Başvurular orduevi yönetimi tarafından değerlendirildikten sonra öğrencilere konaklama onayı verilir. Konaklama onayı alan öğrenciler, belirtilen tarihlerde orduevinde konaklayabilirler.

Orduevi Giriş Çıkış Saatleri

Orduevlerinde giriş saatleri genellikle 14:00, çıkış saatleri ise 12:00 olarak belirlenmiştir. Ancak bu saatler orduevine göre değişiklik gösterebilir. Öğrencilerin ilgili orduevinin giriş çıkış saatlerini önceden öğrenmeleri önerilir.

Harbiye Orduevi Öğrenci Yurdu

Harbiye Orduevi, İstanbul'un merkezinde yer alan ve öğrencilere uygun fiyatlı konaklama imkanı sunan bir orduevidir. Harbiye Orduevi'nde öğrenciler için 2 kişilik ve 4 kişilik odalar mevcuttur.

Orduevi Öğrenci Yurtları

Türkiye'nin farklı şehirlerinde öğrencilere hizmet veren çok sayıda orduevi bulunmaktadır. Öğrenciler, bulundukları şehrin orduevinde konaklama başvurusunda bulunabilirler. Orduevi öğrenci yurtları, öğrencilere güvenli ve konforlu bir konaklama ortamı sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Belirli bir kontenjan olacağını duydum bu sene. Daha tam olarak kabul edilmedi diyede duydum tam nedir bilmiyorum.
    Her gün sakal falan kesemeyeceğim için uğraşmamıştım.
  • Ben sakal bıyık kullanmıyorum zaten ama kullansaydım da vazgeçerdim çünkü şehrin öyle güzel yerlerinde ki orduevleri, bu gibi yerlerde hayatım boyunca yaşamaya gücüm yetmez herhalde. O yüzden fırsatım varken kullanayım şimdi Nerede kalıyorsun diyorlar Emirgan diyorum mesela herkes bir şey sanıyor halbuki fakirlikten orduevinde kalıyorum
  • Biz KYK'dan alınan belge(reddedildiğine dair,dilekçe yazınca veriyorlar), öğrenci belgesi ile birlikte personel şubeye başvurmuştuk.2 sene orduevinde kaldım.Orduevinde öğrenci olarak kalma işi ordu komutanının emriyle oluyor.1. ordudan detayları öğrenebilirsin.

Not:Okuduğum şehirde TSK yurdu yok.
  • Bana izin veren orduevi müdürü o zaman kural çiğnemiş oluyor? Biraz fazla iyi bir insandı ama orduevi de özellikle kışın oldukça boştu yani ben izin vermemesi için bir neden görememiştim.
    1. ordunun sitesine baktım online müracaat diyor ama tıklayınca sayfa bulunamadı diyor ne menem şeydir anlamadım. Ayrıca başvuru süresi de bitmiş, baya kötü oldu benim için. Geçen yıl gittiğim orduevine gitsem eminim yine birşeyler ayarlamaya çalışırlar ama orası okuluma uzaktı ve son çaremdi yine iki yaka arasında mekik dokumak istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: katherin.e

Bana izin veren orduevi müdürü o zaman kural çiğnemiş oluyor? Biraz fazla iyi bir insandı ama orduevi de özellikle kışın oldukça boştu yani ben izin vermemesi için bir neden görememiştim.
    1. ordunun sitesine baktım online müracaat diyor ama tıklayınca sayfa bulunamadı diyor ne menem şeydir anlamadım. Ayrıca başvuru süresi de bitmiş, baya kötü oldu benim için. Geçen yıl gittiğim orduevine gitsem eminim yine birşeyler ayarlamaya çalışırlar ama orası okuluma uzaktı ve son çaremdi yine iki yaka arasında mekik dokumak istemiyorum.

Orduevlerinde öğrencilerin kalması personelin çocuklarının mağdur edilmemesi için.Kontenjanın %10'u diye biliyorum(sayıyı yanlış hayırlıyor olabilirim).
    Orduevi müdürü seni mağdur etmemiş.Yani emrin asıl amacına uygun hareket etmiş.
    15 günde bir giriş çıkış yapılırsa sorun olmaz zaten.
    Hocam en temizi yarın 1. orduya telefon aç.En doğru cevabı onlar verirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: sanitas

quote:

Bana izin veren orduevi müdürü o zaman kural çiğnemiş oluyor? Biraz fazla iyi bir insandı ama orduevi de özellikle kışın oldukça boştu yani ben izin vermemesi için bir neden görememiştim.

Orduevlerinde öğrencilerin kalması personelin çocuklarının mağdur edilmemesi için.Kontenjanın %10'u diye biliyorum(sayıyı yanlış hayırlıyor olabilirim).

sanitas sen personal şubeye başvurmuştuk demişsin onun birinci orduya başvurmaktan ne farkı var? bir şey çıkmazsa yine ortada kaldık bugün harbiye ordueviyle görüştüm çok doluyuz vs dediler istanbulda boş kalan orduevi yok zaten, özellikle kayıt için bu dönemde çok geliyor velilerle öğrenciler. umarım bir sonuç alırım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASKERİ LİSEDE ÖĞRENCİ OLMAK
    11 yıl önce açıldı
    Askerlik ve Üniversite
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sanitas

quote:

sanitas sen personal şubeye başvurmuştuk demişsin onun birinci orduya başvurmaktan ne farkı var? bir şey çıkmazsa yine ortada kaldık bugün harbiye ordueviyle görüştüm çok doluyuz vs dediler istanbulda boş kalan orduevi yok zaten, özellikle kayıt için bu dönemde çok geliyor velilerle öğrenciler. umarım bir sonuç alırım

Hocam benim kaldığım şehirde tugay var birlik olarak.Biz tugayın personel şubesine başvurmuştuk. 1. orduda da öyle olacağını tahmin ediyorum.Yani belgeleri teslim etmek için birliğin yani 1. ordunun personel şubesine yönlendirirler.Dediğim gibi 1. orduya telefon açarsanız daha doğru bilgi verirler.
    Bu ara işin zor.Hem okul kayıtları hem tayinciler.Orduevleri ara tayinler bitene kadar dolu olur büyük ihtimal.
    Ama açıkta bırakacaklarını pek sanmıyorum.Elbet yardımcı olurlar.

• Aradım konuştum 1-10 Ekim arası elden teslim etmeniz gerek diyor yani şimdi ben o zamana kadar ne yapacağım hiçbir fikrim yok ayrıca ondan kesin bri sonuç çıkıp çıkmayacağı da belli değil. Baya kötüymüş bu iş ya
  • Bana TSK yurdundan dönüş yaptılar bu arada, orada kaldım. Baya da eğlenceliydi, bahçede "kızlı erkekli" batak oynayıp sigara içerdik sabaha kadar. Üniversiteli ama hala ergen.
  • Shiftlenbik kullanıcısına yanıt
    öğrencilerde öyle bir durum yok sakal kesme gibi abim kalıyor ve hacı sakalı var.tatil kamplarına da sakallı girilmiyordu onu da kaldırmışlar.ordu evi çok rahattır gerek sıcaklığı olsun temizliği olsun keşke uğraşsaydınız
  • barsav12 kullanıcısına yanıt
    Benim o düşündüğüm zamanlar saç sakal olayı ya yoktu yada benim haberim yoktu ben bu sene duydum o yüzden uğraşmamıştım :)
  • Bu tsk, orduevleri nasıl oluyor ya? Daha önce hiç öyle bir şey duymadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baba asker mi? Öyle olup da duymadıysan yok daha neler diyeceğim. Eğer baban asker değilse de boşver zaten neden duyacaksın ki...
  • Okuluma 30metrede orduevi var ve meşhur bir misafirhanesi var.Günlüğü ne kadardı acaba bir bilginiz ar mı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: noxyyprom

Okuluma 30metrede orduevi var ve meşhur bir misafirhanesi var.Günlüğü ne kadardı acaba bir bilginiz ar mı ?

dostum hepsininki farklı. konumuna ve kapasitesine bağlı. en pahalılardan birisi harbiyedeki. geceliği 16 lira. ama bu bir orduevi, misafirhaneler biraz daha pahalı oluyordu yanlış hatırlamıyorsam? yada kalitesi daha düşük oluyordu. öyle bir şey.
  • Orda içiyorlar gitme
  • tsk personelleri ve yakınları için konaklama,yemek,eğlence amaçlı bir yapı.
  • quote:

Baba asker mi? Öyle olup da duymadıysan yok daha neler diyeceğim. Eğer baban asker değilse de boşver zaten neden duyacaksın ki...

Bilmemem normal o zaman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amcam orduda ben kalabilirmiyim duyduğuma göre burdaki güzelmiş özel yurda para vermekten iyidir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.