Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (93. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.145
Cevap
42
Favori
127.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam hocam, yorumun için teşekkür ederim,

    İlk etapta evin duvarını boyamak istiyorum, şuanda perde için yüksek bütçe ayıramayacağım için, perdeyi bir süre sonra boya işi tatmin etmezse sağlam bütçeyle alsam daha iyi olur gibi,

    Duvarımdaki çerçeveleri bugün söktüm, şimdi sizden boya için bilgi rica ediyorum, sizce hangi boya'yı yapayım ? bu konuda yardımınıza ihtiyacım var, daha önceki mesajlarda boyama işini gri yapan arkadaşları inceledim, beğendim fakat kayıp olur dediğiniz için sıcak bakmıyorum,
    Hangi beyaz boya ile en iyi sonucu alırım sizce ?

    Birde bu işe bi yerden başlamak lazım dedim.. Sinema, ses sistemi vs hastalığım hat safada, filmleri bile sürekli bluray izlerim, tabi ki daha iyi projeksiyonlara daha iyi sistemlere yönelicem bu başlangıç olsun dedim :)

    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim tekrardan
  • Selamlar, cihazım geldiği için ufak bir deneme yaptım, amatörce bir deneme fakat çok beğendim, herşeyi yaptıktan sonra çok güzel olacağını düşünmekteyim..

    Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK
    Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK
    Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK
    Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bmw. -- 24 Haziran 2016; 4:36:15 >
  • Bmw. kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hd26 hayırlı olsun kardeşim.Bu proj meselesi farklı bir boyut farklı bir görü..Büyük tvler bile bu sinematik tadı veremiyor..
    Resimlerden anladığım kadarı ile büyük görüntüyü seviyorsun ki yan duvarlara kadar dayamışsın. Boya işinde ısrarlısın ama 3mt ye tekamül eden 135" fixed frame gümüş gri perde olsa daha iyi olur hem 2d için hem 3d için.(Ben yine söyleyimde..çünki sonuç oraya gelecek)
    Boya işinde 00NN 13/000 kodlu boyayı imal etmek için polisan c bazlı mat beyaz boyayı boya karışım makinelerinde yaptıracaksın.Bu gri renkli bir boya olacak ve siyahlar olsun renk doygunluklarında sanalda olsa iyileştirmeler göreceksin.
    Tabii beyaz renklerde solma olası..Eh bir müddet sonra göz alışıyor derseniz ne ala. Onun için cihazın kendi verisinden tam faydalanmak istiyorsan (Ki üzeründeki kalibrasyonlarla) sağlam perde yada hiç olmadı mat beyaz tavan boyası denilen boya ile boyarsın.Bunlar sonuçta deneme yanılma yoluyla ilerlenecek şeyler.
    Perde yapacağın yerin haricinde kalan yerleri siyaha boyarsan ki yan duvarın bir kısmı dahil,görüntünün daha kontrastlı,yanlardan yansımasız ve derinlikli olduğunu görürsün.Bu çok önemli.
    Diğer ses düzeni olsun cihazlar olsun bağlantı seçenekleri olsun ama özelden ama burdan sorabilirsin.Deneyimli olan kişiler yardım edecektir.Şimdiden kolay gelsin kardeşim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babiş62 -- 24 Haziran 2016; 14:32:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bmw. kullanıcısına yanıt
    maaasallah
  • Bmw. kullanıcısına yanıt
    Yeni cihaziniz hayirli olsun hd26 f/p anlaminda oldukca basarili bir modeldir, 3d olayinda optoma markasinin basarisi da yadsinamaz bir gercek,baslangic olarak dusunursek guzel
    Bir modelle giris yapmissiniz , ancak sunu da belirtmeden edemiyecegim sayin Babis' in de dedigi gibi cevresel etkenleri olumlu sonuc almak adina degistirmenizde fayda var, goruntuyu su anki haliyle kenarlari sifirlayarak duvara yansitacakasaniz ( ki bu durum biraz kuculse bile
    Gecerlidir) yan duvarlari ve hatta yapabiliyorsaniz tavani bile daha mat ve koyu yansima yapmayan renklerden secmeniz faydaniza olacaktir keza hd 26 lumen gucu yuksek
    Bir cihaz olup bu gibi durumlarda yuksek isik gucu dezavantajda yaratabilir ve ne olursa olsun fix-frame perde bu isin sonuc anlaminda en olmazsa olmazidir yeriniz musaitse butcenizde uygunsa kesinlikle fixed frame perde tavsiye ederim.
    Sistemimde hd 26 yi 100" inch fix frame perde ile kullaniyorum ve cokta memnunum, kesinlikle tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyeleriniz ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar,

    Öncelikle sağlam büyük bir fixed frame perde'yi bi kaç ay sonra alabilirim, şuanda zaten cihazı evde kullanmayacağım yaz sonuna kadar, geceleri açık tuttuğum balık av mazlemeleri dükkanımın dış kısmına perde alıp akşamları tanıtım videoları, gece can sıkıntısında film vs izlemeyi planlamaktayım.

    İlk etapta evdeki duvarımı boya yapıp deneme konusunda ısrarcıyım, tabiki de perdeyi de alacağım.

    Yolladığım resimlerde cihaz gelir gelmez deneme olarak çektiğim resimler, görüntüyü tam sabitlememiştim, ondan bile aşırı zevk aldığımı söyleyebilirim, bluray iso performansları harika, hatta gidip hd bir uydu cihazınada biraz para bayıldım maçlardaki performansıda çok beğendim.

    Bu cihazı iyiki almışım bu kadar iyi bir performans beklemiyordum.

    Resimlerdeki odamı yavaş yavaş tam bir sinema odasına çevireceğim inşallah :)
  • Optoma ZW212ST Projeksiyon Cihazı kullanan var mı? Özelikle led özellikli aradığım için soruyorum. TV olarak da kullanmayı düşündüğünden 2500 lümen cazip geldi. 3D si yok. LG PW 1500G ile bunun arasında kaldım. LG nin bluetooth ve 3D si var. Ama 1500 lümen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felemboor -- 6 Temmuz 2016; 10:29:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • felemboor F kullanıcısına yanıt
    Gündüz vakitlerinde ve ışıklar açıkken karanlığı bol yayınlarda projeksiyonla Tv izlerken keyif alamayabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son birkaç haftadır fırsat buldukça konuyu çalışıyorum... araştırmalarım sonucunda w1070+ veya hd26'nın iyi bir başlangıç olabileceğini düşündüm. hd28 de düşünebilirim lakin bahsi geçen fan sesi beni korkuttu. sormak istediğim fan sesi problemi hd26'da da o denli rahatsız edici mi? bir de hd26 düşünmemin sebebi 1070'e göre daha az rainbow efekt verdiğini yazmışlar yabancı bir forumda. doğru mudur acaba? ya da w2000 tavsiye eder misiniz aradaki fiyat farkına değer mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Distinctive

    son birkaç haftadır fırsat buldukça konuyu çalışıyorum... araştırmalarım sonucunda w1070+ veya hd26'nın iyi bir başlangıç olabileceğini düşündüm. hd28 de düşünebilirim lakin bahsi geçen fan sesi beni korkuttu. sormak istediğim fan sesi problemi hd26'da da o denli rahatsız edici mi? bir de hd26 düşünmemin sebebi 1070'e göre daha az rainbow efekt verdiğini yazmışlar yabancı bir forumda. doğru mudur acaba? ya da w2000 tavsiye eder misiniz aradaki fiyat farkına değer mi?

    Selamunaleykum

    Son bir aydır ben de bakınıyorum. İbre hep w1070+ 'yı gösteriyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de çok git gel yaşıyorum. şu sitedeki yorumlar profesyonelce görünüyor. en altta sonuç kısmında artı ve eksileri değerlendirilmiş. hd26 ve w1070'e 7, w2000'e 8 puan vermişler. ama baya da fiyat farkı var. w1070 gerçekten fena görünmüyor.

    https://www.avforums.com/review/benq-w2000-dlp-projector-review.12144

    https://www.avforums.com/review/benq-w1070-plus-full-hd-dlp-3d-projector-review.11108

    https://www.avforums.com/review/optoma-hd26-projector-review.10726

    Birkaç gündür evde arkadaşımdan ödünç aldığım Viewsonic PJD5253 olaya adapte olmaya çalışıyorum. Evin bütün duvarları gri renk, sonuç hiç fena değil. ansi lümen değeri 3300, oldukça aydınlık ortamlarda bile rahatsız etmeden izlenecek kadar bir performans sunuyor. Lakin şu rainbow efekt olayı beni rahatsız etti. özellikle siyah üzerine düşen altyazılara bakarken ya da görüntüde gözümü bir noktadan başka bir noktaya çevirirken net olarak hissediyorum ve seyir keyfimi bozuyor. bu yüzden rainbow efekti en az hissettiren cihaz tercih kritelerimden biri oldu.

    Bu arada lg pf1500 de düşünülebilir mi, o topiği de bir hatim edeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiLaReSoL -- 17 Temmuz 2016; 22:25:10 >
  • Lümen değerinin fazla olması sinem için bir avantaj değil aslında. 2000 lümel yeterli. Taşınabilir olması ve lamba ömrü sizin için önemliyse olabilir tabi. Ama bunlar birinci öncelik değilse benqw1070+ tercih edilir bence...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • w1070 de taşınabilir değil mi? yani taşınabilir derken sadece kışın daha küçük bir odamız var, orada oturuyoruz ve yazın salonda kullanmayı düşünüyorum. bir yere sabitlemeyeceğim, sehpa üzerinde kullanacağım.

    uzun ömürlü lamba olayınnı çok cazip bir tarafı yok benim açımdan, lakin topiğinde 1070 için çok gürültülü, bu cihaz içinse sessiz demişler. sessizlik de tercihimi etkileyebilir. projektör konusuna soğuk bakmamın sebeplerinden biriydi gürültü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiLaReSoL -- 18 Temmuz 2016; 22:19:23 >
  • Odadan odaya rahatlıkla tasirsiniz. Eni sonu 3 kg falandır.

    Fan sesi konusunu bilemeyecegim ama özellikle filmlerde eko modda çok sıkıntı olacağını sanmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satılık optoma hd67

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=118831178

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***radyo*** * kullanıcısına yanıt
    masraf çıktı desenize
  • Nasip bakalım , bütçeyi ayarlayabilirsem...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***radyo*** * kullanıcısına yanıt
    gönlünüze göre olur inşallah
  • Hepimizi hocam, sağ olasın...
  • Uzun süreler ps4'ü aynı fiyat değerlerinde hem tv'de hemde hd26 projeksiyonda oynayan birine ihtiyacım var. Duvar boyutum büyük olmasına rağmen isleme uzaklığım en fazla 2.5, 3mt olabilir. Yansıtacağım duvar ise 3x3 boyutunda. Bu da alacağım performansta sıkıntı yaşatır mı ? %80'nini oyun geri kalanını film ve dizi olarak kullanacağım.
  • 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.