Şimdi Ara

Oppo'nun Türkiye'deki fabrikası görüntülendi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
5.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Seviyemizin ne kadar düştüğüne bakın. 20 yıl önce ıııy bu çin malı derken bir anda Çinlilerin gelip ülkemizde fabrika açmasına sevinir olduk. Ben size neyin sevindirici olduğunu söyleyebilirim,Apple gibi designed in California yazıp Çin'de ürettirmek. Türkiye'de istihdam arttı diye seviniyorsunuz fakat bu istihdamın kalitesinin düşük olduğunu kabul etmiyorsunuz. Yani bir ürün tasarlamakla ürünü üretmek bir mi? Değil.

    Türkiye'yi sözde Avrupa seviyesine getirecekken Vietnam seviyesine getirtip seviniyoruz. Avrupa veya Çin niye geliyor Türkiye'ye ucuz maliyetler yüzünden. Bunlar Avrupa'da üretilemez mi? Gayet de üretilirler ama maaliyetler yüksek olacağı için fiyatları da artacak talebi azalacak. İnsanlar yurt dışında Türkiye'de üretilen kıyafetleri giyiyorlar. Çünkü ucuza geliyor. Tabi ben yine de üretimin ileride Avrupa'ya geri döneceğine inanıyorum çünkü otomasyon süreçleri gittikçe artacak. Belki de Türkiye gibi ucuz işçi ülkelere ihtiyaç kalmayacak.

    Bugün sadece ucuz ürünlerle meşgul olacağız artık. Yarın değişecek mi ,benim ümidim yok. Sürekli yurt dışından medet umup duracağız. Bazen de VW gibi siyasi engellere takılacaklar. Hükümet de para politikası yüzünden ne yapacağını tamamen şaşırdı. Gerçekten şu TL ile ne yapmak istediklerini anlatamıyorum. Değerini mı düşürmek istiyorsunuz? Neden faiz ile cebelleşiyorsunuz. Madem değerini düşürmek istemiyorsunuz neden yükselmesine sebep oluyorsunuz?

    Ayrıca Uygur Türklerine kötü davranan bir ülkeyle anlaşmaya çalışmakta utanç verici. Ben sevinebileceğim bir nokta göremedim. Üzgünüm. Sözde dünya devi markalarımız vardı. Şimdi başka markalara muhtaç kaldık. Onların bizi zengin edeceğine inanır olduk. Yani aynısını Vietnam'da umuyor ama göreceğiz.

    Siyaset yapmayın ,iğrençsiniz diyeceksiniz. Fakat siyaset yapmadan durabilmek mümkün değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu fabrikanın halkın yararına olduğunun mu sanıyorsunuz   Halk daha fakir olacak. Bu fabrika için çoktan aracı firmalar ayarlanmıştır. Onlar komisyonlarını devlet destekli ve garantili alıp daha zengin olacaklar. Sizinde paranız değersizleşmeye devam edicek. 5 yıl içinde dolar 10/12 olur. Bu fabrika sayesinde 1000 tane daha milyonerimiz olur, hadi hayırlı olsun. Sizde ekmek bulduğunuz için şükredin. İtibardan tasarruf olmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenkakay08 -- 1 Ocak 2021; 18:49:9 >
  • mosyozzz M kullanıcısına yanıt
  • Senin umutları yeşerten başkanın anca önceki dönemin neler yaptıklarını halka duyurduğu köprü üstü panolardan, OPPO telefon reklamlarını yapar para kazanır


    Neydi?

    Heh İstanbul'un kaynakları herkese yeter  

  • bir kulaktan girip diğerinden çıkan yorum  

  • Fokfe F kullanıcısına yanıt

    Huawei ile Oppo'yu karşılaştırırsak 10da 1i bile çok iyi rakam olur.

  • Cep telefonu üretimini büyük iş sanmak... Olay üretmek değil yeğen. Tasarlamak ve satılabilir ürünü geliştirmek ve satmak. Üretmenin bir değeri yok. Özellikle elektronikte. Kar marjları %5-7 arasında gezinir. Maliyet minimizasyonu odaklı bir konudur.

    Elektronik üretiminde parlayan yıldız Bangladeş ve Pakistan. Oppo buralara gitmemiş, bize gelmiş. Ne güzel. Hoş gelmiş.

    1000 kişinin iş bulacak olması en sevindirici kısmı. Yoksa, bana taşere etsinler, ben yaparım bu işi yani. Öyle bir iş söz konusu iş.

    Olacağı da söyleyeyim: oppo, oppo Türkiye'ye sipariş geçecek. Malın maliyeti 300 lira diyelim. Oppo Türkiye'nin oppo'ya satış fiyatı 305 lira. oppo verginin %2 olduğu çin serbest bölgesinde. Oppo malı satar 1500 liraya. Bitti gitti.

    Özetle iş bulacak 1000 kişiye seviniyorsunuz. Ben de seviniyorum da, uğruna gidip konu açmam yani.

    Umarım PCB üretimini de burada yaparlar da, dizgi makinesi reflow fırını bakımı yapanlar biraz palazlanır. Bir yıldır dizgi makinesi bakıyorum. 4000 dolarlık makine 8000 dolar anasını satayım. En son Çin'de ikinci ellere bakıyordum. Temiz bir tanesini kutulatıp gümrükten sıfır diye sokmaca...

    Lanet gelsin hepinize, çapsız herifler. Şaka lan şaka. Çapsızsınız falan ama seviyorum sizi. üretmeye az meraklı olsanız yerli dizgi makinesi üreticisi çıkardı. Kurtulurdum. Bir ara kendim yapayım dedim. 1250-1500 dolara mal oluyor. Ama 6 ay sürer o aletin oturması. O kadar zamanım yok buna ayıracak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 1 Ocak 2021; 22:46:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TncyKrmn

    Zihniyetiniz bu kadar işte hocam. Güzel ülkem diyorum "Güzel iktidarım" demiyorum. Heykel açılışları diyorum , heykel denince aklınıza neden hemen muhalefeti eleştirme geliyor ki ? Ankara'ya saçma sapan bir şey için milyonlar çöpe atıldı bunu eleştirmeyelim mi ?


    Genel olarak saçma sapan işlere para harcama konusunda söylüyorum ama işte insanın içi iktidar düşmanlığı ile dolu olunca CHP sözcüsünün dediği gibi "Yapılan şey en iyisi bile olsa alkış tutacak halimiz yok" demişlerdi. Bu adamların peşlerinden gidenlerin de bu zihniyette olduğunu herkes biliyor.

    Ülkeye düşman olana düşman, dost olana dost olunur.

    Üniversitelere ailesini yerleştiriyorlar ok, 3 4 yerden aynı anda maaş alıyorlar ok, milletin a koyan şirkete ihale ok, ormanları kesip altın madeni kurdur ok, her yere beton dik ok, 2 liralık işi 10 liraya yaptır ok, saçma sapan yerlerde saray yaptır ok, s serilerini kapıya diz ok


    Bunları yapanlar ülkeye düşman değil mi şimdi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Daha dün bu ulkede fabrika kurulmuyor diyenler simdi kalkmış kurulan fabrikalara bok atıyor bi de birileri design by apple madein china gibi örnekler vermiş bak bak bu zamana kadar ne dediyseniz yapamazsınız edemezsiniz hepsi oldu fabrika yok dediniz pandemide yüzlerce fabrika kuruldu motoru yerli değil dediniz pd serisi motorlar üretildi dolar 20 tl'yi geçecek dediniz ne yaptıysanız bir türlü 9 tl bile olmadı şimdi her yerde dolar neden yükselmiyor haberleri dönüyor kısaca derdiniz bu ülkenin menfaatleri falan değil böyle düşünenlerin ben millet sevgisi vatan sevgisi taşıdığına falan inanmam sadece demogoji yapıp yapılan işe çamur atalım da ne kadar küçültebiriz yatırımları nasıl uzak tutabiliriz tek derdiniz bunlar neden çünkü ülkede yapılan iyi ne varsa tayyip Erdoğan'a yariyor ve buda sizi kaygilandiriyor desteklediğiniz siyasi oluşumlardaki taciz tecavüz zimmete para gecirme kötü yonetim bunları görmezsiniz neden sizden biriyse yapabilir onlara her sey calmak cirpmak tacizler tecavuzler serbest burada iktidarı fabrikaları yolları köprüleri eleştirenlerin bir kere muhalaefette ki pislikleri elestirdigini duydunuz mu duyamazsınız çünkü dertleri millet değil iktidar gitsin de ne olursa olsun
    Son söz : Ama siz de haklısınız aga be
    "Millet aç aç"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafaaydemirr -- 2 Ocak 2021; 4:58:53 >




  • designed by oppo in china assembled in turkey. :) Kur bazında asgari ücrette çinle yarıştığımız şu sıralar İnşallah yakında appleda türkiyede görürüz.

  • istihdam sağlanacak diye sevinen dar görüşlülere sesleniyorum. 10 sene önce en ucuz işçilik Çin' de iken şimdi ise Türkiye bu yolda depar atarak gidiyor. aldığınız ya da o fabrikada alacağınız maaşlar ile hiç bir şey alamadığınızı anladığınız gün belki bir şeyler dank edecek ama iş işten çoktan geçmiş olcakki geçiyor zaten. yazık valla ne desem boş

  • Kesin 6 ayda 1 personel cikartacaklar. Eminim ki hicbir gelisme bizler için değil. Hep bastakiler ceplerini dolduracak. Oppo fabrika açsa birsey değişmeyecek. Telefonlar yine pahali olacak.

  • İlgilenen olursa bugün twitterda gezerken gördüm.

  • Dünya markaları elbette gelsin ve üretim yapsın ve biraz kazanç olsun ülkemizde.


    Lakin hiç bir firma babasının hayrına yatırım yapmıyor.


    Çünkü Çin'de,Japonya ve Kore'de üretip Avrupa vede Orta Doğu ülkelerine getirip satmaları zaman alacaktır.Konteynerlerle gelen elektronik ürün yada otomobiller,gemilerle haftalar sonra gelebiliyor.Üstelik fırtınada batma riski vs tehlikeleri var.Bu nedenle Avrupa ve Orta Doğu ve hatta Rusya pazarına kolay satış yapmak için en yakın bölgede fabrika açmaktır.Bu bölgede en cazip fabrika açılacak ülke ise en ucuz işçiliğin olduğu Türkiye dir.


    O nedenle Tofaş - Renault - Toyota - Hyundai - Ford - Mercedes vs gibi otomobil markalarının fabrikaları var ülkemizde.


    Şimdide bu Çin firması vede Samsung Ülkemizde fabrika açacaklar.

  • Yatırım için belediyeye güvenmek :)))) çok fazla yorum yazan biri değilimdir ama bu nedir abi ?
  • Umarımki burada calısan muhlerimiz ileride kendi sirketlerini kurarlar ve sinerji oluştrurlar. İyi haber. Ülkemiz için bir başlangıç olmadını diliyorum.

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Bana zararı olduktan sonra ne anlamı var.Hiç mi aklınızı kullanarak yorum yapmazsınız.

    Ek verginin devlete yararı var satıcıya değil.Zararıda o telefonu alacak insanlara.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Galatas4ray

    Bana zararı olduktan sonra ne anlamı var.Hiç mi aklınızı kullanarak yorum yapmazsınız.

    Ek verginin devlete yararı var satıcıya değil.Zararıda o telefonu alacak insanlara.

    bencillik

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CleanCoders

    bencillik



    Alıntıları Göster

    Babadan zenginsin galiba yoksa bencillik demek için mantıklı bir cevabın olmadığı kesin.Bir daha karşılaşmamak dileğiyle block.

  • 65 kişide beğenmiş. Ne kullanıyorsunuz arkadaş siz?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.