Şimdi Ara

Operatörlerden iş birliği: Yerli mesajlaşma uygulamaları kotadan yemeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
3.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Operatörlerden iş birliği: Yerli mesajlaşma uygulamaları kotadan yemeyecek



    WhatsApp’taki güvenlik güncellemesinin ardından yerli mesajlaşma uygulamalarına talep arttı. Türkiye’nin mobil operatörleri Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone yerli mesajlaşma uygulamaları için iş birliği yapma kararı aldığını duyurdu.



    Turkcell’in BiP isminde Türk Telekom’un ise Yaay isminde yerli mesajlaşma uygulaması bulunuyor. Operatörler, kendi kullanıcılarına bu uygulamada kotadan yemeden sınırsız kullanım sunuyordu. Yeni alınan iş birliği kararına göre artık tüm Turkcell ve Türk Telekom kullanıcıları hem BiP’i hem de Yaay’ı kotadan yemeden kullanabilecek. Uygulamadaki mobil veri tüketimleriniz, mobil internet paketinizden düşmeyecek.



    Ayrıca Bkz.WhatsApp Türkiye'den yeni açıklama: Kişisel mesajlarınızı göremeyiz



    Vodafone kullanıcıları ise İletişim Pass paketine abone olurlarsa iki uygulamayı da data harcamadan kullanabilecek. Türk Telekom ve Turkcell’in kullanıcılarına sunduğu hizmet güzel ancak Vodafone kullanıcılarının aylık 12 TL vererek İletişim Pass paketine abone olması gerekecek. Bu ücret neredeyse internet paketi parasına denk geliyor. Paketin içerisine Whatsapp ve Messenger uygulamaları da dahil.



    BiP ve Yaay son günlerde uygulama marketlerinde en çok indirilen uygulamalar arasında zirveye oynuyor. Turkcell'den yapılan açıklamaya göre BiP son 6 günde 10 milyon yeni kullanıcıya ulaştı ve toplamda 60 milyondan fazla indirildi.









  • Virüs ortamında eve kapanan insanlara bedavaya zırnık internet vermeyen operatörler şimdi niyeyse birdenbire çok iyiliksever oldular.


    Başından beri diyorum bu whatsapp gazlamasının ardında başka bir iş var diye.


    Millet açlıktan intihar edince bile zerre umursamayan bazı siyasetçiler de, whatsapp mesajlarımızın mahremiyetini çok önemsediler nedense.


    Mesele başka beyler.

    Dolduruşa geliyorsunuz, benden söylemesi.


    Bana "bu konuda bile siyaset yapıyorsun" "feysbukun adamısın" diyen gerzekler buyursun istediğini kullansın. Ben bip mip zart zurt kullanmayacağım. Kişisel tercihim bu yönde.

  • Keşke bu "süratli" işbirliğini altyapının geliştirilmesi için de yapsanız..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zero fear

    Keşke bu "süratli" işbirliğini altyapının geliştirilmesi için de yapsanız..

    O kadar doğru bir yorum ki daha İstanbul gibi megakentin %60'ında fiber altyapı yok . Anca şov ..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BİP kullanın ki tüm verileriniz varlık fonu üzerinden hükümete verilsin. Yok teşekkürler, adını bilmediğim yabancı şirketlere satılmasını tercih ederim.
  • sebep nedir

  • O kadar komik yorumlar okuyorum ki verinin tümü nerdeyse bakkalda satılacak hala yerli uygulamalar devletin eli degebilir diye yorum yapılıyor. Bunu söyleyen ya hey Siri yada okey Google diyor

  • Bip Hollanda'ya ait bir programdır ve yerli değildir ne saçmalıyor bunlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanky

    Bip Hollanda'ya ait bir programdır ve yerli değildir ne saçmalıyor bunlar.

    Acaba sen saçmalıyor olabilir misin yoksa alenen trollük yapayım yedirecek birini bulurum mu diyosun? Hollanda nerede yazıyor?

    Operatörlerden iş birliği: Yerli mesajlaşma uygulamaları kotadan yemeyecek
  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Lifecell firmasın ait BiP, Turkcell'e değil en başta. Lifecell'de verilerini Lüksemburg'da tutuyor Türkiye'de değil. Lifecell ise Ukrayna şirketi, yani Ukrayna şirketi verilerimizi Lüksemburg'da tutuyor, Türkiye'de "ehueheheh milli uygulama" diye kerizleniyor.

  • TurkcellTürkiye merkezli teknolojik iletişim operatör şirketidir.


    Türk Telekom (tam adıyla Türk Telekomünikasyon Anonim Şirketi)


    BiPTurkcell tarafından[2] iOS ve Android kullanıcıları için geliştirilen, herkesin ücretsiz şekilde kullanabileceği anlık mesajlaşma uygulamasıdır.


    YaayTürk Telekom çatısı altındaki TT Ventures tarafından 2 Eylül 2020'de açılmış, Türkiye merkezli bir sosyal medya platformudur.


    Vodafone, 1991 yılında kurulmuş İngiltere merkezli uluslararası bir telekomünikasyon şirketidir.





  • MaximillianFoe kullanıcısına yanıt

    Lifecell'in sahibi Turkcelldir cahil arkadaşım, Turkcell'in Türkiye dışında Ukrayna, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs gibi ülkelerde de operatörleri var. Biraz oku ya ahkam kesmeden. Bip'i de Turkcell'in mühendisleri geliştiriyor, lifecell de değil sahibi, bip Turkcell'e bağlı ayrı bir şirket.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 15 Ocak 2021; 13:48:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaximillianFoe

    Lifecell firmasın ait BiP, Turkcell'e değil en başta. Lifecell'de verilerini Lüksemburg'da tutuyor Türkiye'de değil. Lifecell ise Ukrayna şirketi, yani Ukrayna şirketi verilerimizi Lüksemburg'da tutuyor, Türkiye'de "ehueheheh milli uygulama" diye kerizleniyor.

    Burada öyle bir şey yazmıyor, belge kanıt göster sallamakla olmuyor öyle kekleme milleti.


    https://tr.wikipedia.org/wiki/BiP

  • OturanKuş kullanıcısına yanıt
    Valla Twitter'da sırf hükümeti eleştirdi diye 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan arkadaşlarım var. Siz buyrun kullanın benim geleceğimi karartmaya merağım yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virinom -- 15 Ocak 2021; 13:46:51 >
  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Wikipedia resmi bir belge mi? Çok belge istiyorsan gir sicil sorgulama sistemine BiP firmasının önceki adına bak, sonra da aslında 12/02/2018 tarihinde kurulmuş bir "paravan" şirket olduğunu görebilirsin, adını da 06/07/2020 tarihinde değiştirmişler. Yukarıda da biraz oku diyen arkadaşa gelsin bu, sicil sistemini fetöcü ya da terörist ilan ederler biraz beklersek.

  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki doğru, bundan 1 ay öncesine kadar uygulamanın geliştiricisi Lifecell Ventures gibi bir şirket yazıyordu. Şuanda BİP A.S yazıyor. Operatörlerden iş birliği: Yerli mesajlaşma uygulamaları kotadan yemeyecek
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.