Şimdi Ara

operatörlerden intikam zamanı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zaten öyle abi
  • işte sorun burda sayın ağam, yani yazılımda simkartı aktif kılan bir durum varmı yokmu bu sadece kapalı bilgisini verme şeklinde de olabilir. Yani başka bir bilgi iletmiyor olabilir. Ancak bu fark kesin buna dayanıyorsa bunu incelemek gerekecek...

    ***Bilgiye deney ve akılla ulaşılır. Fikir yürütmeyle sonuca ulaşmak çok kere sonuçsuz kalır. Sevgilerle... ***
  • sonuçta bahsedilen olay yazılımsal değil donanımsaldır.bilgisayar shutdown edildiği zaman işlem yapmıyor ise telefonunda durumu odur.yani bilgisayar elektriğe bağlı oluyor ama kapalı oluyor.cep telefonuda bataryayla temas halinde ama kapalı.elektrik almadan yazılımın altta gizli gizli bir işlem yapması mümkün değildir.
  • sim kartın zaten aktif
    hattın aktifleşmesi santralden yapılır sim kartında kullandığın şebeke ile bilgiler ve hattınla ilgil bilgiler vardır
    örneğin hattını iptal ettirdin bu senin sim karta yapılmış olan bişey değildir santralden yapılan bir işlemdir
  • cellmaster+aymak
  • burada söylenenler bana çok saçma geldi. birincisi telefonu kendiniz kapatırsanız gsm şebekenizde bu kayıtlı olduğu için cevap hemen gelir. ikincisi telefon şarjı bitince yada siz pili çıkartırsanız kapanırsa bu durmde gsm şebekesinde kapanam kaydı olmadığı için arama yapacaktır. doğal olarak yurt içi ve yurt dışı uydularda arama olacaktır. dolayısı ile cevabın geç gelmesi normaldir. şimdi burada söylenen olaya gelince, böyle bir şey yok. yerli gsm şirketlerinin yurt dışı uyduları karşılıklı kullanma hakları ve anlaşmaları var. yani burada söylendiği gibi extra para ödeme olayı yok. zaten bu parayı anlaşmalı oldukları yurt dışı gsm şirketlerine ve uydu hizmeti veren şirketlere ödüyorlar. lisans anlaşmaları var. bu işi sadece yurt içi değilde biraz global düşünün bence. kusura bakmayın ama topici açan arkadaş saçmalamış.
  • Doğru ve ya yanlış. Bu gibi provokasyonlara sakın gelmeyin arkadaşlar. Gsm operatörleri bu paraları yutrdışına ödeyecek. Yani bu bir milli servet kaybıdır. Bu daha önce de poroke edilmeye çalışıldı. Bu kişinin niyeti açık. Hiç de öyle masum değil. Bu daha önceden çok ciddi bir örgütlenmeyle denenmeye çalışıldı.
  • Bence de eğer adamların masrafı artarsa ücretleri kaldırmazlar daha çok zam yaparlar artı milli sevet niye paramız dışarı gitsin. Cezaya ceza çağdışı bir yaklaşım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: duduco

    Bence de eğer adamların masrafı artarsa ücretleri kaldırmazlar daha çok zam yaparlar artı milli sevet niye paramız dışarı gitsin. Cezaya ceza çağdışı bir yaklaşım


    AYNEN KATILIYORUM
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ysroguz

    burada söylenenler bana çok saçma geldi. birincisi telefonu kendiniz kapatırsanız gsm şebekenizde bu kayıtlı olduğu için cevap hemen gelir. ikincisi telefon şarjı bitince yada siz pili çıkartırsanız kapanırsa bu durmde gsm şebekesinde kapanam kaydı olmadığı için arama yapacaktır. doğal olarak yurt içi ve yurt dışı uydularda arama olacaktır. dolayısı ile cevabın geç gelmesi normaldir. şimdi burada söylenen olaya gelince, böyle bir şey yok. yerli gsm şirketlerinin yurt dışı uyduları karşılıklı kullanma hakları ve anlaşmaları var. yani burada söylendiği gibi extra para ödeme olayı yok. zaten bu parayı anlaşmalı oldukları yurt dışı gsm şirketlerine ve uydu hizmeti veren şirketlere ödüyorlar. lisans anlaşmaları var. bu işi sadece yurt içi değilde biraz global düşünün bence. kusura bakmayın ama topici açan arkadaş saçmalamış.


    Arkadaşım bu yazı bana mail yoluyla geldi ve paylaştım ancak saçma insanlar paylaşmayı saçma kabul ederler




  • birincisi böyle uydurma şeyleri buraya yazıyorsunuz. ikincisi bu yazı bana mesajla filan geldi diye bir şeyde yazmamışsınız ama yukarıda böyle bir şey yazmıyor. bunların üstüne birde imzanızda elektrik mühendisi olduğunuzu yazmışsınız. az çok bu işlerden anlarsınız tabi ama sizce bunlar saçma değilmi yani. bu operatörler, yada bu teknolojiyi geliştirenler bunları hesaplamıyormu sanıyorsunuz. saçma demekle iltifat bile etmişim diye düşünmeye başladım. ama illa çok merak ediyorsanız turkcell yada herhangi bir operatörün müşteri hizmetlerini yada teknik servisini arayıp sorun isterseniz. şunu iyi bilin yeter. lisans anlaşmaları boşuna yapılmıyor. ayrıca saçma olan şeylerin paylaşımı kadar aptalca bir şeyde yoktur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysroguz -- 8 Ekim 2004, 13:41:21 >
  • Hiç yorumları okumadan, cevap veriyorum ..

    Böyle birşey olamaz, saçmadır..

    Baz istasyonu diye birşey var, araya uydular giremez, uydu telefonu mu kullanıyorsunuz ki uydu ile işiniz olsun, tüm telefon açık / kapalı , görüşme, mesaj işlemlerini baz istasyonları yapmakta ..

    Bunun için yurtdışı çıkış vs.. alakası yok, saçma demekle yetinebilirim ..
  • Arkadaşlar telefonunuzu kapattığınız anda şebekeye "Ben kapanıyorum" şeklinde bir mesaj gönderdiği doğru..Şarjınız biterken de aynı şekilde son gücüyle! "ben kapanıyorum" sinyalini gönderir.Bu sinyali alan santral , size çağrı geldiği zaman direk olarak "Aradığınız kişiye şu an ulaşılamıyor." mesajını gönderir..Ama eğer pili direk çıkartırsanız ya da şebeke kapsamı dışına çıkarsanız , BÜTÜN DÜNYADA sizin simkartınızın IMSI numarası ile sizi bulmaya çalışır..Bulamayınca da "Aradığınız kişiye şu an ulaşılamıyor." mesajını dinletir..
    Ama bu işlemi yaptığı için extradan herhangi bir ücret ödeniyor mu onu bilmiyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmir_sevdalısı -- 8 Ekim 2004, 14:01:44 >
  • ücretsiz bu size yapılan bir hizmet kapsamında değildir ki...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aymak

    ücretsiz bu size yapılan bir hizmet kapsamında değildir ki...

    Hayır operatörler bir ücret ödüyor mu mânasında söyledim..
  • Yani konu hala dewam ediyor, ilginç ..

    Bir düşünün, böyle birşey olsa, tcell in 15 milyon abonesi var, ve her saniyede nerdeyse, uzun uzun bekleyip aradıgınız kişiye ulaşaılamıyor anaonsu veriyor, o kadar abone oldugundan ..

    Bunun tcell e maaliyeti, yukarda arkadaşın söyledigi ücret diyelim ki böylre, peki nasıl ayakta kalacak, milyondan bahsediyor her arama başına,
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Negative®

    Yani konu hala dewam ediyor, ilginç ..

    Bir düşünün, böyle birşey olsa, tcell in 15 milyon abonesi var, ve her saniyede nerdeyse, uzun uzun bekleyip aradıgınız kişiye ulaşaılamıyor anaonsu veriyor, o kadar abone oldugundan ..

    Bunun tcell e maaliyeti, yukarda arkadaşın söyledigi ücret diyelim ki böylre, peki nasıl ayakta kalacak, milyondan bahsediyor her arama başına,

    Mutlaka bir ücreti vardır ama arama başı değil sabit bir ücrettir bu..Yoksa Turkcell acısını çoktan çıkarırdı..




  • sanmıyorum böle bişe olsun.........
  • Ücret tabiki var clubcepmania dostum ..

    Bunun, kendilerine ücreti var, o kadar baz istasyonu erişim hakkı , sinyal gönderme / alma işlemleri vs..

    Ama bu ücretin ben yine de, yurtdışına yada yabancılara verecegini sanmıyorum, operatörler kendi baz istasyonlarını neden koyuyorlar, bu işlemlerin yürümesi için, maaliyet de kendilerinin oluyor ..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.