Arkadaşlar fibere geçtik yeni ama sıkıntıların ardı arkası kesilmiyor. Hattımda bufferbloat sorunu var ve TürkNet tarafında çözüm sağlandı gibi gözükse de farklı bilgisayarda yaptığım testler sorunun devam ettiğini gösterdi. Bende orta halli içerisinde OpenWRT+SQM yazılımlarını aktif edebileceğim bir router arayışına girdim. Aradığım özellikler bufferbloat sorununa çözüm ve ben uzun yıllar taşıyabilecek bir modem. Kullandığınız veya tavsiye ettiğiniz modem varsa önerilerinizi bekliyorum. Ayırdığım bütçe maksimum 800 TL |
OpenWRT + SQM Destekli Fiber Router Önerisi
Fiber internetin hızlı ve güvenilir bağlantısını deneyimlemek istiyorsanız, OpenWRT işletim sistemi ve SQM (Smart Queue Management) desteği sunan bir router seçmelisiniz. OpenWRT, özelleştirilebilir bir işletim sistemidir ve SQM ise ağ gecikmelerini ve şişkinliği azaltan gelişmiş bir trafik şekillendirme teknolojisidir.
Bir OpenWRT destekli modem, ağınızı daha verimli ve güvenli bir şekilde yönetmenizi sağlar. Özelleştirilebilir yapılandırmalar ve ek yazılım paketleri sayesinde, özel ihtiyaçlarınızı karşılamak için modemizi ayarlayabilirsiniz.
SQM destekli bir modem ise ağınızdaki trafik akışını optimize eder ve çevrimiçi oyun, video akışı ve video konferans gibi gecikmeye duyarlı uygulamalar için daha iyi bir deneyim sunar. SQM, ağınızdaki gecikmeyi azaltarak ve bant genişliğinizi daha verimli bir şekilde kullanarak sorunsuz bir bağlantı sağlar.
Piyasada bulunan en iyi OpenWRT + SQM destekli fiber router'lardan bazıları şunlardır:
- Turris Omnia: Güçlü donanım ve kapsamlı OpenWRT desteği sunan bir üst düzey router.
- Linksys WRT32X: Özelleştirme ve güvenlik seçenekleri için geniş bir yelpaze sunan sağlam bir seçenek.
- Netgear R7800: Uygun fiyatlı ve SQM desteği ile gelen popüler bir router.
İhtiyaçlarınıza en uygun router'ı seçerken şu faktörleri göz önünde bulundurmalısınız:
- Ağınızın boyutu ve cihaz sayısı
- İnternet bağlantı hızınız
- Gecikme hassasiyeti olan uygulamaları ne sıklıkla kullandığınız
- Bütçeniz
OpenWRT + SQM destekli bir fiber router, hızlı, güvenilir ve sorunsuz bir internet deneyimi arayanlar için ideal bir seçimdir.