Şimdi Ara

openoffice'de türkçe yazım denetimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Openoffice, ms office'e alternatif olabilecek faydalı bir program. Ancak, ms office'de bulunan türkçe yazım denetimi çok önemli bir özellik olduğundan, openoffice geçmek pek mümkün olmuyor. Openoffice'de türkçe yazım denetimi yapılıp yapılmadığı, yapılabilirse nasıl yapılabileceği konusunda bilgisi olan varsa, bilgisini bizimle paylaşabilir mi?



  • http://tr.openoffice.org/imladenetimi.html
    İmla denetimi

    Bir çoğumuzun bildiği gibi, bugüne kadar başarılı bir şekilde Türkçe imla denetimi yapan açık kaynak kodlu bir program mevcut değildi. Bunun sebebi, kelime listesi kullanan mevcut imla denetim mekanizmalarının Türkçe gibi sondan eklemeli ve sonsuz kelime haznesine sahip bir dil için yetersiz kalmasıdır. Openoffice'in kullandığı imla denetim motoru (Myspell) için de aynı sorun söz konusudur.

    Bu sorunu çözmek amacıyla, başarılı bir imla denetim mekanızması olan Kılavuz'un (kilavuz.sf.net) Open Office içinde kullanılması kararı alındı ve Kılavuz'un aktarılması için bir proje başlatıldı.

    Proje, döküman hazırlanmasından standart bir kütüphane oluşturulmasına kadar her türlü aşamasında katılıma açıktır.




  • Anlaşılan, şimdilik beklemek gerekecek. Umarım proje çabuk tamamlanır da, openoffice türkçe kullanım açısından ms office düzeyine erişir ve resmi veya özel sektörde özellikle türkçe ofis uygulamalarında Lİnux biraz daha yol kat eder.
  • Openoffice'in gelişimi için çaba gösterenler, umulanın da ötesinde hızlılar. Baksanıza,
    Türkçe yazım denetimi konusunda ilk sonuçları almaya başlamışlar bile...
    Mandrake, 10.1 + Openoffice 1.1.3 de kurulumu ben yapamadım. ama sanırım kısa bir süre sonra, Openoffice 'de türkçe yazım denetimi rahatlıkla yapılabilecek.

    https://zemberek.dev.java.net/zemberek_ooo/zemberek_ooo.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.