Şimdi Ara

OpenAI, GPT 5.1'i tanıttı: Daha akıllı ve sohbet odaklı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • OpenAI, GPT 5.1'i tanıttı: Daha akıllı ve sohbet odaklı
    OpenAI bugün, Ağustos ayında çıkan amiral gemisi modeli GPT-5’in güncellenmiş versiyonu olan GPT-5.1’i duyurdu. Şirket bu sürümü, ChatGPT’yi daha akıllı ve sohbet etmeyi daha keyifli hale getiren bir yükseltme olarak tanımlıyor.

GPT-5.1'deki yenilikler neler?

Yeni sürümle birlikte GPT-5.1 Instant ve GPT-5.1 Thinking adlı iki model geliyor. OpenAI’ye göre Instant modeli ilk kez uyarlanabilir akıl yürütmeyi kullanarak daha zorlu sorulara yanıt vermeden önce ne zaman düşünmesi gerektiğine karar verebiliyor ve böylece daha kapsamlı ve doğru yanıtlar verirken aynı zamanda hızlı yanıtlar verebiliyor. 

Thinking modeli ise karmaşık görevlerde daha kararlı, basit görevlerde daha hızlı ve daha anlaşılır hale getirilmiş. Model artık, düşünme süresini soruya daha hassas bir şekilde uyarlıyor; karmaşık problemlere daha fazla zaman ayırırken, daha basit olanlara daha hızlı yanıt veriyor. 

OpenAI, yeni güncellemeyle modelin konuşma tarzı seçeneklerini de genişletiyor. Artık seçenekler arasında Varsayılan (Default), Profesyonel (Professional), Dostane (Friendly), Samimi (Candid), Tuhaf (Quirky), Verimli (Efficient), Meraklı (Nerdy) ve Alaycı (Cynical) gibi tonlar bulunuyor. Şirket ayrıca, kullanıcıların ChatGPT’nin tarzını doğrudan ayarlardan kişiselleştirmelerine olanak tanıyacak yeni bir deneysel özelliğin de bu hafta bazı kullanıcılar için aktif olacağını duyurdu.

Yeni modeller bu hafta itibarıyla kullanıma sunulmaya başlayacak, eski GPT-5 modelleri ise üç ay boyunca ChatGPT’nin “eski modeller” menüsünde kalacak ve sonrasında kaldırılacak.

Ayrıca Bkz.ChatGPT’nin başı Almanya’da dertte: Telif ihlali kararı çıktı

GPT-5 beklentileri karşılayamadı

Ağustos ayında GPT-5 büyük beklentilerle tanıtılmış olsa da, birçok ChatGPT kullanıcısı yeniliklerin sınırlı olduğunu düşünerek hayal kırıklığı yaşadı. Tepkiler üzerine OpenAI, lansmandan sadece bir gün sonra GPT-4o’yu yeniden seçenekler arasına eklemek zorunda kaldı.

OpenAI’nin stratejik ortağı Microsoft da GPT-5’in beklentileri karşılamamasının ardından, Anthropic’in modellerine yönelmeye başladı. Şu anda Anthropic’in modelleri, Copilot Researcher, GitHub Copilot, Copilot Studio ve Word ile PowerPoint belgeleri oluşturabilen yeni Office Agent sistemlerinde kullanılmaya başlandı.

GPT-5.1’in duyurusu, OpenAI’nin kısa süre önce tanıttığı ChatGPT Atlas adlı yapay zeka destekli web tarayıcısının ardından geldi. Bu tarayıcıda, yalnızca ChatGPT Plus ve Pro kullanıcılarının erişebildiği bir “ajan modu” (agent mode) bulunuyor. Bu özellik, OpenAI’nin Operator aracına benzer biçimde, kullanıcının isteğiyle tarayıcı üzerinde otomatik işlemler gerçekleştirebiliyor.

Kaynak:https://openai.com/index/gpt-5-1/

• " Grok 3 "gelmiş geçmiş en iyi en tarafsız ve en kaliteli yapay zeka olarak her zaman hatırlanacaktır. Özlüyoruz....

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ee tabi yeni bir şey tanıtmak zorundalar. Gpt 4 ü tanıttılar, hemen ardından Çin açık kaynak DeepSeek'i bir sürdü piyasaya, bomba etkisi yarattı tüm dünyada. E şimdi de Gpt5 den daha güçlü "Kimi" yi yine açık kaynak kodlu yayınladı 1 hafta önce falan. Nedense o deepseek kadar duyulmadı henüz. Ama gpt5 den daha güçlü ve açık kaynak kodlu. Yani yeterli bilgisayarın varsa, indir kur, dilediğin kadar çalıştır. Ha Abd propagandasından çok mu korktun. Aman Çin'liler her şeyini çalacak mı sandın. E o zaman interneti olmayan pc'ye kur. Buyur, kendi yapay zekan, Çin'ile hiç bir şey ile bağlantısı yok. Abd propagandası da patlamış oldu. Hatta teknik olarak Abd versiyonlarından daha güvenli. Çünkü açık kaynak. Ve büyük şirketler, aman planlarımızı, projelerimizi meta çalar mı, google çalar mı diye korkmak zorunda da değil.

• Gemini anca izliyor

• AlaKaan2019 kullanıcısına yanıt
    Grok tarafsız falan değil. Hatta X'in içerik algoritmasının Grok'a emanet edilmesi ortalığı tam bir şenliğe çevirecek.

Ben hala 3.0 ın tanıtılmasını bekliyorum büyük değişim diyorlar ama

• Gemini anca izliyor diyen adam hiç gemini kullanmamıştır,hatta bunun bir tık ötesi abi siri daha iyi yahhhaa diyenler, gemini birçok konuda bana göre GPTden iyi, popülist olduğunuz için farkında olamıyorsunuz

• Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Hocam kimi'nin linkini atar mısınız bulamadım

• 5.0 bekleneni veremedi. Gemini daha stabil ve uzun sohbette tıkanmyor.

• BursaliEfsane B kullanıcısına yanıt
    www.kimi.com
    Kimi AI - Kimi K2 Thinking is here
    https://www.kimi.com

• Muhammed Taha Türk kullanıcısına yanıt
    Grok tarafsız değil demedim ben. Nerenle okuyorsun? Grok 3 tarafsızdı... Eskiden...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhammed Taha Türk -- 28 Kasım 2025; 17:13:22 >
  • Muhammed Taha Türk kullanıcısına yanıt
    Hakaret mahiyetinde yazı yazmadım. Kasıtlı yanlış anladığını düşündüm. Grok 3 ile yaptığım sohbetleri unutamam. Şimdiki grok ile alakası olmayan yanıtlar veriyordu. Herkes grok 3 e hitler yapay zeka haline gelmiş diyordu.

• Ben 4o ve 5’i çok kullandım. 4o çok samimi yazarken 5’te bu tersine dönmüştü. Zaten anında anlaşılıyordu bu değişim. 5.1’de ise 4o samimiyeti geri dönmüş. Bir de ben hiçbir şey yapmadım bu konuda; stil arkadaşça olmuş kendi kendine 5.1 geldiğinde. Varsayılan değildi baktığımda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 29 Kasım 2025; 12:49:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ölçüm testlerinde evet, ama bunlar çoğunlukla AI aracının yetenekleriyle ilişkili. Maalesef gözlemlerime göre tüm AI araçlarında kullanıcı nabzına göre şerbet devam ediyor. Grok bu alanda ne yapıyor bilmiyorum ama OPENAI, Google gibi şirketler iyileştirmeler yaptıklarını söylese de halen ciddi bir gelişme yok. En son bir X tartışmasında buna denk geldim.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.