Şimdi Ara

Opellerde LPG DE SÜBAP ERİMESİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadşslar bugün bir arkadasım için Focus LPG uyumu vs araştirirken Focuslarda LPG kullanımında 40 Bin km sonra sübaplarin eridiğini ve nihayetinde motorun açıldığını 1000-2000 tl civarinda masraf çıktığını okudum bir kaç başına gelen kullanıcıdan. Sonra aynı durum Opel içinde var mi diye bir İnternet'e astirayim dedim Opel insiginia larda da aynı durumun olduğunu okudum acaba tüm Opellerde aynı durum var mi benim Aracim 1.4 CORSA B 3 bin km önce LPG

• insignia gıbı bır araca lpg takılır mı ya?
  • Selam arkadaşım
    Sübap erimesi benim arabamda vardı ilk aldığımda ve yaklaşık 1000 liralık bir masrafı oldu.
    Ustanın dediği aynen şoyle. Araba az yaksın diye düşük devirde kullanılıyor. Bu nedenle sübap eriyor.
    ilk üç viteste en az 3500 devirde vites değiştirmek gerekiyor. 4-5inci vitesler 2500 3000 olabilir dedi.Bunun bilimsel açıklamasınıda yaptı ama şuan hatırlamıyorum.. Bir de kendinin opel astrası vardı. 80000 km kullandım hiçbir sorunu yok dedi...Kolay gelsin...
  • Opellerde bildiğim akdarıyla lpg den kaynaklanan ateşleme bobininin arıza yaptığıdır.

Sübaplar yağ değişiminde geç kalınırsa arızalanıyor ki bizde aynısı oldu :) (2006 vectra 1.6)
  • Bahsettiğiniz sorun Mazdalarda da var bildiğim kadarıyla aşırı sıcağa dayanamayan sübaplar 50.000 km'den sonra eriyormuş. Fakat Fordlarda bu şekilde bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum varsa da eğer kullanım karakteristiği ile ilgili olma ihtimali mevcut. Çünkü taksilerin %70'inin Focus olduğunu düşünürsek hiç bir taksici bu şekilde bir masraf çıkarması muhtemel olan aracı almaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmk

Bahsettiğiniz sorun Mazdalarda da var bildiğim kadarıyla aşırı sıcağa dayanamayan sübaplar 50.000 km'den sonra eriyormuş. Fakat Fordlarda bu şekilde bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum varsa da eğer kullanım karakteristiği ile ilgili olma ihtimali mevcut. Çünkü taksilerin %70'inin Focus olduğunu düşünürsek hiç bir taksici bu şekilde bir masraf çıkarması muhtemel olan aracı almaz.
    Taksilerin %70 i Focus mu? Ben istanbulda yaşıyorum hiç de dediğiniz gibi değil burda taksilerin %95 i accent ve Albea Ford LPG dede olsa çok yakıyormuş taksici esnafı almaz kolay kolay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neferzade -- 27 Temmuz 2011; 1:12:29 >
  • Yakıt sarfiyatlarını bilmiyorum hangisi daha çok hangisi daha az. Söylemek istediğim Fordların bu şekilde genel bir sıkıntısı olsaydı Ticarilerde bu kadar tercih edilmezlerdi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • OPİS OPEL LPG BÖLÜMÜNDEN DETAYLI BİLGİ ALABİLİRSİNİZ.

TEL:0312 293 02 93

KEYİFLİ SÜRÜŞLER DİLERİZ.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.