Şimdi Ara

OPEL ZAFİRACILAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
778
Cevap
15
Favori
137.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Ben de 2007 Model Zafira - 1.6 Cosmo Siyah sahibiyim. Ağustos'da aldım, 2007'nin son kalan modellerinden olduğu için ciddi bir indirimle almıştım. İyiki de almışım diyorum. Yaklaşık 5000 km oldu, çok memnumum. Başka başlıklarda fikirlerimi belirtimiştim ama bir Zafira başlığı olması iyi oldu bundan sonra bilgi alışverişini daha düzenli yapabiliriz.

    Araçla ilgili gerek yol tutuş, gerek yakıt konusunda hiç şikayetim yok. İlk başlarda ben de lpg taktırmayı araştırdım ama yaklaşık senede 10000 km yapacağım için (kısa mesafelerde eşimin arabayı, yazları motosikleti kullandığım için) şu anda maliyetinin kurtarmayacağını düşünüyorum ama felsefe olarak karşı değilim :)) Benzinde yakıt tüketimim 8 lt civarı ortalama. Çok sıkışık trafikte değilim.

    Araçla ilgili 2 küçük sıkıntım oldu henüz servise göstermedim gerçi,

    1. Dashboard'daki sensörün bulunduğu parça bozuk zeminlerde tıkırdama yapıyor. Şimdilik geçici olarak bir kağıt sıkıştırdım altına. Bunun çözümünü bilen var mıdır?

    2. Geçenlerde 1 hafta kadar hiç çalıştırmamıştım aracı, aküsü bitmiş. Nasıl oldu anlamadım. Önceki araçlarımda (Astra, Honda Civic) 1 hafta 15 gün çalıştırmasam bir şey olmazdı. Takviyeyle çalıştırdım, şu anda bir sorun yok gibi ama bir göstermek gerekir herhalde servise dimi?

    Sonuç olarak böyle rahat ve oturaklı bir araç sahibi olduğum için kendimi şanslı sayıyorum, bunca yıldır 7 araç sahibi oldum şimdiye kadar kendimizi boşuna sıkıştırmışız HB/Sedan araçlara diyorum.
  • selam
    aramıza hoş geldin augustt arkadaşım
    sana aynen katılıyorum bunca zaman boşuboşuna sedan/hb sıkışıp durmuşuz.bagaja bi bavul atınca dolan araçlara onca paralar verdik. ben bazen arabadan yükleri indirdiğimde salon ağzına kadar doluyo inanamıyorum.

    arkadaşlar araçlarımızın resimlerinide koyalım isterseniz.
  • selam naptın arkadaşı aldın mı zafiaryı

    quote:

    Orjinalden alıntı: gberkinc

    Merhaba entimem

    Bende senin gibi kısmet olursa Zafira almayı düşünüyorum 120 Km hızdan sonra araba bağırıyor diye yazmışsın nacizane deneyimlerime dayanarak söylüyorum bence arabayı devirsiz kullanıyorsun eğer sürat yapmak istiyorsan vites aralıklarını uzun tutmalısın (bence 200 km hıza çıkmak istiyorsan en az 120 ye geldiğinde 5. vitese atmalısın yoksa araba zor devir alır) birde böyle dene işin uzmanı değilim ama bence sorunun bu

  • Zafiracı arkadaşlara selamlar ve iyi akşamlar. Bu siteye cep telefonu ile ilgili konulardan dolayı üye olmuştum. Hepinizi aşağıdaki siteye davet etmek istiyorum. Opelim.net sitesi tamamen opel sitesi. burada opel sohbetlerimizin altında Zafira ile ilgili herşey zafiracılar buraya adlı konu başlığında zafira sahiplerinin çok güzel paylaşımları var. Konumuz da bayağı iyi gidiyor. İlginç şeyler var. İsterseniz bir göz atın. Amaç zafira gibi az bilinen ve herkesin cesaretle yaklaşamadığı bir araç için her platformda maksimum paylaşım üretmek yoksa kimseyi siteden uzaklaştırmak adam çelmek değil. Zaten burada da bizi bilen bir iki tanıdık isim görüyor gibiyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altartek -- 20 Şubat 2008; 21:36:30 >
  • aramıza hoşgeldin altartek arkadaşım
    paylaşımın için sağol bakarız o dediğin yere ordada öğreneceğimizşekleyeceğimiz şeyler vardır mutlaka.Sende arada duraya uğra yeni gelişmeler yada bilgilerde bizleride haberdar et deneyimlisin anlaşılan ZAFİRA konusunda
    Aracını ve kendini tanıtırsan sevinirim

    quote:

    Orjinalden alıntı: altartek

    Zafiracı arkadaşlara selamlar ve iyi akşamlar. Bu siteye cep telefonu ile ilgili konulardan dolayı üye olmuştum. Hepinizi aşağıdaki siteye davet etmek istiyorum. Opelim.net sitesi tamamen opel sitesi. burada opel sohbetlerimizin altında Zafira ile ilgili herşey zafiracılar buraya adlı konu başlığında zafira sahiplerinin çok güzel paylaşımları var. Konumuz da bayağı iyi gidiyor. İlginç şeyler var. İsterseniz bir göz atın. Amaç zafira gibi az bilinen ve herkesin cesaretle yaklaşamadığı bir araç için her platformda maksimum paylaşım üretmek yoksa kimseyi siteden uzaklaştırmak adam çelmek değil. Zaten burada da bizi bilen bir iki tanıdık isim görüyor gibiyim.
  • Aracım 1.8, 2000 model zafira. Üzerinde bor hidrolür yakıt tasarruf sistemi var. Memnunum.
  • selam altartek bahsettiğin yakıt sistemi nasıl birşey maliyeti nedir sarfiyatı nedir montajı nasıl yapılır bilgilendir bizi biraz
  • Arkadaşlar borla ilgili mercanotomotiv sitesine bir göz atabilirsin. Bor madenimize bu yüzden sahip çıkalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altartek -- 2 Mart 2008; 23:19:13 >
  • slm arkadaşlar bende 2007-2008 alıcam satmak istıyen arkadaş olursa pm beklıyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: denizbülent

    slm arkadaşlar bende 2007-2008 alıcam satmak istıyen arkadaş olursa pm beklıyorum


    Bence vakit kaybetmemekte kendi araştırmanızı yapmakta yarar var. Sahibinden.com, araba.com. arabam.com, otomax.com.... Size (4) adet oto sitesi
  • ZAFİRACI YILMAZ ARKADAŞIM TOPİĞİMİZE HOŞ GELDİN ARKADAŞIM SENDEN RİCAM VECTA VE ZAFİRA KULLANMIŞ BİRİSİ OLARAK İKİSİ ARASINDA BİR KIYASLAMA YAPARMISIN BİR OPELCİ OLARAK ENGİN BİLGİLERİNDEN BİRAZDA BİZ NASİPLENELİM ARKADAŞLAR VECRA VE ZAFİRA HAKKINDA SORULARINIZ OLURSA YILMAZ ARKADAŞA SORUN KENDİSİ BU KONUDA OTORİTEDİR YANİ DUAYENDİR HOŞÇAKALIN İYİ FORUMLAR BORSACI HALİL
  • selamlar bende varım.2006 zafira B.

    opelim.net i tavsiye ederim isteyenler gelebilir.bu sitede yaklaşık 25 sayfalık zafira ile ilgili bi konu var.


    Zafira B ye lpg takan varmı? yakıt ortalaması nedir?
  • selam arkadaşlar biraz geç oldu ama yeni zafirayla ilgili bilgi vereyim dedim.

    Opel’in MPV segmentindeki temsilcisi Zafira, tamamen yenilerek ikinci nesline kavuştu. Yeni motorları ve sportif görünümü ile dikkat çeken yeni Zafira, bu ay içinde öncüsüne yakın fiyatlarla Türkiye pazarındaki yerini alacak.

    Yeni Zafira geliştirilirken performansın yanı sıra yakıt ekonomisi sunmayı amaçlayan Opel mühendisleri, biri benzinli olmak üzere üç adet son teknoloji ürünü yeni motoru seçenekler arasına eklemişler.

    Bu yeni motor seçeneklerin ilkini 1.6 ECOTEC benzinli motor oluşturuyor. 1.6 litre hacmindeki bu yeni motor, maksimum 115 beygir güç ve 155 Nm’lik tork üretiyor. Bu yeni motorla yeni Zafira, 0-100 km/s hızlanmasını 13.4 saniyede tamamlarken, saatte 185 kilometrelik azami hıza ulaşıyor. Diğer yeni güç ünitelerini ise 1.9 litrelik iki dizel motor oluşturuyor. Bu dizel motorlardan ilki 100 beygir güç üretirken, diğer ünite 120 beygirlik bir güce sahip. 1.9 litre 120 beygirlik bu motor, manuel veya ’active select’ otomatik şanzıman ile tercih edilebiliyor.

    FONKSİYONEL İÇ MEKAN

    Yeni Zafira’nın sportif görünümü belirgin ön ve arka tasarım unsurları ile destekleniyor. Araçta entegre Opel logosuyla kendine güvenen krom geniş ön kirişin yanı sıra artık tamamen krom olan iki parçalı radyatör ızgarası bu anlamda öne çıkıyor. Sis lambası girintileri çevresindeki belirgin çizgiler çamurluğa dinamik ’V’ stilini verirken, krom görünümlü far yuvaları da aracın dinamik tasarımına katkıda bulunuyor. Arka tasarımda göze çarpan yeni özellik ise kırmızı arka lambalardaki 3 boyutlu hücreler. Aracın arka tasarımı krom kirişlere kadar gelen arka lambaların gümüş beyaz çizgisi ile tamamlanıyor. Kapılar üzerindeki yeni dekoratif şeritin yanı sıra krom halkalı kontrol unsurları ve gösterge paneli iç mekanda şık bir görünüm sağlıyor.


    Sportif tasarım, geniş iç mekan ve tamamen değiştirilebilen yedi koltuklu aracın belirgin güçlü görünümünü vurguluyor. Yeni Zafira’nın ’Flex7’ koltuk sistemi, aracın iç mekanını koltukları kaldırmadan birkaç saniyede değiştirmeye olanak veriyor. Flex7, aracın iç mekanını koltukları kaldırmadan yedi koltuktan beşe, dörde, üçe ya da ikiye indirilmesini sağlıyor. Böylece aracın 645 litrelik (5 koltuklu versiyonda) bagaj hacmi, iki koltuklu duruma geçilmesiyle birlikte 1820 litreye kadar çıkabiliyor. Opsiyonel olarak tercih edilebilen ’FlexOrganizer’ bagaj yönetim sistemiyle ise, bagaj bölümünün her iki kenarına yerleştirilmiş yan parmaklıklar sunuluyor. Aynı zamanda çeşitli bölme unsurları, saklama kutuları, ağ ve kancalar için farklı tutturma noktaları sayesinde her tip yük güvenli ve düzgün şekilde taşınabiliyor.

    GÜVENLİKTE SON TEKNOLOJİ

    Yeni Zafira ayrıca, Euro NCAP çarpışma testlerinden aldığı 5 yıldız ve sahip olduğu son teknoloji ürünü güvenlik sistemleriyle öne çıkıyor. Bunların arasında ’Elektronik Sürekli Süspansiyon Kontrol’ sistemine sahip ’IDSPlus’ şasi sistemi bulunuyor. Bu entegre şasi kontrol sisteminde ESPPlus, ABS’nin sensörleri sürekli veri alışverişinde bulunup yüksek sürüş güvenliği sağlıyor. Yeni nesilde ’Römork Denge Kontrol Sistemi’ daha da geliştirilirken, standart olarak sunulan ’Safetec’ sistemi maksimum güvenlik sağlıyor. Bu sistemle birlikte yeni Zafira’da sekiz hava yastığı, aktif kafalıklar, ISOFIX çocuk koltuğu takımı ve Katlanabilir Pedal Sistemi standart olarak sunuluyor. Bunlara ek olarak, Dinamik AFL çift-xenon far sistemi, Yokuşta Kalkış Desteği (HSA), Akıllı Anahtar Sistemi ile navigasyon, CD, DVD ve MP3 fonksiyonlarını içeren bilgi ve eğlence sistemleri yeni Zafira’nın konfor özelliklerini tamamlıyor.





     OPEL ZAFİRACILAR
  • Merhaba arkadaşlar 1 yıldır bende 2004 opel zafira elegance kullanıyorum araçtan çok memnunum gerçekten çok iyi bir araç fakat satıyorum model düşürmek istiyorum eğer ilgilenen olursa cuneyt_demrihan@hotmail.com adresine mail atabilirler aracım çok temiz bir araçtır hiç bir problemi yoktur düşük model bir araçlada takas düşünebilirim
  • merhaba
    yeni zafiralarda direksiyon niye eğimli direksiyonu düzeltilebilirmi yani sedan ve hb araçların direksiyonu gibi olabilir mi?
  • quote:



    GÜVENLİKTE SON TEKNOLOJİ

    Yeni Zafira ayrıca, Euro NCAP çarpışma testlerinden aldığı 5 yıldız ve sahip olduğu son teknoloji ürünü güvenlik sistemleriyle öne çıkıyor. Bunların arasında �Elektronik Sürekli Süspansiyon Kontrol� sistemine sahip �IDSPlus� şasi sistemi bulunuyor. Bu entegre şasi kontrol sisteminde ESPPlus, ABS�nin sensörleri sürekli veri alışverişinde bulunup yüksek sürüş güvenliği sağlıyor. Yeni nesilde �Römork Denge Kontrol Sistemi� daha da geliştirilirken, standart olarak sunulan �Safetec� sistemi maksimum güvenlik sağlıyor. Bu sistemle birlikte yeni Zafira�da sekiz hava yastığı, aktif kafalıklar, ISOFIX çocuk koltuğu takımı ve Katlanabilir Pedal Sistemi standart olarak sunuluyor. Bunlara ek olarak, Dinamik AFL çift-xenon far sistemi, Yokuşta Kalkış Desteği (HSA), Akıllı Anahtar Sistemi ile navigasyon, CD, DVD ve MP3 fonksiyonlarını içeren bilgi ve eğlence sistemleri yeni Zafira�nın konfor özelliklerini tamamlıyor.



    bence NCAP testlerini dikkate almamak gerekiyor. Zira önden çarpışma testinde 64 km/h lik hız kullanılıyor.

    http://www.euroncap.com/tests/opel_vauxhall_zafira_2005/217.aspx

    resimdeki aracın haline bakın.... hangimiz otoyolda, e-5 te 64'ün altında gidiyoruz ki
  • slm kardeşler size bi soru soracağım z16xe motorlu 2005 model bi zafira aldım bu araç 5. viteste 3000 devirde kaç yapar deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz Benim kisi 95 yapıyor Arkadaşta aynı motorlu astra var onunki 115 yapıyor acaba benim araçta bi problem mi var?
  • Makyajlı zafiralarda renkli ekran var
  • selam arkadaslar opel zafiraya tüp taktıracam bu konuda yardımcı olurmusunuz tesekkürler
  • Merhabalar. Bende varım yani +1
    huzayfe42 arkadaşım sizin araç 1,6 102 bg olan araç 3000 dd yaklaşık 100 km/h civarlarında bir hız yapar. Benim araç 3000 dd yaklaşık 105 civarlarında bir hıza ulaşıyor ki bendeki araç x16er yani 115 bg motorlu. Astra ile aramızda yaklaşık 350 kg gibi bir fark var.
    GöKHan 35 kardeşim evet renkli ekran var ama sadece Cosmo donanım paketinde.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.