![]() Merhaba arkadaşlar. Sizlere bizzat yaşadığım bir mağduriyetin hikayesini anlatacağım. Yakın zamanda Opel, makyajlı Corsa'nın lansmanını yaptı. Ben de elektrikli araç arayışındaydım. Corsa-e ilgimi çekti ve araştırmaya başladım. Lansmanda araç tanıtıldı, hatta bu süreçte tüm otomobil kanalları aracın videosunu yayınladı. Lansmandaki araç 51 kW 156 HP elektrikli motora sahipti. Basın bülteninde ise bu aracın Türkiye'ye 50 kW 136 HP olarak geleceği söylendi. Editörlere verilen briefte de, Corsa-e'nin Türkiye'ye aynı (GS) donanımla, sadece motorunun 136 HP'lik versiyon olarak geleceği söylendi ve editörler de videolarında o şekilde lanse ettiler. Araç Türkiye'de online siparişe açıldı. Araçlar teslim edilmeye başlandı. Ve sürpriz, benizli Corsa'lar yeni altyapıyla gelirken elektrikli Corsa'lar tamamen eski alt yapıyla gelmişti. Gelen aracın mulitmedya ekranı görünüşte aynı, 10'' ama broşürdekinin aksine kenarlardan kısıtlanmış 7'' ekran olarak çalışıyordu, yazılımı komple eski tipti. Hatta aracın iç animasyonlarında bile eski kasa Corsa görseli bizi karşılıyordu. Teknik föyde kablosuz Android Auto ve Apple Car Play mevcut görünmekteydi. Snapdragon işlemcili 10'' ekran yerine, 10'' ekranı yanlardan kısıtlayıp eski tip 7'' ekranı bizlere son teknoloji olarak pazarladılar. Üstelik bu ekranlarda kablosuz Android Auto ve Apple Car Play mevcut değil. Onun dışında lansmandaki elektrikli Corsa'ya göre bir çok donanım eksikliği mevcuttu (Öncelikle adaptif hız sabitleyici yoktu. Jantlar 16'' olarak geliyordu. Anahtarsız giriş yoktu. Geri görüş kamerası daha dar ve çözünürlüğü daha düşüktü. Kablosuz Android Auto ve Apple Car Play yoktu. Koltuklar farklıydı. Farlar standart LED olarak geliyordu. Masajlı koltuk yoktu. ![]() Kaldı ki birçok kişi aracın testlerini izleyip teknik föye bakmadan online sipariş verdi. Bayiler de bu durumun farkında değillerdi. Ben dahil herkes teknolojik bir araç alalım derken makyajlı kasa görünümlü eski alt yapı ile aynı bir araç aldık. Opel Türkiye, teknik föydeki hatasını kabul etmesine rağmen, neden mağduriyetin giderilmesi adına herhangi bir adım atmadı? Türkiye tüketicisi aptal yerine mi kondu? Ben bu yaklaşımdan sonra bir daha Opel Türkiye'den herhangi bir araç satın almayı kesinlikle düşünmem. Stellantis çatısı altında pazarlaması TOFAŞ'a geçerse belki iç pazar tüketicisini bir nebze olsun ciddiye alırlar diye düşünüyorum. Diğer konulardaki yorumu size bırakıyorum. Not: Güncelleme ile düzeltilemez mi sorusuna, Opel Türkiye'nin yanıtı bu araca güncellemeye gelmeyeceği, bu şekilde kalacağı yönünde. Not 2: Hukuki haklarımı kullanıp kullanmayacağım bende saklıdır, bu konuyu sadece bilgilendirme amacıyla açtım. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt