Şimdi Ara

Opel Tigra B voltaj dalgalanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
47
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba 2006 model Opel Tigra b aracımda çalışır vaziyetteyken birkaç dakika sonra başlayan bir voltaj dalgalanması var. Durum şu;


    1-) Stop vaziyette akü voltajı 12.4

    2-) Yük olmadan çalışır vaziyette ilk etapta 14.3 gösteriyor

    3-) Yük altında da 14.3 civarında gösteriyor.

    4-) Aracı çalıştırdıktan birkaç dakika sonra farlar kapalı iken de açık iken de sağlıklı ölçüm yapabileceğim sabit bir voltaj yok. Değerler anlık olarak yaklaşık yarım voltluk dalgalanma yapıyor. Ama her halükarda 14'ün üzerine çıkmıyor. (13.20-13.70 arası hızlı dalgalanma)

    5-) İlk çalıştırmada ve stop vaziyette tüm ışıklar, ikaz lambaları vs gayet normal fakat çalıştırdıktan birkaç dakika sonra voltaj dalgalanmaya başlayınca ışıklar, fan ve rolanti de titremeye başlıyor.

    6-) gaza bastıktan sonra (yaklaşık 1200rpm) değer 14.15 civarına yükselik ama yine sabit değil 0.10 voltluk ani dalgalanma yapıyor. (14.12-14.2.. arası) Ama yine de ışıklardaki ve fandaki dalgalanma kesilmiyor.

    7-) akü eksisi ile alternatörün şasi değeri 0.01

    8- Uyku modunda kaçak akım 0.025ma


    Akla ilk olarak alternatör regülatör kömürler diyot tablası vs gelebilir anlıyorum ama bundan kesin olarak nasıl emin olabiliriz? Bir de Bcm mödülünde sorun olabilir mi? Çünkü bcm üzerinde bazı oksitlenmeler vardı, belli ki su almış. Oksitleri biraz temizledim. Temizlemeden önce uyku modunda kaçak akım çok yüksekti şimdi normal.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi locoleader -- 28 Nisan 2025; 14:26:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2008 Kia Sorento Gaz Tepki Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    fiat marea hareret sorunu??
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.