Şimdi Ara

opel neden dizel motor yapamıyor ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
5.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kesbi

Keşke dediğiniz gibi olsa. Burda 1,65 lira. Ayrıca millet akraba oluyor giderken. Cama yapışıyorlar. Asla karımı veya çocuğumu o insan konservesine bindirmem. Ayrıca 10 dakikalık yolu dolana dolana 45 dakikada gidiyorssunuz. Her yerde ve gece 9-10dan sonra olmuyor. Belki büyük şehirler için iyi olabilir ama burda durum bu. Gece otogardan merkeze ne servis var ne otobüs. Yer Gaziantep merkez.

Ankara içinde toplu ulaşımı malesef ki tavsiye edemiyorum... Araba alana dek yıllarca kullandım ve Allah kimseyi düşürmesin diyorum Hatta Ankara'da kişi başına düşen araç sayısı bana hep daha fazlaymış gibi gelir, çünkü yetersizlikten alım gücü düşük insanlar bile araba almaya yöneliyor, buna "mahkum" ediliyoruz.

Adamakıllı belediye otobüsü, dolmuş, metro, tramvay olsa ne işim olacak arabayla?

• quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Keşke dediğiniz gibi olsa. Burda 1,65 lira. Ayrıca millet akraba oluyor giderken. Cama yapışıyorlar. Asla karımı veya çocuğumu o insan konservesine bindirmem. Ayrıca 10 dakikalık yolu dolana dolana 45 dakikada gidiyorssunuz. Her yerde ve gece 9-10dan sonra olmuyor. Belki büyük şehirler için iyi olabilir ama burda durum bu. Gece otogardan merkeze ne servis var ne otobüs. Yer Gaziantep merkez.

Ankara içinde toplu ulaşımı malesef ki tavsiye edemiyorum... Araba alana dek yıllarca kullandım ve Allah kimseyi düşürmesin diyorum Hatta Ankara'da kişi başına düşen araç sayısı bana hep daha fazlaymış gibi gelir, çünkü yetersizlikten alım gücü düşük insanlar bile araba almaya yöneliyor, buna "mahkum" ediliyoruz.

Adamakıllı belediye otobüsü, dolmuş, metro, tramvay olsa ne işim olacak arabayla?

2-3 hafta önce hacettepe kampüsünde uzmanlık sınavına girdim. Dönüşte 2 saat 20 dakika sonra bir otobüsün orta kapısından milleti ite kaka zor girdim içeri. Hala kuyrukta bekleyen binden fazla kişi vardı. Ordan Aşti'ye tam 40 dakikada dur kalk dur kalk gidebildik. Hem trafik, hem toplu taşıma rezalet. Allah size sabır versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 5 Aralık 2011; 11:09:31 >

• Opel 2015 model yılı ile birlikte 1.6 dizel 8 ileri şanzumanı getirecek panik yapmayın.

Orijinalden alıntı: Exxcrea

rbyygt2 1.3 cdti gitmiyor demişsinizde, kimse size zorla 75 hp aldırmadı. 75 hp lik bir motordan ne bekliyordunuzda bulamadınız ? 95 hp lik vardida silah zoruylamı 75 aldırdılar size ? ucuz diye en güçsüz motoru almışsınız, konuşuyorsunuz.

1.2 tdi 75 hp , 1253cc cdti 95 hp yakıt tüketimleri arası fark (corsa ecoflex - polo bluemotion) 0.2 litre. 20 bg fark 0.2 litre ortlama tüketimle. Bumu performanssız, kötü, vasat motor oluyor?
    fordun 1.4 68 hp dizelini belki daha çok beyenirdiniz ?
    Toyotanın 1.4 90 hp liğinden mi bahsedelim yoksa ?
    yoksa yeni citroen c3 lerdeki 1.4 70 hp yimi istiyorsunuz ?

1.3 cdti 95 hp ile hem ekonomik en hemde en performanslı motorlardan birini sunuyor. O boyuttan daha ne bekliyorsunuzki ?

1.6 dizel yok, 1.7 130 hp var. Türkiyede satılmıyor çünki saçma sapan bir vergi sistemimiz var, halk için çalışan bir devlet yok tam tersine devlet için halkı köle yerine koyuyorlar.Opel kalkıp hmm türkiyede vergi sistemi tarih öncesinden kalmış, ama dur ben buraya bir 1.6 motor yapiyim, yilda 6 7 bin satsın türk halki mutlu olsun ben zarar ediyim farketmezmi diycekti ? Firmalar bir motoru satın alabilir, yada geliştirebilir. 1.6 dizel otor geliştirmek çok zor bir iş değil. Şuanda herhangi bir otomobil firması 0 dan 1.6 1.3 vs bir dizel motoru geliştirebilir ve günümüz şartlarına uygun güç, co2 salınımı tüketim değerlerini tutturabilir. Ancak maliyet diye birşey var. Satın almak daha ucuza geliyorsa neden 0 dan üretsin ?

ben ne diyorum siz ne diyorsunuz?

Astra'nın dizel seçeneği yok. Eğer olsaydı satış patlaması yapardı diyorum.

Bu arabalara 1.3 cdti'nin az geldiğini belirtmeye çalışıyorum bunun yanında bi seçenek daha olması gerekmez mi ?

Neyse konuyu anlamadan yorum yapmazsanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

Forum iyice gereksiz insanlarla dolmuş yahu. Bir konu açtı diye adamı nerdeyse sopayla dövecekler. Vwden sonra bir de opel fanları çıktı iyi mi.

Bende opelciyim ama iyi yönleriyle birlikte kötü yönlerinide eleştiririm.

Çünkü hiçbiri mükemmel değil.

Orijinalden alıntı: maxi909

Bursa tofaş da üretilen yeni opel combo da 1.6 multijet motoru ile sunuluyor umarım sadece combo ile sınırlı kalmaz.

malesef combo ile sınırlı kalacak

yoksa çakma doblo mu demeliydim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rbyygt2 -- 5 Aralık 2011; 13:35:37 >

Bursa tofaş da üretilen yeni opel combo da 1.6 multijet motoru ile sunuluyor umarım sadece combo ile sınırlı kalmaz.

benim bildiğim kadarıyla comboda sadece 1.3 dizel var.

Orijinalden alıntı: rbyygt2

quote:

malesef combo ile sınırlı kalacak

yoksa çakma doblo mu demeliydim...

zaten opelin alt tabaka modelleri iyi değildi bi de dobloya benzettiler iyice cılkı çıktı

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

quote:

yeni combo'da 1.3, 1.6, 2.0 dizel ve 1.4 benzinli seçenekleri olacak.

quote:

quote:

hakikaten merak ettim. haberin linkini alabilir miyim?

quote:

quote:

quote:

hakikaten merak ettim. haberin linkini alabilir miyim?

http://www.cadde3.net/yeni-opel-combo.html

Almanya'nın internet sitesinde satışa sunuldu..

http://www.opel.de/fahrzeuge/modelle/personenwagen/opel-combo/index.html
    buradanda bakabilirsin.

• quote:

Soru gayet açık.

Opel'in mühendisleri bu kadar cahil mi ?

Neden tamamen Opel üretimi bir dizel motor yok.

önce opel araba yapsında sonra dizel motorda yapar adamların yaptığı araba baştan aşağı sorun
  • Oper markadır firma değildir.Opel motor yapmaz GM yapar.Çok komik yorumlar var araba bile yapamıyormuş opel flan insan beğenmiyorum falan derde bu kadar zeka seviyesi düşük yorum olmaz.Nasıl renoda 1.5 motor varsa opeldede c segmenti için 1.7 motor var fakat GM bunu Türkiyedeki vergi sisteminden dolayı satmıyor.
    Böylece mecburen 1.3 motorunu kullanıyor.türkiyede de vergi avantajı ve sınıfındaki en düşük yakıt tüketimi ile satılıyor.herkes performans meraklısı değil ben mesela çok memnunum dizel aracımdan ne fazla vergi verıyorum nede yakıt parası.gerisi traş.

Orijinalden alıntı: efsanea_06

quote:

Soru gayet açık.

önce opel araba yapsında sonra dizel motorda yapar adamların yaptığı araba baştan aşağı sorun

tamam.

quote:

Soru gayet açık.

Senin otomobil diye bindigin tasitlari bugunlere getiren koskoca GM otomobil yapamiyor :) peki tamam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

▁ ▂ ▄ ▅ ▆ ▇ █ ☾☆ | Togg | ☾☆ █ ▇ ▆ ▅ ▄ ▂ ▁
    [2024] Togg T10X V2 | [2012] Opel Astra J Cosmo | [2012] VW Polo 1.6 TDI DSG | Samsung Galaxy Z Fold 6 | Huawei P30 Pro | Huawei GT3 Pro | Sony PS4 20. Yıl Özel Sürümü | Sony PS5 Pro | Vestel 43UD9300 | Vestel 65O9930 | AMD Ryzen 9 7900X3D | Asus TUF Gaming X670E-Plus | Corsair 64GB DDR5 RAM | MSI 1 TB Spatium M480 | Nvidia 12GB GeForce RTX 4070Ti
  • quote:

quote:

Soru gayet açık.

şaka gibi ya
    ne adamlar var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1193 -- 11 Aralık 2011; 9:50:43 >
  • opelin gerçi 1.7 dizeli var ama bu sadece türkiye için değil dünyada pek çok ülke pazarı için uygun değil ki ford, pejo, vw, fiat ısrarla 1.6 motor üretmezdi yada ürettirmezdi,kafalarına göre hacimde üretirlerdi ama hep 1.6 kullanıyorlar, yani opel tr için 1.6 motor üretmez demek pek doğru değil,sadece tr yok bu işin içinde.
    yahu hyundaide her hacimde her modeline göre dizel var (1.4,1.5,1.6) demek ki isteyince oluyor, opelde alternatifler sunmalı.

quote:

Orijinalden alıntı: Source

Opel motorlarını GM geliştiriyor Dizel motorlarıda fazlasıyla mevcut..

dizel motorlarıda: ısuzu, fiat ve saab'dan.

hangisi GM markası ?

GM alıyor opel'e takıyor.

saab GM markası ayrıca Isuzu nun da GM ile ortaklığı var

Orijinalden alıntı: Source

quote:

quote:

Soru gayet açık.

Senin otomobil diye bindigin tasitlari bugunlere getiren koskoca GM otomobil yapamiyor :) peki tamam.

Burada ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı devreye giriyor. Dünyanın 2. büyük motor şirketi araba yapamıyor demek yanlış olur sadece bu paraya oluru bu beğenmiyorsan GMC Saab Chevrolet Buick Cadillac da GM markası bunlara yönelebilirsin

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.