Şimdi Ara

opel neden dizel motor yapamıyor ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
5.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AIDS

quote:

Orijinalden alıntı: rbyygt2

quote:

Orijinalden alıntı: AIDS

quote:

fiat'tan alınan 1.3 multijet motoru hala kullanıyorlar.

kasayı zorla taşıyor o motor.aynı sınıftaki dizel arabaların yanında vasat kalıyor.

bunun farkında değiller mi?

araştırma yapmadan bilgisizlik ve cahillikle konu açıp mesaj yazmışsın. gayette güzel açıklayıcı cevapları yapıştırmış arkadaşlar sana.. 1.3multijet motor gayet ve gayettt iyi taşıyor opel kasalarını tabi turboyu kullanmayı bilirsen ki kurduğun cümlede bilmediğin aşikar. ayrıca çok performans istiyorsan git v6 benzinli motoru olan bi araç al. adı üstünde DİZEL motor. yani ekonomi için yapılan motor. şimdi git OTOMOBİL NEDİR den başla araştırma yapmaya. sonra gel burda konu aç...

1. Konu açmamın sebebi öğrenmekti. (başlıkta bile soru var)
    2. Saçma bi konuya mı benziyor oradan bakınca ?
    3. 1.3 75lik combo kullanıyorum o motoruda öğretmeye kalkışma.
    4. Saçma sapan sahibinden.com ilanları ile ilgil konu açsaydım bu yorumu yapmazdın değil mi ?

ARAŞTIRMA YAP ARAŞTIRMA !!!!

Benim araştırma yapıp yapmamam seni ilgilendiriyor mu ?

Bilgi olsun diye bu konuyu açtım. 1.3 multijet motoru sadece Fiat'ın ürettiğini zanneden yüzlerce insan var.
    bunlardan biriside bendim.

Önce sen bilgi veren konulara değilde, amaç dalga geçmek olup yer kaplamak için açılan saçma konulara yorum yap.

• eskiden opel astra caravan diye arabamız vardı, 1.4 motor arabamı olur diyorlardı gülüyorlardı etraf 2.0 vectra ile doluydu ama araba 5.0 lt yaktığını duyunca inanmamışlardı süper otolardı ama artık opeller az yakmasıyla ünlü değil sorunlu araçlar üretmeye başladı eski kalitesi ww den iyi iken şimdi yerlerde sürünüyor

Orijinalden alıntı: mustafam33

eskiden opel astra caravan diye arabamız vardı, 1.4 motor arabamı olur diyorlardı gülüyorlardı etraf 2.0 vectra ile doluydu ama araba 5.0 lt yaktığını duyunca inanmamışlardı süper otolardı ama artık opeller az yakmasıyla ünlü değil sorunlu araçlar üretmeye başladı eski kalitesi ww den iyi iken şimdi yerlerde sürünüyor

yine az yakıyor

quote:

eskiden opel astra caravan diye arabamız vardı, 1.4 motor arabamı olur diyorlardı gülüyorlardı etraf 2.0 vectra ile doluydu ama araba 5.0 lt yaktığını duyunca inanmamışlardı süper otolardı ama artık opeller az yakmasıyla ünlü değil sorunlu araçlar üretmeye başladı eski kalitesi ww den iyi iken şimdi yerlerde sürünüyor

yine az yakıyor

1.3 dizel az yakıyor olsada bence tork yönünden berbat, kötülemek değilde bence eskiden daha iyidi ve canım anam vectrayı hiç ettikleri gün opel benim için bitti, insigna var diyebilirsiniz ama onuda ben sevemedim büyültülmüş astra gibi duruyor

• quote:

quote:

quote:

yine az yakıyor

1.3 dizel az yakıyor olsada bence tork yönünden berbat, kötülemek değilde bence eskiden daha iyidi ve canım anam vectrayı hiç ettikleri gün opel benim için bitti, insigna var diyebilirsiniz ama onuda ben sevemedim büyültülmüş astra gibi duruyor

insignia, vectra'nın devamı olarak geldi. (Bunun benzinli modelide diğerlerine göre az yakıyor)

Yıllar sonra gerçekten başarılı bir otomobil üretmiş buna vectra diye devam ettirmek o arabayı sadece düşürür.

Astraya benziyen yanını çözemedim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

yine az yakıyor

insignia, vectra'nın devamı olarak geldi. (Bunun benzinli modelide diğerlerine göre az yakıyor)

Yıllar sonra gerçekten başarılı bir otomobil üretmiş buna vectra diye devam ettirmek o arabayı sadece düşürür.

göstergeler iç mekan tamamen astra ve yanılmıyorsam belkide hatalıyım ama 120 beygirlik motor vardı şimdi yok galiba hiç yakışıyormuydu o arabaya

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yine az yakıyor

göstergeler iç mekan tamamen astra ve yanılmıyorsam belkide hatalıyım ama 120 beygirlik motor vardı şimdi yok galiba hiç yakışıyormuydu o arabaya

O iç mekan güzelliği "bence" hiç bir arabada yok. Kısaca çok güzel işçiliği var.

120 bg motorunu ilk defa duydum, varsada şu anda yok zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilyus

dizel bizim gibi gariban olmayipta hükümetleri tarafindan sömürülen ülkelerin problemi bugun 4 liraya kendi halkına 1 liraya fazlasını dışarya satan başka ülke varmi benzini .
    dizele ne gerek var gerek var dizeli üretmiyoruz ihtiyacimiza yetmiyor ithal ediyoruz .
    opel dizel üretip ne yapacak , honda ne yapcak .

dizeli üretmiyoruz da benzini kendimiz mi üretiyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktanınsâbiti -- 4 Aralık 2011; 21:35:13 >

Orijinalden alıntı: kesbi

Petrol rafinerimiz var ve orda üretiyoruz. Petrolü ham olarak alıyoruz biliyorsunuz. Sadece yerden çıkarmıyoruz.

ben de onu diyorum. arkadaş sanki benzini biz üretiyoruz ama dizeli ithal ediyoruz gibi bir ifadede bulunmuş da. sonuç olarak ham petrol ithal ediliyor ve rafine edilerek benzin, mazot,gaz yağı vs ürünler elde ediliyor. sonuçta benzin de mazot da ithalat kaynaklı ürünler.

quote:

quote:

quote:

quote:

yine az yakıyor

Burda yanlışlık var ilk olarak Insignia çıktı onun peşine Astra çıktı arkadaşlar yalnız eklemek istediğim artık çoğu araçlarda kokpit yapıları aynı aşağı yukarı bu sadece Opel'e özgü bir durum değil benim aracın kokpit yapısını şimdiye kadar beğenmeyen çıkmadı

▁ ▂ ▄ ▅ ▆ ▇ █ ☾☆ | Togg | ☾☆ █ ▇ ▆ ▅ ▄ ▂ ▁
    [2024] Togg T10X V2 | [2012] Opel Astra J Cosmo | [2012] VW Polo 1.6 TDI DSG | Samsung Galaxy Z Fold 6 | Huawei P30 Pro | Huawei GT3 Pro | Sony PS4 20. Yıl Özel Sürümü | Sony PS5 Pro | Vestel 43UD9300 | Vestel 65O9930 | AMD Ryzen 9 7900X3D | Asus TUF Gaming X670E-Plus | Corsair 64GB DDR5 RAM | MSI 1 TB Spatium M480 | Nvidia 12GB GeForce RTX 4070Ti

• quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

quote:

Petrol rafinerimiz var ve orda üretiyoruz. Petrolü ham olarak alıyoruz biliyorsunuz. Sadece yerden çıkarmıyoruz.

ben de onu diyorum. arkadaş sanki benzini biz üretiyoruz ama dizeli ithal ediyoruz gibi bir ifadede bulunmuş da. sonuç olarak ham petrol ithal ediliyor ve rafine edilerek benzin, mazot,gaz yağı vs ürünler elde ediliyor. sonuçta benzin de mazot da ithalat kaynaklı ürünler.

Üretimimiz büyük oranda benzin. Sanırım arakdaş bunu demek istedi. Mazot yetmiyor ve dışardan alıyoruz. Benzini ise çok fazla üretiyoruz ve dışarıya çok ucuza, söylenenlere göre 1 liraya satıyoruz. Yan ürün oalrak LPG çıkıyor zaten. Yani dizel araç çok ama mazot yetiremiyoruz, aksine benzini gereksiz çok üretiyoruz. Bunu demek istedi sanırım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KNTLG

quote:

Orijinalden alıntı: ssd23062306

quote:

Opel amerikan markası sonuçta. Amerikalılar için dizel traktör veya kamyon demek. Orda çok fazla dizel araç yok. Yüksek hacimli benzinli motorlarda iyiler. Opelle avrupa pazarı için küçük hacimli benzili geliştiriyorlar. Ecotec motorlar gibi. Ancak dizel geliştirmek Türkiye gibi bazı ülkeler için lazım. Örneğin hondanın da böyle bir derdi yoktu. Ana pazarı amerika çünlü. Hem honda, hem acura olarak iyi satışları vardı. Opel de dizel motor ve ticari araç geliştirmiyor. Çünkü sınırlı bir pazarı var. Ancak çeşit olması için inşallah geliştirirler. Cdti motoru fiatla ortak mı geliştirdiler, yoksa direk alıp mı kullanıyorlar bilmiyorum ama ben benzinli tercih ettim zaten. Dizel araçlar nedense Türkiyede çok pahalı. Sanki fazladan silindirler filan var. Avrupada bu kadar fark olduğunu sanmıyorum. Keşke 1.2 veya 1.3 yanına bir de 1.6 dizel gelse ama yok. Hazır almak daha karlı oluyor demekki.

tebrik ediyorum sizi

nasıl yani , Opel Alman değilmi?

büyük hissesi GM'nin.

ancak üretimi Almanyada olduğu için alman olarak geçiyor.

Marka Almanyada doğdu ama General Motors tarafından satın alındı şuan %35 hissesi vardır GM'in, tasarım ve üretimde GM sorumludur %10'da Alman hükümetinin hissesi vardır..

▁ ▂ ▄ ▅ ▆ ▇ █ ☾☆ | Togg | ☾☆ █ ▇ ▆ ▅ ▄ ▂ ▁
    [2024] Togg T10X V2 | [2012] Opel Astra J Cosmo | [2012] VW Polo 1.6 TDI DSG | Samsung Galaxy Z Fold 6 | Huawei P30 Pro | Huawei GT3 Pro | Sony PS4 20. Yıl Özel Sürümü | Sony PS5 Pro | Vestel 43UD9300 | Vestel 65O9930 | AMD Ryzen 9 7900X3D | Asus TUF Gaming X670E-Plus | Corsair 64GB DDR5 RAM | MSI 1 TB Spatium M480 | Nvidia 12GB GeForce RTX 4070Ti

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

quote:

Üretimimiz büyük oranda benzin. Sanırım arakdaş bunu demek istedi. Mazot yetmiyor ve dışardan alıyoruz. Benzini ise çok fazla üretiyoruz ve dışarıya çok ucuza, söylenenlere göre 1 liraya satıyoruz. Yan ürün oalrak LPG çıkıyor zaten. Yani dizel araç çok ama mazot yetiremiyoruz, aksine benzini gereksiz çok üretiyoruz. Bunu demek istedi sanırım.

İstanbul boğazından geçen yakıt alan gemiler sanırım 80kr'tan satıyoruz.

• rbyygt2 1.3 cdti gitmiyor demişsinizde, kimse size zorla 75 hp aldırmadı. 75 hp lik bir motordan ne bekliyordunuzda bulamadınız ? 95 hp lik vardida silah zoruylamı 75 aldırdılar size ? ucuz diye en güçsüz motoru almışsınız, konuşuyorsunuz.

1.2 tdi 75 hp , 1253cc cdti 95 hp yakıt tüketimleri arası fark (corsa ecoflex - polo bluemotion) 0.2 litre. 20 bg fark 0.2 litre ortlama tüketimle. Bumu performanssız, kötü, vasat motor oluyor?
    fordun 1.4 68 hp dizelini belki daha çok beyenirdiniz ?
    Toyotanın 1.4 90 hp liğinden mi bahsedelim yoksa ?
    yoksa yeni citroen c3 lerdeki 1.4 70 hp yimi istiyorsunuz ?

1.3 cdti 95 hp ile hem ekonomik en hemde en performanslı motorlardan birini sunuyor. O boyuttan daha ne bekliyorsunuzki ?

1.6 dizel yok, 1.7 130 hp var. Türkiyede satılmıyor çünki saçma sapan bir vergi sistemimiz var, halk için çalışan bir devlet yok tam tersine devlet için halkı köle yerine koyuyorlar.Opel kalkıp hmm türkiyede vergi sistemi tarih öncesinden kalmış, ama dur ben buraya bir 1.6 motor yapiyim, yilda 6 7 bin satsın türk halki mutlu olsun ben zarar ediyim farketmezmi diycekti ? Firmalar bir motoru satın alabilir, yada geliştirebilir. 1.6 dizel otor geliştirmek çok zor bir iş değil. Şuanda herhangi bir otomobil firması 0 dan 1.6 1.3 vs bir dizel motoru geliştirebilir ve günümüz şartlarına uygun güç, co2 salınımı tüketim değerlerini tutturabilir. Ancak maliyet diye birşey var. Satın almak daha ucuza geliyorsa neden 0 dan üretsin ?

• www.gm.com >Company> Brand Model. Chevrolet'in alt markası bile denebilir yani Opel için. Sonradan aldılar. Birazını sattılar. Yine olsa yine satarlar. Ama Chevrolet ilk ve en güçlü markaları. En son o kalır. O yüzden dizel motora önem vermediler. Ford da aynı yani. Opel fiatla, ford ise PSA (citröen ve peugeot) ile anlaşıp geliştirdiler. Dizel motor Amerika için traktör, tır motoru.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 4 Aralık 2011; 22:30:53 >

Orijinalden alıntı: emrahfb42

en iyi araba belediye otobüsü rahat.10km gidiyorum 85 kuruş yakıyor toplam.

en üzeli klimayı açsanda açmasanda aynı yakıyor bide
  • Keşke dediğiniz gibi olsa. Burda 1,65 lira. Ayrıca millet akraba oluyor giderken. Cama yapışıyorlar. Asla karımı veya çocuğumu o insan konservesine bindirmem. Ayrıca 10 dakikalık yolu dolana dolana 45 dakikada gidiyorssunuz. Her yerde ve gece 9-10dan sonra olmuyor. Belki büyük şehirler için iyi olabilir ama burda durum bu. Gece otogardan merkeze ne servis var ne otobüs. Yer Gaziantep merkez.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.