Şimdi Ara

★★★★★ Opel Mokka Kulübü ★★★★★ (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
805
Cevap
50
Favori
157.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mokka.x

    Ben de henüz 6 aydır Mokka kullanıyorum. Dizeller Benzinliden daha fazla yağ alıyor diye biliyorum. GM doğru seçim. Viskosite için gönderdiğim chartlarda belirtilmiş. 10-40 veya 5-30 seçilebilir. Acizane tavsiyem, özel bir servis veya Opeli bilen bir yağ değiştirme birimi olmalı. En azından karter tapasının orjinali kaçırmaması bakımından önemli. Bu arada geçenlerde servisten çağırdılar, yolcu emniyet kemerimin değişmesi gerekiyormuş, orada konuşurlarken duydum, yaklaşık 10000 km. veya mevsim bakımı 800-900 TL gibi. Bu da pazarlığa tabi. Nerede değiştirirseniz değiştirin, mutlaka pazarlık edin. Kolay gelsin :)


    Bu Mokka'lara ne oluyor anlamadım gitti.
    Şimdi de emniyet kemeri için mi servise çağırıyorlar?
    Geçenlerde de hava yastığı ile ilgili değişim için servise çağırmışlardı başka birini.
    Bakalım ne çıkacak altından...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • namles34 N kullanıcısına yanıt
    enjoy mu cosmo paket mi kullanıcılar ne diyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drdonanım -- 11 Nisan 2017; 13:44:1 >
  • Merhaba arkadaşlar.

    Aralık 2015'te Mokka 1.6 136 HP Dizel Otomatik Cosmo paket aldık. Konya'da istediğimiz fiyatı vermedikleri için Ankara Opal'den almıştık. Arabayı alır almaz hemen karşıdaki Opet'ten depoyu doldurmuştuk. Yanlış hatırlamıyorsam mazot litre fiyatı 3,67 TL idi ve 195 civarı tutmuştu. İlk defa otomatik aracımız olmasına ve Konya'ya dönüşte kalkışlarda ve yolda hızlı kullanmamıza rağmen ilk depo ile 700 km yapmıştık. Ardından geçtiğimiz yaz aylarında aracı sakin bir şekilde kullandık ve 1 depo ile 800 km'nin üzerine bile çıktık. Yazın minimum 750 km felan yapıyordu ve eurodiesel fiyatları yine 4 TL'nin altındaydı sanırım. Yakıt tüketimi şehir içi/şehirler arası karışık 25/26 kuruş/km civarında idi.

    Geçtiğimiz kış ayında yakıt tüketimi çok fazla arttı. Akaryakıt fiyatları yaklaşık 1 TL yükseldi. Fiyat olarak yakıtın zaten artması lazımdı ama ilginç olan aracın 1 depo ile yaptığı km düştü. Depo ~230 TL'ye doluyordu. Bununla da ~650 km yol yapabiliyordu, bazen 650'yi de bulamıyorduk. Yakıt tüketimi 38 kr/km'ye kadar çıktı. Bu yüzden yakıt tüketiminde akaryakıt zamlarından bağımsız bir artış meydana geldi.

    Dün araca tekrar yakıt aldık. Litre fiyatı 4.7 TL'den 51.5 litre yakıt 242 TL. Önceki depo ile gidilen yol ise 678 km idi. Yakıt tüketimi ~36 kr/km yani 7,6 l/100km oluyor. Yazınki değerleri hâlâ yakalayamadık. Aracın 2. bakımı daha yakın yapıldı. Şu an yaklaşık 31.000 km'de. Normalde söylenen 25.000 km'den sonra yakıtın düşeceği idi. Aracı yazınkine göre çok daha sakin kullanıyoruz. Sizlerden de bu şekilde yakıt artışı meydana gelen var mı? Sizlerin yakıt tüketim değerleriniz neler? Ben yol bilgisayarının değerlerini doğru bulmuyorum. Depo depo ölçüp yakıt değerlerini paylaşabilecek var mıdır?




  • Deli eden klima sesi..

    Merhabalar:

    2016 1.4 otm enjoy paket.

    Aracı geçen sene sıfır almıştım.

    Klimayı çalıştırdığımda tak tuk diye devamlı bir ses var ve ayrıca içeriyede fiziksel olarak vuruntu yapıyor.

    Servis mokkaların tümü boyle deyip başından savıyor

    Dikkat ettinizmi hic klimayı açtığınızda bu tarz bir olaya

    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bir yılı aşkın süredir Mokka kullanıyorum, klimadan çok memnunum, ayrıca bahsettiğiniz gibi bir ses yok ve oldukça sessiz.
  • Teşekkürler cevap için, aracınız benzinli 1.4 dimi bu arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackboy1903 B kullanıcısına yanıt
    Aracım Dizel 1,4 Cosmo
  • ? 1.4 dizel yok emin misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1,6 olacak sanırım
  • Selamlar arkadaşlar. Bende aranıza dün 2014 model 1.4 enjoyla katıldım. Dün alır almaz servise götürdüm. servis bakımları ve arka balataların değişimine 1095 tl aldılar. Geri görüş taktırmak istedim ama artık takmadıklarını dışarıda taktırmam gerektiğini söylediler. Aracın uzatılmış garantisi olduğu için garantiyi etkilermi diye sordum hayır dediler. Benim navigasyona ihtiyacım yok. bu yüzden dikiz aynasına taktırmak daha mantıklı geldi. Bununla ilgili tecrübesi olan varmı acaba.
  • Hayırlı olsun, yaptıran bir arkadaş var sorarım ona.

    Aracınızda benim problem gibi bir sıkıntı var mı?

    Klimayı açtığınızda ses geliyor mu dikkat edebildiniz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MR.ŞENELL M kullanıcısına yanıt
    Hocam verdiğiniz rakamalar hiç normal değil.

    Ya aldığınız yakıtta bir sorun olabilir, petrolü değiştirin.

    ben 1 yaklaşık 1 ay önce 1.6 cdti otomatik aldım, ortalama tüketimim 5,9lt şu anda. şehiriçi/şehir dışı karışık.

    2. bir ihtimal geliyor aklıma ama olabilir mi bilmiyorum, aracın rodajına hiç dikkat etmeden çok sıkıştırdaysanız (eskilerin motoru açmak dediği) ilerleyen zamanda bu tarz etkileri olabilir deniyor, ancak bu kadar da çabuk olmaması lazım bence. bir ihtimal de baskı balatalar erken tükenmiş olabilir, o da yakıtı artırır. manuel modda kullanırken bir debriyaj kaçırıyor mu dikkat edin
  • namles34 N kullanıcısına yanıt
    Böyle bir sorunla karşılaşan arkadaş tokmudur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • casus1978 C kullanıcısına yanıt
    2015 mokka 1.6 cosmo dizel otomatik, 30 bin kilometrenin ortalaması 5,3 litre. bu aracın kendi ölçümü.
  • veysel232 V kullanıcısına yanıt
    MERHABA İLK ÇALIŞTIRMADA BU SES BENDE DE VAR MAALESEF. ÇOK RAHATSIZ EDİCİ.
  • h.m.a H kullanıcısına yanıt
    Servise gittinizmi? Açıklamaları nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihanlale C kullanıcısına yanıt
    Yakıtı OPET, SunPet, PO gibi farklı petrollerden kullandık. Pek bişey fark etmedi. Biz bu yakıt artışını özellikle kışın girmesiyle birlikte yaşadık. Havaların ısınması ile birlikte bir nebze azalma oldu.

    5.9 litre yol bilgisayarının verdiği değer midir? Eğer öyle ise ben yol bilgisayarının doğru gösterdiğini düşünmüyorum. Çünkü araç deposu 52 l. 52/5.9 = 8.81 eder. Yani bir depo ile 881 km yol gitmiş olması lazım ki hiç göremedik. Şu an bizim araç 6.0 l/100 km gösteriyor. Yakıt göstergesi kırmızıya yaklaşıyor ve bu depo ile yaptığım yol ~630 km. Biz aracı 2015 Aralık ayında aldık. İlk otomatik vitesli aracımız olduğu halde ilk depoda 700+ km yol yaptı. 2016 yazında ise 800 km'yi geçtiğimiz oluyordu. En kötü ihtimal bir depo ile 750 km yol yapabiliyorduk.

    Debriyaj kaçırıyor mu bilmiyorum. Aracın çekişi çok iyi. Benim manuel araca göre hissettiğim fark sadece vites geçişlerinde sanki hemen kavramıyormuş, yarım debriyajdaymış gibi gelmesi idi. Fakat bunu ilk aldığımızdan beri hissediyorum. Dediğim gibi aracın çekişi de tatmin edici. Özellikle ani çıkışlarda doğru miktarda gaz verildiğinde seri bir şekilde ivmeleniyor.




  • casus1978 C kullanıcısına yanıt
    Aynen, marşa basıldığında motordan bir şakırtı geliyor. Servise söylediğimde gelebilir, normal dedi.
  • Herkese Merhaba ,
    Bende aranıza yeni katıldım. 2012 Mokka 1.4T AWD Manuel Enjoy paket.
    Aracı ilk sahibinden aldım. Tamamen ytkili servis bakımlı 165bin km de şu an maşaallah canavar gibi çekişi çok güzel memnunum. Fakat LPG taktırmayı düşünüyorum. Lovato takıp 2-3 senen binmeyi planlıyorum.

    LPG li kullanana kimse var mı?
  • Arkadaslar elimde mokka için navimex android 4.4.4 multimedia navigasyon sistemi var.. ihtiyacı olan varsa 1000 liraya sayabilim geçen ay taktırdım ama aracı satacagim için boşa cikti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.