Şimdi Ara

OPEL MOKKA (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
3
Favori
17.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mokka 1.7 dizel cosmo otomatik tahmini fiyat 85000 tl.... boşunamı bekliyorum ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZNGN 61

    Aklınızın bir köşesine yazın. Küçük motorlu araçlar daha çok yakar.

    küçük motorlu aracın fazla yakıt harcama kriteri nedir ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alikayakaya

    quote:

    Orijinalden alıntı: ZNGN 61

    Aklınızın bir köşesine yazın. Küçük motorlu araçlar daha çok yakar.

    küçük motorlu aracın fazla yakıt harcama kriteri nedir ?

    Bizim insanımız genelleme yapmayı sever. Genel bir cümle yazmış geçmiş.

    Neye göre çok yakar? Hangi kriterlere göre bu yorumu yaptınız?
    Turbo motorlu araçlarımı mı karşılaştırdınız, yoksa benzinli ve dizel arasında mı karşılaştırıp bu kararı verdiniz?
  • Güçleri farklı (motorları küçük/büyük), kasa ağırlıkları aynı olan iki aracı 100 km hızda sabit olarak sürdüğümüzü düşünelim.
    Motoru küçük olan araca daha çok gaz takviyesi yapmamız gerekir. Oysa büyük motorlu araç çeyrek gaz bile ona fazla gelir. Haat hızın arrtığını bile görürsünüz.
    bu durumda tam gaz giden mi az yakar, çeyrek gazla giden mi?
    Motorun yorulması, ısınması vs. de çabası. Ama yine de karar sizin.
  • genelleme olarak bakarsak turbo motorlu araçlar 1.4 benzinli.
    öyleyse neden bu araçları 1.6 yapmazlar.
  • bu paralara satılması zor bence. 3008 altmış küsüre dizel otomatik ful olarak satılıyor üstelik bundan daha fazla hacim ve bagaj sunuyor
  • aracın dizynı da özellikleri de güzel ancak opelde dizel motor 1,7 ötv çok olur ve fiyat da saçma rakamlara çıkar.
    opelin bu aracı Türkiye de satabilmesi için 1,6 dizel motora ihtiyacı var tabi aynı ihtiyaç astra ve insignia için de geçerli.
    astraya 1,3 dizel koyabiliyor bu durumda da 6. vites yapamıyor. opeli de suçlayamacağım tabi her ülkenin vergi sistemi için ayrı motor üretmek
    maliyetli konu. bizimkiler bu ötv yi basamaklandırsalar daha iyi olacak.
  • Arkadaşlar senede iki defa alınan vergiye 50 tl daha az vereceksiniz diye küçük motorlu araçlara heves etmeyin. Ondan yaptığınız karı motorun performans düşüklüğüne ve çeşilti arizalara harcarsınız üstelik moraliniz de bozulur, sters yüzünden sağlığınızdan olursunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZNGN 61

    Arkadaşlar senede iki defa alınan vergiye 50 tl daha az vereceksiniz diye küçük motorlu araçlara heves etmeyin. Ondan yaptığınız karı motorun performans düşüklüğüne ve çeşilti arizalara harcarsınız üstelik moraliniz de bozulur, sters yüzünden sağlığınızdan olursunuz.

    50 lira mı? Siz devlete ne kadar vergi ödediğiniz bilmiyorsunuz galiba.
    https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp?page=IVD_HSP_MTV

    1,3-1,6 arası araçlar 768 lira, 1,6-1,8 arası araçlar 1352 lira öder. Arada 584 lira fark var. Bir sıfırdan biraz fazla eksik yazmışsınız. Bu parayla yıllık bakımı ve trafik sigortası aradan çıkar. Ya da 2 depo fazladan benzin alınır. Yani benzinli daha az bile yakmış olabilir çok binilmiyorusa.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: @evren

    bugun maıl geldı.fena araca benzemıyor.
    opelı aradım ekım kasım gıbı satısa sunulacakmıs.
    var mı olumlu olumsuz goruslerınız.....


     OPEL MOKKA


     OPEL MOKKA


     OPEL MOKKA


    Mokka ile Opel, SUV-B segmentinde ilk Alman üretici oluyor. 4.28 metrelik boyu ile 5 kişiye rahat bir yaşam alanı sunan Mokka, ismini kaliteli Arabica kahve çekirdeklerinden alıyor.

    Türkiye’ye ilk etapta 1.4 lt 140 HP Turbo benzinli motorla sunulacak olan Mokka, ilerleyen dönemlerde pazarda yeterli talep olması durumunda 1.7 CDTi 130 HP motorlarla da sunulabilecek.

    Motorların tamamında Opel Eye ön kamera, arka kamera sistemi ve Sürüş Destek Sistemleri opsiyonel olarak sunuluyor. Önden çekişli ya da 4×4 olarak kullanılabilen Mokka’da ayrıca yokuşta kalkış desteği, yokuşta iniş desteği gibi bir dizi konfor arttırıcı asistan bulunuyor. Mokka’nın tasarımında yine Opel’in “Heykel sanatını Alman mükkemmelliyetçiliği ile buluşturma” felsefesinin izleri bulunuyor.

    Kaslı gövdesi ve karakteristik bıçak çizgisi ile sunduğu sportif görünüm, geniş lastik izleri, Enjoy ve Cosmo donanımlarında standart olan 18″ jantlar ile oldukça etkileyici bir gövdeye sahip… Mokka, 1372 litre yükleme alanı ve 19 saklama gözüne ek olarak entegre edilebilen FlexFix bisiklet taşıyıcı sistem ile de aktif sportif yaşama uygun bir otomobil.

    Chevrolet Trax 1.7 dti otomatik sadece cvrolette var opele koymamislar. Anlasilan 50 bine chevrolet opel mokkanin aynisini trax olarak patlatacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Doğru yanlış hesapladım. 584/12=48 ben 50 yazdım. 2 TL fazla sayılmaz aylık bazda. Herkesin hesabi kendine ait. Tabii ki.
    Benim niyetim sadece farklı düşündürmek. Herkesin Cuması mübarek olsun. Allah'a emanet olun.
  • Chevrolet TRAX bana daha mantıklı geldi açıkçası, bu tarz tasarımları Chevy'e daha çok yakıştırıyorum
  • Bende düşünüyorum.Aracı bayii de inceledip cok hoş tipi ve iç dizaynı hoşuma gitti.ama hala tam karar veremedim.Amacım ekenomik bir SUV almak.
  • 59.000Tl 4x4 AWD alabiliyorsun opel Mokka da Duster i saymazsan varmı başka marka bu fiyata.
  • Yeni bir Opel Mokka sahibi olarak görüşlerimi link'te bulabilirsiniz:

    http://forum.donanimhaber.com/m_64100278/tm.htm
  • ilk depomu bitirdim 8 km aldığım aracım ki opel balkandan çıkarken ışık yanıyordu aracı tanıtan adam hemen benzin alın dedi 215 tl lik 95 oktan benzin koydum 598 km de iken ışık yandı mokka kullanan arkadaşlar sizin ne alemde ? mokka kullanmayanlar sizce iyimi ? bi mokkaya benzetemeyenler size saygım sonsuz :)
    bu arada interpol bagaj kapağından gelen ses %100 plakalıktan bugün denedim tekrar halledilir
  •  OPEL MOKKA


     OPEL MOKKA


     OPEL MOKKA




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgaoktay777

    ilk depomu bitirdim 8 km aldığım aracım ki opel balkandan çıkarken ışık yanıyordu aracı tanıtan adam hemen benzin alın dedi 215 tl lik 95 oktan benzin koydum 598 km de iken ışık yandı mokka kullanan arkadaşlar sizin ne alemde ? mokka kullanmayanlar sizce iyimi ? bi mokkaya benzetemeyenler size saygım sonsuz :)
    bu arada interpol bagaj kapağından gelen ses %100 plakalıktan bugün denedim tekrar halledilir

    Aracınız hayırlı olsun , araç hakında izlenimlerinizi anlatırsanız iyi olur . Aracın yakıtı bence çok çok iyi. Aracın yol tutuşu, ses yalıtımı gibi konuları hakkında izlenimlerinizi bekliyoruz.
  • Çok teşekkürler yakıtı bencede iyi eski araçlarıma nazaran , ses yalıtımı konuusnda eski araçlarım eskiye dönük sırasıyla nissan navara renault laguna opel vectra ama çok değişik araçlarıda kullandım uzun süre arkadaşımın 2009 honda civic ini kullandım seat ibiza 2012 kullandım citroen c5 2011 kullandım bunların içinde kesinlikle en konforlusu bu tamam model yeni falan filan ama lagunamıda navarayıda sıfır almıştım citroenin ilk 200 km ben yaptım nese konuyu uzatmıyım bence en kısa zamanda bi bayiiye git bi dene bence memnun kalıcaksın gerçekten çok rahat yüksek ki bu ayrı bi güven veriyor 4 çeker olması ayrı bi güven veriyor forumda millet sallıyıp duruyor yok öle yok böle ama bence kendin içine bi otur bidene benim boyum 1.88 ben çok rahat kullanıyorum arkamada 1.75 lik biri çok rahat oturabilir bikaç kişi yorum yapmış araba hakkında az çok dolaştıysan görürsün ben önce bunları not alıp gittim hepsini tek tek kontrol ettim benim için tek sıkıntısı içinde sigara içememem çümkü kıyamıyorum o kadar yani ;) saygılar bu arada bu mesajı telefondan iş yerinin yemekhanesinde yemek yerken atıyorum saçmalamış olabilirim idare et

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgaoktay777

    Çok teşekkürler yakıtı bencede iyi eski araçlarıma nazaran , ses yalıtımı konuusnda eski araçlarım eskiye dönük sırasıyla nissan navara renault laguna opel vectra ama çok değişik araçlarıda kullandım uzun süre arkadaşımın 2009 honda civic ini kullandım seat ibiza 2012 kullandım citroen c5 2011 kullandım bunların içinde kesinlikle en konforlusu bu tamam model yeni falan filan ama lagunamıda navarayıda sıfır almıştım citroenin ilk 200 km ben yaptım nese konuyu uzatmıyım bence en kısa zamanda bi bayiiye git bi dene bence memnun kalıcaksın gerçekten çok rahat yüksek ki bu ayrı bi güven veriyor 4 çeker olması ayrı bi güven veriyor forumda millet sallıyıp duruyor yok öle yok böle ama bence kendin içine bi otur bidene benim boyum 1.88 ben çok rahat kullanıyorum arkamada 1.75 lik biri çok rahat oturabilir bikaç kişi yorum yapmış araba hakkında az çok dolaştıysan görürsün ben önce bunları not alıp gittim hepsini tek tek kontrol ettim benim için tek sıkıntısı içinde sigara içememem çümkü kıyamıyorum o kadar yani ;) saygılar bu arada bu mesajı telefondan iş yerinin yemekhanesinde yemek yerken atıyorum saçmalamış olabilirim idare et

    Bilgiler için teşekkür ederim. Captivamı satarsam yakıt konusunda biraz daha cimri 4x4 araçları araştırıyorum. Şu chevrolet Trax da çıksın bir kıyaslama yaparız.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.