Şimdi Ara

OPEL MERİVA'YI NASIL BİLİRSİNİZ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
117.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kötü
  • görünüş bakımından cok kötu ama sen sorduguna göre demekkı aklından geçmıs begenmişsin.Ama bizm fizik hocasında var pek memnun değil.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mickey~

    görünüş bakımından cok kötu ama sen sorduguna göre demekkı aklından geçmıs begenmişsin.Ama bizm fizik hocasında var pek memnun değil.


    kesınlıkle
  • görüntüsü çok kötü bence hatta iğrenç.Tabi zevk meselesi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tolgao2000

    Valahi size Renault Scenic 2.0 4x4 Sportlarından tavsiye edeyim... tam keyif arabası....

    http://www.sahibinden.com/2002_scenic_4x4WQQaXQQ5198028WQQpXQQdisplayitem?keyword=scenic

    bu da yen kasa

    http://www.sahibinden.com/4x4_megane_scenic_rx4WQQaXQQ5687203WQQpXQQdisplayitem?keyword=scenic




    bunlar benim arayıpta bulamadığım arabalar
    sıfırı varmı bunların acaba genelde 2001 2002 modelde




  • özbalkesli
    arkadaşıma teşekkür ederim genelde benimde hemfikre vardığım şeyleri özetlemişsiniz.Acele etmiyorum zaten alternatifleri de düşüneceğim.2004 model civari Astra Classic HB,Yeni kasa Astra,Megane II HB olabilir.
  • bende geçen sene az kalsın meriva alıyordum sonradan vazgeçtim..kullanmadım ama duyumlarıma göre özellikle virajlardaki savrulması ve kör nokta olayı tehlikeli olan bi arabaymış dedim ya bilmiyorum sadece duyum bunlar..genelde herkes kendi arabasını sever ve tavsiye eder.bende size benim arabamı tavsiye edeyim...HONDA CİTY biçok kişiye göre tek kötü tarafı tipsiz olması ama bu konu göreceli bi kavram...bence bi incele tam bi iale arabası iç hacmi ve bagaj genişliği yakıt ekonomisi konforu ve özellikle standart olarak verdiği bi çok özelliğe rağmen fiyatı...incelemeye değer kararın ne olursa olsun sana keyifli sürüşler....kolay gelsin..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: joinme

    özbalkesli
    arkadaşıma teşekkür ederim genelde benimde hemfikre vardığım şeyleri özetlemişsiniz.Acele etmiyorum zaten alternatifleri de düşüneceğim.2004 model civari Astra Classic HB,Yeni kasa Astra,Megane II HB olabilir.


    Ben teşekkür ederim...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kavaklı_alper

    bende geçen sene az kalsın meriva alıyordum sonradan vazgeçtim..kullanmadım ama duyumlarıma göre özellikle virajlardaki savrulması ve kör nokta olayı tehlikeli olan bi arabaymış dedim ya bilmiyorum sadece duyum bunlar..genelde herkes kendi arabasını sever ve tavsiye eder.bende size benim arabamı tavsiye edeyim...HONDA CİTY biçok kişiye göre tek kötü tarafı tipsiz olması ama bu konu göreceli bi kavram...bence bi incele tam bi iale arabası iç hacmi ve bagaj genişliği yakıt ekonomisi konforu ve özellikle standart olarak verdiği bi çok özelliğe rağmen fiyatı...incelemeye değer kararın ne olursa olsun sana keyifli sürüşler....kolay gelsin..


    Ne tesadüf!

    Geçen sene, birlikte çalıştığımız bir bayan arkadaşım Meriva alacaklarından bahsetti. Ben de kendisine "Sakın haaa!" diyerek yukarıda yazdığım bilgilerimi aktardım. Hatta "bayandır, unutur" diyerek bir de eşine telefon ettim. Sonuçta Meriva almaktan vazgeçtiler, yerine Honda City aldılar.

    Sık sık "Senden Allah razı olsun! İyi ki bizi Meriva'dan vazgeçirdin. City aldığımız da çok iyi oldu" diyorlar. City için ise aynen sizin belirttiğiniz düşünceleri beyan ediyorlar.




  • bizim komşuda wardı hergün şikayet ederdi gitmiyo anca yakıyo diyordu
  • bu araçların dizelleri ne kadar yakıyor.
  • merhumu iyi biliriz
    şaka bir yana opel meriva en az bozulan araçtır, auto bild dergisinin testlerinden en başarılı notu almıştır, ayrıca arıza istatistiklerinde sonuncu gelmiştir ki bu araştırmaya mercedes gibi devlerin yanında katılmasına rağmen abilerine karşı en iyi notu almıştır, ben binici olsam hiç şaşmadan opel meriva alırdım
  • rx 4 lerin direksiyonuda kamyon direksiyonuna benzer, gerçi bütün sceniclerin böyle, buna rağmen alırım diyorsan al :D
  • buna hayatta inanmam,zira bi yakınımın arkadaşı 0 alıp 6 ay sonra arızalarıyla başedemeyip 10000ytl zararla sattığını söylüyodu hadi o onun şanssızlığı diyelim bi kere aracın 2.eli berbat,tasarımı sıradan,yol tutuşu da çok eleştiriliyor.
    quote:

    Orjinalden alıntı: maksimumhız

    merhumu iyi biliriz
    şaka bir yana opel meriva en az bozulan araçtır, auto bild dergisinin testlerinden en başarılı notu almıştır, ayrıca arıza istatistiklerinde sonuncu gelmiştir ki bu araştırmaya mercedes gibi devlerin yanında katılmasına rağmen abilerine karşı en iyi notu almıştır, ben binici olsam hiç şaşmadan opel meriva alırdım




  • çok yakıyor ve kronik direksiyon kutusu problemi onda da var. corsa meriva combo. belki sıfır modellere yeni corsaların direksiyon kutusundan kullanmış olabilirler
  • Ben olsam meriva yerine ZAFİRA düşünürdüm, daha mantıklı bir seçim olur.
  • alıcı gözüyle dışarıdan gördüm bi kaç kere de yine dışarıdan inceledim.. meriva-ford fusion.. fakr göremedim. 2 side tipsiz bence.. tip dedim çünkü saee dış görünümünü biliyorum.. yerden yüksek başka bi artısını göremedim. bana göre eksi hatta... gereksiz bi durum ya anlamıyorum. yerinde olsam c-max e bakardım.. fusion alanlar hep der ki focus dizel çok pahalıydı. fusion dizel aldım.. hepsininde gözü focusta kalır.. aynı hesap.. ya astra sağlamından şöyle sedan da olabilir. ya da meriva gibi olsun dersen c-max... hatta s-maxxx canavar gibi bi araç (fuarda incelemiştim) c max e de bindim..
  • Bende 2004 var. Kasası 1300 kg olduğu için biraz hantal ve yakıtıda biraz fazla, virajlarda görüş açısı pek iyi değil. Bunların dışında arabamdan memnunum, satmayıda düşünmüyorum...
  • 2005 model 1,6 opel meriva kullanıyorum. Bu ağırlıkta ve büyüklükte bir araba için oldukça az yaktığını söyleyebilirim. 145 TL'ye depoyu fullüyorum ve şehir içi kullanımda bu benzinle 610 km. yol gidiyorum.

    Virajlara seri giren biri olarak alışılmadık bir savrulma yaşamadığımı söylemeliyim. İç hacmi ise oldukça geniş. Sürücü koltuğu dışındaki tüm koltukları tamamen yatıyor ve araç resmen salon salomanje oluyor, taşımadığım eşya kalmadı. Üstelik ön koltukların sırtlarında portatif tepsiler olduğu için arkada oturanlar uzun yolculuklarda çok rahat ediyorlar.

    Kör noktalar konusunda çok haklısınız özellikle sokak araları ve tali yollarda sağa ve sola dönüşlerde ön çıtalar çok geniş olduğu için biraz sıkıntı yaratıyor, sürekli öne ve yana eğilip bakmak gerekiyor ancak bu çıtaların, olası bir kaza anında yaşam alanını daha fazla koruduğunu da hatırlatmak isterim. Evet kör nokta sıkıntısı var ama ben sağladığı güvenlikten dolayı bunu sorun etmiyorum.

    Ayrıca çok seri bir araç değil, ihtiyaç duyulan performansı yakalaması özellikle rampada biraz zaman alıyor...

    Yine de arabamdan çok memnunum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aquatint -- 16 Mayıs 2009; 2:52:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: özbalkesli


    Ablamların 2004 model Meriva'sı var. Sigorta acentalığı yapan ve aynı zamanda sanayide ticarethanesi olması nedeniyle otomobil dünyasına oldukça yakın olan eniştemin araçla ilgili tespitleri şöyle :

    1.) Yol tutuşu zayıf.
    2.) Seri değil. Özellikle rampada ve sollamalarda gereken devri yakalamak zor oluyor.
    3.) Performansına göre fazla yakıt tüketiyor.
    4.) İlk bakışta geniç hacimli bir araç gibi görünüyor. Ancak kullandıkça ölü hacmin fazla olduğunu fark ediyorsunuz. Özellikle bagaj hacmi yetersiz. Aracın içinde küçük küçük bölmeler, raflar falan var ama bunların da eşya alma kapasitesi sınırlı. (O zaman böyle ağır ve çok yakan bir araç almaya ne gerek var?)
    5.) Aracın önünde, sol ve sağ açılarını kapatan kör noktalar var.
    6.) İkinci eli makbul bir araç değil.

    Ben hiç kullanmadım ama bu araçla çok seyahat ettim. Hacmin gerçekten sanıldığı kadar kullanım alanı yaratmadığı tespitine ben de katılıyorum. Ancak müzik sistemi hoşuma gider!

    Eğer Meriva bakmaya devam edecekseniz, araştırmalarınız sonucunda yukarıda yazdıklarımın doğruluğunu (veya yanlışlığını) teyit etmenizi öneririm.


    Arkadaşın seri olmaması konusuna kısmi olarak katilmiyorum sürüş ozelliklerine bağlı olarak degisir. Diğer yorumlarina ise tamamen katiliyorum. Fakat daha önce 2008 honda jazz elite kullanan biri olarak 2004 meriva enjoy 1.6 harici donanımları hariç daha üstündür diyebilirim. En basiti aynı özellik ve yipranmisliktaki lastiklerle jazz daki gibi frene dokunur dokunmaz kizaklama yapmıyorsunuz. Ve daha az ses geçiriyor vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.