Şimdi Ara

OPEL İNSİGNİA 1.6 Dizel Otomatik TÜRKİYE'DE (189. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.486
Cevap
61
Favori
381.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 187188189190191
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mitxen kullanıcısına yanıt
    Taşa denk geldim 110 ile giderken
  • wolfien W kullanıcısına yanıt
    Boyadan korktuğumdan değil, sadece 'boyasız' sıfatı gitmemesi için yaptırmadım. Rötuş yapıldı, eskisi gibi olmasa da fena olmadı.



    Bir de şunu farkettim: Arka koltukların kenarlarında tam kapıya değen yerlerde küçük etiketlerle airbag yazılmış, bunlar perde hava yastıkları için mi yoksa arkalarda da mı yan hava yastıkları var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pops44 P kullanıcısına yanıt
    Etiket koltukta ise yan hava yastığıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atatuncel

    Dün lastiğim yarıldı ve stepne olmamasının ne kadar büyük bir sorun olduğunu anladım. Resmen rezillik çektim. Köpük falan hikaye. Yarılan lastiğim ile aynı desen lastik bulmak çok çok zordu ki malum sitede aynı gün aynı şehirde 3516 tarihli 8 bin km yapmış iki adet lastik buldum. Patlayan lastiğimde 3616 tarihliydi arada 1 hafta vardı şansıma. Bir lastiği de yedek lastik olarak bıraktım. Ona uygun jant bulabilir miyim acaba ?

    yada onu satıp 500 tl ye stepne takımları var onlardan alacağım.
    jant bulsaniz bile bagaja koydugunuzda 245 taban oldugu icin stepne yuvasina sigmayacaktir ve bagaj havuzunu havaya kaldiracaktir hocam, ince lastik stepne en mantiklisi. nette orjinal olarak ikinci el satanlar vardi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle düşünüyorum ama kataloğunda vs yazmıyor böyle bir şey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zincirkıran Z kullanıcısına yanıt
    Aradım ama bulamadım nette. Bildiğiniz bir ilan var ise atabilir misinz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atatuncel

    Aradım ama bulamadım nette. Bildiğiniz bir ilan var ise atabilir misinz?
    https://app.letgo.com/pIVNP2E1wN



    hocam aslinda servisten de sormak lazim, cunku kriko, bijon anahtari falan derken 400 500 lirayi bulacak. servisten alinsa lastigin icindeki kopukte temin edilebilir ve ses falan yapmaz diger parcalar. sahibindencomda da vardi ilanlar ama simdi satilmislar herhalde bulamadim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AtaTuncel kullanıcısına yanıt
    Hocam tüm bilgileri insignia forumunda ki konunuza da yazdım fakat diğer arkadaşların da yaralanması için buraya da kopyalıyorum.

    Hocam ben çok araştırdım hatta bu konuyu kafaya takmıştım. Gerekli tüm parçaların parça kodunu buldum ve servislerden fiyat aldım. Sonuç olarak sadece stepne istiyorsanız jantı "13235015" parça koduyla (295 TL) lastiğide yine servisten (490 TL) veya Ankara'da iseniz B&S lastik continental bayisi aracılığıyla İstanbul'dan (450 TL) getirtebilirsiniz..Lastiğin ölçüsü: 125x70x17. Lastiği sadece continental üretmekte bu arada o yüzden bu fiyatlar dışında opsiyon yok maalesef. Yani sadece orjinal jant+lastik min. 745 TL'ye geliyor. Buna kriko ve bijon anahtarıda eklenince dahada artıyor.
    Ayrıca diğer bileşenler;
    Kriko: "22808194" parça kodu ile 116 TL
    Kriko kolu: "13255680" parça kodu ile 74 TL
    Lastiğin stepne yerine koyulurken altına konulan köpük kalıp: "13327305" parça kodu ile 54 TL
    Bijon anahtarı: "13503936" parça kodu ile 88 TL (servisten son revizyon diye bilgisi alınan)
    Bijon anahtarı: "22808194" parça kodu ile 115 TL (yine servisten bilgisi alınan fakat eski galiba)

    Verdiğim parça kodları son revizyon ürünlerdir. Başka parça kodlarıda var ama onlar eski ve niyeytse daha pahalı satılıyorlar. Ayrıca fiyatlar yaklaşık 2 ay öncenin fiyatlarıdır ve servis fiyatlarıdır.

    Bu arada benim naptığıma gelecek olursak ben bu parçalara bu kadar para veremedim ve internette mini stepne diye geçen üründen aldım. 380 TL (jant+lastik olarak) kriko+bijon anahtarını da 70-80 civarına alarak toplanda 450-460 TL'te stepne işini çözdüm. Bu arada stepneyi lastik tamir kitinin olduğu yere koymadım bagajın içinde en arkada duruyor.

    Daha detaylı bilgi isterseniz mini stepne için, adres konusunda, fotoğraf filan yardımcı olabilirim.




  • Valla cok tesekkurler hocam. Servisten almak cok maliyetli olacak cidden. Mini stepne uyuyor mu peki yani okudugum bazi yorumlarda olmadigini okudum. Aldiginiz mini stepnenin linkini atabilir misiniz?

    Yukarida ki letgo ilanindaki saticiyla iletisime gectim 250 tl ancak onda da kriko vs yok yani stepneyi oturtamicam yine bir suru parca almak zorunda kalicam.

    Suan merak ettigim bahsettiginiz mini stepne bizim araclara uyuyor mu ? aldiginiz mini stepne 5x120 ve 125/70/17 ebatlarinda mi?undefined



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atatuncel -- 6 Haziran 2018; 23:18:17 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AtaTuncel kullanıcısına yanıt
    Hocam mini stepne uyuyor sıkıntı yok ben bayiisinde taktırttım denedim. Ama kendi bayiilerinden bazıları bile bu konuda eksik bilgili şöyle ki size şunu diyebilirler. Sizin araca bu uygun değil sizinkine SUV modelini vermemiz lazım ki o da 1000 tl ye yakın fiyatlı. Sakın kanmayın. Hocam zaten iki modelleri var suv ve normal olarak. Siz normalin 5x120 olanını alacaksınız. Bayiilerin ve internette ki bazı kişilerlin olmuyor demesi şu yüzden. Mini stepnenin bijon deliği biraz dar ve taktığınızda lastikçilerdeki normal havalı tabancalar veya "+" şeklindeki anahtarlar bu deliğe girmiyor. Siz bizim bijonların ölçüsünde (şu anda unuttum ölçüsünü) dışarıdan ince etli lokma ve tabii kolunu alacaksınız. Öğlen aracın yanına gidip stepnenin fotoğrafını ve lokma takımı ile krikoyu çekerim.
    Hocam Ankara'da aldığım yer set olanların artık üretilmediğini zaten olsa bile almamamı söylemişti. İçinden çıkan kriko ve bijon anahtarı çok dandikmiş. O yüzden ben stepneyi aldım diğerlerini de dışarıdan aldım. Bu mini stepnelerin Konya'da ki üreticisi kargo dahil 380 TL'ye gönderiyordu bu arada aynı şekilde bende Ankara bayisinden 380e aldım. Telefonda 400 filan diyorlar ama gidince 380 e veriyorlar.
    Ankara'da iseniz özelden numara mı vereyim ve neyi nereden aldım atayım direkt gidin alın uğraşmadan.




  • umrothyer U kullanıcısına yanıt
    Hocam suv modelini buldum 5x120 bijon aralığı üzerinde continental 125/70/18 lastik var. Sıfır. Bu daha uygun gibi geldi araca. Araç çok dengesiz olur öbür türlü. Siz ne düşünüyorsunuz ?
  • AtaTuncel kullanıcısına yanıt
    Eğer sıfırsa yeniyse neden olmasın bayii bu modele bana 1000 TL ye yakın mı ne fiyat vermişti. Zaten bayiide sizi hemen buna yönlendiriyor öbürü olmuyor diye. Hocam orijinal stepne zaten 17" diye hatırlıyorum benim aldığımda 16" yükseklik olarak bakarsak evet araç o tarafa yatacak ama sonuçta bu lastiklerle uzun yol yapmayacağız ya da hız yapmayacağız. Bizi en yakın lastikçiye götürsün yeter mantığıyla aldığımızdan ben en ekonomik olanı tercih ettim.
    Benim tavsiyem sahibinden bilgi alın kullanılmış mı, kaç yıllık vs. sonra da mini stepnenin hangi ildeyseniz bayisini veya Konya'da üreticisini arayıp gerçek fiyatını öğrenin. Ona göre fiyat karşılaştırması yapıp kararınızı verin.
    Unutmadan 18" stepne havuzuna sığar mı bilemiyorum. Eğer lastik tamir kitini çıkartıp bunu koyacaksanız bu lastiğin çapı kaç hesabını yapıp bir ölçün derim. Ha stepne yerine koymayacakta benim gibi bagajda gezdirecekseniz yine ona göre alan kaplayacağını unutmayın.




  • umrothyer U kullanıcısına yanıt
    Üstad süper paylaşım
  • Dikkat; stepnede 70 yanak var, aynı çapta alırsanız stepnenin olduğu lastikte çökme/yatma değil kalkma olur. Yanak yüksek olduğu için Opel 1" küçük tasarlamış stepneyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 7 Haziran 2018; 20:6:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolfien W kullanıcısına yanıt
    17", 18", 19" olan tüm insignialarda aynı stepne bulunmaktadır.
    Orjinal lastik: 245x40x19 Çap: 678,60 mm
    Orjinal Stepne: 125x70x17 Çap: 606,80 mm Fark: 71,8 mm = 7,18 cm araç alçalır
    Alternatif mini stepne: 115x70x16 Çap: 567,40 mm Fark: 111,20 mm = 11,12 cm araç alçalır
    Alternatif mini stepne: 125x70x18 Çap: 632,20 mm Fark: 46,40 mm = 4,64 cm araç alçalır
    Araç bu lastik ölçüsünde (ki zaten stepne olmayan tek lastik ölçüsü bu) hiç bir stepne ile kalkamaz, hepsinde alçalma olur.

    Wolfien sanırım soru sahibi arkadaşın aracını 18" zannettiniz ki öyle bile olsa 18" orjinal lastik çapı: 677,70 mm dir ve tüm stepneler (18" dahil) yine aracı alçaltmaktadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umrothyer -- 8 Haziran 2018; 0:46:48 >
  • Evet ben 245/40/R18 ile 125/70/R17'yi hemen hemen aynıdır diye düşünmüştüm; telefondan girdiğim için çaplarını kontrol etme şansı olmadan, tahmini bir yorum yapmıştım ama yanlış olmuş. Normalde rakamlar olmadan konuşmayı sevmem ama telefonda kimsenin "70" değerine dikkat etmediğini düşünüp, bir an evvel uyarmak istedim. Düzeltme için teşekkürler.

    Şimdi hatamı farkettim, ben çok yapılan bir yanlışa düşüp yanak genişliği olan "70" değerini sabit bir değer aldım, oysa o değer tabanın yanak genişliğine oranıdır. Yani 125/70 lastiğin yanak yüksekliği daha geniş tabanlı -örneğin 165/70- bir lastiğin yanak yüksekliğinden daha azdır. Örnekteki lastik 245 taban olduğundan, 40 yanak bile olsa, yanak yüksekliği 125/70'den fazla oluyor ve çapı daha büyük oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 8 Haziran 2018; 9:59:52 >
  • hayırlı cumalar 2016 makyajlı kasa var sinyalleri led yapmak istiyorum yapan var mı ?
    birde bizim sinyal ampül tipimiz resimdekilerden hangisi tırnaklar simetrik mi şaşırtmalı mı ?

    resim boyutu küçük diye ekleyemedim :(
    https://i.hizliresim.com/r1gd1P.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colornick -- 8 Haziran 2018; 12:31:11 >
  • Merhaba,

    bugun Opel pendik ATM servisine gittim. AFL Far arıza ve yükselik ayarı hatası nedenlye gittim.

    * Daha önceden de gitmiştim, kodları silmiştiler. Elime bir belge verip, tekrar olursa gelin değiştirelim demişlerdi.
    * Tekrarlayınca gittim, tabii hata kodu ekranda yok. Genelde uzun yolda çıkıyor. Kontrol ettiler, herhangi bir hata yok dediler. Kontak 30 defa aç kapa yapınca, kodları otomatik siler dediler. Bana çok mantıklı gelmedi. Peki diyip ayrıldım.
    * Tam ayrıldım ki tekrar hata verdi, direkt geri döndüm ve canlı olarak gördüler. AFL sensorde hata var dediler. Garanti kapsamında değişeceğini söylediler. İş emri oluşturdular ve haber verip 2-3 saatlik bir zamanda değişeceğini belirttiler. Bakalım bunndan sonrasını göreceğiz. Şİmdi haber vermelerini bekliyorum.

    Diğer konu otobanda giderken, başkalarınında başına gelen "lastik basınç sensör hatası". Bunun içinde fotograf gösterdim, durumu anlattım. Yetkili bir abimiz derki, basınç sensörü için bluetooth kullanılıyor, yüksek hızda böyle şeyler olabilir. İletişim kopabilir..vs bende artık çok darlamadım, peki dedim. Lastik basıç sensörü için yaptırabilen var mı?




  • mitxen kullanıcısına yanıt
    3 gün önce yaptığım uzun yolda benim de başıma geldi lastik basınç sensörü hatası ve grafikte sol arka lastiğin değerini göstermedi. Durup kontrol ettim ve hava bastım, yola çıktıktan sonra ilk başta düzelmese de sonra düzeldi, 1 saat sonra tekrardan hata verdi sonra kendiliğinden düzeldi. Ama AFL yükseklik hatası olmadı bende.



    Bu arada ATM Pendik yine kendi yerinde mi hizmet veriyor servis+satış olarak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pops44 P kullanıcısına yanıt
    Lastin basınç sensörü sadece uzun yolda belli bir sürat üzerinde giderken oluyor. Bakalım buna nasıl bir çözüm buluruz bilmiyorum.

    Opel ATM aynı yerde servisi fakat satış kısmı taşındı sanırım
  • 
Sayfa: önceki 187188189190191
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.