Şimdi Ara

Opel Corsa mı? Clio mu yoksa i20 mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
11.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oha rüyamda i20 almıştım şimdi bunu gördüm :) tesadüf mü acaba

  • yeni i20 hakkında hiçbi fikrim yok ancak, bende clio 5 1.3 edc icon araç var arkadaşımda da 1.2 130 luk corsa otomatik var. Clio yarı otomatik bi kere ilk direksiyona geçişte aradaki farkı hissediyorsunuz. Corsa ş.içi kullanırken vites geçişlerini hissetirmeme de daha başarılı. İçi daha klostrofobik ancak ben içinde daraldım aracın ön camı çok küçük. ( 1.84 77 kiloyum) Donanım olarak corsa da standart olan hoşuma giden şerit takip asistanı oldu. Onun dışında start stop ambiyans aydınlatmaları tasarım vs her konuda clioyu daha çok beğendim, ayrıca clio da daha bi gidiyormuş hissi var araçta, çok defa hissetmeden 140-150 ye çıkıyorum şehiriçinde. Yanıma kim oturduysa gaza yüklendikten sonra -bune Lan- tepkisi veriyor. Ben şahsi olarak clio tercih ettim. Hem piyasadaki ismi hem de corsanın tasarım dilini beğenemedim, araç bana çok küçük geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • defiant82 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim.


    Kendim de EAT6 kullanıcısıyım. EAT6 ve EAT8 gerçekten ömürlük ve çok iyi şanzımanlar. Bunu belirttim zaten ve hakkını verdim.


    En çok satan kombinasyon 1.0 TCe CVT ve joy pakette bile sunuluyor. Buna rağmen Jatco8 için şu an hemen hemen hiç şikayet yok.


    En çok şikayet edilen sorun start-stop sorunu ve Renault bu sorunun arkasında duruyor ve gerekli değişimi garantiden yapmayı kabul ediyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atade28 -- 21 Aralık 2020; 11:18:49 >
  • Corsa derim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üçünün arasında yalıtımı en iyi olan i20'dir. Test edin anlayacaksınız. Eski i20 ler ile karıştırılmasın.

  • Çok net Corsa

  • Clio icon değilse her türlü corsa.


    Clio iconsa seçim zor ama ben yine corsa alırım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CheckVizoR

    Ne kadar bütçe var ki hocam?

    300bin kadar ama tüm birikimide arabaya gömmek istemiyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fakiramaseksi

    hocam üçü arasında kesinlikle corsa alınır. fakat bütçenizle c segmenti mesela joy paket megane almanız hayrınıza olacaktır. İleride pişman olacaksınız çünkü niye küçük araç aldım diye. benimde ilk aracım dizel i20 idi küçük olsun zaten 2 kişiyiz yeter vs. diyerek aldım 2 sene sonra sıkıntı basmaya başladı uzun yollar eziyet oldu derken 2. araç olarak avensis aldım o kadar bezdim düşnünün.

    Benim ilk kez arabam olacak o yüzden aslında bu tarz araçlarla başlamam daha uygun gibi geldi. Aslında sizinle benzer düşünüyordum ileriye dönük amaçlı. Fiyat olarak bu ortamda en iyi alınabilir honda civic geldi ama onlarında fiyatları patlak kesinlikle boş bir tenekeye o kadar para vermek istemiyorum. Bu nedenle daha uygun fiyata daha dolu sıfır arabalar olarak bu konuda yazdıklarım arasında kaldım.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: s_hakkinen

    Yeni i20 hakkında çok bilgim yok, tek yorumum: Dışarıdan bakılınca karakteri olan bir tasarımı var.

    Farklı bir alternatif önereyim ben de aynı segment içinde kalacağım dersen Ford Fiesta, B segmentin SUV hali olarak da Jeep Renegade derim. Her iki araç için de istediğin soruyu sorabilirsin.

    Aslında bu konudaki arabalardan önce 2020 ford focus düşünüyordum ondan öncede Honda Civic. Civic'e kadar para verene kadar biraz daha çıkıp focus almak daha mantıklı gibi gelmişti. Sonradan fiyatları aşırı artınca mecburen ikisinden de vazgeçip i20, corsa ve clio arasında kaldım. Fiesta hakkında hiçbir bilgim ve fikrim yok. Bu araçlara göre artıları eksileri neler size göre? jeep düşünmüyorum bu arada teşekkürler yorumlarınız için.





  • Ben üç araç arasından seçim yapacak olsam corsa alırdım kesinlikle. Ben i20yi alalı 5 sene oldu 9 yaşında aracım daha hiç arızalanmadı. Yağı suyu koydum devam ettim sorunsuz bir araç parça maliyetleride çok uygun fakat yeni kasa nasıldır bilemem. 3 araçta yeni piyasaya çıkan araçlar kronik problemleri zamanla ortaya çıkacaktır. Fakat motor şanzıman olarak corsa en sorunsuzu zaten en maliyetli kısmı da bu parçalar aracın. Eat8 şanzuman zaten çok keyiflidir hiç sürmedim ama merak ediyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster

    ankara istanbul ve izmirde olanlar için servis ağının önemli olacağını düşünmüyorum. Honda, Fiat ve Ford bayilerinden daha ilgili olduklarınıda söylemem mümkün. Opel motoru 3 yıl üst üste ödül almış. Birde sorunsuz şanzıman ve Türkiyede üretilen clio ve i20'ye göre Almanyada üretildiğinden daha iyi bir standarta sahip olması etkili olabilir diye düşünüyorum. Bende araştırma ve bilgi edinme aşamasındayım büyük çoğunluk opel corsa'dan yana. Youtube'dan da videoları izlemeye başladım artık  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mymaxmy -- 21 Aralık 2020; 21:39:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster

    Merak ediyorum senin begendigin bir araba var mi ?Atmosferik araclara.Kucuk hacimli turbo benzinli araclara Toyota ve Honda'ya.Simdi de opele  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corsa, belki i20. Clio kalite olarak zayıf, klasik fransız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mymaxmy

    300bin kadar ama tüm birikimide arabaya gömmek istemiyorum.



    Alıntıları Göster

    300 bine gerçekten bu çöpleri mi alacaksınız?

  • B-Suv olarak bakılabilir....


    Yeni renault captur

    Yeni hyundai kona

    Yeni KIA Stonic



    yeni yılda gelecek olan


    Yeni yaris cross 2021

    Yeni opel mokka 2021




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agah07 -- 22 Aralık 2020; 13:20:0 >
  • Sıfır bilginiz varsa iki haftanızı ayırın, birer hafta Clio ve Corsa kiralayın ve kullanın. Şehir içi, şehirlerarası her türlü kullanım yapın. Sevdiğiniz sevmediğiniz her şeyi bir yere yazın, kendiniz karşılaştırın. Yoksa burası fanlar dolu, alamancı capon u fıransızcı ağır renocu pejocu var. Size full objektif yorum yapacak kişi sayısı çok az, onları da konuda göremedim maalesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 22 Aralık 2020; 12:16:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.