Şimdi Ara

opel astra mı ford focus mu? (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
0
Favori
85.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yaklaşık 2 hafta önce opel astra sedan 1.3 cdti enjoy plus aldık 2011 0km..araç şu an 600kmde..şunu rahatlıkla diyebilirim arabanın yokuşta çekiş sıkıntısı yok devrinde kullandıktan sonra..45 dereceden daha eğimli bir yokusu arabada 5 kişi varken durağan halde başlayıp rahatlıkla 80km hızla bitirebiliyorsunuz gazı köklemeden..yokuş en fazla 100m bu arada...1. vites hantal biraz..2 ve 3. viteste koltuğa yapışma hissi oluyor,diğer viteslerde bu yok.ama max. tork aralığında kullanıldığı sürece kesinlikle ne yokuşta ne sollamalarda sizi yüz üstü bırakmaz..tabi bi focus 1.6tdci 110 hp gibi de uçmuyor araba..yakıt olarak yorum için erken ama ş.içi 6.3 un altına hiç düşmedi..karışıkta en iyi 5 uzun yolda en iyi 4.3-4.5 gibi rakamlar gördüm..ama performanslı kullanmaya kalkınca ş.içi 7.5 a kadar çıkıyor ...iç mekan kalitesi,hoparlör ses kalitesi,ses yalıtımı,donanımları,yol tutuşu,verdiği sağlamlık hissi,konforu gayet tatminkar..iç mekanı çok ferah kim binerse binsin söylediği ilk şey arabanın çok geniş olduğu ve orta konsolunun şık olduğu.içeri ses alma olayı sınıfına göre çok iyi...2 ay boyunca focus,megane,astra arasında gidip gelmiş biri olarak astrayı seçtim ve çok memnunum..tek sıkıntım yakıt ilk kez dizel araba kullanıyorum ve motor yeni.umarım düşecektir...bu arada focus hakkaten içeri çok ses alıyor...megane ise bence fiyatını hak etmiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wappocan -- 18 Mayıs 2011; 11:04:12 >
  • vallahi her ikiside mükemmel araç. ford da yol tutuş daha iyi ve daha sağlam bir araç , opel biraz daha sorunsuz ve yakıtı ekonomik. ben 2007 focus trend alıcam bu ay sonuna doğru. eğer öneren varsa yorum beklerim.
  • Herkesin cevabı farklı, herzaman söylerim zevkler ve renkler tartışılmaz
    Kesinlikle her iki aracada git showroomda bin ona göre karar ver.
    Ben ve birçok araç internet sitesi (5th gear olsun carbuyer.co.uk olsun) boşuna astraya forddan daha çok puan vermiyor..
    Birde unutmadan şunu bilir şunu söylerim arabayı almanlar yapar


    Acil edit: söylemim 2012 model focus ve astra için geçerlidir eskiyi bilemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmf -- 13 Ocak 2012; 0:25:08 >
  • Opeli iyi tanırım, son iki yıldır da focus kullanıyorum. Opel i zorla alman otosu olarak tanıtmayın. Gerek konfor gerkese motor açısından tam anlamıyla alman olmadığını hissetmeniz zor olmaz. Benim focus 2 tdci de alman üretim ve birçok iç donanımı vw grubu ile benzerlik gösteriyor; ne yani şimdi alman arabası mı diyeceğiz?
    Tavsiye noktasında birçok arkadaş belirtmiş otomobil seçiminde nelerin etili olduğunu. Kişisel tercihler ve araçların teknik verileri oldukça belirleyici. Fakat teknik veri ile iş bitmiyor. Eğer motor performansı arıyorsanız gidin accent blue 1.6 crdi 128 hp 262 torkluk şehiriçi 5.4 tüketip 100 km ye 10 saniyede çıkabilen bir araç alın. 10.000 tl ye yakın paranız da cebinizde kalır.(Dizel araçlar içinde bundan öte performans sahip başka araç bulamazsınız) Fakat birçoğumuz bu noktada işin içine kişisel tercihlerimizi sokuyor ve ister istemez piyasanın hakimi c sınıflarına yönleniyoruz ki ben de o yüzden aracımı alırken hyundai ile hiç ilgilenmedim.

    Astra- focus kıyaslamasına gelirsek:(Dizel kıyaslaması yapıyorum) ASTRA: Bence sınıfının en çekici olanı. Gerçekten oturmuş ve güzel bir kasası var. İç dizayn da göz dolduruyor. Rahatı vw grubu kadar olmasa da focus tan iyi ve daha yumuşak bir kullanımı var. Fakat o kadar para verip de bu kadar çağ dışı motorlu bir aracı döşemesi altın kaplama da olsa almam. 0-100 hızlanması bile 14 saniyenin üzerinde. Bu söylendiğinde birçok kişi hemen yarış mı yapacağız der. Fakat güç her zaman avantajdır arkadaşlar. Ara hızlanmalar, sollamalar bazen hayat bile kurtarır ki tecrübelerle sabittir. Bunun yanı sıra motor kalitesi olarak opel yine geridedir. Eniştem sıfır vectra aldı(2000 kasa 2.0 motor) turbo sorunu yaşadı, kuzenim bir önceki kasa sıfır corsa almıştı 2 kez turbo sorunu yaşadı, bir diğer kuzenim ilk çıktığı yıllarda astra cdti aldı, o da tam iki kez turbo problemi yaşadı: İlkinde garanti bitmek üzereydi servis değişime yanaşmayıınca almanya ya şikayet iletildi ve bu sayede turbo değiştirildi. Sunroof kenarlarının paslanmasından saçını başını yolarak bahsediyordu.
    FOCUS: Yol tutuş, direksiyon tepkileri ve sorunsuzluk olarak astradan daha iyidir. Motor performansını karşılaştırmak zaten ayıp olur. Arada sadece o-100 km hızlanmada bile yaklaşık 4 sn fark var. Astranın ara hızlanmaları tam bir rezalet. Focusta takır takır vites değiştirirsiniz ve bu durum aracın son hızına kadar böyledir. Ne rapma, ne kalkış, ne ara hızlanma konularında sizi hiç üzmez ki zaten beni en memnun eden tarafı bu. Artı tdci motorlar daha uzun ömürlü ve bilinen kronik sorunları yok. Konfor ve tasarım konularında ise astradan biraz geride olduğunu kabul etmek gerek. Yine focus un eksi bir yönü de çok yorucu bir araç olması.

    GEL GELELİM SON SÖZE: Birçok konuda birbirine denk olan bu iki araçtan motor dayanıklılığı ve performansıyla 1 değil 3 adım önce çıkan araç focus. Bu kadar para verip araç bakarken de her insan ilk olarak motor teknolojisine bakıyor haliyle. (benzinli motorlarında da focus dizel versiyonlar kadar olmasa da yakıt tüktimi ve performansıyla daha göz doldurucu)

    Golf ve jetta olayına girmek istemiyordum ama bu konu göz ardı edilmeyecek derecede ciddi:) TSİ motorlu olanlarını kullanma ve uzun süre binme imkanım oldu. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki bu sınıfın en iyisi GOLF. Astra ve focus tan çok daha rahat, sessiz ve çok yumuşak bir kullanım sunuyor. İşçiliği ve malzeme kalitesi çok iyi ve BÜTÜNLÜĞÜ yakalamış bir araç. Elbette eksileri var ama size gerçek bir alman kalitesini yaşatır ve daha içine oturur oturmaz farklı olduğunu hissettirir. Bu yüzden bundan sonraki aracım nasip olursa GOLF olacak. Bir şekilde bu araçları deneyin, farkın çok net olduğunu hemen görürsünüz. Deneyip de göremeyenlerdenseniz, forumlarda hiç vakit kaybetmeyin ve gidip kesenize en uygun aracı alın.
  • biz opel astra aldık ve memnunuz eğer sen opel astrayı istersen al istesen focus /
  • Astra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu acayip hort olmuş
  • konuda hort oldu astrada hort oldu.şimdi sıfırı 37 oldu.koşun astraya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karakan_78

    konuda hort oldu astrada hort oldu.şimdi sıfırı 37 oldu.koşun astraya

    İndirim mi yapılmış?
  • 2 sinide uzun yolda kullandım sadece.kiraladım yani...astra rezaletti focus un tadı damagımda kaldı sebebi ise dönüşlerdi.
    abi 100 le dönüyorum sanki duz gidiyorum gibi en ufak sarsılma yada telike hissi vermiyodu.
    astrada ise beğendiğim hiç bişesi yoktu böle hantal ve hurda hissi veriodu hani sanki sürme beni abi sürme der gibi yalvarır gibi.

    bi araba alcam ama ne alsam bilmiyorum opel astra baktım mninnacık 12tl para var napcam :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: virtualdjcubase

    2 sinide uzun yolda kullandım sadece.kiraladım yani...astra rezaletti focus un tadı damagımda kaldı sebebi ise dönüşlerdi.
    abi 100 le dönüyorum sanki duz gidiyorum gibi en ufak sarsılma yada telike hissi vermiyodu.
    astrada ise beğendiğim hiç bişesi yoktu böle hantal ve hurda hissi veriodu hani sanki sürme beni abi sürme der gibi yalvarır gibi.

    bi araba alcam ama ne alsam bilmiyorum opel astra baktım mninnacık 12tl para var napcam :(

    ben yeni opel astra sedanı test ettim bana göre sınıfının en iyi yol tutuşuna ve frenlerine sahip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SF01


    quote:

    Orijinalden alıntı: virtualdjcubase

    2 sinide uzun yolda kullandım sadece.kiraladım yani...astra rezaletti focus un tadı damagımda kaldı sebebi ise dönüşlerdi.
    abi 100 le dönüyorum sanki duz gidiyorum gibi en ufak sarsılma yada telike hissi vermiyodu.
    astrada ise beğendiğim hiç bişesi yoktu böle hantal ve hurda hissi veriodu hani sanki sürme beni abi sürme der gibi yalvarır gibi.

    bi araba alcam ama ne alsam bilmiyorum opel astra baktım mninnacık 12tl para var napcam :(

    ben yeni opel astra sedanı test ettim bana göre sınıfının en iyi yol tutuşuna ve frenlerine sahip

    frenleden pek anlamıyorum siz daha iyi bilrisiniz tabi.
    istanbul afyan arası 2 kez gittim tek söleyebilecğeim dönüşlerde en iyi focus idi.

    bunun için denedğim arabalar
    opel astra vectra,hundai gls,ford focus
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekorender

    Şimdi insanlara birisi diğerine göre şu konuda daha iyi denilince sanılıyorki o konuda diğerini katlıyor. Hayır kastettiğim bu değil. Focus'un yol tutuşunun daha iyi olması çok çok ufak bir farktır. Bu sınıftaki araçlarda en iyi yol tuttuşa sahip araçlar focus ve astradır. Diğer arabaları değerlendirmeye bile almam ben (Golf, corolla ve civic vb.) Zaten bu iki arabanın çok iyi olduğu bağımsız testlerde de bwlirtilen bir durum. O testlerde de her zaman Focus astradan yol tutuş konusunda çok az bir farkla daha iyi olmakta. Ama dediğim gibi normal bir kullanıcı bu farkı hissedebilirmi emin değilim. Ancak direksiyon tepkileri focus'un daha net. Bunu belirtebilirim. Ancak dediğim gibi diğer konularda astra ile focus arasında baya baya bir fark var. Zaten bütün bu kriterler nedeniyle bende araba alırken astrayı seçtim. Çünkü konfor ve malzeme kalitesi konusunda (özellikle ses yalıtımı) astra focustan çok çok ilerde. Benim şahsi fikrim budur. İyi günler.

    golfe hakaret edildigini dusunuyorum

    avrupa insanı golfu ve vw yi sever güvenilir arac olarak tanımlıyorlar

    ama turkiyede fiyatı yuksek oldugu icin kimse sevmez bir nevi uzanamadıgımız ciger her zaman mındardır

    focus astra ikiside guzel araclar ancak golf gorsellik deil kalite sunar verdiginiz para bosa gitmez daha iyi ve ilk gunku gibi taze kalıyor en onemliside motoruyla sanzımanıyla camı cercevesi vırtı zırtı tumuyle vw dir

    motoru PSA yada italyan deildir

    arac markası ford motor peugeot citroen
    arac markası opel motor italiyan multijet
    arac markası vw motor vw

    saygılar :)
  • astra bitaz daha auris hissi veriyor yani 1.4 motor focusa göre kaybetti focusun performansı opele fark atıyo ama malzemesi geride kalıyo ama ben olsam focus derim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel kasalarını dikkate alarak söylüyorum. Aralarında fazla fark olmamakla beraber Focus derdim. Çünkü Astra hantal, ağır ve daha sert bir araba.
  • Golf 7 comfortline (2013), focus 3 style plus hb (2013), astra j enjoy active hb (2013) (1.3) araçlarını en az birer ay kullandım, hepsi manuel vites ve dizeldi. Performan açısından en atak ve hızlısı focus 3 tü, en başarısız olanı ise astra. Yakıt olarak en az yakanı astra, focus, golf diye gidiyor. İç mekan en geniş önde de arkada da golf en kötüsü ise focus özellikle arka diz mesafesi çok kısa. En fazla sağlamlık hissi ise kesinlikle Focus veriyor kaportasının tokluğu ve Özellikle bunu altı çizili olarak söylemek istiyorum kapıları inanılmaz sağlamlık hissi veriyor, çok ağır kapıları bayağı bir güç gerektiriyor kapatmak için. Yol sesi olarak aşağı yukarı aynı bu modeller fakat ilginç bir ayrıntı söylemek istiyorum burada focus ve golf'te doğal olarak yüksek hızlara çıkıldıkça motor sesi artarken Astra'da tam tersi bir durum motor sesi azalıyor. En yumuşak direksiyon astra'da var sonrası golf, focus diye gidiyor. En koforlusu Golf fakat yol tutuşunundan törpülemiş bu konfor örneğin focusla rahat girdiğim virajlara golfle -10 km hızla anca girebiliyorum, astra ise bana biraz sert geldi koltukları da bu arada diğer iki araça göre bariz sert. Yani süspansiyon+yol tutuş konusunda focus diğer iki araca göre daha iyi bir iş yapmış ne çok sert ne çok yumuşak. Astra ve focus'un (makyajsız) ön konsolu biraz fazla kalabalık gereksiz yere golf'te ise sadelik var golf önde bana göre burada. Aracın içine bindiğinizde en ferah sürüşü golf veriyor astra ve focus sirasıyla devam ediyor. Focus'un ön konsolu neredeyse sürücüyle yapışık kendinizi uçakta gibi hissediyorsunuz yani bütünleşiyorsunuz fakat bazen bu durum sizi boğabiliyor. Bu üç arabayı da aynı yollarda kullanan birisi olarak aracı sürmeye başladığımda hangi araba bana daha çok güvenlik hissi veriyor derseniz focus 1 gömlek daha üstün derim diğer 2 araca göre. Malzeme kalitesi olarak baktığımda golf, focus, astra sıralamasını yapabilirim özellikle astra bu iki araca göre daha başarısız. Bagaj hacmi en kötü focus en iyisi ise golf. Tip olarak bakarsak tabi bu kişiye göre değişir Astra, Focus, Golf sıralaması yapabilirm. Bu arada bence Golf'ün en büyük eksikliği hız sabitleyicisin olmaması 2013 model bir araçta özellikle uzun yolda oldukça rahatlık sağlayan hız sabitleyicisinin olmaması ilginç doğrusu. Fikir açısından söylemek gerekirse Yeni ceed dizeli sadece bir gün kullandım aklımda kalan şeylerse tabi diğer 3 araç referansım bu arada: çok sert ve konforsuz süspansiyonlar, çok sesli motor, rüzgar sesi çok, geniş iç mekan, kaliteli malzeme. Bu 4 araç da kendi aracım olmadığından yorumlarımda objektif olduğuma emin olabilirsiniz. Umarım alacak olan arkadaşlara biraz da olsa fikir anlamında yardımcı olabilmişimdir.
  • Megane III NCAP Testinden 3 yıldız almış bi araç fren i mi sizi kurtaracak? Bu 3 aracıda kullanmıyorum fakat ncap testlerini devamlı takip ederim. Aracım peugeot.

    Astra yada focus arasında karar vermeye çalışıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • honda hepsini geçti.alın honda alamazsan focus
  • Ben yeni astra kullanıcısıyım. 2001 1.6 16w sedan var. Bence Türk milletine özel üretilmiş araçtır astra. Başka araca da binmem zannetmiyorum. 2001 astra sedan elegans modelinde 2010 focustan daha iyisini buldum. Yakıta gelince klima kapalı iken 321 km ye 52 TL. İnanmayan var ise samsun Vezirköprü de yaşıyorum gelsin bakalım. Konfor dediğim gibi astra da olan konfor, o yola yatış, o güven, başka araçta yok. Yakıt ölçümü özellikle herşeye dikkat ederek 22.06.2017 günü yani Kadir gecesinden 1 gün sonra ölçülmüştür. 2001_2002_2003 elegans astra bence çok ama çok lüks ve bütçe dostu araçtır. Yeni araç alacak arkadaş sözüm sana, git bi astra ya bin zaten başka araç denemeye ihtiyaç duymazsın....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ford traktör gibi kalıyor astranın yanında . ben astra derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.