Şimdi Ara

OPEL ASTRA J KASA 1.6 CDTI 110 /136 HP (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.712
Cevap
56
Favori
414.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güçlü motorlardır
  • arkadaşlar 2015 model j astra sport manuel arabam 75.000 de ve baskı balata volant arıza nedeni ile servis yaklaşık 7400 tl ücret istedi. sizce fiyat nasıl ? ayrıca nomal kullanım için bu kronik sorunu yaşayan oldu mu ? arabadan soğudum.

  • opel astra J sadece baskı balata 950 - 1.500 civarı - Volant + Baskı Balata + Bilyaları set olarakta 3700 - 4500tl bunlara birde işcilik eklersen 7000tl bulur ama yinede sanayiyede göstermek fiyat almak en mantıklısı bence!

  • regnar16 R kullanıcısına yanıt

    Nasıl bir sorun çıkardı araç?

  • bad_sector B kullanıcısına yanıt

    Merhaba, bende aynı modelin cosmo donanımını almayı düşünüyorum. 115bin km de baktığım araç. Hala kullanıyor musunuz aracı ? Sıkıntı yaşadınız mı çok merak ediyorum.

  • herkese merhaha lastik değiştirmem gerek ve çok kararsızım siz ne önerirsiniz tane olarak 700/800 çivarı ??

  • jonsnow_1903 kullanıcısına yanıt

    merhaba bana bişey yazmışsınız fakat ben özel msjları forumdaki bi sorundan dolayı göremiyorum bilginize.

  • enginncoskunn kullanıcısına yanıt

    Merhaba :) arabayla alakalı soru sormuştum ama aldım. süreç biraz hızlı ilerledi. Teşekkür ediyorum yine de

  • Arkadaşlar merhaba,


    Geçen hafta bende Sedan J kasa otomatik dizel 1.6 CDTI 136HP Design olan modelini aldım.

    Yol tutuşu, gidişi harika fakat teknolojik olarak biraz geri kalmış bir araç. Tesla multimedya ekran taktırmayı düşünüyorum. Taktıran oldu mu hiç?


    Ayrıca yol bilgisayarında yağ oranı %30 yazıyor yağını değiştireceğim. Önereceğiniz bir yağ var mı? Aracım 92bin'de myopel.com'da en son 75binde bakım yapılmış gözüküyor(bakım kağıdında ise 85binde yapıldığı yazıyor). 90bin için hangi bakımları yaptırmam gerekir?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HBKocabiyik

    Arkadaşlar merhaba,


    Geçen hafta bende Sedan J kasa otomatik dizel 1.6 CDTI 136HP Design olan modelini aldım.

    Yol tutuşu, gidişi harika fakat teknolojik olarak biraz geri kalmış bir araç. Tesla multimedya ekran taktırmayı düşünüyorum. Taktıran oldu mu hiç?


    Ayrıca yol bilgisayarında yağ oranı %30 yazıyor yağını değiştireceğim. Önereceğiniz bir yağ var mı? Aracım 92bin'de myopel.com'da en son 75binde bakım yapılmış gözüküyor(bakım kağıdında ise 85binde yapıldığı yazıyor). 90bin için hangi bakımları yaptırmam gerekir?

    Hayırlı olsun. Yağ oranı göstergesi herhangi bir ölçüm yapmıyor. Yağ değişimi yapıldığında düğmesine basılıp sıfırlanıyor. 1 yıl geçtiğinde %0'a düşüp uyarı veriyor. Yani sadece son sıfırlanma tarihinden itibaren geçen süreyi gösteriyor. Myopel.com'da sadece servisinde yapılan değişimler yazar. Bakım kağıdında 85 bin yazıyor ise servis dışında yağ değişimini yaptırmıştır büyük ihtimalle veya myopel.com'a girmeyi unutmuşlardır. Castrol Edge 5/30 kullandım hep. 5 litre yağ alıyor araç. Yaklaşık 7 yıldır kullanıyorum.





  • 136 beygir 1.6CDTI kullanıcısıyım, yeni lastik alma aşamasındayım yazlık lastik öneriniz varsa alabilir miyim?

  • ben geçen ay aldım üzerinde conti vardı 225 50 17 mağlum fiyatlar uçuk olduğu için ümraniye bogaziçi lastikçiden 825tl tanesini 2021ürt. lassa driways aldım 4 adet bikaç deneme yaptım asfaltı bırakmadı yüksek hız denemesi yapamadım ama lastik sesi var gibi haftaya uzun yola cıkıcam 3000km yaparım ozaman belli eder kendini !

  • dogo argentino kullanıcısına yanıt
    Dunlop FM800 sport öneririm gayet güzel bir lastik
  • hangi marka balata tavsiye edersiniz arkadaşlar gm harici. kullanıp memnun kaldığınız hangileridir.
  • HBKocabiyik kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, bu araçtan memnun musunuz, herhangi bir kronik arızası var mı?
  • Merhaba hocam,


    Kusura bakma geç dönüyorum. Araçtan öncelikle çok memnunum. Artılarını eksilerini direkt yazayım, umarım yardımcı olabilirim sana.


    + Aracın ilk dikkat çeken özelliği bende hızlanması oldu. Sanki altımda bmw 320d varmış hissi verdi.

    + Herhalde sınıfının en iyi yol tutuşu olan araç. Ford focus'u da çok övüyorlardı fakat kullanmadığımdan kıyas edemiyorum. 1500 kg civarı olduğu için araba sanki virajlarda yere yapışıyor ve inanılmaz güven veriyor.

    + Ağır bir araç olduğu için tork ve beygiri yüksek tutmuşlar. 136 beygir ve 320 Nm tork gücü var. Araç sınıfına göre bu kadar ağır ve güçlüyken yakıt tüketimi oldukça ekonomik geldi bana. Şehir içinde (%80 Çekmeköy-Üsküdar arası kullanımda) genelde klima açık 6.8L/100km ortalaması var diyebilirim. Şehir dışı(Bagaj full dolu + 3 kişi + arka koltuklarda da yük var) kullanımda 5.3 litre diye hatırlıyorum. Tabi yakıt tüketimi daha ekonomik seviyelerde olabilirdi ama ben genelde performanslı kullandım.

    +İçerisinde ki genişlik ve bagaj hacmi ideal. Rahat ve güvenli yolculuk yapılıyor.

    + Duruşu, ince detayları, motor ve araç içi hacmi ile C ile D sınıfı arasında bir araç olarak görüyorum.


    Eksileri:

    - En boş paketinde bile hız kontrol, hız limitleme gibi çoğu C sınıfın orta paketinde olmayan teknolojik özellikler varken park sensörü mevcut değil. Bu büyük bir hayal kırıklığı oldu.

    - Multimedya sistemini beğenmedim, oldukça fazla tuş var ama beğenenlerde çok var. Ben o yüzden Tesla ekran taktırdım ve inanılmaz bir hava kattı.(Herhalde sonradan takılan Tesla ekranlarda en çok yakışan araç Astra J)


    Genel olarak aklıma gelen bunlar. Almanı tavsiye ederim, ben memnun kaldım. Alanın da memnun kalacağını düşünüyorum, Opel gerçek bir Opel bir araç yapmış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HBKocabiyik -- 4 Mart 2022; 16:28:52 >




  • Selamlar.


    2016 model opel astra 1.6 cdti otomatik vites sedan kasa arabam var. Bakımını yaptıracağım ama yağ konusunda kararsız kaldım.



    https://www.hepsiburada.com/castrol-edge-titanium-fst-5w-40-4-litre-motor-yagi-uretim-yili-2020-p-HBV00000H4CK9


    • Dexos2* onaylarını karşılar

    Kod

    Yığını:
    *GM dexos2 onayı isteyen araçlar için uygundur. GM LL-A-025 ve GM LL-B-025 onayı isteyen araçlarda da kullanılabilir. Lisans Numarası: GB2D0715082


    üsteki motor yağı 229,00 TL




    https://www.hepsiburada.com/mobil-1-esp-5w-30-dexos2-tam-sentetik-partikullu-5-litre-p-HBV00000J3NPF?magaza=Mobil-Oil


    mobilin yağı ise 406,00 TL.


    insan ister istemez fiyatı daha düşük olanı almak istiyor. 4 litre olduğunun farkındayım ilave 1litre daha alacağım galiba.



    üstteki yağ benim aracıma uygun mudur, bilgi verebilirseniz müteşekkir olurum.





  • Liqui moly 4600 toptech bu araca en uygun yağ 5/30 dexos 2 standardına sahip ayrıca 2 senedir kullanıyorum. Memnunum
  • Merhaba, bir ay önce 2017 model 1.6 cdti AT6 Elite paket araç sahibi oldum. Aracım 125 nin km de, düzenli olarak yetkili servis bakımı almış olduğu görünmekte. Ancak kayıtları kontrol ettirdiğimde şimdiye kadar hiç şanzıman yağı değişimi yapılmadığını öğrendim. Tam servisten yağ değişimi için randevu almayı düşünürken önceden tanıdığım şehrimin bilinen oto galeri sahibi bir kişiyle karşılaştığımızda "kesinlikle değişim yapmamam gerektiğini, yoksa bir yığın sorunla karşılaşacağımı" söyledi. Kafam çok karıştı, bilgisi olanlar lütfen cevap verebilir mi?
  • Merhaba aynı şanzımanı kullanıyorum 70 binde değişim yaptırdım. Değişim yapmanızı tavsiye ederim ancak bunu motulun evo makinası ile yapan yerler mevcut. Motor yağı gibi tapadan boşaltıldığında yağın tamamı dökülmüyor. İstanbuldaysanız üsküdarda bosch car serviste yaptırdım orada mevcut. Tavsiyem bu cihazla değişim yaptırın yağın tamamı değişmiş oluyor.

  • 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.