Şimdi Ara

Opel Astra Hb İç Hacimi...Ferahlik?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
1
Favori
4.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugun can sıkıntısı Opel Astra Hb Dizel bakayim dedim,Cekmeköy Gediz'lere doğru yol aldim...

Ben araci ilk geldigin de incelemistim,uzun zaman oldu gormeyeli diye detayli bir inceleme yaptim...

Aracin isciligin de sıkıntı yok...Hatta çok beğendim...

Yalniz o sıkıcı dar bir konsol nedir arkadas...( Komple konsol yapısından bahsediyorum radyo tuşları vs değil )

Oturdum surucu koltuguna,bir basiklik-Kasvet söz konusu...Hiç rahat edemedim açıkcası cidden...Cam acma kapama dugmeleri o kadar kullanissiz ki? Kolunu dayayacak yer yok yani kapi icin de o derece...Kolunu dayasan dirsegin emniyet kemer baglanti noktasina,yani Yan direge denk geliyor...Halbu ki çoğu insan uzun yolda Sol kolunu kapı içine yada pencere kısmına dayar...Yok yani imkansız gibi...Cam acma kapama dugmeleri,kapi tutacaginin da ilerisin de..Kimse ulasmasin diye yapmislar sanirim....Cam açmak için, kapı tutacağının arasına sokmanız lazım elinizi...

Kol dayama mesela,o kadar kucuk ve dar ki,2 kisi kolunu koyamaz yan yana...B segmentinin kol dayaması gibi geldi bana...Benim Yeni Civic Hb'de o kolcak oldukca buyuk ve genis,içi de Hangar gibi, 2 kisi rahat rahat koyarsin dirsegini vs...Belki o yüzden küçük gelmiştir...Önemli detaylar bunlar..Dikkat edin yanınıza birisi otursa genelde kolunu koyacak bir yer arar...

Yan kapi iclerine bakiyorum,1 lt sise su anca sigar sanirim...Baska kucuk esyalar da koyarsiniz ama yolculukta ara ki bulasin...Ergonomik ve Geniş değil ne yazık ki...Yeni Mazda 3'te de bu dikkatimi cekmisti..

Kucuk esyalar icin on konsol da vites önun de kucuk bir yer var ama vites olduğu için kullanmak sıkıntı,3 tane de bardaklik var...Ama dar alanlar da..O kadar..

Surus pozisyonumu ayarladim boyum 1.78, arka koltuga gectim,diz mesafesin de fazla sikinti yok,sinif ortalamalarin da,ancak orta kisima birisi oturabilir mi? Cocuklar oturur ancak...Yetiskin birisi zor oturur...Arka havalandırma yoktu gördüğüm kadarıyla ama Koltuğa olan mesafesi çok ama çok yakın...

Bagaj hacmine bakayim dedim,küçücük geldi bana...Benim aracın büyük bayağı ondan olabilir bilemiyorum...

Sonra Yeni Honda Civic Hb aracima bindim..Anladim ferahligin,yaşam alanının ne kadar önemli oldugunu...Camların büyük ve geniş olması,ergonomik bir konsol olması gibi...

Bakin aracin dis tasarimi,isciligi vs hala ilk gunku popülaritesini koruyor...Ona lafım yok, bu konu da gerçekten başarılı...Hala bakarım yolda gördüğüm de vs...

Eski kasasi daha ferahti kesinlikle...Hissiyat olarak yani..

Ama ic hacim ve ferahlik adina gercekten bu araca yakismayan bir tasarima sahip sahsen...Görsel olarak tatmin edici,Şaşalı ve şık olsa da, Yasam alani DAR ön tarafta....Araci Sportif ic mekan yapacagim diye de bunalmaya gerek yok hani..

Edit : Burada araci kotuleme gibi bir art niyetim yok bilmenizi isterim..Opel markasi Ozellikle Vectra zamanlarindan hayran kaldigim bir markadir..Insan sevdigine kizarmis..Saygilar..

Opel Astra Hb İç Hacimi...Ferahlik? Opel Astra Hb İç Hacimi...Ferahlik?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 3 Temmuz 2014; 17:21:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçen yıl aynı galeride HB Opel Astra' da ben de aynı basıklığı hissedip yazmıştım buraya. Abarttığımı yazDılar.

Gilles Villeneuve.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SalutGilles

Ben hiç sıkıntı çekmedim. Çok geniş değil ama rahat gelmişti bana.

Benim bir once ki aracim Megane 3'tu mesela..Onda da ön konsol ve dirsek mesafeleri genisti..Hayir daha ferah araclara binince mi anliyoruz nedir..

Mesela uzun yolculukta sol kolunu dayarsin kapi icine falan,Astra'da yok oyle bir sey yani..

• quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

quote:

Orijinalden alıntı: SalutGilles

Ben hiç sıkıntı çekmedim. Çok geniş değil ama rahat gelmişti bana.

Benim bir once ki aracim Megane 3'tu mesela..Onda da ön konsol ve dirsek mesafeleri genisti..Hayir daha ferah araclara binince mi anliyoruz nedir..

Mesela uzun yolculukta sol kolunu dayarsin kapi icine falan,Astra'da yok oyle bir sey yani..

Dediğinizi hiç denemedim.

Sürüş pozisyonunu bulmada ve diz mesafesinde sıkıntı çekmemiştim ben.

Gilles Villeneuve.
  • SalutGilles kullanıcısına yanıt
    Surus pozisyonu ve diz mesafesin de sikintisiz,ama cok bunalim bir havasi var..

Daha Fazla Göster
  • Ben de astra j sedan kullaniyorum almadan c4 e ve jetta ya epey bakmistim. Astra diger iki aractan da daha buyuk ama nedense kokpitini daha dar yapmislar ve konsola cok tus koymuslar.

Ama birkac bin yaptiktan sonra rahatlikla soyleyebilirim ki aracin ici kullanissiz degil veya uzun yolda rahatsiz bir basiklik hissi vermiyor. Tuslarin hepsi de el altinda ve ise yariyor. Bagaj icin bende sedan oldugu icin yorum yapamiyorum ama bagaj olarak c4 u tek gecerim cok genis ve kullanisli bagaji vardi. O nedenle hb olmasina ragmen epey almayi dusunmustum. Jetta yi da begendim ama fiyati gereksiz yuksek geldi. 2012 Comf. Line jetta dizel 65 istiyorlar sport stil astra 54 55 bence arada 10 binlik fark yoktu o nedenle almadim ayni para olsa veya 2 3 farketse jetta alirdim.

Orijinalden alıntı: nosfecagri

Ben de astra j sedan kullaniyorum almadan c4 e ve jetta ya epey bakmistim. Astra diger iki aractan da daha buyuk ama nedense kokpitini daha dar yapmislar ve konsola cok tus koymuslar.

Ama birkac bin yaptiktan sonra rahatlikla soyleyebilirim ki aracin ici kullanissiz degil veya uzun yolda rahatsiz bir basiklik hissi vermiyor. Tuslarin hepsi de el altinda ve ise yariyor. Bagaj icin bende sedan oldugu icin yorum yapamiyorum ama bagaj olarak c4 u tek gecerim cok genis ve kullanisli bagaji vardi. O nedenle hb olmasina ragmen epey almayi dusunmustum. Jetta yi da begendim ama fiyati gereksiz yuksek geldi. 2012 Comf. Line jetta dizel 65 istiyorlar sport stil astra 54 55 bence arada 10 binlik fark yoktu o nedenle almadim ayni para olsa veya 2 3 farketse jetta alirdim.

Ic mekan olarak Hb ile Sedan arasinda genislik farki varmi acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: entelim

Araç almadan önce test ettiğim araçlardan birisiydi Astra. O konsoldaki tuş karmaşası ve ergonominin zayıf olması soğutmuştu araçtan.
    Bir önceki H kasayı 2 yıl kullandım, iç mekan geriye gitmiş dedim Astra forumlarında dayak yiyecektim. Adres ver diyen oldu ciddiyim.

Hocam hem ic mekan hem dis mekan h kasaya gore sinif atlamis. Ozellikle h kasanin ic mekani j kasanin ic mekanindan cok geride. H kasa da duz bir duvar var karsinda.saygilar...

Orijinalden alıntı: Backstreet

quote:

Orijinalden alıntı: nosfecagri

Ben de astra j sedan kullaniyorum almadan c4 e ve jetta ya epey bakmistim. Astra diger iki aractan da daha buyuk ama nedense kokpitini daha dar yapmislar ve konsola cok tus koymuslar.

Ic mekan olarak Hb ile Sedan arasinda genislik farki varmi acaba?

Bilmiyorum varsa da ben farketmedim. Olsa olsa arka koltuklarda diz mesafesi fazladir onun disinda on tarafta fark olacagini sanmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: yws

quote:

Orijinalden alıntı: entelim

Araç almadan önce test ettiğim araçlardan birisiydi Astra. O konsoldaki tuş karmaşası ve ergonominin zayıf olması soğutmuştu araçtan.
    Bir önceki H kasayı 2 yıl kullandım, iç mekan geriye gitmiş dedim Astra forumlarında dayak yiyecektim. Adres ver diyen oldu ciddiyim.

Hocam hem ic mekan hem dis mekan h kasaya gore sinif atlamis. Ozellikle h kasanin ic mekani j kasanin ic mekanindan cok geride. H kasa da duz bir duvar var karsinda.saygilar...

Ama iste o bile ferah hissini sagliyor...Konsol geri de,one dogru size gelmiyor en azindan..Iscilik derseniz cag atlamis derim de, baska bir seyden bahsediyoruz..

• Anca bu kadar abartilirdi tebrik ederim fan arkadasim.

Orijinalden alıntı: kerim336

Anca bu kadar abartilirdi tebrik ederim fan arkadasim.

Abartmak mi? Gidin Allah askina Muadillerine bakin size zahmet..Golf'e bakin,i30-Ceed-Auris vs..

Benim su forum da Fanlik bir mesajimi bulun size zahmet...Bulamazsiniz,ne gorduysem onu yazdim,ne var bunda?

Hem yanlis mi soylediklerim? Yazinca fanlik oluyor tabi size gore..

Opel'in sahibisiniz ya nasil olsa..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 29 Haziran 2014; 17:50:20 >
  • Arka taraf boğucu dersiniz anlarım. Gerçekten de öyle. Ama ön taraf genişlik bakımından son derece iyi. Evet tuş karmaşası var, tasarım da biraz iddialı özellikle orta yaş ve üstünün seveceği cinsten değil. Ama ön taraf dar demek..

Orijinalden alıntı: fa229

Arka taraf boğucu dersiniz anlarım. Gerçekten de öyle. Ama ön taraf genişlik bakımından son derece iyi. Evet tuş karmaşası var, tasarım da biraz iddialı özellikle orta yaş ve üstünün seveceği cinsten değil. Ama ön taraf dar demek..

Dar demekle darlik olmuyor,basik,kasvetli,mesela omuz mesafesi gibi seylerden bahsediyorum..

Orijinalden alıntı: Myronides

Içi bana dar gelmedi şahsen bi Octavia da ki genişlik yok ama dediğiniz kadar değil.

Hocam ben Focus'da kullandim,i30'da vs..C segmentlerinin hemen hemen hepsini kullandim test amacli olsun inceleme olsun..Arac guzel bakin onada lafim yok sadece ferahlik hissi gercekten kötü..Haa Dashboard'dandir,kapi yapisindandir bilemem..Orta kol dayama 1 kisilik zaten oradan bile darligi kasveti hissedebiliyorsunuz...Ilginc aslinda..

Disaridan heybetli bir arac,iceriye bakiyorsun basik bir hava..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 29 Haziran 2014; 18:27:41 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Golf 7 ise tam tersi; dışarıdan Polo kadar görünüyor ama içi geniş.

Kesinlikle katiliyorum..Disaridan Polo gibi ama ici ferah...

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.