Şimdi Ara

Opel Astra Classic 3 Essentia Comfort paket hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
8.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    İkinci el bir araç almayı düşünüyorum. Ancak kafamda araçla ilgili bir kaç soru var. Bilen arkadaşlar yorum yaparsa çok memnun olurum.

2012 model Opel Astra Classic 3 Essentia Comfort paketli bir aracı almayı düşünüyorum. Araç 1.6 motor, otomatik vites, 18000km'de. İçinde olmayan donanım yok. Çelik jant, otomatik klima, hız sabitleyici, ısıtmalı ayna... Hiç kazası, boyası, değişen parçası yok. Gayet de temiz kullanılmış. Fiyatı 34500tl.

Birinci sorum:
    Hafta sonu araçla bir saat kadar dolaştım. Ekranda yazdığına göre tüketim ortalama 7,5lt'ydi. Trafik yoktu, sadece şehir içinde dolaştım. Bu değer sizce doğru mudur? Sorduğum insanlar 1.6 motor, otomatik vites araba en az 8-9lt yakar dediler çünkü.

İkinci sorum:
    Aracı 1,5 yıl kullanmayı düşünüyorum. Yani 2015 yılının yaz aylarında satıcam. Çok fazla kullanmayacağım için araç satarken aşağı yukarı 40000km olsa ve ben satarken de hiç kaza, boya falan olmasa, yaklaşık olarak ne kadara satabilirim. Değerlendirirken Opel'in yeni bir kasa çıkardığını da aklınızda bulundurun. Bu fiyatları etkileyecektir çünkü.

Üçüncü sorum:
    Aynı fiyata alabileceğim bir diğer araç ise Volkswagen Polo Comfortlİne. 1.4 motor ve araç sıfır. Aynı şartlarda bu araç için durum ne olur. Yani bu araç sizce şehir içinde ne kadar yakar, satarken ne kadar eder. Opel Astra'ya göre ne kadarlık yakıt farkı olur. Servis ve bakım masrafları ne kadar farklı olur.

Eğer sorularıma cevap verirseniz çok memnun olurum. Sürekli olarak bunları düşünüyorum çünkü. Geceleri uykumdan uyanıyorum :)

• Niye bu kadar düşündüğümü söyliyeyim. İlk arabam olacak bu araba ve bu parayı 3 yıldır biriktiriyorum :) O yüzden kolayca bir seçim yapamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 astra classıc 3 kullanıyorum merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. polo alt segment olarak geciyor.polo da kol dayaması olmayanlar olabiliyormuş içi de ufak diyenler oluyor, ikisine de bi bakıp öyle alın.ancak astra şehiriçi 9-10 yakıyor.her gün köprü trafiğindeyim
    9.6 şuan ortalama.ama şehirler arası yolda dediğiniz değerler olabilir. köprü trafiği gibi yoğun trafik olmayan yerlerin dışı şehiriçi de çok zorlarsanız ancak 8-9lt ye iner ortalama.

Orijinalden alıntı: serkanarch

2012 astra classıc 3 kullanıyorum merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. ancak astra şehiriçi 9-10 yakıyor.her gün köprü trafiğindeyim
    9.6 şuan ortalama.ama şehirler arası yolda dediğiniz değerler olabilir. köprü trafiği gibi yoğun trafik olmayan yerlerin dışı şehiriçi de çok zorlarsanız ancak 8-9lt ye iner ortalama.

Sizin aracınız da mı otomatik vites acaba. Çünkü otomatik vites daha fazla yakar diye biliyorum. Bu durumda sizin dediğiniz değerlere yarım litre kadar daha eklersek 10lt'yi bulacak değerler çünkü. Bu da benim ocağıma incir ağacı dikmesi demek :))
    İkinci el fiyatları hakkında ne diyorsunuz peki. Sorduğum insanlar genelde iki sene sonra 30-31bin gibi bi rakama satarsın dediler. Bu derece değer kaybeder mi acaba?

quote:

polo alt segment olarak geciyor.polo da kol dayaması olmayanlar olabiliyormuş içi de ufak diyenler oluyor, ikisine de bi bakıp öyle alın.

Polo, evet alt segment ve gerçekten de dar. Kol dayaması var ama fazla da bir donanımı yok. Ama astraya göre yakıt, servis, ikinci el yönünden daha ekonomik olacağını düşünüyorum. Çünkü Polonun ikinci eli de oldukça tutuluyor. Yakıt olarak ise ortalama şehir içi 7lt olarak duydum.

• Astra H'lardaki easytronik vites robotize debriyajlı yarı otomatik diye geçen bir sistemdir. "Yani"si, tüketimi artırmaz. Söylediğiniz ortalamayı sıkışık olmayan trafikte yakalayabilirsiniz. Tam otomatiklerde tüketim daha fazladır.

1.5 sene sonra satacaksanız, sıfır araç almazdım zaten. Hem o nedenle, hem de sınıf farkından dolayı sıfır Polo yerine, temiz bir Astra Classic bence daha iyi bir tercih olur.

Orijinalden alıntı: dorukkangal

quote:

2012 astra classıc 3 kullanıyorum merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. ancak astra şehiriçi 9-10 yakıyor.her gün köprü trafiğindeyim

Sizin aracınız da mı otomatik vites acaba. Çünkü otomatik vites daha fazla yakar diye biliyorum. Bu durumda sizin dediğiniz değerlere yarım litre kadar daha eklersek 10lt'yi bulacak değerler çünkü. Bu da benim ocağıma incir ağacı dikmesi demek :))
    İkinci el fiyatları hakkında ne diyorsunuz peki. Sorduğum insanlar genelde iki sene sonra 30-31bin gibi bi rakama satarsın dediler. Bu derece değer kaybeder mi acaba?

quote:

polo alt segment olarak geciyor.polo da kol dayaması olmayanlar olabiliyormuş içi de ufak diyenler oluyor, ikisine de bi bakıp öyle alın.

Polo, evet alt segment ve gerçekten de dar. Kol dayaması var ama fazla da bir donanımı yok. Ama astraya göre yakıt, servis, ikinci el yönünden daha ekonomik olacağını düşünüyorum. Çünkü Polonun ikinci eli de oldukça tutuluyor. Yakıt olarak ise ortalama şehir içi 7lt olarak duydum.

benim aracım easytronic olan yani yarı otomatik. yakıt,servis olayını polo da bilemiyorum açıkçası :) ancak bi kasa daha astra çıkarsa daha da fiyat inebilir ancak kaç iner en fazla ona bakmak lazım 10.000 tl de inecek hali yok :)

diğer arkadaş da doğru demiş kısa süreli kullanım için 2.el çok mantıklı olacaktır.

• dorukkangal D kullanıcısına yanıt
    Astra H kullanıcısı olarak şunları söyleyebilirim; Yakıt tüketimi konusunda normal kullanımda Ş.içi 8.5-9 lt ; Uzun yolda 6.5-7 Lt (120 geçmemek koşulu ile) gibi bir tüketiminiz olur. Yeni Poloyu kullanmadım ama Astra, kullanımı keyifli bir araç ve polodan da keyiflidir diye düşünüyorum. 2. el konusunda da; bahsedilen miktarlara düşeceğini hiç sanmam temiz kullanırsanız aldığınız fiyat civarına satarsınız.
  • Astra'nın o kasası çok tutuldu. Üstelik aldığın araç makyaj görmüş ve kronik sorunlarından kurtulmuş bir araçtır. Easytronic şanzıman hakkında sorunlar olduğu forumlarda yazılıyor. Ancak sınırları zorlamadan sakin kullanılırsa "ki bir saatlik deneme sürüşünüzde tutturduğunuz değerle sakin bir kullanıcı olduğunuz anlaşılıyor" ve periyodik bakımlarına dikkat edilirse kanımca başını ağrıtmaz. Üstelik bu Astra'larda Hill Holder (Yokuşta geri kaydırmama) özelliği de var. Satacağınız zaman aracın fiyatını satacağınız süreyi aracın şu anki yaşına ilave edip günümüzde piyasada o yaş ve km.deki araçların fiyatını öğrenerek bulabilirsiniz. Ayrıca anladığım kadarıyla LPG taktırmayacaksınız. Bu da ikinci elde LPG takılmamış araçları alıp kendisi taktırarak içine sinmesini isteyen müşteri portföyünün ilgisini çekecektir. Bir de km. bakımlarını ister özelde ister yetkili serviste yaptırın "servis fişini" kesinlikle saklayın veya daha iyisi araç için hazırlayacağınız bir dosyanın içinde bulundurun. Bu araçla muayeneye de gireceksiniz. O muayene kağıdını da bu dosyaya ilave etmeyi unutmayın. Sorunsuz Toyota kullanıcısı olarak sana Astra'nın bu modelini gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum. Gerçi araba almak şans işidir. Bahtın açık olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.